10 Οκτωβρίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας: Η φωτογραφία-"σκάνδαλο" του Μιτ Ρόμνεϊ


Η φωτογραφία είναι από επίσκεψη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ σε δημοτικό σχολείο της πολιτείας της Βιρτζίνια, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Ο Ρόμνεϊ σκύβει κι ένα κορίτσι ακριβώς από πίσω του κοιτάζει προς το κάτω με ανοιχτό το στόμα. Σκίστηκε το παντελόνι του υποψηφίου προέδρου, θαυμάζει το πίσω μέρος του σώματος του ή συνέβη κάτι άλλο;
Αν και  η πρώτη εντύπωση είναι ότι το κορίτσι κοιτάζει προς το μέρος του Ρόμνεϊ, στην πραγματικότητα εκείνη τη στιγμή πληροφορείται ή συνειδητοποιεί ότι πρόκειται σε λίγα δευτερόλεπτα να βγει μια φωτογραφία και εκφράζει την έκπληξη και τον ενθουσιασμό της με τον παράξενο αυτό τρόπο, την ώρα που ο Μιτ Ρόμνεϊ ετοιμάζεται να πάρει την κατάλληλη πόζα περιστοιχιζόμενος από τους μαθητές. 
Η φωτογραφία διακινήθηκε μέσω του Associated Press, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι και τα μέσα ενημέρωσης που τους υποστηρίζουν, όπως το υπερσυντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News, πνέουν μένεα κατά του πρακτορείου αλλά και των φιλελεύθερων μίντια, ότι ήθελαν να γελοιοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ. Προφανώς, οι άνθρωποι έχουν έλλειψη χιούμορ, μιας και η φωτογραφία είναι απόλυτα ξεκαρδιστική και σπάει τη μονοτονία μιας σοβαρή πολιτικής καμπάνιας. 
Άλλωστε, το Associated Press έδωσε στη δημοσιότητα 6 συνολικά φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ρόμνεϊ στο σχολείο, μεταξύ αυτών και η παρακάτω που αποκαθιστά την αλήθεια, και καταδεικνύει πόσο έντονα εκφράζει τα συναισθήματα της το κορίτσι που τόσο πολύ "σκανδάλισε" το ρεπουμπλικανικό κόμμα και τους υποστηρικτές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου