13 Οκτωβρίου 2012

Μια γυναίκα ψάχνει το δολοφόνο της μητέρας της μέσω facebook ύστερα από 42 χρόνια.

Φωτογραφία της Φύλις Κάρσον, η οποία δολοφονήθηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες στις 27 Οκτωβρίου 1970. 

Στις 27 Οκτωβρίου 1970 η Μελίσα Κάρσον από την Καλιφόρνια ήταν μόλις 8 ετών. Ήταν η μέρα που θα έβλεπε ζωντανή για τελευταία φορά την μητέρα της, Φύλις. Σαράντα δύο χρόνια μετά, η Μελίσα προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του θανάτου της Φύλις Κάρσον μέσω facebook δίνοντας μια νέα διάσταση στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας.
Εκείνο το μοιραίο βράδυ του Οκτωβρίου του 1970, η 32χρονη γυναίκα είχε βγει να διασκεδάσει με τα δυο της αδέρφια, αφήνοντας στο σπίτι τα 4 παιδιά της για να τα προσέχουν κάποιοι συγγενείς. Κάποια στιγμή τηλεφώνησε στο σπίτι να ρωτήσει αν όλα πάνε καλά και για να ενημερώσει ότι ύστερα από λίγο θα επέστρεφε με το αυτοκίνητο ενός φίλου, χωρίς να τον κατονομάσει, μόνο που η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ.
Η Φύλις εξαφανίστηκε εκείνη τη νύχτα, ενώ το σώμα της βρέθηκε ύστερα από τρεις ολόκληρες εβδομάδες τυχαία από κάτι κυνηγούς φασιανών σε μια ερημική περιοχή σε απόσταση μόλις 5 μιλίων από το σπίτι της. Το πτώμα της βρισκόταν σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης, ώστε ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί η αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας. Δεν υπάρχει, πάντως, αμφιβολία ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρχε λόγος να βρεθεί το πτώμα της σε ερημική τοποθεσία, από τη στιγμή δε που ήταν γνωστό ότι θα επέστρεφε στο σπίτι της με αντρική συντροφιά. Το ενδεχόμενο της ληστείας αποκλείστηκε αμέσως, καθώς είχαν βρεθεί όλα τα προσωπικά της αντικείμενα.
Άλλωστε, σ' ένα άλλο σημείο δίπλα στο δρόμο είχε βρεθεί σκισμένο το παντελόνι της, κάτι που οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι πολύ πιθανόν η Φύλις Κάρσον να είχε βιαστεί και σκοτωθεί από τον άγνωστο εκείνο "φίλο", για τον οποίο μίλησε στους συγγενείς της από το τηλέφωνο λίγο πριν την εξαφάνιση της, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε το πτώμα της, το οποίο έμοιαζε σαν να το είχε ρίξει κάποιος από αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, η αστυνομία δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει την παραμικρή έρευνα, καθώς δεν υπήρχε κανέναν ελέγξιμο στοιχείο, ούτε μπορούσε να διαπιστωθεί με νεκροτομή, αν η γυναίκα είχε όντως βιαστεί, λόγω της αποσύνθεσης. Έτσι, η υπόθεση έκλεισε χωρίς ν' αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη.
Αρχικά, η Μελίσα αγνοούσε τις συνθήκες θανάτου της μητέρας της. Καθώς το κορίτσι ήταν μόλις 8 ετών, οι συγγενείς θέλησαν να την προστατέψουν και δεν της είπαν καμία φρικτή λεπτομέρεια. Την αλήθεια την έμαθς όταν έγινε 18 ετών από αστυνομικούς επιθεωρητές. Όπως ήταν φυσικό, τα νέα συγκλόνισαν τη Μελίσα, η οποία από τότε μέχρι σήμερα, που είναι πλέον 51 ετών, αγωνίζεται να ξανανοίξει ο φάκελος της δολοφονίας της μητέρας της, ώστε ν' αποκαλυφθεί ο ένοχος και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Τους τελευταίους μήνες, η Μελίσα έχει εντατικοποιήσει τις έρευνες της. Εμφανίζεται σε τοκ σόου τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τον περασμένο Απρίλιο άνοιξε μια σελίδα στο facebook που έχει το όνομα της νεκρής μητέρας της, Phylisspage, στην οποία ανεβάζει φωτογραφίες και όσα στοιχεία η ίδια γνωρίζει σχετικά με το θάνατο της Φύλις περιμένοντας να μάθει κάποια χρήσιμη πληροφορία από κάποιον μάρτυρα, ο οποίος ενδεχομένως να θυμάται κάτι από εκείνο το βράδυ.
"Κάποιος εκεί έξω γνωρίζει κάτι" πιστεύει η Μελίσα, η οποία εκτιμά ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός της μητέρας της και ότι πρέπει να γνώριζε καλά την περιοχή. "Η μητέρα μου δε θα έφευγε από το μπαρ με κάποιον που δεν γνώριζε" επισημαίνει σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Απ' ότι φαίνεται, πάντως, οι προσπάθειες της Μελίσα έχουν αποφέρει καρπούς, το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στην περιοχή, ενώ ο σερίφης της περιοχής έχει λάβει κάποιες νέες πληροφορίες για την υπόθεση ύστερα από 42 ολόκληρα χρόνια, οι οποίες αποτελούν προς το παρόν αντικείμενο ερευνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου