3 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο: 3 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012.
Η Γκουέν Στεφάνι, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος No Doubt γίνεται σήμερα 43 ετών, ενώ τα 31 του χρόνια κλείνει ο Σουηδός (βοσνιακής καταγωγής) ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σαν σήμερα, επίσης, το 1964, γεννήθηκε και ο Άγγλος ηθοποιός Κλάιβ Όουεν ("Sin City", "Closer"). 
Στη Νότιο Κορέα γιορτάζεται η επέτειος από την ίδρυση του αρχαίου ιστορικού βασιλείου Gojoseon, το οποίο θεωρείται το πρώτο κορεατικό κράτος. Σύμφωνα με το Samguk Yusa (Αναμνήσεις των Τριών Βασιλείων), μια συλλογή αρχαίων θρύλων που γράφτηκε το 13ο αιώνα, το βασίλειο του Gojoseon ιδρύθηκε την τρίτη μέρα του δέκατου σεληνιακού μήνα το έτος 2.333 π.Χ - από το 1949 και μετά η ημέρα προσδιορίστηκε με βάση το ηλιακό ημερολόγιο. Ιδρυτής του βασιλείου φέρεται ο Dangun, ο εγγονός του Hwanin, που ήταν ο "Αυτοκράτορας του Ουρανού" και εγγονός ενός από τους Τέσσερις Ανθρώπους του Ουρανού, από τους οποίους ξεκίνησε το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με την κορεατική μυθολογία.
Στη Γερμανία εορτάζεται η Ημέρα της Ενότητας, η επέτειος από την επανένωση των δύο Γερμανιών (δυτικής και ανατολικής) στις 3 Οκτωβρίου 1990, 11 σχεδόν μήνες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ενώ η Συνθήκη της Ενοποίηση των δύο κρατών υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 1990. 
Στο Ιράκ γιορτάζεται η επέτειος ανεξαρτησίας της χώρας στις 3 Οκτωβρίου 1932. Μέχρι το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το Ιράκ αποτελούσε έδαφος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια τελούσε υπό καθεστώς "εντολής" με εντολοδόχο δύναμη τη Μ. Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου