15 Νοεμβρίου 2014

Και η "καλύτερη" χώρα του πλανήτη για το 2014 είναι....

Οι λίστες είναι η μανία του 21ου αιώνα. Διεθνείς οργανισμοί, επιχειρήσεις, διεθνή φόρα, τράπεζες κλπ. κατατάσσουν τα κράτη σε καλές και κακές θέσεις σε διάφορα πεδία: τα πιο ευτυχισμένα, τα πιο πετυχημένα, τα πιο ειρηνικά, τα πιο αγαπητά κλπ. Μέσα σ' έναν τέτοιο ορυμαγδό λιστών ο Σάιμον Άρνχολτ και η γερμανική εταιρία ερευνών GfK ενδιαφέρονται να μάθουν την "καλύτερη" χώρα του πλανήτη.

13 Νοεμβρίου 2014

"Φυσική Γονιμοποίηση": Όταν ο δωρητής σπέρματος δεν είναι ανώνυμος (και μάλιστα έρχεται απευθείας σε σεξουαλική επαφή με αποκλειστικό σκοπό τη γονιμοποίηση)

Φωτογραφία: Our book has a new cover, and is now available for purchase as a print (hard copy) "real" book :)
https://www.createspace.com/4712907

Τι γίνεται συνήθως, όταν ένα ζευγάρι θέλει, αλλά δεν μπορεί ν' αποκτήσει παιδιά με βιολογικό τρόπο, επειδή ο άντρας αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό πρόβλημα (ή δεν υπάρχει καν); Οι παραδοσιακές λύσεις είναι κατά βάση τρεις: υιοθεσία, τεχνητή γονιμοποίηση, καταφυγή σε τράπεζα σπέρματος, όπου οι δωρητές σπέρματος παραμένουν ανώνυμοι. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, στις ΗΠΑ έχει αρχίσει ν' αναπτύσσεται μια τέταρτη τάση, η γνωστή και ως "φυσική γονιμοποίηση", δηλαδή η απευθείας δωρεά σπέρματος, χωρίς τη μεσολάβηση ανώνυμων οργανισμών, αλλά με άμεση επικοινωνία, πιθανόν και με σεξουαλική επαφή του δωρητή με τη γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος. Το σεξ, αν προκριθεί ως μέθοδος, δεν γίνεται για ευχαρίστηση, αλλά αποκλειστικά και μόνο για γονιμοποίηση και πολλές φορές, δωρητές είναι ακόμη και παντρεμένοι άνδρες, απόλυτα ευτυχισμένοι στους γάμους τους.

12 Νοεμβρίου 2014

Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά ερωτεύτηκε τον ίδιο άνδρα και αποφάσισαν... να ζήσουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι

Μια οικογένεια, που αποτελείται από τη μαμά, τον μπαμπά, τον μπαμπά και 5 παιδιά!

Η πολυγαμία θεωρείται ένα θέμα ταμπού για τις δυτικές κοινωνίες. Είναι συνδεδεμένη με τις παραδόσεις κυρίως της μουσουλμανικής θρησκείας ή κάποιων αιρετικών χριστιανικών κοινοτήτων, όπου ο άνδρας είναι εκείνος, που έχει το δικαίωμα να παντρευτεί όσες γυναίκες επιθυμεί - για τις γυναίκες κάτι αντίστοιχο απαγορεύεται μέχρι θανάτου! - και μάλιστα τις φιλοξενεί όλες κάτω από την ίδια στέγη, για να.. τον υπηρετούν. Τι γίνεται, όμως, όταν ένα ανδρόγυνο ερωτευτεί τον ίδιο άνθρωπο και μάλιστα όταν τα αισθήματα είναι αμοιβαία κι από εκείνον, Οι πιθανότητες να συμβεί είναι ελάχιστες, όμως... συνέβη στη Σουηδία, όπου τρεις άνθρωποι ζουν μια ιδιότυπη πολυγαμική σχέση, την οποία και σχολιάζουν μέσα από το μπλογκ του, που ονομάζεται - πώς αλλιώς; - "Polyfamiljen", δηλαδή "πολυοικογένεια".

11 Νοεμβρίου 2014

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα ν' αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή; Πώς αξιολογείται σε παγκόσμια κλίμακα από το ND-GAIN Index

Για δέκατη όγδοη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Notre Dame έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο με την κατάταξη των κρατών ως προς το πόσο ευάλωτες, αλλά και πόσο έτοιμες είναι, για ν' αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες από την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο ND-GAIN Index αξιολογεί 178 χώρες για τις επιδόσεις τους και μεταξύ αυτών η Ελλάδα, που τα καταφέρνει αρκετά καλά και κατατάσσεται πολύ πάνω από τη βάση, αν και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον.

9 Νοεμβρίου 2014

8 ηθοποιοί που τους γνωρίσαμε μεσήλικες μέσα από τις ελληνικές ταινίες, όταν ήταν νέοι [Ορέστης Μακρής, Νίκος Σταυρίδης, Μαρίκα Νέζερ κ.ά. - Εικόνες]

Στο μυαλό μας έχουν αποτυπωθεί μέσα από τους ρόλους τους σε ελληνικές ταινίες των δεκαετιών του '50, του '60 και του '70. Μόνο που έπαιζαν ρόλους μεσήλικων: από γεροντοπαλίκαρα μέχρι μπαμπάδες, μαμάδες, πεθερούς, πεθερές κλπ. Ο Ορέστης Μακρής, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Χρήστος Τσαγανέας, η Τζόλυ Γαρμπή, η Ελένη Ζαφειρίου, η Μαρίκα Νέζερ και η Μαρίκα Κρεβατά υπήρξαν οκτώ ηθοποιοί με έντονη θεατρική παρουσία, πολλά χρόνια πριν αφήσουν το στίγμα τους στη μεγάλη οθόνη - είτε ως πρωταγωνιστές είτε σε δεύτερους ρόλους, που όμως έγραψαν ιστορία. Μέσα από τις σελίδες προπολεμικών εφημερίδων αναδύονται νεανικές φωτογραφίες, οι οποίες μας θυμίζουν ότι κι αυτοί κάποτε υπήρξαν νέοι.