13 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΗ ΓΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ!


Μήνυση κατά της γαλλικής κυβέρνησης κατέθεσε ένας 37χρονος μανιακός χαρτοπαίκτης από την πόλη Reims. Ο λόγος; Ο 37χρονος κατηγορεί το γαλλικό κράτος ότι δεν κατάφερε να τον αποσπάσει από το εθιστικό όσο και καταστρεπτικό χόμπι του.
Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, όσοι πολίτες είναι εθισμένοι στον τζόγο έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν να εγγραφούν σε ειδική λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, το οποίο στη συνέχεια φροντίζει ώστε να απαγορευτεί σε αυτά τα άτομα η πρόσβαση στα καζίνο και γενικότερα σε χώρους όπου παίζονται τυχερά παιχνίδια, ακόμα και σε ιστοσελίδες on-line παιχνιδιών στο ίντερνετ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέρχεται σε περίπου 36.000. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, σύμφωνα με τη μήνυση του 37χρονου Γάλλου, το Υπουργείο καταχώρησε λάθος τα στοιχεία του, και πιο συγκεκριμένα τη διεύθυνση κατοικίας του άνδρα. Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε σελίδες πόκερ στο ίντερνετ και να συνεχίσει να τζογάρει ασύστολα, καθώς ούτε ο ίδιος μπορούσε να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του ως εθισμένος με τον τζόγο, ούτε του απαγορευόταν η πρόσβαση από τις συγκεκριμένες σελίδες από τη στιγμή που δεν εμφανιζόταν μεταξύ των ατόμων που είχε στη διάθεσή του το Υπουργείο.
Όταν ο άνδρας συνειδητοποίησε το λάθος είχε ήδη περάσει ένας χρόνος και αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά του γαλλικού κράτους ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 €. Προφανώς θα θέλει να αντισταθμίσει τα χρήματα που έχασε, γιατί αν ο συγκεκριμένος Γάλλος είχε κερδίσει έστω κι ένα μικρό ποσό όλο αυτό το διάστημα, αυτή τη στιγμή μάλλον θα καθόταν στην οθόνη του υπολογιστή του να παίζει πόκερ παρά να ασχολείται με μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου