17 Ιανουαρίου 2013

Ο σκύλος που περιμένει το νεκρό αφεντικό του κι έχει συγκινήσει μια ολόκληρη ιταλική πόλη

Η τελευταία φορά που ο Τόμι είδε τη Μαρία, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στην εκκλησία της πόλης Σαν Ντονάτσι των 7.000 κατοίκων στην περιοχή της Πούλιας, κοντά στο Μπρίντιζι. Ο Τόμι είναι ένας γερμανικός ποιμενικός, 12 ετών, και η Μαρία ήταν η αφεντικίνα του, η οποία πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 57 ετών. Η τελευταία φορά που ο Τόμι είδε την αφεντικίνα του, ήταν την ημέρα της κηδείας της. Από τότε, κάθε πρωί ο σκύλος επιστρέφει στην εκκλησία και ξαπλώνει δίπλα στο ιερό περιμένοντας να συναντήσει και πάλι τη γυναίκα που τον φρόντιζε και του έδειχνε την αγάπη της.

Ο Τόμι έχει μετατραπεί σ' ένα είδος μασκότ της εκκλησίας, ενώ έχει αποκτήσει κι ένα δεύτερο όνομα: "Caccio", δηλαδή κάτι σαν "χοντρούλης". Παρευρίσκεται σε όλες τις τελετές - γάμους, βαπτίσεις, ακόμη και σε κηδείες. Μάλιστα, όταν βλέπει ένα φέρετρο, συνοδεύει όλη την πορεία. Προς το παρόν, τη φροντίδα του Τόμι έχει αναλάβει ο ιερέας Ντονάτο Πάννα, αν και δεν του επιτρέπεται να κρατήσει το σκύλο στο πρεσβυτέριο, ενώ τον έχουν υιοθετήσει και όλοι οι κάτοικοι του Σαν Ντονάτσι, που του δίνουν φαγητό και φροντίζουν για τα εμβόλια του.
Εν τω μεταξύ, το γύρο της τουιτόσφαιρας κάνει στην Ιταλία μια χαρακτηριστική φωτογραφία του Τόμι να κάθεται μάλλον θλιμμένος μπροστά από το ιερό, εκεί όπου είναι το καθημερινό στέκι του περιμένοντας μάταια να ξαναδεί τη Μαρία, τον καλύτερο του φίλο, με την οποία ήταν αχώριστοι, όσο εκείνη βρισκόταν στην ζωή.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου