19 Οκτωβρίου 2012

Το ξενοδοχείο που περηφανεύεται ότι είναι "το χειρότερο στον κόσμο"!


Πόσα ξενοδοχεία ξέρετε που θα περηφανευόντουσαν ότι είναι από τα χειρότερα του κόσμου; Φυσικά, η ερώτηση είναι αστεία, όμως η απάντηση θα σας εκπλήξει. Το Hans Brinker Hotel στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας όχι απλά καμαρώνει για τον διόλου κολακευτικό αυτό τίτλο, αλλά τον χρησιμοποιεί ως το βασικό του διαφημιστικό σλόγκαν. 
Η επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου (www.hans-brinker.com) δεν περιλαμβάνει φωτογραφίες ή βιβλίο επισκεπτών. Ωστόσο, η εισαγωγική του σελίδα φιλοξενεί ένα κείμενο σε έξι διαφορετικές γλώσσες, όπου το περί ου ο λόγος ολλανδικό ξενοδοχείο περηφανεύεται ότι εδώ και σαράντα χρόνια φιλοξενεί απογοητευμένους ταξιδιώτες. "Κομπάζοντας για τα επίπεδα άνεσης που είναι συγκρίσιμα με φυλακή ελαχίστου ασφαλείας, το Hans Brinker προσφέρει επίσης κάποια υδραυλικά και μια περιοδικά ανοιχτή καντίνα, που σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα με βάση τα ρευστά αυγά", διαβάζει με ανοιχτό το στόμα ο επισκέπτης της σελίδας. 
Τι μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης του ξενοδοχείου, εκτός από κακής ποιότητας φαγητό με αβγά; Ένα υπόγειο μπαρ με ελάχιστο φως και χωρίς καθαρό αέρα που σερβίρει ελαφρά νερωμένες μπίρες, μια αυλή για να χαλαρώσετε, την οποία όμως δεν βλέπει ποτέ ο ήλιος, ένα ασανσέρ που σχεδόν ποτέ δεν σταματάει μεταξύ δύο ορόφων και πόρτες που κλειδώνουν, ενώ στους τοίχους μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια των παλιότερων επισκεπτών. Αν πάλι κάποιος σταθεί τυχερός και καταφέρει να κλείσει την "Πολυτελή Πρεσβευτική Σουίτα", θα έχει πρόσβαση και σε μπανιέρα.
Η ανατρεπτική διαφημιστική καμπάνια του ξενοδοχείου Hans Brinker ως το χειρότερο στον κόσμο ξεκίνησε το 1996, όταν τα κεντρικά σλόγκαν ήταν - μεταξύ άλλων: "Τώρα ακόμη περισσότερα σκατά σκύλου στην κύρια είσοδο", "Τώρα περισσότερα δωμάτια χωρίς παράθυρο", "Τώρα με πόρτα σε κάθε δωμάτιο", "Τώρα με ακόμη περισσότερο θόρυβο" κλπ. 
Αν αναρωτιέστε πόσο κακό μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο ή πιστεύετε ότι πρόκειται απλά για διαφημιστικό κόλπο, δεν έχετε παρά να ψάξετε κριτικές που έχουν δημοσιευτεί σε σχετικές ιστοσελίδες, όπως στο Tripadvisor.com. Ένας επισκέπτης περιγράφει: "Το καλό είναι ότι δεν πιάσαμε κοριούς ή ασθένειες όσο ήμασταν εκεί.... Δεν υπήρχαν σκάλες για να φτάσουμε στις επάνω κουκέτες... Τα μπάνια είναι αρκετά σιχαμερά και το μέρος θορυβώδες". Ένας επισκέπτης από την Αυστραλία εστιάζει στα απαίσια μπάνια, αλλά παρ'όλα αυτά το συνιστά για μη απαιτητικούς νέους ταξιδιώτες, ενώ μια κοπέλα από τη Βραζιλία το χαρακτηρίζει ως "το τέλειο μέρος για να μείνετε"! 
Ποια είναι τα προτερήματα του; Εκτός του ότι λέει την αλήθεια για τις υπηρεσίες που παρέχει, το ξενοδοχείο είναι πάμφθηνο. Κάποιος επισκέπτης μπορεί να κλείσει ένα δωμάτιο οκτώ κρεβατιών πληρώνοντας μόλις 22.50 ευρώ, αν και υπάρχουν και υψηλότερες τιμές. Επίσης, το κάθε δωμάτιο έχει τουαλέτα και ντουζιέρα - η ποιότητα είναι που αμφισβητείται. Ωστόσο, η αρχή που διέπει το Hans Brinker Hotel στηρίζεται στο μότο: "Μια κακή αξιολόγηση είναι καλή αξιολόγηση".
Το βασικό είναι ότι όλοι όσοι αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν σ' αυτό ξενοδοχείο ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει κι έτσι δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία να διαμαρτύρονται. Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες που παραβλέποντας τις κακές κριτικές θέλουν σαδιστικά να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία, κάνουν το λάθος να κουβαλήσουν μαζί κι από ένα στρώμα, που όμως αποδεικνύεται αχρείαστο, καθώς το ξενοδοχείο έχει όντως κρεβάτια, όπως διαβεβαιώνει ο διευθυντής  μάρκετινγκ. Άραγε απογοητεύονται όταν το ανακαλύπτουν; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου