24 Ιουλίου 2015

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρνήθηκε να γίνει η "βιτρίνα" της Νέας Δημοκρατίας το 1981

Την πρωτοχρονιά του 1981 η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΟΚ. Μετά την πανηγυρική τελετή ακολούθησε υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, το οποίο δεν αρκέσθηκε να συζητήσει για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά καταπιάστηκε με την ανάγκη προβολής μιας "δεξιάς κουλτούρας" ενόψει και των επικείμενων εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν τελικά στις 18 Οκτωβρίου φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

23 Ιουλίου 2015

Η δικαστική διαμάχη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη για την κηδεμονία του Γιάννη το 1981

Η έκδοση διαζυγίου μεταξύ της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στις αρχές Ιουλίου 1975 δεν σήμανε και το τέλος της δικαστικής τους διαμάχης. Υπήρχε ανοιχτή η εκκρεμότητα της κηδεμονίας του μικρού Γιάννη. Λόγω ηλικίας - ο Γιάννης ήταν 7 ετών - η κηδεμονία παρέμεινε στην Αλίκη. Ωστόσο, αρκετά χρόνια μετά, όταν ο Γιάννης θα είχε πλέον κλείσει τα 10, ο Δημήτρης θα διεκδικούσε την κηδεμονία του παιδιού, για να το μεγαλώσει ο ίδιος με τη δεύτερη σύζυγό του.

22 Ιουλίου 2015

Εκπληκτική φωτογραφία της Γης από απόσταση 1.000.000 μιλίων!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η NASA έθεσε σε τροχιά το δορυφόρο DSCOVR (δηλαδή Deep Space Climate Observatory, Παρατηρητήριο Κλίματος Βαθέως Διαστήματος), ο οποίος αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα στέλνει καθημερινά φωτογραφίες που θα βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση κλιματικών μεταβολών από συμπαντικούς παράγοντες (π.χ. από τον ήλιο). Εν τω μεταξύ, σήμερα, περίπο 5 μήνες από την εκτόξευση του δορυφόρου, στάλθηκε η πρώτη φωτογραφία του χάρη στην κάμερα  EPIC, που βρίσκεται στον DSCOVR. Είναι η πιο μακρινή φωτογραφία του πλανήτη μας μέχρι σήμερα, καθώς ο δορυφόρος απέχει ένα εκατομμύριο μίλια! Η ποιότητα της εικόνας είναι ωστόσο καταπληκτική.

19 Ιουλίου 2015

5 τραγούδια για να "κολλήσουμε" μαζί τους το καλοκαίρι του 2015

Είτε ταξιδέψουμε σε κάποιον τουριστικό προορισμό είτε επιλέξουμε να μείνουμε σπίτι, το καλοκαίρι περνάει πιο όμορφα ακούγοντας τραγούδια. Υπάρχουν οι γνωστές επιτυχίες που παίζονται σ' όλα τα ραδιόφωνα απ' το πρωί ως το βράδυ, υπάρχουν όμως και κάποια κομμάτια που μας περιμένουν να τ' ανακαλύψουμε. Και ποια είναι η καλύτερη εποχή για να ψαχτούμε περισσότερο μουσικά, αν όχι το καλοκαίρι;