18 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012. Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε!
Σαν σήμερα, το 1883, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Στο βιβλίο του "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" γράφει σε κάποιο σημείο: "Όσο ζούμε μιαν ευτυχία, δύσκολα τη νιώθουμε. Μονάχα όταν περάσει και κοιτάξουμε πίσω μας, καταλαβαίνουμε ξαφνικά - και κάποτε με κατάπληξη - πόσο σταθήκαμε ευτυχισμένοι".
Είναι αλήθεια αυτό. Συμβαίνει συχνά. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όμως είναι να ζούμε τις στιγμές, να τις "ρουφάμε μέχρι το μεδούλι" που λέει κι ο λαός, γιατί η πραγματική ευτυχία είναι στις στιγμές, στο παρόν, και όχι στη νοσταλγία του παρελθόντος. Η νοσταλγία απλά μεγαλώνει το κενό που νιώθουμε μέσα μας και πολλές φορές δε μας αφήνει να αισθανθούμε ότι όντως ζούμε μια ευτυχία στο παρόν, μέχρι να περάσει ο χρόνος και να το καταλάβουμε, όταν θα είναι αργά.

Στην Γκάμπια, ένα μικρό και μακρόστενο κράτος στη δυτική Αφρική, σήμερα γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Στις 18 Φεβρουαρίου 1965, η χώρα έγινε ανεξάρτητη ύστερα από τριακόσια - σχεδόν - χρόνια βρετανικής αποικιοκρατίας. Να σημειωθεί ότι η Γκάμπια ήταν η πρώτη αποικία των Βρετανών στην Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου