7 Μαρτίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν τρεις, αλλά οκτώ ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ αυτών και τρεις ελληνικές παραγωγές - δύο ντοκιμαντέρ ("Black Box" και "Κατερίνα Γώγου") και μία ταινία-μυστήριο ("Μια νύχτα στην Αθήνα"), για την οποία δεν έγινε ειδική δημοσιογραφική προβολή. Κατά τα λοιπά, οι θεατές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σ' ένα ταξίδι στη χώρα του "Οζ", σ' ένα ρωσικό πολεμικό δράμα ("Το πρόσωπο της ομίχλης") που μας γυρνάει στη Σοβιετική Ένωση και στο 1942, στο ψυχολογικό θρίλερ "Παρενέργειες", σε μια αναδρομή στη Γαλλία των αρχών της δεκαετίας του '70 ("Μετά το Μάη") και στο "Paperboy", που δεν ενθουσίασε τους κριτικούς.

Τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, αλλά προηγουμένως είχαν φάει.. άκυρο - και κάποιοι τραγουδιστές χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο!


Πολλές φορές έχουμε ακούσει για ρόλους σε σίριαλ ή ταινίες, που κάποιοι ηθοποιοί τους αρνήθηκαν χάνοντας την ευκαιρία της ζωής τους και κάνοντας ένα ακούσιο δώρο σε συναδέλφους τους, κυρίως ανερχόμενους, οι οποίοι είναι και οι λιγότερο ακατάδεκτοι. Ε, λοιπόν, τέτοια παιχνίδια της μοίρας δεν γίνονται μόνο στην ηθοποιία, αλλά και στο τραγούδι. Οι δημιουργοί ενός κομματιού "τρώνε πόρτα" από υπερβολικά επιλεκτικούς και χωρίς ένστικτο - ή απλά πολυάσχολους - αστέρες της μουσικής σκηνής και απευθύνονται σε άλλους τραγουδιστές, οι οποίοι το "απογειώνουν". Κάπως έτσι, άλλωστε, χτίστηκε η καριέρα της Μπρίτινεϊ Σπίαρς, της Ριάνα κ.ά. 

"Οι αδερφές το κάνουν για τον εαυτό τους"! Το τραγούδι-ύμνος των φεμινιστριών!


Αν αναζητήσουμε στην ποπ μουσική σκηνή ένα τραγούδι σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, το το πιο φεμινιστικό τραγούδι όλων των εποχών, θα καταλήγαμε στο "Sisters Are Doin' It", συνεργασία των Eurythmics με μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες φωνές, την Αρέθα Φράνκλιν. Το τραγούδι , που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "Be Yourself Tonight" (έτος κυκλοφορίας, 1985), έγραψαν η Άννι Λένοξ, που πολλές φορές έχει βγει μπροστά υποστηρίζοντας δημοσίως το φεμινιστικό κίνημα, και ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, το έτερο μέλος του συγκροτήματος.

Σαν σήμερα: 7 Μαρτίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013. Εσείς θα τσικνίσετε απόψε ή σας... τσικνίζουν άλλοι;

6 Μαρτίου 2013

Οι άνδρες με χιούμορ είναι σέξι ή... οι σέξι άνδρες έχουν χιούμορ;

Πόσο σέξι είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ σ' αυτήν τη φωτογραφία;

Θυμίζει πολύ το ερώτημα-γρίφος, αν η κότα έκανε τ' αβγό ή το αβγό την κότα. Αν και σπάνια ένας άντρας θα παραδεχτεί ότι ελκύεται από μια γυναίκα επειδή είναι αστεία, αντιθέτως πολλές είναι οι γυναίκες που επιμένουν ότι ένα από τα προσόντα που εκτιμούν στον άνδρα είναι το χιούμορ του. Άλλωστε, μια έρευνα του 2000 επιβεβαίωνε αυτό ακριβώς υποστηρίζοντας ότι το χιούμορ αυξάνει την ελκυστικότητα ενός ατόμου. Εν τω μεταξύ, μία πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Στίρλινγκ, έρχεται ν' ανατρέψει αυτήν την πεποίθηση εκτιμώντας ότι δεν είναι το χιούμορ που κάνει έναν άνθρωπο σέξι, αλλά οι σέξι είναι εκείνοι που έχουν χιούμορ!

Το σεξ μας κάνει εξυπνότερους - και είναι αντίδοτο στη γεροντική άνοια!


Στις παρέες μας το λέμε - κι αν δεν το λέμε, μπορούμε να το αντιληφθούμε. Το σεξ μας χαρίζει ενέργεια όχι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική. Ξελαμπικάρουμε, με άλλα λόγια. Και τώρα, μια έρευνα από την Ιταλία έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, αλλά και να προσθέσει μια νέα διάσταση. Όντως, το σεξ μας κάνει εξυπνότερους, όμως μόνο όταν το κάνουμε με καινούριο σύντροφο.

Μελίνα Μερκούρη: Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη στις 6 Μαρτίου 1994, εν είδει αφιερώματος ανατρέχουμε στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Γεννήθηκα Ελληνίδα" και διαβάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα τη γυναίκα-σύμβολο.

Η δολοφονία του Γεωργίου Α΄

ΠΑΤΡΙΣ, 07.03.1913

H δολοφονία του Γεωργίου του Α' αποτελεί σημαντικό, κομβικό γεγονός στην ιστορία του ελληνικού κράτους, αφ' ενός γιατί είναι σπάνιο το να δολοφονείται ο ανώτατος άρχοντας ενός κράτους - σε μια εποχή, όπου οι φωνές κατά του βασιλικού θεσμού ήταν ακόμη αδύναμες - και αφετέρου διότι η συγκεκριμένη δολοφονία επηρέασε εμμέσως τις πολιτικές εξελίξεις και καθόρισε το μέλλον της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια με την άνοδο στο θρόνο του γιου του Κωνσταντίνου, ο οποίος μπορεί να ήταν καλός στρατιωτικός, όμως δεν είχε τα προσόντα ενός αρχηγού κράτους.

Σαν σήμερα: 6 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013.

"Ένα σιδηρούν παραπέτασμα έχει πέσει διά μέσου της ευρωπαϊκής ηπείρου". Η ιστορική ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, το Μάρτιο του 1946.

Στις 5 Μαρτίου 1946, οκτώ μήνες μετά την ήττα του στις βρετανικές εκλογές, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ βρέθηκε στο Κολέγιο Ουεστμίνστερ στο Φάλον του Μισούρι, όπου παρευρισκόταν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Χάρι Τρούμαν. Η ομιλία εκείνη έμεινε στην ιστορία τόσο γιατί περιέγραφε ξεκάθαρα την ανάδυση των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιας δύναμης αντικαθιστώντας τη φθίνουσα Βρετανική Αυτοκρατορία, όσο κι επειδή λέχθηκε για πρώτη φορά ο όρος "σιδηρούν παραπέτασμα" ("iron curtain"), που περιέγραφε τις λεπτές ισορροπίες τρόμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο λόγος αυτός είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σε μία αποστροφή του λόγου του ο Τσόρτσιλ αναφέρθηκε στην ελευθερία της Ελλάδας "ν' αποφασίσει το μέλλον της", αν και τη διαπίστωση αυτή αναιρούσε η αμέσως επόμενη επισήμανση του, ότι οι ελληνικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν υπό την αμερικανική επίβλεψη. Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της ιστορικής εκείνης ομιλίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

5 Μαρτίου 2013

Το κορίτσι χωρίς μύτη και μάτια, που δεν το βάζει κάτω

Η Κάσιντι Χούπερ, όπως είναι σήμερα, λίγο πριν την τελική εγχείρηση που θα της χαρίσει μια μύτη για πρώτη φορά. (Πηγή: wbtv.com)

Της αρέσει να διαβάζει και να τραγουδάει, ενώ φιλοδοξεί να γίνει ραδιοφωνική παραγωγός. Η 16χρονη Κάσιντι Χούπερ από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, που γεννήθηκε χωρίς μάτια και χωρίς μύτη, αποτελεί μια μοναδική απόδειξη της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι να υπερβούν ακόμη και τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Η στείρωση προκαλεί καρκίνο στα γκόλντεν ριτρίβερ;


Μια από τις πιο αγαπημένες ράτσες σκύλων είναι τα γκόλντεν ριτρίβερ. Χρειάζονται, όμως, ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτα στον καρκίνο ή σε αρθριτικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη καθηγητών του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κίνδυνος να υποφέρουν από τις δύο αυτές ασθένειες διπλασιάζεται ή ακόμα και τριπλασιάζεται, σε περίπτωση που το σκυλί είναι στειρωμένο.

Σαν σήμερα: 5 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013.

4 Μαρτίου 2013

Πώς ο τρόπος που κοιμάστε με το σύντροφο σου προδίδει την ποιότητα της σχέσης σας.


Αν και δεν έχουν γίνει πολλές σχετικές έρευνες, δεν είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που εκτιμούν ότι η στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου εκφράζουν περισσότερα για την προσωπικότητα μας, απ' όσο φανταζόμαστε. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι κατά τον ύπνο εκπέμπουμε με τη γλώσσα του σώματος και μηνύματα για την ποιότητα της σχέσης μας με τον/την σύντροφο μας.

Οι φαν του Τζάστιν Μπίμπερ σε παράκρουση, "απειλούν" 15χρονη μέσω τουίτερ!


Ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ έχει από τους πιο αφοσιωμένους φαν, απ' όλους τους σταρ του πλανήτη (μαζί με τη Lady Gaga), το καταλάβαμε όταν ορισμένοι απ' αυτούς έπεσαν θύμα μιας τραγικής φάρσας που ήθελε τον τραγουδιστή να πάσχει από καρκίνο, με αποτέλεσμα να κουρευτούν γουλί για... συμπαράσταση. Τώρα, δεν έχουν παρασυρθεί από κάποια φάρσα, αλλά έχουν εξοργιστεί με μία κοπέλα, η οποία έχει δεχτεί απειλές ακόμη και για την ζωή της. Ποιο ήταν το "έγκλημα" της; Ότι.. της άρεσε το άλμπουμ του αγαπημένου τους ειδώλου!

Η πρώτη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και το προφητικό σχόλιο της εφημερίδας ήδη από την περίοδο των γυρισμάτων!


Η πρώτη ταινία στην όποια έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν "Το ποντικάκι" της εταιρίας "Ανζερβός" σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και Γιώργου Ασημακόπουλου, που έκανε πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου 1954 στους κινηματογράφους Έσπερος, Ρεξ και Σταρ. Η υπόθεση της ταινίας, που ελάχιστες φορές έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, είχε ως εξής:

Σαν σήμερα: 4 Μαρτίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013.

Οι 7 φυλές των Ελλήνων σελέμπριτι.

Στη σόου μπιζ υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες: οι σταρ, εκείνοι δηλαδή που με τη δουλειά και τη χαρισματική προσωπικότητα τους μαγνητίζουν τους θαυμαστές τους, που τους ακολουθούν πιστά επί σειρά ετών (αν όχι δεκαετιών), και η δεύτερη κατηγορία είναι όλοι οι άλλοι, οι ευσχήμως αποκαλούμενοι "σελέμπριτι". Θα ήταν καταχρηστικό να αποκαλέσουμε τους σελέμπριτι "διάσημους", επομένως καλά κάνουμε και χρησιμοποιούμε τον αγγλικό αυτό όρο. Γιατί συνήθως οι άνθρωποι που εντάσσονται σ' αυτήν την κατηγορία είναι γνωστοί για τους λάθος λόγους - μια φήμη που θα εξαφανιστεί με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Με τη σειρά τους, οι σελέμπριτι χωρίζονται σε διαφορετικές φυλές, ανάλογα με το λόγο που τους έκαναν κατ' αρχήν περιζήτητους στα περιοδικά και στις ψυχαγωγικές εκπομπές της τηλεόρασης, αλλά και εξ αιτίας των οποίων παραμένουν στον αφρό της gossip επικαιρότητας.

3 Μαρτίου 2013

Αναδρομή σε (πολύ) παλαιότερες αθηναϊκές Αποκριές μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων

Μια φορά κι έναν καιρό, οι Αποκριές γιορτάζονταν πολύ διαφορετικά στην Αθήνα. Τη δεκαετία του 1880, η πόλη γνώρισε αλματώδη πληθυσμιακή και οικονομική ανάπτυξη με την εκδήλωση του πρώτου μαζικού κινήματος αστυφιλίας. Τα χρόνια γύρω στο 1900 ο εορτασμός της Αποκριάς γινόταν με παρελάσεις αρμάτων, κομφετί και σερπαντίνες στους κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι ηλεκτροφωτίστηκαν για πρώτη φορά την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς του 1903. Αργότερα, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τον πρώτο λόγο είχαν οι χοροί της "υψηλής κοινωνίας", ενώ οι πιο περίεργες Αποκριές της ιστορίας του ελληνικού κράτους ήταν αναμφίβολα εκείνες της εποχής του εμφυλίου, όταν όλα ήταν χωρισμένα σε "Αριστερά" και σε "Δεξιά". Ας κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο παρελθόν, μέσα από δημοσιεύματα παλαιών εφημερίδων.

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια της Ουγγαρίας, της Αρμενίας, της Γεωργίας, της Εσθονίας και της Ρωσίας.


Άλλη μια πεντάδα τραγουδιών που θα ακούσουμε στους δύο ημιτελικούς της Γιουροβίζιον τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμοε της Σουηδίας, όμως μέχρι στιγμής τα τραγούδια συναγωνίζονται για το χειρότερο βαθμό. Πολλές μπαλάντες, πολλές λιτές εμφανίσεις επί σκηνής και πολλά αδιάφορα τραγούδια συνθέτουν το μέχρι στιγμής σκηνικό. Μην παρακολουθήσετε μόνοι σας τη φετινή Γιουροβίζιον, γιατί σίγουρα θα σας πάρει ο ύπνος πριν από τη μέση και θα πάει χαμένη η βραδιά.

Σαν σήμερα: 3 Μαρτίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013.

2 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη: τι εντόπισαν οι επιστήμονες στους μετεωρίτες που "βομβάρδισαν" τη Ρωσία;


Αυτό που φοβόντουσαν οι αρχαίοι Γαλάτες έγινε κι ο ουρανός έπεσε τα κεφάλια μας, δηλαδή στα κεφάλια των Ρώσων, στις 15 Φεβρουαρίου 2013, όταν ένας μετεωρίτης διαπέρασε στα κλεφτά την ατμόσφαιρα της γης και εξερράγη πάνω από τη Ρωσία.

Οι 10 κανόνες για να μάθετε στα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά, όπως τα παιδιά των Γάλλων!


Το 2012, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάμελ Ντράκερμαν έγινε δημοφιλής χάρη στο βιβλίο της "French Children Don't Throw Food", στο οποίο περιέγραφε με χιουμοριστική ματιά πώς οι Γάλλοι γονείς καταφέρνουν τα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά και - πάνω απ ' όλα - να αδειάζουν το πιάτο τους, σε αντίθεση με τα κακομαθημένα Αγγλάκια και Αμερικανάκια. Το βιβλίο έγινε μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ και φέτος η Ντράκερμαν επανέρχεται μ' ένα σίκουελ, που έχει τον τίτλο "French Parents Don’t Give In: 100 Keys to French Parenting" δίνοντας νέες συμβουλές στις απελπισμένες Αγγλοσάξωνες μανάδες.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 3 - 9 Μαρτίου 2013


Σταθεροί στις δύο πρώτες θέσεις των παγκοσμίων πωλήσεων οι Mumford & Sons και ο Μπρούνο Μαρς, ενώ στο νούμερο τρία έκανε το ντεμπούτο το νέο άλμπουμ του Νικ Κέιβ και του συγκροτήματος τους The Bad Seeds με τίτλο "Push The Sky Away" - σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το "Lightning Bolts", που ο Κέιβ το εμπνεύστηκε από τις διαδηλώσεις της Αθήνας. Στα αξιοσημείωτα του παγκόσμιου τοπ10 είναι η επανείσοδος του εξαιρετικού σάουντρακ του μιούζικαλ "Les Miserables".

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 3 - 9 Μαρτίου 2013


Οι Γιαπωνέζες ΑΚΒ 48 έγιναν μπορεί να έγιναν πρόσφατα γνωστές εξ αιτίας του απίστευτου σκανδάλου, όταν ένα από τα μέλη τους έκοψε τα μαλλιά της, ντροπιασμένη επειδή παραβίασε τον όρκο αγνότητας" του γκρουπ, ωστόσο στην Ιαπωνία (εξακολουθούν να) πουλάνε τρελά - τόσο, ώστε το τελευταίο τους signle να βρεθεί στην πρώτη θέση του παγκόσμιου chart. Στη δεύτερη θέση έπεσε το "Thrift Shop", ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το "Harlem Shake", που ως τραγούδι είναι μάλλον αδιάφορο, αλλά ως χορευτική φιγούρα 30 δευτερολέπτων αποτελεί ένα από τα πιο τρελά Internet meme όλων των εποχών.

"Το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση". "Να μην κάνουμε την κουζίνα φαρμακείο". Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νικόλαου Τσελεμεντέ από το 1933!


Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το θάνατο του Νικόλαου Τσελεμεντέ, στις 2 Μαρτίου 1958, του ανθρώπου που άλλαξε τη σχέση των Ελλήνων με το φαγητό, ενώ το όνομα του είναι μέχρι σήμερα συνδεδεμένο με τους οδηγούς μαγειρικής, ως αφιέρωμα ανατρέχουμε σε μια παλιά συνέντευξη του πριν από 80 χρόνια, το Μάρτιο του 1933, όπου αναφέρθηκε με δυσπιστία στη σχέση μαγειρικής και χημείας, ενώ εξήγησε γιατί το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση και πώς θα το πετύχουμε αυτό.

Σαν σήμερα: 2 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013.

Το πρώτο "παγκόσμιο τραγούδι" μέσω ίντερνετ.


Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Σουηδός dj Avicii (ή Tim Bergling, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) ανέβασε στο youtube ένα βίντεο-πρόσκληση απευθυνόμενος σε μουσικούς παραγωγούς απ' όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη μουσική συνεργασία όλων των εποχών. Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2013, 4.199 άνθρωποι από 140 χώρες συνεισέφεραν 12.951 ήχους και στη συνέχεια, κάθε εβδομάδα, οι φαν ψήφιζαν on-line τις τρεις καλύτερες προτάσεις στις κατηγορίες melody, bass, rhythm, breaks και effects.

1 Μαρτίου 2013

Το κορίτσι που γεννήθηκε με δέρμα από λέπια

Πηγή: blessedbybrenna.blogspot.com
Όταν στις 19 Δεκεμβρίου 2011, η Κόρτνεϊ Γουέστλεϊκ αντίκρισε για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη της, Μπρένα, το πρώτο συναίσθημα που ένιωσε ήταν τρόμος. Το δέρμα του βρέφους ήταν καλυμμένο από παχιά λέπια, με βαθυκόκκινες ραγάδες ανάμεσα τους. Τα μάτια της φαίνονταν ματωμένα, επειδή το δέρμα που έπεφτε πάνω τους, τα είχε γυρίσει ανάποδα. Η Μπρένα είναι ένα από τα λίγα παιδιά σ' ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν γεννηθεί με Ιχθύαση τύπου Άρλεκιν.

Το ποίημα του Κωστή Παλαμά για το Μάρτιο


Στις 21 Μαρτίου 1882, στο φιλολογικό περιοδικό ΕΣΤΙΑ δημοσιεύτηκε ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά για το μήνα Μάρτιο. Ο ποιητής δεν είχε εκδώσει ακόμη τις μεγάλες του ποιητικές συλλογές, ενώ και το συγκεκριμένο ποίημα δεν μπορεί να θεωρηθεί σπουδαίο. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ποίημα που έγραψε κατά την παιδική ή την πρώιμη εφηβική του ηλικία, καθώς στο τέλος αναφέρει ότι αυτό γράφτηκε "Εν Μεσολογγίω" - ο Παλαμάς έζησε στο Μεσολόγγι μεταξύ 1867 και 1875, δηλαδή μεταξύ 8 και 16 ετών.

Σαν σήμερα: 1 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013
Πόσοι από σας θα βάλετε το ερυθρόλευκο βραχιόλι για να μην σας κάψει ο ήλιος; Η απορία μου είναι αν το φοράνε και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μάλλον τους τελευταίους μήνες προτιμούν να φορούν.. μαύρη κορδέλα, βλέποντας τα χάλια της ομάδας τους στο ποδόσφαιρο.

Πιο εργατικές οι γυναίκες, το μυαλό τους στο διάλειμμα έχουν οι άντρες. Τι δείχνει έρευνα για τις συνήθειες των φύλων στο χώρο εργασίας.


Οι γυναίκες το λένε κι εμείς κάνουμε πως δεν τις ακούμε ή τις κατηγορούμε ως κομπλεξικές. Oι άντρες είμαστε πιο τεμπέληδες και πρόθυμοι ν' αφήσουμε τη δουλειά μας στη μέση χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα συμπεράσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της πολυεθνικής 3Μ, ως προς τις συνήθειες των εργαζομένων στις ΗΠΑ σ' ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών..