15 Ιανουαρίου 2013

Θα παντρευόσουν ποτέ ένα άτομο που έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με σένα;


Όταν η Κέλι Χίλντεμπραντ από τη Φλόριντα γνώρισε μέσω facebook τον Κέλι Χίλντεμπραντ από το Τέξας, προέκυψε... γάμος. Το ζευγάρι δεν πτοήθηκε από την ταύτιση των ονομάτων - κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί στην Ελλάδα, όχι όμως και στην Αμερική, αφού στην αγγλική γλώσσα δεν υπάρχει διαφορά στις καταλήξεις των ονομάτων βάσει γένους - και αποφάσισε να έλθει εις γάμου κοινωνία το 2009, που προβλήθηκε δεόντως από τα αμερικανικά - και όχι μόνο - ΜΜΕ. Πόσο, όμως, θα μπορούσε ν' αντέξει στο χρόνο ένας γάμος από το facebook; 

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2008, όταν ένα απόγευμα η τότε 19χρονη Κέλι, που ήταν φοιτήτρια, βαριόταν και σκέφτηκε να ψάξει στο facebook για τυχόν συνονόματους και συνονόματες. Έτσι, πέτυχε το προφίλ του 23χρονου τότε Κέλι Χίλντεμπραντ, είδε τις φωτογραφίες που εκείνος είχε ανεβάσει στο προφίλ του και γοητεύτηκε από την εξωτερική του εμφάνιση. 
Πιο συγκεκριμένα, έλιωσε βλέποντας μια φωτογραφία του νεαρού οικονομικού συμβούλου χωρίς πουκάμισο, ντυμένου απλά με κάργκο παντελόνι και ένα καπέλο. Θεώρησε σωστό να του στείλει ένα μήνυμα: "Νομίζω ότι είναι αρκετά κουλ που έχουμε το ίδιο όνομα και ήθελα απλά να πω γεια". 
Η απάντηση δεν ήρθε αμέσως, καθώς ο Κέλι φαίνεται ότι δεν ήταν παθιασμένος με το facebook, αλλά τσέκαρα το προφίλ του ύστερα από κάνα δυο μέρες. Κι εκείνος με τη σειρά του βρήκε αρκετά χαριτωμένη τη συνονόματη (και συνεπώνυμη) του, της απάντησε και όλο αυτό εξελίχθηκε σε αίσθημα.
Από τα μηνύματα μέσω ίντερνετ πέρασαν στην τηλεφωνική επικοινωνία και γρήγορα ανακάλυψαν ότι είχαν πολλά κοινά, καθώς είχαν μεγαλώσει με τις ίδιες αξίες. Εκείνος, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει από το Τέξας στη Φλόριντα και η σχέση τους πέρασε σε άλλο επίπεδο. Ήδη από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο, αγκαλιάστηκαν κι ένωσαν σαν να γνωρίζονται μια ολόκληρη ζωή. 
Ακολούθησε το ταξίδι του "κοριτσιού Κέλι" στην πατρίδα του "αγοριού Κέλι", όπως άρχισαν ν' αποκαλούνται για να ξεχωρίζει ο ένας από τον άλλο, ενώ στο παιχνίδι μπήκαν και οι οικογένειες τους, που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την πραγματική σπανιότατη περίπτωση αυτού του ζευγαριού, όπου οι δύο σύντροφοι είχαν το ακριβώς ίδιο όνομα.
Κι επειδή το αρσενικό είναι εκείνο που κάνει συνήθως τις μεγαλύτερες αποχωρήσεις, τον Ιούλιο του 2009, ο 24χρονος νεαρός έκανε το αδιανόητο για έναν Τεξανό. Πήρε την απόφαση ν' αφήσει την πατρίδα του και να μετακομίσει στην πιο εξωστρεφή και κοσμοπολίτικη πολιτεία της Φλόριντα, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ακολούθησε κι ο γάμος. 
Εν τω μεταξύ, τόσο το αγόρι όσο και το κορίτσι Κέλι εκμεταλλεύτηκαν δεόντως τη δημοσιότητα που περιέβαλλε το σπάνιο φαινόμενο του γάμου δύο ατόμων - διαφορετικού φύλου - με το ίδιο ακριβώς όνομα κι έδωσαν σειρά συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους απ' όλον τον κόσμο. Όπως αποδείχτηκε, όμως, ο γάμος δεν είναι απλή υπόθεση για ένα ζευγάρι που γνωρίζεται κυρίως εξ αποστάσεως - και με ελάχιστα, ολιγοήμερα ταξίδια.
Ύστερα από δυόμιση περίπου χρόνια έγγαμου βίου αποφάσισαν να χωρίσουν. Ο λόγος; Ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά και η νοσταλγία του νεαρού Τεξανού για την πατρίδα του. Αν και η αίτηση διαζυγίου εκκρεμεί για περισσότερους από έξι μήνες, ο χωρισμός έγινε σε συναινετικό κλίμα, αν και οι δύο Κέλι δεν είναι πλέον φίλοι στο facebook. 
Η κοπέλα, από πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε αυτό το ιδιόμορφο love story, έχει πλέον σβήσει το προφίλ της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως, έχει συνειδητοποιήσει ότι το facebook είναι ένα πολύ καλό μέσο να μάθεις τι απέγιναν οι συμμαθητές σου στο Δημοτικό, όχι όμως να κάνεις σχέση - ειδικά όταν το άλλο πρόσωπο μένει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Εξάλλου, ποιος φαντάστηκε ότι θα μπορούσε ν' αντέξει για πολύ ένας γάμος δύο ανθρώπων που γνωρίστηκαν απλά και μόνο επειδή είχαν ακριβώς το ίδιο όνομα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου