18 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ


Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος χωρίς τροφή; Και μάλιστα αποκλεισμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς καν μια τουαλέτα; Ένας Σουηδός πάντως κατάφερε να επιβιώσει στο αυτοκίνητό του, που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια στη μέση του πουθενά, για δύο περίπου μήνες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας μεσήλικας άνδρας από τη νότια Σουηδία, που αγνοείτο για δύο μήνες, βρέθηκε προχτές μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα δασάκι λίγο έξω από την πόλη Umeå στα βόρεια της χώρας. Το αυτοκίνητο ήταν κυριολεκτικά σκεπασμένο με χιόνια, ενώ έμοιαζε με εγκαταλελειμμένο. Να σημειωθεί ότι η περιοχή πλήττεται από βαρύ κύμα κακοκαιρίας το τελευταίο δίμηνο, ενώ τα πάντα είναι χιονισμένα. Το αυτοκίνητο εντόπισε μια ομάδα, που είχε βγει για περιπολία στα χιόνια. Όταν ένας από τους άνδρες καθάρισε λίγο χιόνι από το τζάμι του αυτοκινήτου, είδε προς έκπληξη του μέσα τον οδηγό του οχήματος. Ήταν ζωντανός αν και εμφανώς αδυνατισμένος, ανήμπορος να μιλήσει ή να περπατήσει, ενώ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άνδρας άντεξε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς φαγητό, χάρη στο χιόνι και τον πάγο που είχαν καλύψει το αυτοκίνητο κι επομένως είχε πρόσβαση σε νερό. Ερωτηματικά βέβαια παραμένουν π.χ. για το πώς άντεξε σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, με μόνο φαγητό τον πάγο, αλλά και τους λόγους που ο άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του σχεδόν στη μέση του πουθενά και δεν έκανε προσπάθεια να κατευθυνθεί - έστω πεζός - στην κοντινότερη πόλη, όταν ακόμα η κακοκαιρία ήταν στα πρώτα στάδια, πριν επιδεινωθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου