18 Οκτωβρίου 2012

Η φύση στα καλύτερα της! 8 υπέροχες φωτογραφίες από το διαγωνισμό του National Geographic

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το National Geographic διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία του 2012 σε τρεις κατηγορίες: Φύση, Τοποθεσίες, Άνθρωποι. Όποιος πιστεύει ότι κάποια φωτογραφία που τράβηξε αξίζει να προβληθεί σ' ένα ευρύτερο κοινό, μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα. Ο νικητής θα κερδίσει 10.000 δολάρια, ενώ θα συμμετάσχει σε ειδικό σεμινάριο του National Geographic, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013.  Ήδη ο διαγωνισμός βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα και μέσα από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν σταλεί μέχρι στιγμής, ξεχώρισα 8 που μου έκαναν εντύπωση από την κατηγορία "Φύση".

Η υπέροχη αυτή φωτογραφία του James Haskins αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια το πώς η λεοπάρδαλη σηκώνει ψηλά την ουρά της προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία της, ενώ επιχειρεί τα άλματα της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Moremi Game Reserve της Μποτσουάνα.


Τα κίτρινα φύλλα των δέντρων που έχουν πέσει στη γη με τον ερχομό του φθινοπώρου δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση ενός χρυσού μονοπατιού στο Άσπεν του Κολοράντο. Η φωτογραφία είναι του Ron Azevedo.



Ο πελεκάνος που πετάει πάνω από τα νερά του κόλπου Walvis στη Ναμίμπια ετοιμάζεται να αρπάξει το γεύμα του, ένα μικρό ψαράκι.που του πέταξαν άνθρωποι από ένα κρουαζιερόπλοιο λίγα μέτρα πιο κάτω. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και ο Romulo Rejon, που αποτύπωσε τη στιγμή μοναδικά.


Ένα εντυπωσιακό θέαμα που στην Ελλάδα δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε. Κατά τη διάρκεια της έντονης ηλιακής καταιγίδας τον Ιανουάριο του 2012, ο ουρανός πρασίνισε πάνω από το Tromsø της βόρειας Νορβηγίας. Ποιος να φανταζόταν ότι ο ουρανός δεν είναι πάντοτε γαλάζιος; (Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Bjørn Jørgensen)


Πόση φωτογραφική μαεστρία πρέπει να διαθέτει ο Lalith Ekanayake για να καταφέρει να απομονώσει το χαριτωμένο νεοσσό της φωτογραφίας από το σμήνος των πουλιών που ίπτανται γύρω του σ'ένα νησί της Σρι Λάνκα..


Στο Svalbard, το βορειότερο σημείο της Νορβηγίας, μια πολική αρκούδα ακολουθεί το άγνωστο σε αναζήτηση τροφής πάνω σ' ένα κομμάτι σπασμένου πάγου. (Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Wilfred Berthelsen).


Υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε να κοιμηθεί σ' αυτήν την άβολη στάση πάνω σ' ένα δέντρο; Για τα πάντα αυτό είναι παιχνιδάκι, όπως και για το πάντα της φωτογραφίας που τράβηξε η Dafna ben nun στο Szechuan της Κίνας.


Αμφιβάλλει κανείς ότι το λιοντάρι είναι όντως ο βασιλιάς της ζούγκλας; Η παρακάτω φωτογραφία που τράβηξε η Michaela May κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στο Kruger National Park της Νοτίου Αφρικής, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.


Περισσότερες φωτογραφίες (αλλά και πληροφορίες για το διαγωνισμό) στη σελίδα:
ngm.nationalgeographic.com/ngm/photo-contest/2012/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου