4 Οκτωβρίου 2012

6 ευχάριστες δραστηριότητες για να χάσεις 200 θερμίδες.


Οκ, δεν είναι πολύ δύσκολο για τον ανθρώπινο οργανισμό να προσλάβει 200 θερμίδες. Αντιστοιχούν σε δύο μεγάλα ποτήρια κόκα κόλα ή σε μία παντζαροσαλάτα ή σε μια ψητή γλυκοπατάτα ή σε 4 φέτες ψωμί για τοστ κλπ. Ενώ, όμως, η ψητή γλυκοπατάτα τρώγεται σε λιγότερο από πέντε λεπτά ή τα δυο ποτήρια κόκα κόλα καταπίνονται σε δύο μόνο λεπτά, δυστυχώς η απώλεια αντίστοιχης ποσότητας θερμίδων δεν είναι εξίσου εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως κάποιες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις και τις οποίες ίσως δεν είχες ποτέ φανταστεί, μπροστά στον αγώνα για να ελέγξεις το σωματικό σου βάρος.

1. Πάμε παραλία.
Περπάτησε στη μαλακή άμμο για 30 λεπτά ή παίξε ρακέτες για ένα 45λεπτο και θα είναι σαν να μην ήπιες ούτε μια σταγόνα κόκα κόλας.

2. Κάνε μπάνιο στο σκύλο.
Μέσα σε 45 με 50 λεπτά, οι προσπάθειες που κάνεις να κρατήσεις το σκύλο ακίνητο, το ανασήκωμα των άκρων του και το τρίψιμο στο τρίχωμα του οδηγούν σε απώλεια 200 θερμίδων.

3. Shopping therapy
45 λεπτά περιήγησης στις βιτρίνες και δοκιμής ρούχων ή αξεσουάρ, όταν δε συνοδεύονται από κατανάλωση κάποιου σνακ (π.χ. πίτσα) και υπό την προϋπόθεση ότι δε χρησιμοποιείς τις κυλιόμενες σκάλες σ' ένα εμπορικό κέντρο, αρκούν για να χαθούν 200 θερμίδες, όπως και κάποια χρήματα από το πορτοφόλι σου.

4. Βγάλε το παιδί που κρύβεις μέσα σου.
Τα παιδιά, βέβαια, παίζουν και παζλ, επιτραπέζια κλπ. Ε, όχι, δεν αναφερόμαστε σε τέτοια παιχνίδια, αλλά σε μια δραστηριότητα που θα σε κρατάει σε εγρήγορση. Μισή ώρα non stop σωματικής δραστηριότητας (όπως τένις, χορός κλπ) ή 45 λεπτά παιχνιδιών on and off (π.χ. μπόουλινγκ) αρκούν.

5. Γίνε κηπουρός. 
45 λεπτά εργασίας στον κήπο ή σε κάποιον άλλο εξωτερικό χώρο ισοδυναμούν με καύση 200 θερμίδων. Επιπλέον, τροφοδοτείς τον οργανισμό σου και με βιταμίνη D, αρκεί να μην ξεχάσεις προηγουμένως να βάλεις αντηλιακό - ο ήλιος δεν καίει μόνο στην παραλία.

6. Κάνε σεξ διαρκείας.
Είναι ίσως η πιο ευχάριστη από τις έξι δραστηριότητες για να χάσεις 200 θερμίδες, μόνο που δυστυχώς είναι και η πιο χρονοβόρα. Θα πρέπει εσύ και ο/η σύντροφος σου να έχετε 2 ώρες στη διάθεση σας και μάλιστα τις πρωινές ώρες, ώστε η ενέργεια που θα ξοδέψετε να φτάσει στο 200αρι. Γιατί το πρωί; Επειδή τότε τα επίπεδα της τεστοστερόνης βρίσκονται στο ζενίθ βοηθώντας στο μεταβολισμό, σύμφωνα με τη σεξολόγο Γκάμπριελ Μόρισεϊ - και φυσικά, προϋποθέτει να είσαι αρκετά δραστήριος κατά τη διάρκεια του "καυτού" αυτού δίωρου και να μην περιμένεις τα πάντα από το άλλο σου μισό. Τα καλά κόποις κτώνται εξάλλου...

Πηγή: www.bodyandsoul.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου