13 Φεβρουαρίου 2013

Αγάπη που μετριέται σε... χρήμα! Πανάκριβα δώρα διάσημων ανδρών στις αγαπημένες τους!


Ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε τον ειλικρινή, βαθύ έρωτα μας στο έτερο μας ήμισυ είναι μ' ένα μπουκέτο από τα αγαπημένα της λουλούδια, μ' ένα κουτί σοκολατάκια, λέγοντας τη ρημάδα τη φράση που τόσο θέλει ν' ακούσει ("σ' αγαπώ μωρό μου" ή "θέλεις να παντρευτούμε") και μ' ένα καλό σεξ "καπάκι", όπου θα ικανοποιήσουμε και τις δικές της επιθυμίες. 

Αυτά στον κόσμο των απλών, καθημερινών ανθρώπων, γιατί υπάρχουν και οι ζάμπλουτοι, εκείνοι που δεν ξέρουν το ακριβές μέγεθος της περιουσίας τους, γιατί δεν προλαβαίνουν να τη μετρήσουν. Ε, λοιπόν, εκείνοι δεν αρκούνται στα λουλούδια και τα σοκολατάκια, δεν χρειάζεται καν να εκφράσουν με λόγια την αγάπη τους, ενώ το σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όταν μπορούν να κάνουν άλλα δώρα, όπως π.χ. να χαρίσουν στην αγαπημένη τους έναν.... ουρανοξύστη. Ας δούμε μερικά υπερβολικά δώρα που θρυλείται ή έχει αποδειχτεί ότι έκαναν τέτοιοι μεγιστάνες του πλούτου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. 

1. Ο αρχαίος Βαβυλώνιος βασιλιάς Ναβουχοδονόσωρ Β', αντί να χαρίσει ένα μπουκέτο - έστω μια γλάστρα βρε αδερφέ - στη γυναίκα του, Αμυίτις, που νοσταλγούσε τα δάση της πατρίδας της (ήταν κόρη του βασιλιά των Μηδών), σκέφτηκε να της κατασκευάσει ολόκληρο κήπο. Κι επειδή στην έρημο του σημερινού Ιράκ δεν μπορεί να ανθίσει κανένα φυτό της προκοπής - πόσο μάλλον κήπος - της έφτιαξε έναν κήπο στην ταράτσα, ο οποίος έμεινε γνωστός ως ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, οι περίφημοι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.

_____________________

2. Όταν ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερντινάντ Μάρκος βαρέθηκε να χαρίζει παπούτσια στη σύζυγο του Ιμέλντα, αλλά κι εκείνη δεν ήξερε πού να τα χωρέσει τόσα χιλιάδες παπούτσια που είχε μαζέψει, αποφάσισε να της χαρίσει κάτι πιο... πρωτότυπο και βολικό, έναν ουρανοξύστη! 
Συγκεκριμένα, της αγόρασε σειρά από ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης - από το Crown Building της Πέμπτης Λεωφόρου μέχρι το Woolworth Building της Γουόλ Στριτ - αν και η Ιμέλντα αρνήθηκε να συμπεριλάβει στη συλλοή της το διασημότερο Empire State Bulding, καθώς το θεώρησε "κραυγαλέο". Βέβαια, αργότερα όλα αυτά τα κτίρια και τα κοσμήματα και ένα σωρό άλλα περιουσιακά στοιχεία της πρώην πρώτης κυρίας των Φιλιππίνων βγήκαν στο σφυρί, ενώ άλλα κατασχέθηκαν, χωρίς να μπορέσει μέχρι σήμερα η ίδια να δικαιολογήσει πειστικά πού βρήκε τόσα χρήματα ο σύζυγος της, ο οποίος πέθανε εξόριστος στη Χαβάη το 1989, τρία χρόνια μετά την ανατροπή του. 

______________________

3. Η Μάριον Ντέιβις δεν έγινε η μεγάλη ηθοποιός, που ονειρευόταν να γίνει. Είχε, όμως, την τύχη να είναι ερωμένη του αμερικανού εκδότη Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ, ο οποίος ήταν μεγιστάνας στο χώρο του τύπου και προωθούσε, όσο περισσότερο μπορούσε, την αγαπημένη του. Ζώντας δίπλα του τη μεγάλη ζωή για 34 χρόνια (μέχρι το θάνατο του το 1951), υπό το άγρυπνο βλέμμα της εν διαστάσει συζύγου του εκδότη, η οποία αρνούντναν να του δώσει διαζύγιο, η Ντέιβις άφησε την κινηματογραφική της καριέρα το 1937 και αφοσιώθηκε στις φιλανθρωπίες με... δανεικά λεφτά, αφού όλα ανήκαν στον Χερστ, στην ζωή του οποίου είναι βασισμένη η ταινία "Πολίτης Κέιν". Όταν ο Χερστ πέθανε, η Ντέιβις κληρονόμησε το 51% της περιουσίας του, έντεκα βδομάδες μετά παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας - ένας γάμος που δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένος - και ασχολήθηκε με φιλανθρωπιές. Τουλάχιστον, τα λεφτά έπιασαν τόπο στην περίπτωση της.

__________________________

4. Στην περίπτωση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον, μάλλον το βαρύτερο πορτοφόλι ανήκε στην πρώτη. Ωστόσο, ο Μπάρτον έχοντας υπόψη ότι "τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού", χάρισε ουκ ολίγα διαμάντια στο μεγάλο έρωτα της ζωής του.
Το πρώτο της συλλογής αγοράστηκε το 1968 και ήταν ένα διαμάντι Krupp 33.19 καρατίων, που κόστισε 305.000 δολάρια και ήταν το πιο αγαπημένο της Τέιλορ, καθώς το φόρεσε σε πολλές ταινίες και σε δημόσιες εμφανίσεις της ακόμη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Ακολούθησε το διαμάντι La Pelegrina, το οποίο κόστισε 15.000 λίρες. Το 1972, με αφορμή τα 40α γενέθλια της Τέιλορ, ο Μπάρτον της προσέφερε - τι άλλο; - ακόμη ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, γνωστό ως "Ταζ-Μαχάλ". 
Ωστόσο, το πιο διάσημο απ' όλα, το "διαμάντι Τέιλορ-Μπάρτον", όπως είναι ευρύτερα γνωστό, αγοράστηκε το 1969 σε δημοπρασία έναντι 1.1 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για ένα διαμάντι 69.42 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού (βλ. τη φωτογραφία) από τα αδαμαντορυχεία της Νοτίου Αφρικής, το οποίο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έβγαλε σε δημοπρασία το 1978, μετά το διαζύγιο της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, κερδίζοντας 5 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό διατέθηκε για την ανέγερση νοσοκομείου στην Μποτσουάνα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου