16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρεις νέες ταινίες βγαίνουν αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, εκ των οποίων η μία έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τρίτη ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων. Πρόκειται για την αισθηματική ταινία "Έρωτας από την αρχή", η οποία όμως δε φαίνεται να έπεισε τους κριτικούς. Οι άλλες δύο ταινίες είναι το βρετανικό, κατασκοπευτικό θρίλερ "Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι", με τις απόψεις των κριτικών να διίστανται, αν και η ταινία περνάει τη βάση, αλλά και η οικογενειακή 3D ταινία "Hugo" του Μάρτιν Σκορτσέζε, η οποία έχει δεχτεί πολύ καλές κριτικές σε γενικές γραμμές.

Έρωτας από την αρχή - The Vow (αισθηματική)
Σκηνοθεσία: Michael Sucsy/ Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Rachel McAdams
Υπόθεση: Η Πέιτζ και ο Λίο είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της. Η Πέιτζ σκέφτεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τότε που ήταν φοιτήτρια νομικής, πριν από πέντε χρόνια, προτού γνωρίσει τον Λίο και αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Και, το κυριότερο, δεν αναγνωρίζει καθόλου την τωρινή της ζωή. Δεν καταλαβαίνει γιατί έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ούτε γιατί εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη δικηγορική καριέρα, της λείπει η συντηρητική της γκαρνταρόμπα, κι επίσης πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με το γοητευτικό επιχειρηματία Τζέρεμι – ο οποίος τη διεκδικεί. Ο Λίο παρ’ όλα αυτά δεν θα το βάλει εύκολα κάτω: θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Πέιτζ, σαν να γνωρίζονταν από την αρχή.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.6/10 (από 2.488 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.0/10 (κριτικοί), 3.7/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
myfilm.gr: 6.0/10
Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι - Tinker, Tailor, Soldier, Spy (κατασκοπευτικό θρίλερ)
Σκηνοθεσία: Tomas Alfredson/ Πρωταγωνιστούν: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt
Υπόθεση: Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν “Τυφλοπόντικα” που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του “Τυφλοπόντικα”. Κι όλα αυτά σ’ έναν αμείλικτο ψυχρό πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.3/10 (από 34.094 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.8/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
myfilm.gr: 8.0/10
Hugo 3D (οικογενειακή)
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese/ Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Jude Law
Υπόθεση: Παρίσι, δεκαετίας του '30 : Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, ο Χιούγκο Καμπρέ, κατοικεί στις εσωτερικές στοές του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού και ζει κλέβοντας από τους πάγκους των καταστημάτων που υπάρχουν στο σταθμό. Σταθερή παρέα του, ένα μυστηριώδες ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς, το οποίο αποτελεί και το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Όταν ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά αυτής της περίπλοκης, τρυφερής και μαγευτικής ιστορίας ενός παιδιού αλλά και του ίδιου του κινηματογράφου που φτάνει και ενίοτε ξεπερνά τα όρια της μαγείας...
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8.2/10 (από 24.209 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.3/10 (κριτικοί), 4.1/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 8/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 5/5
myfilm.gr: 8.5/10
  
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου