Υπάρχουν οι άνθρωποι που διστάζουν ν' ανέβουν σε αεροπλάνο, επειδή φοβούνται τα ύψη, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ύψη, αλλά διστάζουν να ταξιδέψουν ένα μακρινό αεροπορικό ταξίδι, επειδή φοβούνται... τους συνεπιβάτες τους. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν συνταξιδεύεις με ένα μάτσο άγνωστων ανθρώπων, ο καθένας των οποίων έχει ιδιοτροπίες ή "ενοχλητικές" συνήθειες, σε ορισμένους δημιουργεί ανασφάλεια. Ποιοι όμως είναι οι πιο ανεπιθύμητοι τύπου επιβατών; Η expedia.com πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ 1000 και πλέον Αμερικανών και εκείνοι στοχοποίησαν τους πιο "ενοχλητικούς" - όχι μόνο επιβάτες αεροπλάνου, αλλά κατ' επέκταση και για οποιοδήποτε εξίσου μαζικό μεταφορικό μέσο, όπως τρένο ή λεωφορείο. Άραγε πόσο διαφορετικά θα απαντούσαν οι Έλληνες;
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(666)
lifestyle
(628)
αρχείο
(451)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(345)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(215)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(56)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(29)
27 Νοεμβρίου 2015
Οι 17 πιο ενοχλητικοί επιβάτες στο αεροπλάνο... σύμφωνα με τους συνεπιβάτες τους
25 Νοεμβρίου 2015
Όταν η Κατίνα ήταν δημοφιλέστερη της Κατερίνας! Τα τρυφερά τριαντάφυλλα αρθρογράφου στην πρώτη, κουνουπίδια και μαϊντανοί στη δεύτερη!
Τολμήστε να φωνάξετε κάποια νεαρή Κατερίνα με το υποκοριστικό... Κατίνα. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε καλά ξεμπερδέματα. Το τόσο παρεξηγημένο αυτό όνομα, που έχει καταντήσει συνώνυμο - άγνωστο πώς - της κουτσομπόλας γυναικούλας, συναντάται κυρίως στα χωριά, όπου όλο και κάποια γιαγιά ή θεία μεγάλης ηλικίας υπάρχει, που να είναι μια περήφανη Κατίνα. Όσο παλιότερα, τόσο καλύτερα για τις Κατίνες, οι οποίες κάποτε ήταν πιο δημοφιλείς από τις Κατερίνες.
24 Νοεμβρίου 2015
Η ταραχώδης πρώτη διάλεξη της πρώτης γυναίκας υφηγήτριας σε ελληνικό πανεπιστήμιο στις 24 Νοεμβρίου 1908
Μάιος 1908. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών συνήλθε και με πλειοψηφία δύο ψήφων αποφάσισε να επιστρέψει για πρώτη φορά στις γυναίκες διπλωματούχους να υποβάλλουν υποψηφιότητες για να διοριστούν υφηγήτριες. Ήταν αναμφισβήτητα μια σημαντική πρόοδος για το γυναικείο κίνημα, δεκαοκτώ χρόνια μετά την είσοδο των πρώτων φοιτητριών στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όμως η υποδοχή της από την πρωτοπόρο του εγχώριου γυναικείου κινήματος, Καλλιρρόη Παρρέν, ήταν επιφυλακτική.
23 Νοεμβρίου 2015
Η πρώτη Ελληνίδα καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Το φθινόπωρο του 1913 έμεινε κενή η έδρα Ιστορίας στο Αρσάκειο. Εξήντα άνδρες καθηγητές υπέβαλλαν αιτήσεις και μαζί μ' αυτούς μια γυναίκα. Πολλοί ίσως στην αρχή φαντάστηκαν ότι δεν θα είχε καμία τύχη, αφού άλλωστε μέχρι τότε δεν είχε διοριστεί ούτε μία γυναίκα καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρότι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονταν στο Αρσάκειο από πενταετίας, οι οποίες όμως όλες απορρίπτονταν ως μη ικανοποιητικές. Τελικά, τη χρονιά εκείνη γράφτηκε ιστορία, όταν η μοναδική γυναίκα υποψήφια για την πλήρωση της θέσης επικράτησε των ανδρών συνυποψηφίων της και έγινε η πρώτη Ελληνίδα καθηγήτρια.
22 Νοεμβρίου 2015
Οι βιτριολικές ατάκες της θείας Μπεμπέκας από τις "Τρεις Χάριτες"
Έξω καρδιά, ανήσυχο πνεύμα, με προοδευτικές απόψεις, πιο προχωρημένη από τις ανιψιές της, καλόκαρδη, μερικές φορές λίγο ελαφρόμυαλη, πάντα όμως δίπλα στις ανιψιές της, όποτε εκείνες τη χρειάζονταν. Πολλά μπορεί να πει κανείς για τη θεία Μπεμπέκα από τις "Τρεις Χάριτες", όμως ίσως θα ήταν προτιμότερο - και σίγουρα πιο διασκεδαστικό - να διαβάσουμε τι είχε πει η ίδια κατά καιρούς στα 90 επεισόδια της σειράς που έγραψε ιστορία. Πάντα ετοιμόλογη, η Μπεμπέκα έδινε συμβουλές επί παντός επιστητού, με αγαπημένα της θέματα την πάλη των δύο φύλων και τις ερωτικές σχέσεις. Μερικές φορές οι ατάκες της αναιρούσαν η μία την άλλη, αλλά την εποχή εκείνη (αρχές δεκαετίας '90), δύσκολα θα φαντάζονταν οι Ρέππας - Παπαθανασίου ότι μια μέρα κάποιος θα μπορούσε να περάσει από κόσκινο κάθε γραμμή του σεναρίου. Τάδε, λοιπόν, έφη η θεία Μπεμπέκα:
We love Μπεμπέκα: Το who is who της πιο αγαπημένης θείας στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης
Γεννημένη στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1929, η Άννα Κυριακού έπαιξε για πρώτη φορά στο θέατρο στα πλαίσια μιας σχολικής παράστασης στο θέατρο Κεντρικόν σε ηλικία έξι μόλις ετών. Στα 15 της, κρυφά από τους γονείς της, προσπαθούσε να δώσει εξετάσεις σε διάφορες δραματικές σχολές, όμως την απέρριπταν λόγω ηλικίας. Τελικά, αφού πρόσθεσε στα ψέματα κανά δυο χρόνια, κατάφερε και εισήλθε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1948, παράλληλα με το Γυμνάσιο. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έκανε το επίσημο θεατρικό της ντεμπούτο στο θέατρο Ρεξ στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη ("Κάρμεν").
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)