11 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ MADE IN GREECE

ΤΟ FACEBOOK ΑΝΕΒΑΖΕΙ Ή ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΛΕΝΕ 3 ΕΡΕΥΝΕΣ!


Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική επιστημονική εφημερίδα Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking υποστηρίζει ότι το Facebook επιφέρει ψυχική ανάταση στους χρήστες και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες. Ιταλοί επιστήμονες μελέτησαν τις σωματικές αντιδράσεις τριάντα τακτικών χρηστών του Facebook, την ώρα που ήταν συνδεδεμένοι και πλοηγούνταν σε αυτό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012. 
"Τα λάθη είναι οι πύλες της ανακάλυψης" έγραψε ο Τζέημς Τζόυς, οπότε θα σας ευχηθώ να κάνετε λάθη ή τουλάχιστον να μη τα φοβόσαστε. Αρκεί να μην ξεχνάτε και αυτό που έγραψε ο Μένανδρος, ότι "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"

10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ!

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκάλυψε τον αριθμό των φίλων του!
Η ζωή της πριγκήπισσας Νταϊάνα γίνεται κινηματογραφική ταινία. Ποια ηθοποιός θα την υποδυθεί;
Ποια τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι στην παιδική της ηλικία θεωρούσε τον πατέρα της νεκρό, επειδή έτσι της έλεγε η μητέρα της, ενώ εκείνος ήταν ζωντανός;
Τελείωσε η κόντρα του συζύγου ου Έλτον Τζον με τη Μαντόνα;
Ποιο είναι το νέο λουκ της Λούρδης, της κόρης της βασίλισσας της ποπ, που θα συζητηθεί; Δες φωτογραφία!

ΦΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ... FACEBOOK! ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΗ !!


Πολλές φορές έχετε συνομιλήσει με άγνωστους σε εσάς ανθρώπους, ενώ είσαστε σε ένα chat room ή ακόμα και στο facebook. Στους περισσότερους δε έχει συμβεί μία από αυτές τις φορές να πέφτουμε σε κάποιον άγνωστο-ψυχάκια, δηλαδή έναν άνδρα ή μια γυναίκα που δε γνωρίζουμε προσωπικά (ή ενδεχομένως να γνωρίζουμε ελάχιστα) και ο οποίος (ή η οποία) πίσω από την ανωνυμία της οθόνης του υπολογιστή και ένα - ενδεχομένως - ψεύτικο προφίλ εκτονώνει τα ψυχολογικά του(/της) απωθημένα. Σας μιλάει επίμονα και περιμένει να απαντήσετε κι εσείς αμέσως ("πού είσαι; γιατί δε μιλάς;" κλπ), εκνευρίζεται εύκολα και αρχίζει τις προσβολές (δε χρειάζεται να τις γράψω κι εδώ..), οπότε κι εσείς μια-δυο δεν έχετε άλλη υπομονή και κάνετε ignore τον συνομιλητή σας ή τον διαγράφετε από φίλο σας στο facebook. Την επόμενη φορά που θα το κάνετε, σκεφτείτε το καλά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 12 - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Μεγάλες ανατροπές έχουμε αυτή την εβδομάδα στα παγκόσμια singles και album charts.
Στα singles η Rihanna παρέμεινε μεν πρώτη για ακόμα μία εβδομάδα, ωστόσο άνοδο τεσσάρων θέσεων είχαμε για το Stronger της Kelly Clarkson που ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Τρία νέα τραγούδια μπήκαν στη δεκάδα και μάλιστα με..άγριες διαθέσεις. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.  
Το κρύο επιμένει, η τρόικα μας παιδεύει, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε αισιόδοξοι και να μη μας καταβάλλει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά αδιαφορία. Ας κάνουμε πράξη το ρητό του Λεονάρντο ντα Βίντσι: "Τα εμπόδια δεν με πτοούν. Κάθε ένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του"
Ας δούμε, όπως και κάθε ημέρα, τι γιορτάζεται σήμερα στον κόσμο.

9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πληθώρα ταινιών βγαίνει απόψε στους κινηματογράφους, πέντε καινούριες και δύο επαναπροβολές. Ξεχωρίζει το "Shame" του Στιβ Μακ Κουήν με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ, που έχει κερδίσει τους κριτικούς, ενώ έχει αποσπάσει σειρά βραβείων σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο. Για τους λάτρεις των ταινιών με φαντάσματα σε παλιά αρχοντικά κάνει πρεμιέρα "Η γυναίκα με τα μαύρα", ενώ ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί και η ταινία "Albert Nobbs" με την Γκλεν Γκλόουζ. Οι δύο κωμωδίες της βδομάδας δεν έχουν πείσει τους κριτικούς, ενώ οι λάτρεις του Star Wars μπορούν να δουν το episode 1 (παραγωγής 1999) σε 3D. Επίσης, σε περιορισμένο αριθμό ξαναβγαίνει και η κλασσική γαλλική ταινία του 1950 "Ο κύκλος του έρωτα" ("La Ronde").

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΖΟΪ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΝΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ"

Ήταν το αγαπημένο κωμικό δίδυμο στα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ για τους περισσότερους φαν της σειράς. Ο σαρκαστικός Τσάντλερ και ο γόης με το χαμηλό IQ Τζόι ή, κατά κόσμον, Matthew Perry και Matt LeBlanc. Μετά το τέλος της σειράς, το 2004, οι δύο ηθοποιοί έκαναν κάποιες τηλεοπτικές απόπειρες, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία; Πώς είναι οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί σήμερα, οκτώ χρόνια μετά το τέλος της πιο αγαπημένης - ίσως - αμερικάνικης κωμικής σειράς στη χώρα μας;

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CD SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Αλλαγή έχουμε στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart, όπως ανακοινώνεται από το Billboard. Στην κορυφή ανέβηκε η Kelly Clarkson με το "Stronger", ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Adele. Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας υπάρχουν εσωτερικές μετακινήσεις, ενώ έχουμε και την επάνοδο του "Young, Wild and Free" από τους Snoop Dogg, Wiz Khalifa και Bruno Mars.

ΣΚΥΛΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Ποιος είπε ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν κρύβει κινδύνους ακόμα και μέσα στην ασφάλεια ενός τηλεοπτικού στούντιο; Η Kyle Dyer, παρουσιάστρια ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, του KUSA-TV στο Ντένβερ, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο από ένα αργεντίνικο μάστιφ βάρους πάνω από 38 κιλά, την ώρα της εκπομπής της.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: JESSICA 6 - WHITE HORSE

Οι Jessica 6 είναι ένα disco-house συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2008 στο Μπρούκλιν. Δεν έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία κάποιο από τα τραγούδια του, ωστόσο πέρυσι ακούστηκε πολύ στην Ελλάδα το εξαιρετικό "White Horse" που αποπνέει μια ατμόσφαιρα από τα τέλη των 70s, χωρίς όμως να ακούγεται ξεπερασμένο. Στη χώρα μάς έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση του επίσημου chart της IFPI, ενώ μικρότερη επιτυχία σημείωσε και στο Βέλγιο. Ωστόσο, για κάποιον περίεργο λόγο, το τραγούδι δεν ανακαλύφθηκε σε περισσότερες χώρες, ούτε καν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012.
Χρόνια πολλά στον Άγγελο Χαριστέα, τον πολύ σπουδαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή από το Στρυμωνικό των Σερρών, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του Euro το 2004 και που σήμερα κλείνει τα 32 του χρόνια.
Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε το περίφημο "Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος".

ΟΙ 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ ON CAMERA !! ΠΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ! ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ!


Οι προτάσεις γάμου δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος. Κάποιες φορές μάλιστα είναι χαμένες από χέρι εξ αρχής. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όμως, όταν αυτή η ατυχία αποτυπώνεται και στην τηλεοπτική κάμερα. Δείτε τις πέντε χειρότερες (ή, αν προτιμάτε, τις πέντε καλύτερες αποτυχημένες) προτάσεις γάμου on camera και βγάλτε τα ηθικά διδάγματα από τις αποτυχίες των άλλων.
Ας αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση!

8 Φεβρουαρίου 2012

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ


Έχεις βρει το άλλο σου μισό και συνειδητοποίησες ότι δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς εκείνη; Ε, να το πάρεις το κορίτσι τότε, αλλά πώς θα της κάνει την πρόταση; Αν θέλεις η πρόταση που θα της κάνεις να έχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, διάβασε τις παρακάτω δέκα προτάσεις της ιστοσελίδας artofmanliness.com και διάλεξε ποια νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο ή πάρε κάποια ερεθίσματα για να σκεφτείς τον ολοκληρωτικά δικό σου τρόπο για να κάνεις την πρόταση στο κορίτσι των ονείρων σου.

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ "ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ;;


Την περασμένη Πέμπτη, το τηλεοπτικό δίκτυο RÚV, η κρατική τηλεόραση της Ισλανδίας, προέβαλλε το βίντεο που τράβηξε ένας κάμεραμαν, σύμφωνα με τον οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη ενός μυθικού πλάσματος, του "σκουληκιού της λίμνης Lagarfljót" στην ανατολική Ισλανδία κι αν σας αρέσουν οι γλωσσοδέτες, ονομάζεται Lagarfljótsormurinn στα ισλανδικά. Στην ουσία η λέξη "σκουλήκι" είναι παραπλανητική, αφού η παράδοση το θέλει να έχει μήκος πολλών μέτρων και να μοιάζει περισσότερο σαν ένα τεράστιο φίδι ή σας δράκος. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.  Το κρύο σήμερα επέστρεψε δριμύτερο, σε έναν χειμώνα που αποδείχτηκε τελικά ένας από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών.

7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 1960. Ώρα 10 μ.μ. Ξεκίνησε πανηγυρικά η "Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου", το πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" της πλατείας Αριστοτέλους της συμπρωτεύουσας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της ετήσιας Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ενώ την έναρξη κήρυξαν ο πρόεδρος της Έκθεσης κ. Γεωργιάδης και ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Μάρτης. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε στο φεστιβάλ την ίδια βραδιά ήταν το έργο "Μία του κλέφτη".

ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΙΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ


Μπορεί η φετινή τηλεοπτική σαιζόν να είναι η "φτωχότερη" σε ελληνικές σειρές της τελευταίας εικοσαετίας τουλάχιστον, ωστόσο πριν δεκατρία χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα οκτώ στα δέκα δημοφιλέστερα προγράμματα της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου 1999 ήταν εβδομαδιαία ελληνικά σίριαλ του prime time.
Το μεγάλο τηλεοπτικό hit της εποχής ήταν οι περιπέτειες του Ακάλυπτου στο "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", ο οποίος - στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 2/2/1999 και βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης - ανησυχούσε μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το σπέρμα του, τη "δύναμη" του, όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Από τις πρώτες θέσεις τηλεθέασης δε θα μπορούσαν να λείπουν

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Οι "Βασιλιάδες" παρέμειναν στο θρόνο τους ακόμα μία εβδομάδα, ενώ ήταν η μοναδική ελληνική σειρά που μπήκε στο τοπ10 της AGB. Ο τελικός του MasterChef Junior προσείλκυσε επίσης το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού ανεβαίνοντας μέχρι την τέταρτη θέση. Πολύ καλή ήταν η περασμένη εβδομάδα και για το "Πάμε Πακέτο" του ALPHA. Η τηλεοπτική επανασύνδεση των πρωταγωνιστών της αγαπημένης ελληνικής ταινίας "Κορίτσια στον ήλιο", του Γιάννη Βόγλη και της Αν Λόνμπεργκ, ανέβασε την εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου μέχρι την έκτη θέση του εβδομαδιαίου πίνακα με τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν το μοναδικό πρόγραμμα άλλου καναλιού πλην του MEGA που τερμάτισε στα είκοσι δημοφιλέστερα προγράμματα. Τέλος, συνεχίζονται οι πολύ καλές επιδόσεις και για την καθημερινή τούρκικη σειρά "Έρωτας και τιμωρία", τρία επεισόδια της οποίας βρέθηκαν στη δεκάδα.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ... 75!

Ο Φρέντρικ Ράινφελντ (Fredrik Reinfeldt) είναι ο ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος των Μετριοπαθών (Moderata samlingspartiet) και πρωθυπουργός της Σουηδίας από το 2006. Το 2010 μάλιστα έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός στην Ιστορία της χώρας που επανεξελέγη στο αξίωμα του. Μπορεί να θεωρούσαμε τη Σουηδία ως μία από τις πιο εύρωστες οικονομικά χώρες και με μεγάλο βιοτικό επίπεδο, όμως μια συνέντευξη του Σουηδού πρωθυπουργού στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter γεννά πολλά ερωτηματικά, αν όχι για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της σκανδιναβικής χώρας, τότε για τις πραγματικές προθέσεις των συντηρητικών Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι πανικόβλητοι από το ξέσπασμα της κρίσης στη γηραιά ήπειρο, κάνουν ό,τι μπορούν για να οδηγήσουν τους λαούς μια ώρα αρχύτερα στον γκρεμό με τις ακατανόητες πράξεις και δηλώσεις τους. 

ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ... ΧΩΡΙΣΕΤΕ!


Αυτό που ξέραμε ως τώρα είναι ότι τα ζευγάρια που έχουν προβλήματα στη σχέση τους, που έχουν αποξενωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, επιλέγουν ως μέσο για να αναθερμάνουν τη σχέση τους ένα ταξιδάκι για δυο και να περάσουν ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο σε κάποιο ρομαντικό ξενοδοχείο. Ξεχάστε αυτό που ξέρατε! Υπάρχουν και ξενοδοχεία που σκοπό έχουν όχι να ενώσουν το ζευγάρι, αλλά να το ... χωρίσουν μια και καλή και μάλιστα σε ένα πολυτελές περιβάλλον πέντε αστέρων!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Καλημέρα! Σήμερα είναι Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012.
Σαν σήμερα πριν από 200 ακριβώς χρόνια γεννήθηκε ο κορυφαίος Άγγλος πεζογράφος, ο Κάρολος Ντίκενς. "Μια καρδιά που αγαπά είναι η αληθέστερη σοφία" έγραψε - ανάμεσα στα πολλά σπουδαία - ο Ντίκενς και καλό θα ήταν να τον ακούγαμε.
 Τι σημαντικό όμως γιορτάζουν άλλοι λαοί σήμερα;

ΟΙ 5 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Το πρώτο ραντεβού είναι μια αρκετά αγχωτική υπόθεση. Πρώτα απ' όλα έχετε αγωνία τι θα βάλετε, πώς θα δείχνετε, αν θα αρέσετε. Όμως στο πρώτο ραντεβού θα πρέπει και να ανοίξετε το στόμα σας. Τι θα συζητήσετε; Πώς θα τα πείτε; Τι γνώμη θα σχηματίσει ο άλλος (ή η άλλη) για εσάς;
Βρήκα στο ίντερνετ την παρακάτω έρευνα με τα πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να συζητήσετε στο πρώτο σας ραντεβού. Ρίξτε τους μια ματιά. Εγώ πάντως συμφωνώ και με τα πέντε.

6 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΠΟΥΛΗΤΗ ΒΙΛΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ


Χτισμένη πάνω σ' ένα βράχο στην ιταλική Ριβιέρα, κοντά στο Portofino,η βίλα Altachiara είναι μια από τις πιο πολυτελείς μεσογειακές βίλες με μία υπέροχη θέα. Έχει έκταση πάνω από χίλια τετραγωνικά μέτρα, πάνω από σαράντα δωμάτια, ενώ η αξία της εκτιμάται στα 33.7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο παραμένει απούλητη πάνω από δέκα χρόνια, μετά τον περίεργο θάνατο της τελευταίας ιδιοκτήτριας, αναβιώνοντας τη φιλολογία που συνδέει την βίλα με την κατάρα του Τουταγχαμών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012.
Ξεκινάει μια κρίσιμη εβδομάδα. Ο Πυθαγόρας συμβούλευε: "Διάλεγε πάντα τον καλύτερο δρόμο - όσο δύσκολος κι αν μοιάζει, η συνήθεια γρήγορα θα τον κάνει εύκολο κι ευχάριστο"
Στη Νέα Ζηλανδία σήμερα γιορτάζουν την υπογραφή της συνθήκης του Waitangi το 1840, με την οποία ιδρύθηκε το νεοζηλανδικό κράτος, που αρχικά αποτελούσε τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας. Για τους Μαορί ωστόσο, τον ιθαγενή λαό της χώρας, το νόημα της σημερινής ημέρας είναι πολύ διαφορετικό και πάντως όχι γιορτινό.

12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ


Αν και βρίσκεται στην καρδιά της γειτονικής μας ιταλικής χερσονήσου, το μικροσκοπικό κρατίδιο του Σαν Μαρίνο με έκταση μόλις 61.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό γύρω στους 32.000 κατοίκους (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 2011) έγινε γνωστό στους περισσότερους από τις πρόσφατες συμμετοχές του στη Eurovision. Ωστόσο είναι πολλές οι "πρωτιές", αλλά και οι ιδιαιτερότητες του γειτονικού μας κράτους.

5 Φεβρουαρίου 2012

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ-ΚΛΕΨΥΔΡΑ

Αποτέλεσμα νευρικής ανορεξίας, πάθος με τους κορσέδες ή τέρας της φύσης (γιατί "θαύμα" δεν είναι σίγουρα); Η Ioana Spangenberg από τη Ρουμανία έγινε γνωστή παγκοσμίως ως "ανθρώπινη κλεψύδρα" λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισης της, ενώ πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα "The Sun". Η μέση της κοπέλας είναι μόλις 20 ίντσες, δηλαδή 50.8 εκατοστά, ενώ οι γοφοί της έχουν περιφέρεια 32 ιντσών ή 81.3 εκατοστών. Το βάρος της είναι μόλις 38 κιλά και όμως η ίδια επιμένει ότι η καθημερινή της διατροφή περιλαμβάνει τρία πλήρη γεύματα και ότι αγαπάει πολύ τις σοκολάτες, τις πίτσες και τα τσιπς. Γιατί δεν παίρνει τότε βάρος; Σύμφωνα με την Spangenberg έχει πολύ μικρό στομάχι και όταν τρώει μεγάλες ποσότητες ζαλίζεται, ενώ δηλώνει ότι θα ήθελε να βάλει βάρος για να μη δείχνει τόσο σοκαριστική.
Και επειδή ο χώρος της μόδας δείχνει - εμφανώς μεν, αδικαιολόγητα δε - την προτίμηση του στα σκελετωμένα γυναικεία σώματα, η Spangenberg εργάζεται ως μοντέλο. Μα, τι κακογουστιά υπάρχει επιτέλους; Εμένα πάντως δε με πείθει η κοπελιά ότι όλο αυτό είναι δημιούργημα της φύσης... Δείτε φωτογραφίες της και κρίνετε μόνοι σας:

ΠΟΙΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ" ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ


Δεν ήταν και λίγα τα διαζύγια που απασχόλησαν τη διεθνή σόου μπιζ τους τελευταίους μήνες. Δε θα μπορούσαν φυσικά να περάσουν απαρατήρητα από τα ευρέως διαδεδομένα κοινωνικά δίκτυα, όπως το τουίτερ. Η ιστοσελίδα DailyDot ανέλυσε τα στατιστικά των μηνυμάτων που αναρτήθηκαν στο τουίτερ σχετικά με τα διαζύγια των σταρ τις πρώτες 30 ημέρες από τότε που έγινε γνωστός ο κάθε χωρισμός. Ποιο διαζύγιο απασχόλησε τους χρήστες τους τουίτερ και για ποιο...αδιαφόρησαν;

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΝΟ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ;


Σε όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ και μπλογκ δημοσιεύεται σήμερα η είδηση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα το σκάνδαλο με την καμαριέρα, στο οποίο ενεπλάκη ο πρώην πρόεδρος του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν με πρωταγωνιστές τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ (στο ρόλο του πολιτικού) και την Ιζαμπέλ Ατζανί (στο ρόλο της συζύγου του Στρος Καν, της δημοσιογράφου Αν Σενκλέρ). Αυτή είναι η μία, η "σοβαρή" κινηματογραφική απόπειρα με θέμα το σεξουαλικό σκάνδαλο που τάραξε την ηρεμία της γαλλικής κοινωνίας και απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη το 2011, αλλά όχι και η μοναδική. Πολύ νωρίτερα όμως, από τον περασμένο Νοέμβριο, κάποιοι άλλοι Γάλλοι παραγωγοί εξέφρασαν την πρόθεση να γυρίσουν μια παρόμοια ταινία, μόνο που αυτή θα εστιάζει στην ... ερωτική συνεύρευση του πολιτικού άνδρα με την καμαριέρα. Και βέβαια, η συγκεκριμένη ταινία δεν προορίζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, εκτός ίσως από κάποιες πολύ πολύ συγκεκριμένες, καθώς πρόκειται για ταινία ... πορνό!

ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ!


Είναι αλήθεια ότι οι τα περισσότερα μηνύματα που γράφουμε στο τουίτερ μένουν αδιάβαστα. Μπορεί εμείς να έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων, όμως αυτά περνούν απαρατήρητα. Τι φταίει και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε; Αμερικανοί ειδικοί ασχολήθηκαν επισταμένως με την τιτιβισματομανία που καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο τα τελευταία χρόνια και έκατσαν και κατέγραψαν εννέα "χρυσούς κανόνες", ώστε όχι μόνο να μη μένουν αδιάβαστα τα περισσότερα μηνύματα σας, αλλά να γίνουν και δημοφιλή. Τους εννιά αυτούς κανόνες, που θα έλεγα ότι ισχύουν εξίσου και για τις αναρτήσεις στο facebook, τους βρήκα στη σελίδα της ιρλανδικής εφημερίδας Independent, με λίγα σχόλια δικά μου.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.
Στο μικροσκοπικό κρατίδιο του Σαν Μαρίνο, που βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής χερσονήσου, η σημερινή γιορτή είναι διπλή. Τιμούν την Αγία Αγκάθα, η οποία είναι προστάτιδα του κράτους μαζί με τον Άγιο Μαρίνο, ο οποίος θεωρείται και ο ιδρυτής του, ενώ παράλληλα γιορτάζουν την απελευθέρωση του κρατιδίου από την εξουσία του καρδινάλιου Giulio Alberoni το 1740. Ο καρδινάλιος είχε εισβάλλει στη χώρα το 1739, όμως οι Σανμαρινέζοι από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα για την εισβολή και απευθύνθηκαν στον Πάπα, ο οποίος τελικά αναγνώρισε τα κυριαρχικά δικαιώματα του Σαν Μαρίνο κι έτσι το κράτος ανέκτησε την ανεξαρτησία του στις 5 Φεβρουαρίου 1740.