30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ LADY GAGA ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;


Με αφορμή τα περιττά κιλά που απέκτησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Lady Gaga απολογήθηκε ότι πέραν του προβλήματος βουλιμίας που αντιμετωπίζει από την παιδική της ηλικία, στην απότομη αύξηση του σωματικού της βάρους συνέβαλε και η πεντανόστιμη κουζίνα του Joanne Trattoria, του ιταλικού εστιατορίου που άνοιξαν οι γονείς της, Τζο και Σύνθια Τζερμανότα, στο Άπερ Γουέστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Είναι, όμως, τόσο νόστιμη η κουζίνα της οικογενειακής επιχείρησης; Σύμφωνα με τους κριτικούς, θα πρέπει να θεωρείται ένα από τα χειρότερα εστιατόρια, το "δεύτερο χειρότερο πράγμα στον κόσμο μετά τον έρπη", όπως έγραψε ο αρθρογράφος της εφημερίδας New York Daily News.
O Michael Kaminer, ο κριτικός φαγητού που έγραψε το επίμαχο άρθρο, ξεκαθάρισε ότι δεν πήγε προκατειλημμένος στο εστιατόριο, παρότι όλες οι κριτικές που είχαν γραφτεί ήταν πραγματικά απελπιστικές. Ωστόσο, αυτό που αποκόμισε από την επίσκεψη του εκεί ήταν ότι πρόκειται για μια "απρόσεκτη, άψυχη επιχείρηση που μοιάζει μάλλον με παράξενη τηλεμοιοτυπία (φαξ) εστιατορίου, παρά με πραγματικό εστιατόριο". 
Ως διευθυντής του εστιατορίου αναγραφόταν ο Αρτ Σμιθ, ο προσωπικός σεφ της Όπρα Ουόινφρεϊ, μόνο που η πληροφορία αυτή δεν ισχύει, καθώς ο Σμιθ αποχώρησε εδώ και καιρό. Αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα - εκτός από το ότι πλήττεται η φήμη του σεφ από το κακής ποιότητας φαγητό που σερβίρεται στο εστιατόριο. Όπως γράφει στην κριτική του ο Kaminer, ένας σερβιτόρος του εκμυστηρεύτηκε ότι το τυρί που προμηθεύεται το εστιατόριο "είναι το φθηνότερο που μπορούν να βρουν στην αγορά" και όχι κάποιας συγκεκριμένης ποιότητας.
Το ορεκτικό ήταν μέσα στα λίπη, το καλαμάρι ήταν τόσο πρόχειρα τοποθετημένο στο πιάτο, που "έμοιαζε σαν να το είχε ξεράσει η κουζίνα", η σάλτσα μαρινάρα έμοιαζε με μείγμα σκόνης, ενώ το κρέας με λαζάνια παρομοιάστηκε ως το "Ποτέμκιν των λαζανιών". Το καλύτερο από τα πιάτα που δοκίμασε ο κριτικός ήταν τα γεμιστά, ψητά μανιτάρια, μόνο που κι αυτά ακόμη έμειναν άθικτα στην πιατέλα σερβιρίσματος, καθώς ήταν βουτηγμένα στο λάδι και το αλάτι. 
Πέρα από το φαγητό, στο στόχαστρο του Kaminer μπήκε και το ντεκόρ του εστιατορίου, το οποίο περιγράφεται ως "χαμηλοτάβανο, άχαρο και ασαφές". Αντίθετα, μόνο θετικά είναι τα σχόλια του για το προσωπικό, το οποίο περιγράφεται ως "γλυκό, σχολαστικό και υπομονετικό", αλλά και "πρόθυμο να μοιραστεί τις ιστορίες πίσω από τις συνταγές της Τζοάνα". Με τόσο κακά σχόλια, ο ένας βαθμός (με άριστα το 5) που έδωσε στο εστιατόριο ο Kaminer θα πρέπει να θεωρηθεί μάλλον πολύ ικανοποιητικός.
Αν πάλι αναρωτιέστε ποια είναι η Τζοάνα, που χάρισε το όνομα της στην οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειας Τζερμανότα, πρόκειται για θεία της Lady Gaga, αδερφή του πατέρα της, η οποία πέθανε το 1974 σε ηλικία 19 ετών από λύκο. Αν και δεν τη γνώρισε ποτέ, καθώς το 1979 η ίδια δεν είχε ακόμη γεννηθεί, η Lady Gaga έχει πει δημοσίως πολλές φορές ότι αισθάνεται ένα ιδιαίτερο ψυχικό δέσιμο με τη γυναίκα αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου