17 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012.
Η Ελεονόρα Μελέτη εκτός από την πρεμιέρα της εκπομπής της για τη νέα τηλεοπτική σαιζόν έχει σήμερα και τα γενέθλια της και γίνεται 35 ετών. Την ίδια μέρα με τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια έχουν γενέθλια - μεταξύ άλλων - ο πρώην ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είναι 4 χρόνια μεγαλύτερος της, το εντυπωσιακό τοπ μόντελ με τα ψηλότερα γυναικεία πόδια στον κόσμο Αντριάνα Σκλεναρίκοβα Καρεμπέ, η οποία γεννήθηκε το 1971, αλλά και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αναστάζια, η "μικρή γυναίκα με τη μεγάλη φωνή", όπως την αποκαλούν, η οποία γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1968.
Σήμερα είναι η εβραϊκή Πρωτοχρονιά, η οποία ονομάζεται Rosh Hashanah. Η ημερομηνία της προσδιορίζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με το ιουδαϊκό ημερολόγιο, ώστε να πέφτει 163 ημέρες μετά το ιουδαϊκό Πάσχα. Φέτος, ξεκίνησε από το ηλιοβασίλεμα της 16ης Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της 18ης. Τα γεύματα της ημέρας περιλαμβάνουν μήλα και μέλι, που συμβολίζει την ευχή για μια γλυκιά χρονιά. Επίσης, το τραπέζι της ημέρας περιλαμβάνει διάφορες τροφές που αναφέρονται στο Ταλμούδ, όπως χουρμάδες, φασόλια, σπανάκι, πράσα και κολοκύθες. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, σύμφωνα με το ιουδαϊκό ημερολόγιο ξεκινάει το έτος 5773.
Στην Αγκόλα γιορτάζεται η Ημέρα των Εθνικών Ηρώων, την επέτειο από τη γέννηση του σημαντικότερου εθνικού ήρωα της νοτιοαφρικανικής αυτής χώρας, του Αγκοστίνιο Νέτο, που υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος της Αγκόλα από το 1975 μέχρι το 1979.
Στην Ιαπωνία σήμερα είναι η Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται την τρίτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου και αποτελεί αργία. 
Στην Αρμενία γιορτάζεται η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Ιάκωβο τον αδελφόθεο. Η Θεία Λειτουργία τελείται την πιο κοντινή Κυριακή στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η Δευτέρα που ακολουθεί αποτελεί δημόσια αργία.
Σε τρία ελβετικά καντόνια (Βέρνη, Νεσατέλ και Βοντ) γιορτάζεται ως δημόσια αργία η ημέρα μετά την ομοσπονδιακή νηστεία, η οποία κάθε χρόνο προσδιορίζεται για την τρίτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια γιορτή αντίστοιχη της αμερικανικής Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου