18 Ιουλίου 2012

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Ώρα για διακοπές.... Πού όμως θα πάτε; Δε βαρεθήκατε όλο τα ίδια και τα ίδια; Εάν έχετε την οικονομική ευχέρεια και είστε λάτρεις του διαφορετικού ή της περιπέτειας, εδώ ίσως βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Πέντε ξενοδοχεία σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη έχουν να σας προσφέρουν μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη - ή τουλάχιστον αυτό υπόσχονται.

Palacio de Sal
Η ονομασία του δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλάτι και πιο συγκεκριμένα από ένα εκατομμύριο τούβλα αλατιού μήκους 35 εκατοστών. Βρίσκεται στη Βολιβία στην  Salar de Uyuni, τη μεγαλύτερη επίπεδη περιοχή από αλάτι στον κόσμο, 350 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Παζ. Με μόλις 132 € τη βραδιά για ένα διπλό δωμάτιο, μπορείτε να νιώσετε πώς είναι να κοιμάται κανείς σ' ένα κρεβάτι κατασκευασμένο από αλάτι μέσα σ' αλάτινους τοίχους. 





Waldseilgarten
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, υπαίθριο κάμπινγκ στο Pfronten του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού, ενώ σας προσφέρει πολλές δυνατότητες για το πού θα κοιμηθείτε. Το χειμώνα μπορείτε να κατασκευάσετε με τα χεράκια σας το δικό σας ιγκλού, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να επιλέξετε τις κρεμαστές σκηνές portaledge. Πρόκειται για σκηνές που κρέμονται από δέντρα πάνω από γκρεμούς, τηρουμένων όλων των κανόνων ασφαλείας εννοείται, ενώ κατά τη διαμονή σας εκεί, ειδικοί θα σας μάθουν να χρησιμοποιείτε ειδικό σκοινί αναρρίχησης για να μπορείτε να ανεβοκατεβαίνετε στο δωμάτιο σας!






Treehotel
Αν αγαπάτε τη φύση, σας γοητεύει η ιδέα να κοιμηθείτε στα δέντρα, αλλά δε σας αρέσει η ιδέα του κάμπινγκ, τότε η λύση για σας είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Harads της Σουηδίας κοντά στον ποταμό Lule. Προς το παρόν έχει μόνο πέντε δωμάτια, αν και σχεδιάζεται η κατασκευή ακόμη δεκαεννέα. Το κάθε δωμάτιο έχει από ένα θέμα: UFO, Φωλιά του Κούκου, Κύβος-Καθρέφτης, Μπλε Κώνος και Καμπίνα. Πάντως οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από αλμυρές, καθώς ξεκινούν από τα 593 € τη βραδιά.






Sala Silvermine
Δεν πρόκειται για ξενοδοχείο αλλά για σουίτα δύο ατόμων, η οποία βρίσκεται 155 μέτρα κάτω από το έδαφος σ' ένα παλιό ορυχείο στην επαρχία Västmanland της Σουηδίας. Η βραδιά κοστίζει 580 € και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο ορυχείο, πρωινό και ένα καλάθι με αναψυκτικά. Ωστόσο, η σουίτα δε διαθέτει τουαλέτα, αλλά θα πρέπει να ανεβείτε... κάποια μέτρα για να εκτονώσετε την ανάγκη σας.






Kakslauttanen
Το ξενοδοχείο Kakslauttanen βρίσκεται στην περιοχή Saariselkä της φινλανδικής Λαπωνίας. Αποτελείται από 40 δωμάτια-ιγκλού, το ταβάνι των οποίων είναι κατασκευασμένο από ειδικό θερμικό τζάμι που δεν παγώνει ποτέ, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το παγωμένο τοπίο από το ζεστό τους κρεβάτι. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε το πανέμορφο θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας, αν και μάλλον θα δυσκολευτείτε να βρείτε ελεύθερο δωμάτιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου