1 Ιουνίου 2013

Ο τύπος που έχει τις περισσότερες φωτογραφίες με σελέμπριτις


Στο Ίνσταγκραμ και στο τουίτερ είναι γνωστός ως peejet και είναι ο άνθρωπος που έχει βγει τις περισσότερες φωτογραφίες με διαφόρους σελέμπριτι, αν και δείχνει να προτιμά κυρίως τη Μπιγιονσέ και τη Ριάνα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο peejet δεν έχει γνωρίσει κανέναν απ' όλους αυτούς τους διάσημους από κοντά, ούτε φυσικά στήθηκε μαζί τους μπροστά στο φωτογραφικό φακό, αλλά όλες οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο προφίλ του στο Ίνσταγκραμ είναι προϊόν πολύ πετυχημένου φώτοσοπ -με άποψη και ορισμένες φορές και με κριτική διάθεση, αλλά πάνω απ' όλα με χιούμορ. Απολαύστε τον:

Η πιο γαμάτη γαμήλια φωτογραφία.

Ωραία.... κάνατε την πρόταση γάμου, κλείσατε εκκλησία (ή δημαρχείο), αγοράσατε νυφικό και γαμπριάτικο κουστούμι.. Με τις φωτογραφίες του γάμου, όμως, τι γίνεται; Ξέρετε... αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια μετά την τελετή, όπου ο φωτογράφος τρέχει τους νεόνυμφους στα πιο απίθανα σημεία της πόλης -ή στα βουνά και τα λαγκάδια αν είναι προχώ ή ο γάμος γίνεται κάπου στην επαρχία- και τους καθυστερεί από πιο σημαντικά πράγματα, όπως ο πρώτος χορός, η κοπή της τούρτας, οι ευχές κλπ. Αν έχετε μεγάλα κέφια -και ο φωτογράφος που διαλέξατε επίσης- μπορείτε να του προτείνετε ένα ηλεκτρονικά επεξεργασμένο μεν, αλλά άκρως εντυπωσιακό κόνσεπτ, όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί. Ποτέ ένας γάμος δεν ήταν τόσο συναρπαστικά τρομακτικός!

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 2 - 8 Ιουνίου 2013


Αν εξαιρέσουμε ότι στην πρώτη θέση του παγκόσμιου τσαρτ βρέθηκε ένα ακόμη τραγούδι του κοριτσίστικου ιαπωνικού συγκροτήματος AKB48, που την επόμενη εβδομάδα θα εξαφανιστεί από το τοπ20, κατά τ' άλλα οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι ελάχιστες. 

8 μουσικές προτάσεις για το καλοκαίρι του 2013


Το καλοκαίρι χωρίς μουσική είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι, δηλαδή άνοστο, πληκτικό και αδιάφορο - σαν να μην το ζήσαμε ποτέ. Πέρα, όμως, από τα τραγούδια που ήδη ακούμε στο ραδιόφωνο και θ' αποτελέσουν αναμφίβολα τις καλοκαιρινές επιτυχίες του 2013 ("I'm In Love", "Get Lucky", "Wildest Moments" κλπ. συν τις επιτυχίες των Ελλήνων τραγουδιστών), καλό είναι να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες με λιγότερο ή και καθόλου γνωστά τραγούδια στη χώρα μας, που θα μπορούσαμε ν' ανακαλύψουμε και να συμπεριλάβουμε στο καλοκαιρινό playlist του iPod μας. Το μπλογκ "Όλα τα καλά χωράνε" προτείνει (η σειρά των τραγουδιών είναι τυχαία και όχι αξιολογική):

Σαν σήμερα: 1 Ιουνίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013. Καλό μήνα, ενώ να ευχηθούμε κι ένα δροσερό καλοκαίρι (μιας και το κλιματιστικό κοστίζει)!

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 2 - 8 Ιουνίου 2013.


Η κυριαρχία του "Get Luky" είναι σχεδόν απόλυτη στα ευρωπαϊκά τσαρτ, με μικρή εξαίρεση τη Μ. Βρετανία, όπου υποχώρησε στη δεύτερη θέση. Στη Γαλλία λάμπει το άστρο του ράπερ Maitre Gime, που εδώ και τρεις εβδομάδες "χτυπάει" διπλά στο τοπικό τοπ10, ενώ στη Γερμανία είσοδο στη δεκάδα έχουμε για το νικητήριο τραγούδι της φετινής Γιουροβίζιον, το "Only Teardrops", που ερμήνευσε η Έμελι ντε Φόρεστ εκπροσωπώντας τη Δανία.

31 Μαΐου 2013

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 2 - 8 Ιουνίου 2013


Αν και έχουμε μόλις ένα new entry στο τοπ20 του αμερικάνικου singles chart, τη διασκευή ενός κάντρι τραγουδιού του... Μπομπ Ντίλαν, που δεν πρόκειται ν' ακούσουμε ποτέ στην Ελλάδα, κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην πρώτη δεκάδα με σημαντικές εσωτερικές ανακατατάξεις, όπως τη σημαντική άνοδο του "Get Luvky", που ανέβηκε στην τέταρτη θέση και βάζει πλώρη για πρωτιά. 

Μια ιστορία καθημερινής τρέλας.

Είναι κάποιες φορές που καταριέσαι τη μέρα και τη στιγμή που έμπλεξες με μια εταιρία, όποια κι αν είναι αυτή -είτε ιδιωτική είτε δημόσια είτε ντεμί. Και εξηγούμαι: όταν η τηλεφωνική γραμμή υποστεί βλάβη, πόσο γρήγορα πιστεύετε ότι μπορεί ν' αποκατασταθεί, ειδικά όταν εμπλέκεται τόσο μια ιδιωτική εταιρία τηλεφωνίας όσο και ο ΟΤΕ, στον οποίο άλλωστε ανήκουν οι γραμμές; Αν η απάντηση σας ήταν μια εβδομάδα, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί πέσατε έξω. Στην περίπτωση που θα σας διηγηθώ χρειάστηκε να μεσολαβήσουν ούτε λίγο ούτε πολύ δέκα μέρες για να επιδιορθωθεί μια απλούστατη βλάβη.

Σαν σήμερα: 31 Μαΐου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013. Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα συνέβησαν σαν σήμερα στην ελληνική ιστορία.

Σαν σήμερα: 30 Μαΐου


30 Μαΐου 2013

Η γνωριμία και ο ξαφνικός γάμος της Τζένης Καρέζη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου - Ο δεσμός-μυστήριο με θεατρικό συγγραφέα


Πέντε χιλιάδες κόσμου -εκτός των καλεσμένων- είχαν συρρεύσει το βράδυ της Δευυέρας, 7 Μαΐου 1962 (ώρα 8 το βράδυ) στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης, στην Κρύπτη, για να παρακολουθήσουν από κοντά το γάμο της αγαπημένης ηθοποιού Τζένης Καρέζη και του επιχειρηματία Ζάχου Χατζηφωτίου. Το ίδιο βράδυ, ακολούθησε δεξίωση 100 -κατ' άλλες πληροφορίες 250- ατόμων στο νυχτερινό κέντρο "Ωμπέρζ" της Βαρυμπόμπης.

29 Μαΐου 2013

Μα, ποιος μπορεί να γράψει τόσο γρήγορα στο πληκτρολόγιο; (βίντεο)


Στην ταινία "Μοντέρνα Σταχτοπούτα", η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της ως γραμματέα, προκειμένου να την προσλάβει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ν' αγοράσει επιτέλους και "λίγο ζαμπονάκι" στα φτωχά αδερφάκια της, λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση: "Πιο γρήγορα, παρακαλώ... πιο γρήγορα". Ε, λοιπόν, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να γράφει πιο γρήγορα -όχι σε γραφομηχανή πλέον, αλλά- σε πληκτρολόγιο από τον τύπο στο παρακάτω βίντεο, τα δάχτυλα του οποίου πετάνε στο keyboard -είτε χρησιμοποιεί και τα δυο χέρια του είτε μόνο το ένα.

Τελικά, είναι ή δεν είναι μάπα το τραγούδι του Αντώνη Κανάκη;


Είχα διαβάσει τις τελευταίες μέρες για το άγνωστο χόμπι του ραδιοφωνικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή Αντώνη Κανάκη, ο οποίος χρόνια τώρα γράφει στίχους και μουσική, χωρίς όμως ποτέ μέχρι σήμερα να έχει τολμήσει να δημοσιοποιήσει τις δημιουργίες, με τη διαφορά ότι ξαφνικά ο Κανάκης τόλμησε να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό -και όχι απλά στους φίλους του- ένα από τα τραγούδια αυτά, που προφανώς αγάπησε ιδιαίτερα. 

Μια φωτογραφία από την ελληνική συνοικία της Κωνσταντινούπολης το 1891

Μέρα που 'ναι σήμερα, ας κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο κι ας ταξιδέψουμε στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, θα σταματήσουμε στο 1891 και στη συνοικία του Γαλατά.

Σαν σήμερα: 29 Μαΐου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013.

Οι 20 συμβουλές της ευτυχίας στην ζωή από το γράμμα μιας μητέρας, που πέθανε από καρκίνο, προς τα παιδιά της

Η Ανμαρί Τζέιμς-Τόμας από την Ουαλία, έφυγε από την ζωή το Μάρτιο του 2013, δυο μήνες προτού γιορτάσει τα 45α γενέθλια της, ύστερα από δυο χρόνια μάχης με τον καρκίνο..Η Ανμαρί δεν άφησε την αρρώστια να την καταβάλει ψυχολογικά και μάλιστα, πριν πεθάνει φρόντισε ν' αφήσει παρακαταθήκη στα τέσσερα παιδιά της -ηλικίας 13 έως 22 ετών- ένα γράμμα με είκοσι βασικούς κανόνες, οι τελευταίες της μητρικές συμβουλές προς εκείνα. Το γράμμα το βρήκε ο σύζυγος της Ανμαρί μετά το θάνατο της και το έδωσε στα παιδιά του την ημέρα που εκείνη θα έκλεινε τα 45, αν βρισκόταν στην ζωή. Η Ανμαρί είχε μια εξαιρετικά όμορφη και δυναμική στάση απέναντι στην ζωή και αυτό αποτυπωνόταν στις 20 συμβουλές που άφησε στα παιδιά της.

28 Μαΐου 2013

4 φωτογραφίες που αποτυπώνουν το αμερικανικό κιτς σε όλο του το μεγαλείο


Ότι υπάρχουν ορισμένοι Αμερικανοί που όχι απλά αγαπούν πολύ την πατρίδα τους, αλλά φτάνουν και σε ακρότητες δείχνοντας την λατρεία προς τη χώρα τους, λίγο-πολύ το γνωρίζαμε. Άλλωστε, δεν το 'χουν σε τίποτα να βγάλουν την αμερικανική σημαία στο μπαλκόνι τους, ακόμη και για την πιο ασήμαντη αφορμή. Όπως, όμως, συμβαίνει συνήθως, η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία κι έτσι, στη χώρα των μεγάλων αντιθέσεων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη αυτή τη στιγμή, μπορεί κανείς να δει σπίτια, αυτοκίνητα, τούρτες, ακόμη και.. παντούφλες με τα χρώματα της αστερόεσσας, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Η τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Στο "Χρονικόν" του, ο Γεώργιος Φραντζής περιέγραφε όλα τα γεγονότα της περιόδου μεταξύ 1413 και 1477, ένα πολύτιμο ιστορικό υλικό, για μια από τις σημαντικότερες περιόδους στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ άλλων, δεν θα μπορούσε να λείπει μια λεπτομερέστατη αναφορά στην πολιορκία και άλωση της Κωνσταντινούπολης, το Μάιο του 1453. Από τις περιγραφές αυτές, αξίζει να σταθούμε στο βράδυ της 28ης Μαΐου, την παραμονή της άλωσης, όταν όλοι οι κάτοικοι της πόλης διέβλεπαν το επικείμενο τέλος, την ήττα. Σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους πολεμιστές του, ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο τελευταίος βασιλιάς της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, εκφώνησε την τελευταία ομιλία του, στην οποία κυριαρχούσαν οι αναφορές στη θρησκεία και υποτιμητικές εκφράσεις κατά του αντιπάλου. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, αν και είναι μάλλον απίθανο να τα μετέφερε αυτολεξεί ο Φραντζής στο βιβλίο του, ωστόσο η περιγραφή είναι χαρακτηριστική. 

Σαν σήμερα: 28 Μαΐου


Σήμερα είναι Τρίτη, 28 Μαΐου 2013.

Ένα καφέ που χρεώνει τους πελάτες ανάλογα με το χρόνο που κάθονται στο τραπέζι

Οι Έλληνες έχουμε τη στάμπα ότι από τη στιγμή που θα καθίσουμε σ' ένα καφέ για ν' απολαύσουμε το φραπέ -ή εσπρέσο ή φρέντο ή ό,τι τραβάει η όρεξη του καθενός- ξεχνάμε να σηκωθούμε. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το "χαλλλαρά" των φοιτητών μεταφράζεται σε δίωρο παιχνίδι με το καλαμάκι στο ποτήρι δίπλα στο Θερμαϊκό και στο βάθος ο Λευκός Πύργος. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ περισσότερα χρήματα θα κέρδιζαν τα συγκεκριμένα μαγαζιά, αν δεν χρέωναν απλά τον καφέ, αλλά την ώρα που οι πελάτες θα κρατούσαν πιασμένα τα τραπεζάκια. Σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως συμβαίνει, αλλά όχι στην Ελλάδα. Πού αλλού; Στη Γερμανία.

27 Μαΐου 2013

Τρία ποιήματα για το καλοκαίρι από τους Παλαμά, Σουρή και Βιζυηνό


Δεν είναι ένα και δύο τα ποιήματα που έχουν γραφτεί για το καλοκαίρι, μια εποχή γεμάτη ερωτισμό και ξεγνοιασιά, όμως το αφιέρωμα αυτό θα περιοριστεί σε τρία άγνωστα ποιήματα ισάριθμων καταξιωμένων ποιητών, που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η εποχή ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή, όπως και οι παραστάσεις που αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για έναν ποιητή, κι επομένως έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συναισθήματα ξύπνησε το καλοκαίρι μέσα τους, όπως το αποτύπωσαν με τη γραφίδα τους.

Ο Βουδισμός μέσα από τα διασημότερα ρητά του.


Τις μέρες αυτές, οι Βουδιστές γιόρτασαν την Ημέρα του Βούδα, η οποία συμπυκνώνει τρία γεγονότα: τη γέννηση, το διαφωτισμό και το θάνατο του ανθρώπου που με τη διδασκαλία του ίδρυσε μια βαθυστόχαστη φιλοσοφία, που αντέχει μέχρι και σήμερα. Δεν χρειάζεται ν' ασπαστεί κανείς τον βουδισμό ή να αλλάξει θρησκεία για να εκτιμήσει κάποια από τα κηρύγματα του βουδισμού ή για να τα εφαρμόσει στην καθημερινή του ζωή, εάν θεωρήσει ότι τον εκφράζουν. Προσωπικά, τουλάχιστον, αντιλαμβάνομαι τον βουδισμό περισσότερο ως φιλοσοφική σχολή, με περισσότερο ή λιγότερο ορθές απόψεις, και όχι ως θρησκεία. Ως ένα μικρό αφιέρωμα, ας δούμε κάποια ρητά που αποτυπώνουν το πνεύμα του βουδισμού. 

Σαν σήμερα: 27 Μαΐου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013.

26 Μαΐου 2013

Η άγνωστη ασθένεια(;) του Μπραντ Πιτ


Είναι σνομπ ο Μπραντ Πιτ; Ίσως πολλοί που τον έχουν συναντήσει από κοντά και έχουν συνομιλήσει μαζί του ν' απαντούσαν θετικά επισημαίνοντας ότι ο ηθοποιός, ως γνήσιος "σταρ", ξεχνάει εύκολα πρόσωπα. Μήπως, όμως, μια τέτοια ερμηνεία θα ήταν εσπευσμένη και ελλιπής, μια προκατάληψη που έχουμε οι άνθρωποι να βάζουμε ταμπέλες στους άλλους επιτιμώντας τους για τη συμπεριφορά τους, χωρίς να τους γνωρίζουμε σε βάθος; Με άλλα λόγια, μήπως ο Μπραντ Πιτ όχι απλά δεν είναι σνομπ, αλλά η υποτιθέμενα "αγενής" συμπεριφορά του είναι απλά σύμπτωμα μιας άγνωστης και σπάνιας ασθένειας;

Γιατί χάνουμε τις αναμνήσεις των πολύ παιδικών μας χρόνων;


Προσπαθήστε να θυμηθείτε κάποια ανάμνηση από την εποχή που ήσασταν 2 ή 3 ετών. Φυσικά, δεν θυμάστε τίποτα. Και, ok, τόσα χρόνια έχουν περάσει, από πού κι ως πού να θυμόμαστε ρε φίλε; ίσως αναρωτηθεί κάποιος. Βέβαια, αυτό δεν είναι ικανοποιητική εξήγηση του γιατί οι περισσότερες αναμνήσεις μας ξεκινούν από την ηλικία των 3-5 ετών και όχι νωρίτερα. Εξάλλου, ακόμη κι ένα παιδί 5 ετών να ρωτήσετε, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει ξεχάσει συμβάντα που μέχρι πριν λίγους μήνες τα θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια, όμως τώρα έχουν χαθεί για πάντα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Πόσα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πάρα πολλά και επικίνδυνα για την υγεία μας;


Ο καφές περιλαμβάνεται στις αμφιλεγόμενες τροφές, οι οποίες εξαίρονται για τα οφέλη τους από τις μισές έρευνες ή πέφτουν στο πυρ το εξώτερον από τις άλλες μισές. Μία νέα έρευνα από την Αυστραλία έρχεται να ορίσει το μέτρο. Από πόσους καφέδες και πάνω υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία μας; Αν ξεπερνάτε τα πέντε φλιτζάνια την ημέρα -περιλαμβανομένου και του ντεκαφεϊνέ- τότε θα πρέπει να ανησυχήσετε. 

Σαν σήμερα: 26 Μαΐου


Σήμερα είναι Κυριακή, 26 Μαΐου 2013.