11 Αυγούστου 2012

ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΡ ΑΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ... Ο,ΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΧΑΝ!


Καλώς ή κακώς, μία από τις πιο κυρίαρχες ερωτικές φαντασιώσεις αντρών και γυναικών σε όλον τον πλανήτη είναι ότι συνευρίσκονται σεξουαλικά με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους σταρ. Γενικά, επικρατεί η εντύπωση ότι οι άνθρωποι που ζουν στα φώτα της διασημότητας - κυρίως οι καλλιτέχνες - είναι πιο ανήσυχα πνεύματα, πιο απελευθερωμένοι σεξουαλικά, και ότι η ζωή τους είναι από πολύ νωρίς ένα ατέλειωτο κρεβάτι εναλλαγής ερωτικών συντρόφων. Η πραγματικότητα, όμως, πολύ συχνά  δεν έχει καμία σχέση με αυτό που οι κοινοί θνητοί θέλουμε να φανταζόμαστε για τα είδωλα μας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ!


Οι διάττοντες αστέρες είναι ένα είδος που ευδοκιμεί στη μουσική βιομηχανία - όχι απαραίτητα επειδή  ο καλλιτέχνης "δεν τα λέει". Στις πλείστες των περιπτώσεων, οι μουσικοί διάττοντες αστέρες αντέχουν καμιά τριετία στο μουσικό προσκήνιο, βγάζουν κάνα δυο άλμπουμ με σχετική επιτυχία, από τα οποία ξεχωρίζουν 2-3 τραγούδια, και μετά σταδιακά χάνονται, μέχρι που φτάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε "μα που χάθηκε ο τάδε ή η δείνα". Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις τραγουδιστών, από του οποίους θυμόμαστε μόνο.. ένα τραγούδι τους - είτε γιατί στη συνέχεια αποσύρθηκαν από τη δισκογραφία περιοριζόμενοι μόνο σε live εμφανίσεις είτε γιατί αποσύρθηκαν εντελώς. Αυτή την τελευταία κατηγορία καλλιτεχνών φιλοδοξεί να θυμηθεί η παρούσα ανάρτηση μ' ένα μίνι αφιέρωμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 12 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Ο Αμερικανός ράπερ Rick Ross βρέθηκε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ της εβδομάδας με το... απειλητικό "God Forgives, I Don't". Οι άλλες νέες είσοδοι της εβδομάδας απαρτίζονται από το νέο άλμπουμ της 62χρονης Γιαπωνέζας τραγουδίστριας Eikichi Yazawa, από τη συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Τζένιφερ Λοπέζ και από το άλμπουμ του thrash metal συγκροτήματος Testament.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 12 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Με πέντε νέες εισόδους διαμορφώθηκε το τοπ20 του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας, στο "νούμερο ένα" του οποίου βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα το "Whistle" του Flo Rida. Στη δωδέκατη θέση συναντούμε το νικητή του American Idol, Φίλιπ Φίλιπς, με το πρώτο του σινγκλ, ενώ στη δέκατη έβδομη θέση ανέβηκε η συνεργασία του Τζάστιν Μπίμπερ με τον Μπιγκ Σον. Οι Maroon 5 βλέπουν και δεύτερο τραγούδι τους να μπαίνει στην εικοσάδα, ενώ στις θέσεις 19 και 20 συναντούμε τα δύο πρώτα τραγούδια του βρετανικού σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας ("We'll Be Coming Back" και "Heatwave"), αλλά με αντίστροφή σειρά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012.
Γενέθλια σήμερα για τον γεννηθέντα το 1947 Γιώργο Καρατζαφέρη, για την τηλεοπτική "άσχημη" Αγγελική Δαλιάνη, η οποία κλείνει τα 33, αλλά και για τον Αυστραλό ηθοποιό Κρις Χέμσγουορθ ("Thor", "The Avengers"), ο οποίος θα σβήσει στην τούρτα του29 κεράκια.
Στο Τσαντ γιορτάζεται η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας σαν σήμερα το 1960. Το Τσαντ ήταν γαλλική αποικία από το 1900.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΜΑΪΚΑ;


Κερδίζοντας χρυσά μετάλλια σε δύο συνεχόμενες Ολυμπιάδες τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα, αλλά και σημειώνοντας αντίστοιχα νέο ολυμπιακό και νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Γιουσέιν Μπολτ από την Τζαμάικα έγινε αυτό που ονειρευόταν - θρύλος. Όμως, ο Μπολτ δεν είναι ο μοναδικός αθλητής από το μικρό αυτό νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που έχει ξεχωρίσει στο στίβο. Στα 100 μέτρα ανδρών, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ακόμη ένας Τζαμαϊκανός, ο Γιόχαν Μπλέικ, ενώ στα 200 μέτρα ανδρών και οι τρεις μεταλλιούχοι ήταν Τζαμαϊκανοί. Αντίστοιχα και στις γυναίκες, δύο αθλήτριες από την Τζαμάικα βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα των 100 μέτρων (η χρυσή Ολυμπιονίκης Σέλι-Αν Φρέιζερ και η χάλκινη Βερόνικα Κάμπελ), ενώ η Φρέιζερ κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και στο αγώνισμα των 200 μέτρων. Είναι όλοι ταλαντούχοι ή υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από το το μικρό τζαμαϊκανό θαύμα στους αγώνες ταχύτητας;

10 Αυγούστου 2012

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΓΑΖΕΙ... ΝΥΧΙΑ!


Η 28χρονη Shanyna Α. Isom, αισθητικός και πρώην φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις, από όπου κατάγεται, πάσχει από μια παράξενη, απροσδιόριστη ασθένεια, καθώς από τους θύλακες των τριχών σε όλο της το σώμα άρχισαν ξαφνικά να βγαίνουν... νύχια. Η νεαρή Αμερικανίδα επισκέφτηκε γιατρούς σε όλον τον κόσμο, όμως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την κατάστασή της. Όλοι μιλούν για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ υποστηρίζουν ότι η Shanyna Isom είναι η μοναδική περίπτωση ανθρώπου σ' ολόκληρο τον πλανήτη που πάσχει από την περίεργη αυτή ασθένεια.

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ"

Ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, Χουάν Μανουέλ Σάντσεζ Γκορντίγιο, τον οποίο οι ισπανικες εφημερίδες αποκαλούν και ως "Ρομπέν των δασών" για την ακτιβιστική του δράση.
Η Μαριναλέντα είναι ένα ισπανικό χωριό, περίπου 2.700 κατοίκων (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το έτος 2008), το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας, ενώ είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ως "το σοσιαλιστικό χωριό της Ισπανίας με τη μηδενική ανεργία". Πρόεδρος της κοινότητας τα τελευταία 33 χρόνια είναι σταθερά ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεζ Γκορντίγιο, στον οποίο οι ισπανικές εφημερίδες προσέδωσαν τις τελευταίες ημέρες το παρατσούκλι "δήμαρχος-Ρομπέν των Δασών".

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ 2012, Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Η περιπέτεια μιας γυναίκας που στάλθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, επειδή διαμαρτυρήθηκε κατά των επίσημων αρχών συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Κίνα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο πίσω βρίσκεται η ασιατική αυτή χώρα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρά τα άλματα που έχει επιτύχει η κινεζική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012.
Μεταξύ των σελέμπριτις που έχουν σήμερα γενέθλια, ξεχωρίζουν οι ηθοποιοί Αντόνιο Μπαντέρας (γενν. 1960), Ροζάνα Αρκέτ (γενν. 1959) και Τζάστιν Θερού (γενν. 1971), ενώ κεράκια σβήνει σήμερα και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥΣ;

Ο αμερικανός κολυμβητής Ράιαν Λόχτι δαγκώνει το ένα από τα δύο χρυσά μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Γιατί, όμως, το κάνει αυτό;

Μετά από κάθε απονομή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πλέον συνηθισμένη - ίσως - εικόνα είναι το δάγκωμα τους από τους τρεις βραβευθέντες Ολυμπιονίκες, ενώ πρώτοι πρώτοι σπεύδουν να... δαγκώσουν οι κάτοχοι του χρυσού μεταλλίου, οι πρώτοι των πρώτων. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο πρώτος αθλητής που δάγκωσε το μετάλλιο του, η παράδοση τηρείται απόλυτα και κανείς δεν την έχει σπάσει τα τελευταία - τουλάχιστον - χρόνια. Γιατί όμως το κάνουν αυτό;

9 Αυγούστου 2012

ΘΑΥΜΑ Ή ΦΑΝΤΑΣΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ;

Την εικόνα της φωτογραφίας αντίκρυσαν εργάτες που έκοψαν ένα δέντρο στο νεκροταφείο του Μπέλφαστ. Είναι αυτό το πρόσωπο του Ιησού;

Η εικόνα του προσώπου ενός άνδρα που θα μπορούσε να είναι ο Ιησούς (και που πάντως μοιάζει στην εικόνα που έχουμε για το πώς θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο του Ιησού σύμφωνα με τις αγιογραφίες) ανακαλύφθηκε στον κορμό ενός φρεσκοκομμένου δέντρου στο κοιμητήριο του Μπέλφαστ στη Βόρειο Ιρλανδία. 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Χαμηλών απαιτήσεων είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε στους κινηματογράφους εν μέσω θερινών διακοπών για τους περισσότερους. Ξεχωρίζει η κωμωδία "Χάρηκα που σε γνώρισα" με την Κίρα Νάιτλι και τον Στιβ Κάρελ και ακολουθούν η "Ατίθαση Συντροφιά", η γαλλική "Forces Speciales" και η ιταλική κωμωδία "Άντρες εναντίον γυναικών", στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί και ο Έλληνας Νικόλας Βαπορίδης. Η κινηματογραφική επανέκδοση της εβδομάδας είναι το φιλμ νουάρ "Νιαγάρας" με τη Μέριλιν Μονρόε, με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο της ηθοποιού.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (12 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 )


Το καλοκαίρι αρχίζει να μετρά αντίστροφα για να μας αποχαιρετήσει - τουλάχιστον ημερολογιακά  - όμως οι Βρετανοί επέλεξαν να κάνουν "νούμερο ένα" ένα απόλυτα καλοκαιρινό χιπ χοπ/ντανς τραγούδι με τίτλο "Heatwave", κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Είναι κρίμα που το τραγούδησε δε κυκλοφόρησε νωρίτερα ή που δεν κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Στη δεύτερη θέση του βρετανικού σινγκλς τσαρτ βρέθηκε η δεύτερη νέα είσοδος της εβδομάδας, το ακόμη πιο μπιτάτο "We 'll Be Coming Back", προϊόν της μουσικής συνεργασίας του Κάλβιν Χάρις  με το Example, τον οποίο γνωρίσαμε πριν ένα χρόνο με το "Changed The Way You Kissed Me".

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (12 - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012)



Μπορεί η Carly Rae Jepsen να παραμένει για δέκατη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ με το "Call Me, Maybe", ωστόσο η είδηση της εβδομάδας είναι η εντυπωσιακή άνοδος και είσοδος στο τοπ10 του τραγουδιού "Home", που ερμηνεύει ο νικητής του φετινού American Idol, Phillip Phillips. Ύστερα από έξι εβδομάδες κυκλοφορίας κι ενώ την περασμένη μόλις εβδομάδα το τραγούδι βρισκόταν στην 84η θέση του Billboard, αυτήν την εβδομάδα εκτοξεύτηκε μέχρι την ένατη θέση - όχι ότι το τραγούδι έχει πολλά να πει βέβαια....

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012.
Κόσμος και κοσμάκης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του, από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1939 μέχρι την αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη, η οποία σήμερα κλείνει τα 43. Επίσης, τα γενέθλια τους γιορτάζουν και η Μέλανι Γκρίφιθ ("Εργαζόμενο κορίτσι"), 55 ετών, η Γκίλιαν Άντερσον (η πράκτορας Σκάλι της τηλεοπτικής σειράς X-files), 44 ετών, όπως και η Γαλλίδα ηθοποιός Όντρεϊ Τουτού ("Αμελί"), για την οποία διχάζονται οι απόψεις ως προς το αν γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1976 ή του 1978. Τέλος, από τον αθλητικό χώρο, γενέθλια έχει σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη Βασίλης Κουτσιανικούλης, 24 ετών, και ο Αμερικανός δρομέας Τάισον Γκέι, τέταρτος ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα στους Αγώνες του Λονδίνου. Ο Γκέι κλείνει σήμερα τα 30 του χρόνια. 

8 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν' ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΜΕ 1.20 ΕΥΡΩ!


Αναμφίβολα πρόκειται για την κτηματομεσιτική ευκαιρία του αιώνα. Πωλείται σπίτι με δύο ή τρία δωμάτια και με πίσω αυλή - μη φανταστείτε βέβαια και κήπο με γκαζόν - στην απίστευτη τιμή του 1.50 δολαρίου - ναι, καλά διαβάσατε, μόνο ενάμιση δολάριο ή 1,20 ευρώ! Επιπλέον, παίρνετε αυτόματα δάνειο 44.000 δολαρίων με χαμηλό επιτόκιο για να το ανακαινίσετε! Το σκέφτεστε ακόμα;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΤΡΟΥΜΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ


Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην πόλη Χιροσίμα το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945 άλλαξε το ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Οι πρώτες πρώτες αντιδράσεις θα μπορούσαν να συνοψιστούν στη λέξη "δέος" για το επιστημονικό επίτευγμα της διάσπασης του ατόμου, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο μέχρι τότε, καθώς και για το νέο υπερ-όπλο, που χαρακτηρίστηκε από ορισμένους και ως "το όγδοο θαύμα".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012.
Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας και αργυρός ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος κλείνει τα 31 του χρόνια. Γενέθλια έχει σήμερα και ο σπουδαίος ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1937.

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΣΩΝ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ


Στο τεύχος της 31ης Αυγούστου 1946, λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα, το αμερικανικό περιοδικό The New Yorker δημοσίευσε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Τζον Χέρσι, ο οποίος εξιστορούσε τα βιώματα έξι επιζώντων της πρωτοφανούς σε φρίκη τραγωδίας. Το εκτενέστατο άρθρο κάλυψε ολόκληρη την ύλη του συγκεκριμένου τεύχους, ενώ αργότερα εκδόθηκε και σαν βιβλίο με τον τίτλο "Hiroshima". Πρόκειται για την πρώτη "εκ των έσω" καταγραφή της ανθρώπινης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στη Χιροσίμα, κλονίζοντας τις αρχικές θριαμβολογίες των Αμερικανών για το νέο υπερ-όπλο.

7 Αυγούστου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012.
Αρκετοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και αθλητές έχουν σήμερα γενέθλια. Μεταξύ αυτών είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός (57 ετών), ο Ντέιβιντ Ντουχόβνι (ή ο Μολντερ στα X-files, 52 ετών),  η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν (37), ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Ελευθερόπουλος (36) και οι διεθνείς μπασκετμπολίστες Βασίλης Σπανούλης (30) και Στράτος Περπέρογλου (28).

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ;


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πολλών ερευνών, οι γυναίκες αισθάνονται το κρύο περισσότερο από τους άνδρες, κάτι που μπορούμε να το διαπιστώσουμε εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στον κοινωνικό μας περίγυρο. Σ' ένα ζευγάρι η γυναίκα είναι εκείνη που συνήθως παραπονιέται πιο εύκολα ότι κρυώνει, με τον άνδρα να το εκλαμβάνει ως μία απόδειξη του στερεότυπου που θέλει τη γυναίκα να είναι το "ασθενές φύλο". Πόσο κοντά όμως βρίσκεται στην αλήθεια μία τέτοια εξήγηση; 

6 Αυγούστου 2012

9 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ


Ο 26χρονος Γιουσέιν Μπολτ, ο αθλητής-φαινόμενο από την Τζαμάικα, που στις 21 Αυγούστου γίνεται 26 ετών, έκλεψε χτες βράδυ τις εντυπώσεις κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την κούρσα του τελικού των 100 μέτρων ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι κάτοχος τόσο του παγκόσμιου όσο και του ολυμπιακού ρεκόρ στους αγώνες ταχύτητας στα 100 και στα 200 μέτρα, καθώς και στη σκυταλοδρομία 4x100 (με την εθνική ομάδα της Τζαμάικα). Όμως είναι κάποια πράγματα που δε γνωρίζουμε για τον σπουδαίο αυτό αθλητή, που γράφει με χρυσά γράμματα σελίδες της παγκόσμιας αθλητικής ιστορίας. Ας δούμε εννέα από αυτά:

ΚΙΝΕΖΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: "ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"!


Είσαι γυναίκα και δεν έχει ανεβεί ακόμα τα σκαλιά της εκκλησίας; Μην το κάνεις, συμβουλεύει ο Κινέζος οικονομολόγος Ζιν Γιανσί, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι ανύπαντρες, όπως και οι διαζευγμένες γυναίκες βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη ενός κράτους.

ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ "Σ' ΑΓΑΠΩ"! (βίντεο)


Οι Αυστραλοί συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ζωόφιλων λαών και τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν ξετρελαθεί μ' ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube από το PETSAMI, μια ιστοσελίδα με αστεία βίντεο, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα κατοικίδια. Σε αυτό το βίντεο εμφανίζεται ένα γαλλικό μπουλντόγκ να μιλάει και να λέει - στο περίπου - "Ι love you", δηλαδή "σ' αγαπώ" στην ιδιοκτήτριά του. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα το 1911 γεννήθηκαν δύο αγαπημένοι ηθοποιοί της κλασικής εποχής του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ Μίτσαμ και η Λούσι Μπολ, ενώ στις 6 Αυγούστου 1881 γεννήθηκε ο Αλξάντερ Φλέμινγκ, ο άνθρωπος που στις 28 Σεπτεμβρίου 1928 ανακάλυψε την πενικιλλίνη, το πρώτο αντιβιοτικό στον κόσμο, κερδίζοντας βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1945 μαζί με τον Χάουαρντ Φλόρεϊ και τον Ερνστ Τσέιν.

5 Αυγούστου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1970...


Στην Ελλάδα των συνταγματαρχών (1967-1974) και του δόγματος "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" η πρόοδος των γυναικών ισοδυναμούσε σχεδόν με εθνικό κίνδυνο, που υποτίθεται ότι "απειλούσε" το μέλλον του έθνους! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που το 1970 προειδοποιούσε για τους κίνδυνους που παραμόνευαν από την υπεροχή των γυναικών στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα των τριών φιλοσοφικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα το 1930 γεννήθηκε ο Νιλ Άρμστρονκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969 με τη διαστημική αποστολή Απόλλων 11, ενώ περίφημη είναι η δήλωση που έκανε την ώρα που πάτησε στο φεγγάρι: "Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, αλλά ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα".