17 Φεβρουαρίου 2012

9 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΧΙΟΥΣΤΟΝ


Η Γουίτνεϊ Χιούστον δεν ήταν μόνο μια σπουδαία φωνή που έπεσε θύμα της μεγάλης της επιτυχίας, τον προσωπικών της αδιεξόδων και λανθασμένων επιλογών, όπως ο γάμος της με τον τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν, που την οδήγησαν στα ναρκωτικά και την παρακμή. Διαβάστε εννιά λεπτομέρειες από τη ζωή της, που ίσως δε γνωρίζατε.

1. Το παρατσούκλι της ήταν "nippy" (που σημαίνει κάτι σαν ζωηρή, υπερκινητική), επειδή κατά τον ύπνο συνήθιζε να πετάει την κουβέρτα, με την οποία ήταν σκεπασμένη. Νippy ήταν και το όνομα του αγαπημένου τους καρτούν, ενώ - καθόλου σύμπτωση - όταν η Γουίτνεϊ ίδρυσε τη δική της εταιρίας δημοσίων σχέσεων, την ονόμασε ... "Νippy"

2.  Όταν ήταν μικρή, ήθελε μεγαλώνοντας να γίνει δασκάλα, επειδή αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Αργότερα, άλλαξε γνώμη και ήθελε να γίνει κτηνίατρος. 

3. Όταν ήταν έφηβη ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και ήταν από τις πρώτες Αφρο-αμερικανίδες που φωτογραφήθηκε για την πρώτη σελίδα περιοδικών, όπως το νεανικό "Seventeen".

4. Οι συμμαθητές της αγνοούσαν το πόσο καλή φωνή είχε η Γουίτνεϊ, καθώς η ίδια δεν συμμετείχε στην ενορία του σχολείου της. Αντίθετα, ήταν μέλος σε μια εκκλησιαστική χορωδία.

5. Η γνωριμία της με τον πρώην σύζυγό της - και εν πολλοίς υπαίτιο της πτώσης της - Μπόμπι Μπράουν έγινε στα παρασκήνια μια τελετής για την απονομή βραβείων σόουλ μουσικής. Εκείνη την περίοδο, η τραγουδίστρια διατηρούσε δεσμό με τον ηθοποιό Έντι Μέρφι.

6. Της άρεσε να περνάει πολλές ώρες στο σπίτι, ενώ η αγαπημένη της από τις δουλειές του σπιτιού ήταν το σκούπισμα με την ηλεκτρική, σύμφωνα με μια παλιά υπάλληλό της.

7. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 είχε κάνει οντισιόν για την κωμική σειρά "Μπιλ Κόσμπι" (The Cosby Show) και μάλιστα κέρδισε το ρόλο της μεγαλύτερης κόρης του Κόσμπι. Τελικά όμως η ίδια απέρριψε το ρόλο για να ακολουθήσει καριέρα σαν τραγουδίστρια, αν και δεν είχε ακόμα υπογράψει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρία. Όταν οι παραγωγοί της σειράς τη ρώτησαν ποιος της είπε ότι είχε καλή φωνή εκείνη τους απάντησε: "Η μητέρα μου και η θεία μου".

8. Ο Μάικλ Τζάκσον της είχε προτείνει να συνεργαστούν σε ένα ντουέτο. Ήταν για το τραγούδι "I Just Can't Stop Loving You", το οποίο τελικά ο "βασιλιάς της ποπ" το ερμήνευσε με την Siedah Garrett. Ο λόγος που η Χιούστον αρνήθηκε τη συνεργασία, ήταν γιατί είχε μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Whitney" και δεν ήθελε να υπερεκτεθεί στη δημοσιότητα.

 9. Σε συνέντευξη που έδωσε το 2002 στο δίκτυο ABC και σε ερώτηση για το πώς φανταζόταν τον εαυτό της δέκα χρόνια μετά, η Γουίτνεϊ Χιούστον απάντησε: "(να έχω βγει) στη σύνταξη, να κάθομαι και να βλέπω την κόρη μου να μεγαλώνει, να γίνεται μια υπέροχη γυναίκα και (να έχω) εγγόνια". Ο χρόνος δυστυχώς δεν την επιβεβαίωσε.
Καλό ταξίδι, Γουίτνεϊ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου