17 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ


1. Η Τζένιφερ Άνιστον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1969. Δηλαδή σε δύο μήνες θα κλείσει τα 43. Δεν της φαίνεται πάντως.

2. Αν και στη συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων έχει καταγραφεί απλά ως ελληνοαμερικάνα, η Τζένιφερ είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Ο πατέρας της Γιάννης Αναστασάκης είναι Έλληνας γεννημένος στην Κρήτη, που σε ηλικία δύο ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αμερική, οπότε και το όνομα του άλλαξε σε Τζον Άνιστον. Η μητέρα της, Nancy Dow, έχει ρίζες από την Ιταλία (από τη μητέρα της), τη Σκωτία και τον Καναδά (από τον πατέρα της).

3. Οι γονείς της χώρισαν το 1980, όταν η ίδια ήταν 11 ετών.

4. Όταν η Τζένιφερ ήταν μικρή, ο πατέρας της, αν και είχε σπουδάσει ηθοποιός πωλούσε ηλεκτρικές σκούπες για να κερδίσει τα προς το ζην της οικογένειας, αλλά ο νονός της Τέλης Σαβάλας του εξασφάλιζε κάποιους μικρούς ρόλους. Ο Άνιστον συμμετέχει από το 1985 στην καθημερινή σαπουνόπερα Ημέρες της Ζωής μας (Days of our lives). Η συγκεκριμένη σαπουνόπερα ήταν η αγαπημένη της Ρέιτσελ, του χαρακτήρα δηλαδή που υποδυόταν η Τζένιφερ Άνιστον στα θρυλικά ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.

5. Η πρώτη εμφάνιση της Τζένιφερ στο γυαλί ήταν ουσιαστικά στη Ημέρες της Ζωής μας, όπου δεν υποδύθηκε κάποιον ρόλο, αλλά ήταν βοηθητική ηθοποιός όταν σε μια σκηνή της σειράς σε κάποιο παγοδρόμιο χρειάζονταν άτομα στο background.

6. Ο πρώτος της πραγματικός ρόλος ωστόσο ήταν το 1990 στην κωμική σειρά Molloy, όπου υποδυόταν την μικρή αδερφή της πρωταγωνίστριας. Η σειρά δεν είχε επιτυχία και κόπηκε στα έξι επεισόδια. Πρωταγωνίστρια στη σειρά ήταν η Mayim Bialik, γνωστή ως Amy Farrah Fowler σε όσους παρακολουθούν το The Big Bang Theory.

7. Ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 1993 στο θρίλερ Leprechaun, το οποίο είχε κακές κριτικές, αλλά έγινε σχετική εμπορική επιτυχία (με βάση την αναλογία των εσόδων σε σχέση με το κόστος παραγωγής). Ωστόσο, η ταινία δεν ήταν ικανή να δώσει ώθηση στην καριέρα της Άνιστον.

8. Η Τζένιφερ είναι η νονά της κόρης της πολύ καλής της φίλης και συμπρωταγωνίστριας της στα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, Κόρτνεϊ Κοξ. Η Κοξ σε συνέντευξη της έχει δηλώσει ότι διάλεξε για νονά την Τζένιφερ, επειδή «έχει τη μεγαλύτερη καρδιά κι επομένως δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη νονά», ενώ η ίδια η Τζένιφερ έχει δηλώσει μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι σχεδόν απαίτησε το ρόλο της νονάς με το που έμαθε για την εγκυμοσύνη της Κοξ.

9. Ο γάμος της με τον Μπραντ Πιτ έγινε στις 29 Ιουλίου 2000 στο Μάλιμπου δίπλα στη θάλασσα. Εκεί, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, η Τζένιφερ υποσχέθηκε στον Μπραντ να του φτιάχνει «το αγαπημένο του μιλκ σέικ μπανάνα». Ο γάμος τους υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια, οι καλεσμένοι ανήρθαν στους 200, ενώ 50.000 λουλούδια χρησιμοποιήθηκαν για τον στολισμό.

10. Η γνωριμία του ζευγαριού έγινε το 1998 σε ένα δείπνο που είχαν κανονίσει κρυφά και από τους δύο οι ατζέντηδες τους, ενώ ο χωρισμός τους ανακοινώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2005. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το ζευγάρι είχε κάνει Πρωτοχρονιά στην Καραϊβική με την Κόρτνεϊ Κοξ και τον Ντέιβιντ Αρκέτ.

11. Στον γάμο δεν παραβρέθηκε η μητέρα της, οι σχέσεις της οποίας με την Τζένιφερ είχαν διαρραγεί από το 1996 ύστερα από συνέντευξη της Ντόου σε τηλεοπτική εκπομπή που δυσαρέστησαν την Άνιστον. Ωστόσο, οι σχέσεις των δύο γυναικών έχουν αποκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.  

12. Αυτόν τον καιρό η Τζένιφερ έχει σχέση με τον ηθοποιό Justin Theroux, με τον οποίο θα συμπρωταγωνιστήσουν στην ίδια ταινία με τίτλο Wanderlust, μια κωμωδία που θα βγει στους κινηματογράφους το 2012.

13. Της αρέσει να παίζει σκράμπλ και πόκερ.

14. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι συνηθίζουν να τη ρωτούν πράγματα σχετικά με την εν μέρει ελληνική καταγωγή της. Σε μία από τις συνεντεύξεις της μάλιστα, όταν ακόμα ήταν παντρεμένη με τον Μπραντ Πιτ, η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε ότι κάποιες φορές μαγείρευε σπανακόπιτα στον Μπραντ, με βάση τη συνταγή που της είχε μάθει η Ελληνίδα γιαγιά της.

15. Η λέξη «σπανακόπιτα», μάλιστα, είναι μία από τις λίγες ελληνικές λέξεις που γνωρίζει. Μία άλλη είναι και η λέξη «μαλάκας» – από τις πρώτες λέξεις που μαθαίνουν άλλωστε και όσοι ξένοι επισκέπτονται τη χώρα μας - όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου