13 Νοεμβρίου 2015

Ο Τζάστιν Μπίμπερ "όπλο" υπέρ της καθαριότητας!

Εξαιρετικά διασκεδαστική, αλλά και διδακτική βρήκα την - κατά τ' άλλα ασήμαντη - είδηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα thelocal.se, που δεν θ' αλλάξει βέβαια τον κόσμο, αλλά μπορεί να βοηθήσει απελπισμένους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - και όχι μόνο - να κρατήσουν τους χώρους τους καθαρούς με όπλο τη φωνή... του Τζάστιν Μπίμπερ.

11 Νοεμβρίου 2015

Και το δημοφιλέστερο όνομα για κοριτσάκια στον δυτικό κόσμο είναι....

Ένα ελληνικής προέλευσης όνομα είναι το δημοφιλέστερο μεταξύ των νέων γονιών, που αποκτούν κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα babynamewizard.com, που συγκεντρώνει τα στατιστικά στοιχεία, όσων χωρών δημοσιεύουν σχετικά με τα ονόματα, μεταξύ των οποίων όμως δεν είναι η Ελλάδα. Πρακτικά πρόκειται για 49 μόλις χώρες του πλανήτη, που ωστόσο αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του "δυτικού" κόσμου, που θεωρητικά επεκτείνεται σε Ευρώπη, Αμερική και Ωκεανία. 

Γιατί η 11η Νοεμβρίου θεωρείται κάτι σαν το ευρωπαϊκό Χάλοουιν;

Ένας από τους σημαντικότερους άγιους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι ο Άγιος Μαρτίνος, ο οποίος θεωρείται προστάτης των παιδιών και των φτωχών, ενώ η μνήμη του οποίου γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου. Επί αιώνες, η μέρα αυτή σηματοδοτούσε την έναρξη του χειμώνα στις βορειοευρωπαϊκές χώρες και γιορταζόταν μεγαλοπρεπώς από τις αγροτικές κοινωνίες. Κάτι αντίστοιχο του παραδοσιακού αμερικάνικου Χάλοουιν στη Γηραιά ήπειρο. Κύριο κατάλοιπο αυτών των εορτασμών σήμερα είναι το παραδοσιακό μενού της ημέρας, που περιλαμβάνει χήνα (για τους πιο παραδοσιακούς) ή πάπια (το σύγχρονο εναλλακτικό), καθώς και μικρότερα έθιμα σε ορισμένες χώρες. 

9 Νοεμβρίου 2015

Η γυναίκα που μεταμορφώθηκε σε άνδρα και έπαιξε σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, για ν' αποδείξει ότι είναι αντάξια των ανδρών ποδοσφαιριστών [βίντεο]


Σε ρόλο σύγχρονης Καλλιπάτειρας, με τη διαφορά βέβαια ότι τόσο γενικά στον αθλητισμό όσο και ειδικά στο ποδόσφαιρο οι γυναίκες σήμερα δεν είναι αποκλεισμένες, μια 21χρονη Ισπανίδα μεταμφιέστηκε σε άνδρα και αγωνίστηκε σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου θέλοντας να τεστάρει τις ικανότητές της και να τις συγκρίνει με αυτές των ανδρών.

8 Νοεμβρίου 2015

Ένας εφιάλτης... σίριαλ!

Να φταίει που αυτήν την περίοδο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ξεκινήσει ολόκληρη - περιττή και αμφιβόλου ανιδιοτέλειας - καμπάνια με τίτλο "#Γιατί tv"; Φταίει που ενώ από μικρός ήμουν τηλεορασόπληκτος, τα τελευταία κάμποσα χρόνια δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα να με ικανοποιούν στην εξαιρετικά φτωχή και μονότονα επαναλαμβανόμενη ελληνική τηλεόραση; Έχω αναπτύξει στερητικό σύνδρομο με άλλα λόγια; Αυτό το όνειρο-εφιάλτης πάντως ήταν ένας πραγματικός τηλεοπτικός αχταρμάς από τους λίγους, που τραυμάτισε το είναι μου. Διαβάστε τον και θα καταλάβετε!