18 Οκτωβρίου 2012

Η Ούμα Θέρμαν ονόμασε την κόρη της... ΠΩΣ;;


Μητέρα για τρίτη φορά έγινε τον περασμένο Ιούλιο η ηθοποιός Ούμα Θέρμαν. Η 42χρονη ηθοποιός και ο 49χρονος σύζυγος της Άρπαντ Μπουσόν, απέκτησαν μια κόρη το όνομα της οποίας ανακοινώθηκε εχθές από εκπρόσωπο του ζευγαριού και είναι....χμμ... ίσως ένα από τα πιο μακριά ονόματα κοινού θνητού:
Ροσαλίντ Αρούσα Αρκάντινα Αλταλούνε Φλόρενς Θέρμαν-Μπουσόν (Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson)! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν τρία, αλλά πέντε μικρά ονόματα έχει το καημένο το κοριτσάκι και το κάθε ένα από αυτά έχει ιδιαίτερη σημασία για την ηθοποιό και το σύζυγο της, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του.
Δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση, όπου κάποιος σελέμπριτι της διεθνούς σόου μπιζ αποφασίζει να δώσει περίεργο όνομα σ' ένα από τα παιδιά του. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν μάλλον ξεπερασμένα τα συνηθισμένα ονόματα που προτιμά η πλειοψηφία των απλών ανθρώπων και ψάχνουν για πρωτότυπα ονόματα. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά:

- Ο Νίκολας Κέιτζ βάφτισε το γιο του Καλ-Ελ, όπως δηλαδή το όνομα του φανταστικού υπερ-ήρωα Σούπερμαν όσον καιρό ζούσε στον πλανήτη Κρύπτων. Πάντως, το παιδάκι, που πριν δύο εβδομάδες έκλεισε τα 7, δεν έχει εμφανίσει μέχρι στιγμής υπερφυσικές δυνάμεις.

- Πώς θα σας φαινόταν να λέγεστε "μήλο"; Πώς να νιώθει άραγε η 8χρονη κόρη της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου και του τραγουδιστή των Coldplay, Κρις Μάρτιν, που οι γονείς της διάλεξαν να της δώσουν το όνομα Απλ ("Apple", όπως μήλο); Η έμπνευση ήταν του Κρις Μάρτιν, ο οποίος καλά θα κάνει να ασχολείται περισσότερο με τη μουσική του και λιγότερο με το να σκέφτεται ονόματα για μικρά παιδιά. Πάντως, η Πάλτροου συμφώνησε με την ιδέα θεωρώντας το όνομα "γλυκό, όπως και τα μήλα". Γλυκό είναι και το κανταΐφι, αλλά ποιος θα σκεφτόταν να ονομάσει έτσι το παιδί του;

- Ο αείμνηστος Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ήταν ο πιο δημοφιλής τραγουδιστής στον πλανήτη, όμως την τρέλα του την είχε και μάλιστα την εκδήλωσε ακόμη και στα ονόματα των παιδιών του. Και τα τρία φέρουν με κάποιον τρόπο το όνομα του - δε μιλάμε απλά για το επίθετο, αλλά για το βαφτιστικό του, το Μάικλ. Ο μεγαλύτερος γιος του, που γεννήθηκε το 1997, ονομάστηκε Μάικλ τζούνιορ, η κόρη του που γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα έχει επισήμως το όνομα Πάρις-Μάικλ Κάθριν Τζάκσον, ενώ το μικρότερο αγόρι, εκείνο που ο "βασιλιάς" κρέμασε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του πάνω στον ενθουσιασμό του, ονομάζεται Πρινς Μάικλ Β΄ (Prince Michael II). Πάντως, ίσως επειδή ο Τζάκσον θεώρησε υπερβολή να αποκαλεί ένα μικρό παιδάκι "Πρίγκιπα", συνήθιζε να τον αποκαλεί "Μπλάνκετ" ("blanket", δηλαδή κουβέρτα), ένα παρατσούκλι που έμεινε μέχρι σήμερα.

- Η ηθοποιός Σάνιν Σόσασον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, εκτός κι αν τη θυμάστε από την ταινία "40 ημέρες και 40 νύχτες". Η Σόσασον, ωστόσο, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τη χειρότερη επιλογή ονόματος βαφτίζοντας τον πρωτότοκο γιο της, που γεννήθηκε το 2003, Audio Science, δηλαδή "ήχος επιστήμη"!

- Ο ηθοποιός Ρομπ Μόροου έχει αποκτήσει μία κόρη, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Του Σιμόν Άγιερ Μόροου. Πού είναι το παράξενο; Αν αφαιρέσουμε το μεσαίο όνομα και το επίθετο της μητέρας της, η κόρη του ηθοποιού λέγεται Του Μόροου, που ηχητικά ακούγεται σαν την αγγλική λέξη "tomorrow", που σημαίνει "αύριο".

Ανάμεσα στα παιδιά των διασήμων με περίεργα ονόματα, θα μπορούσαμε να περιλάβουμε επίσης την κόρη της Μπιγιονσέ και του Τζέι Ζ (Μπλού Άιβι), την κόρη του Στινγκ (Φούξια), την κόρη της Τζέρι Χάλιγουελ (Μπλούμπελ Μαντόντα), το γιο του Ντέιβιντ Μπέκαμ (Μπρούκλιν) κι ένα σωρό καημένα μωρά που έχουν την ατυχία να υφίστανται τις εκκεντρικότητες των γονέων τους. Είπαμε ότι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ξεχωριστά, όχι όμως να ξεχωρίζουν λόγω του ονόματος τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου