13 Φεβρουαρίου 2013

Το facebook διαπιστώνει: οι αδέσμευτοι αυξήθηκαν θεαματικά το 2012!


Είναι το Facebook ένα είδος "μεγάλου αδερφού", που καταγράφει τα πάντα για την προσωπική μας ζωή; Σίγουρα, πάντως, καταγράφει τα στοιχεία που εμείς αναγράφουμε στο προφίλ μας. Έτσι, με βάση αυτά, στο βαθμό που είναι αξιόπιστα και αληθινά, φαίνεται ότι το 2012 ο αριθμός των εργένηδων, των ανθρώπων που βγήκαν από μια σχέση, αυξήθηκε κατακόρυφα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, περισσότεροι από το 40% των χρηστών του Facebook άλλαξαν το στάτους του προφίλ τους σε "ελεύθερος/η" έναντι μόλις του 29.2% που δήλωσαν ότι πλέον βρίσκονται "σε σχέση". Αν και τα στοιχεία αφορούν μόνο τους χρήστες του συγκεκριμένου σόσιαλ μίντια, ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτοί υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. 
Κατά πόσο, όμως, μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι και τα πραγματικά; Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το Facebook ως πρώτης τάξεως γκομενοπαγίδα με ψεύτικα προφίλ και ανακριβή στοιχεία. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πιο εύκολα θα αναφέρει κάποιος ότι έφυγε από μια σχέση (ο χωρισμός είναι χωρισμός), παρά θα νιώσει αρκετά σίγουρος για να παραδεχτεί δημόσια ότι μια περιπέτεια έχει εξελιχθεί σε κανονική σχέση άξια αναφοράς.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Κέντρου σπουδών για το Γάμο και την Οικογένεια που δημοσιοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012, οι άνθρωποι που δηλώνουν μέσα από το στάτους τους στο facebook ότι είναι "σε σχέση", είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στο έτερο τους ήμισυ και, μάλιστα, οι παντρεμένοι που έχουν φωτογραφίες του ή της συζύγους τους σε κοινή θέα στο προφίλ τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο από τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου