19 Απριλίου 2015

Η είδηση που θα σας κάνει να δείτε τους παπαγάλους με άλλο μάτι. Μήπως είναι πιο έξυπνοι απ' όσο πιστεύουμε;

aboutpetbirds.com

Τη δεκαετία του '80 Λευτέρης Πανταζής τραγουδούσε "Το πε, το πε ο παπαγάλος ότι σ' αγαπάει άλλος" και οι κυνικοί γείωναν τη στιχουργική φαντασία με το επιστημονικό επιχείρημα ότι οι παπαγάλοι μιλάνε μεν, όμως το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι ν' αναπαράγουν ήχους οικείους στ' αυτιά τους, σύντομες λέξεις, των οποίων το νόημα φυσικά δεν γνωρίζουν. Ή μήπως οι παπαγάλοι είναι πιο έξυπνοι απ' όσο νομίζουμε (αν και μάλλον δύσκολα θα αντιλαμβάνονταν όντως μια απιστία);

Σε μια μικρή πόλη του Άινταχο, το Μίντλετον, συνέβη κάτι απίστευτο, όταν η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σπίτι. Όπως μεταδίδει τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, μόλις οι πυροσβέστες κατέφτασαν στο σπίτι, άκουσαν να έρχονται από το εσωτερικό φωνές που κραύγαζαν: "φωτιά" και "βοήθεια"! Φοβούμενοι ότι στο σπίτι είχαν παγιδευτεί άνθρωποι (οι ένοικοι του σπιτιού), οι πυροσβέστες μπούκαραν στο σπίτι, για να διαπιστώσουν ότι δεν βρισκόταν κανείς. Τις φωνές είχαν βάλει δύο παπαγάλοι, οι οποίοι και διασώθηκαν. Απομακρύνθηκαν από το χώρο της φωτιάς και μάλιστα δέχθηκαν και τις πρώτες βοήθειας, αφού οι πυροσβέστες τους έδωσαν οξυγόνο. 
Και ενώ οι παπαγάλοι είναι καλά στην υγεία τους, όλοι σπάζουν το κεφάλι τους να βρουν μια εξήγηση πώς τα πτηνά ήξεραν να πουν τις σωστές λέξεις τη συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή. Εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ήταν πυρομανείς ή αρκετά αδέξιοι και συνήθιζαν να βάζουν μικροφωτιές στο χώρο τους!




Σχετικά θέματα:
Σκυλιά καλούνται να δείξουν τους δολοφόνους στο δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου