15 Φεβρουαρίου 2013

Η γυναίκα που παντρεύτηκε το δολοφόνο της δίδυμης αδερφής της


Ήταν ο πιο πολυσυζητημένος γάμος της Αργεντινής, όμως οι συγγενείς της νύφης έλαμψαν διά της απουσία τους. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η 22χρονη Εντίθ Κάζας (Edith Casas) παντρεύτηκε τον 28χρονο Βίκτορ Τσινγκολάνι (Victor Cingolani), ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 13 ετών, επειδή κρίθηκε ένοχος ότι σκότωσε τη δίδυμη αδερφή της συζύγου του, με την οποία μάλιστα κατά το παρελθόν διατηρούσε δεσμό.
Η τελετή έγινε στο ληξιαρχικό γραφείο του Πίκο Τρουνκάδο υπό τα φλας των φωτογράφων και των τηλεοπτικών καναλιών, που είχαν κατακλύσει το χώρο. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της αναπάντεχης ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε μια νεαρή κοπέλα και στο δολοφόνο της (δίδυμης!) αδελφής της, το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ της Αργεντινής, που καλύπτουν το αμφιλεγόμενο ειδύλλιο.
Η Τζοάνα Κάζας, η δίδυμη αδελφή τη Εντίθ, βρέθηκε δολοφονημένη με δυο σφαίρες στο στήθος σ' ένα χωράφι του Πίκο Τρουνκάδο τον Ιούλιο του 2010, λίγες μέρες πριν τα 20α γενέθλια της. Ο Βίκτορ Τσινγκολάνι δηλώνει μέχρι σήμερα αθώος, παρόλο που τον Ιούνιο του 2012, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.Ο 28χρονος υποδεικνύει ως μοναδικό αυτουργό τον 37χρονο Μάρκο Ντίαζ, επίσης πρώην αγαπημένο της Τζοάνα, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί τους προσεχείς μήνες.
Ο έρωτας την Εντίθ για τον Βίκτορα άνθησε κατά τη διάρκεια της δίκης του τελευταίου. Η Εντίθ είχε προκαλέσει εντύπωση, καθώς, όσο διαρκούσε η ακροαματική διαδικασία, φορούσε μπλούζες με ειδικές στάμπες ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης για το θάνατο της αδερφής της. Ωστόσο, εκείνη μάλλον είχε εντυπωσιαστεί από τον κατηγορούμενο, καθώς τα μάτια της ήταν καρφωμένα πάνω του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Clarin.
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η Εντίθ και ο Βίκτορ ανακοίνωσαν ότι είναι ερωτευμένοι και ότι σχεδίαζαν να παντρευτούν σοκάροντας όχι μόνο την οικογένεια της 22χρονης, αλλά και ολόκληρη την Αργεντινή. Αρχικά, ο γάμος είχε προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2012, όμως η μητέρα της Εντίθ, Μαρτσελίνα Ορελάνα, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί η κόρη της ανίκανη για γάμο, επειδή είχε τρελαθεί.
Τότε, το δικαστήριο έκανε προσωρινά δεκτό το αίτημα της μητέρας, όμως από την περαιτέρω εξέταση των στοιχείων δεν προέκυψε κάτι που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της ή να εμποδίζει το γάμο της Εντίθ και του Βίκτορα. Έτσι, στις 23 Ιανουαρίου άναψε το πράσινο φως και το ερωτευμένο ζευγάρι επέλεξε ως ημέρα του γάμου του τη 14η Φεβρουαρίου, οπότε ο Βίκτορ έλαβε ειδική μονοήμερη άδεια από τις φυλακές, ώστε να παντρευτεί την αγαπημένη του.
Η παρουσία των αστυνομικών ήταν έντονη στο Ληξιαρχείο του Πίκο Τρουνκάδο ελέγχοντας το χώρο και τη γύρω περιοχή δύο ώρες πριν την τελετή. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα έκτροπα αμέσως μετά, όταν μια ομάδα είκοσι περίπου ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν, πέταξαν αυγά και πέτρες στους νεόνυμφους φωνάζοντας "δολοφόνε", ενώ τραυμάτισαν κι έναν αστυνομικό.
Η Εντίθ Κάζας δηλώνει σίγουρη για την αθωότητα του Βίκτορα αποδίδοντας την καταδίκη του σε δικαστική πλάνη. "Παντρεύομαι τον άνδρα που αγαπώ και όχι τον άνδρα που σκότωσε την αδελφή μου", δήλωσε στους δημοσιογράφους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να αποκτήσει ένα μωρό.
Η μητέρα της, πάντως, θεωρεί "τρομερή προδοσία" την απόφαση της Εντίθ, για την οποία θεωρεί ότι έχει υποστεί "πλύση εγκεφάλου", ενώ ο πατέρας της, Βαλεντίν Κάζας, δηλώνει κατηγορηματικά: "Έχω δύο νεκρές κόρες. Η Τζοάνα είναι με το Θεό και η Εντίθ με τον διάβολο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου