9 Φεβρουαρίου 2013

Ο "γητευτής των ραντεβού".


Ως παιδί, ο Μπλέικ Ίστμαν δυσκολευόταν στις κοινωνικές συναναστροφές. Ένιωθε να παραλύει και σκεφτόταν πάντα το χειρότερο σενάριο, αν θα έλεγε μια λάθος κουβέντα ή έκανε μια λάθος κίνηση. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να διορθώσει αυτό το μειονέκτημα του... σπουδάζοντας "μη λεκτική επικοινωνία", δηλαδή τη "γλώσσα του σώματος". Και αφού πήρε το πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο συγκεκριμένο τομέα ψυχολογίας, σήμερα, σε ηλικία 27 ετών, ο Ίστμαν εργάζεται ως "date whisperer" - κάτι σαν "γητευτής των ραντεβού" - στη Νέα Υόρκη δίνοντας στους πελάτες του - κυρίως γυναίκες - συμβουλές για το πώς να χειρίζονται τη γλώσσα του σώματος σ' ένα ερωτικό ραντεβού.

Η άγνωστη ζωή του Διονυσίου Σολωμού. Η παιδική ηλικία, οι έρωτας, τα ελαττώματα και γιατί δεν επισκέφτηκε ποτέ την Ελλάδα.


Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον "Άγνωστο Σολωμό" του λογοτέχνη Κ. Καιροφύλα δημοσιεύτηκε σε συνέχειες από την εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Κυριακή του Ελευθέρου Βήματος" από το πρώτο φύλλο έκδοσής της στις 12 Δεκεμβρίου 1926 μέχρι και τις 20 Μαρτίου 1927. Από το πλουσιότατο και εξαιρετικό αφιέρωμα προς τον εθνικό ποιητή, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία της 82χρονης - τότε - Ελένης Σολωμού (δεύτερη σύζυγος του αδερφού του ποιητή και θεία του Καιροφύλα), η οποία μοιράστηκε τις αναμνήσεις που είχε προηγουμένως μοιραστεί μαζί της ο σύζυγος της και αδελφός του Διονυσίου Σολωμού, Δημήτρης. 

Σαν σήμερα: 9 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 10 - 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ξανά στην κορυφή του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ συναντάμε τον Τζάστιν Μπίμπερ χάρη στην unplugged εκδοχή των τραγουδιών του "Believe", οκτώ μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής Αντρέα Μποτσέλι μ' ένα cd γεμάτο "passione", στο οποίο συμμετέχει και η Τζένιφερ Λοπέζ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 10 - 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Η νέα παγκόσμια επιτυχία ονομάζεται "Thrift Shop", καθώς οι Αμερικανοί ράπερ Macklemore και Ράιαν Λούις εκτός από το youtube και τα αμερικάνικα τσαρτ, κατέκτησαν πλέον και το παγκόσμιο σινγκλς τσαρτ. Δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές διαφοροποιήσεις στο τοπ20, ενώ η μοναδική νέα είσοδος - κατ' ευθείαν στο νούμερο τρία - ήρθε από το ιαπωνικό συγκρότημα SKE 48, ενώ δεν προβλέπεται αξιόλογη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

Ο χειρότερος οδηγός του κόσμου στο πιο ξεκαρδιστικό κυκλοφοριακό κομφούζιο του κόσμου!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας Ιταλός οδηγός επιχείρησε αναστροφή σ' ένα στενό δρομάκι της Νάπολη. Το κομφούζιο που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο, καθώς σύντομα κάνουν την εμφάνιση τους κι άλλα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, αλλά και μια... θρησκευτική πομπή! Ένας κάτοικος της περιοχής κάλυψε το απίστευτο περιστατικό και τη σύγχυση που προκλήθηκε. με φωνές, περίεργους να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να κατεβαίνουν στο δρόμο να δουν από κοντά το θέαμα, όπως θα γινόταν και στην Ελλάδα. Ύστερα από αρκετά λεπτά βρέθηκε τελικά μια διέξοδος στο κυκλοφοριακό αδιέξοδο και ο κόσμος ξέσπασε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα - μια τυπική σκηνή μεσογειακής τρέλας.

Οι Έλληνες πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή, αλλά και οι Γερμανοί δεν βρίσκονται πολύ πίσω!

Την επιβεβαίωση της αίσθησης ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί επιβεβαιώνει έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Εφαρμοσμένη Οικονομική Έρευνα (IAW) με έδρα την πόλη Tübingen σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λιντζ. Μάλιστα, οι Έλληνες φαίνεται να έχουμε την πρωτιά με αισθητή διαφορά. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι οι Γερμανοί, που συνηθίζουν να κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο σε θέματα φοροδιαφυγής, δεν είναι και τόσο.. αδιάφθοροι τελικά, αλλά κατατάσσονται στη μέση της κλίμακας. 

Η ασθένεια από την οποία πάσχει το 10% των ανθρώπων, αλλά το αγνοεί

Η πυρρόλιος διαταραχή είναι μια ψυχοσωματική νόσος από την οποία εκτιμάται ότι πάσχει το 10% του συνολικού πληθυσμού, ωστόσο οι περισσότεροι - ακόμη και γιατροί - την αγνοούν. Πρόκειται για μια γενετική διαταραχή του αίματος, που οδηγεί σε δραματική έλλειψη υδραργύρου, βιταμίνης Β6 και αραχιδονικού οξέως, που περιλαμβάνεται στα λιπαρά ωμέγα-6. 

Όταν πίνει μια γυναίκα.... ακολουθεί το διαζύγιο!


"Όταν πίνει μια γυναίκα/ κι όταν παραφέρεται/ μη τηνε παρεξηγείτε/ πως πονάει δεν ξέρετε", τραγουδούσε η Χαρούλα Αλεξίου σε στίχους Πυθαγόρα, η αλήθεια όμως είναι ότι οι άνδρες μάλλον την παρεξηγούν και οδηγούν ένα γάμο πιο εύκολα στο διαζύγιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, όπως δημοσιεύτηκαν online στο περιοδικό "Alcoholism: Clinical & Experimental Research". 

Το μωρό που ξυπνάει χορεύοντας Gangnam Style και σημειώνει θραύση στο youtube

Τι τρέχει με το "Gangnam Style" και τα μωρά; Το Youtube είναι γεμάτο από βίντεο με μωρά να συνεπαίρνονται σε βαθμό τρέλας από το νοτιοκορεάτικο αυτό τραγούδι, που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει και ως αφελές ή παιδικό. Στο βίντεο που ακολουθεί, το Gangnam Style αποδεικνύεται πρώτης τάξεως ξυπνητήρι για μια μπέμπα ονόματι Αμάγια, που όχι απλά πετάγεται από το μακάριο ύπνο της, αλλά αρχίζει να χορεύει! Δείτε το, είναι καταπληκτικό!

Σαν σήμερα: 8 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013.

7 Φεβρουαρίου 2013

Η μεγαλύτερη σε ηλικία χρήστης του Facebook έχει κλείσει τα... 105!


Τα γυαλιά σε πολλούς νεώτερους της έχει βάλει η κυρία Έντιθ Κιρχμάιερ (Edythe Kirchmaier), η οποία σε ηλικία 105 ετών είναι η γηραιότερη εγγεγραμμένη χρήστης του Facebook αποδεικνύοντας ότι τα σόσιαλ μίντια δεν είναι μόνο για τους εικοσάρηδες, αλλά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Γιατί θ' απαγορευτούν τα κεράκια στις τούρτες γενεθλίων των παιδιών στην Αυστραλία;


Η Αυστραλία είναι μια χώρα που μισεί τα παιδιά ή απλά η τοπική κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρο σε θέματα υγιεινής; Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της χώρας δημοσιοποίησε έκθεση με την οποία ζητά - και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ - ν' απαγορευτεί στα παιδιά της χώρας να σβήνουν κεράκια τις τούρτες γενεθλίων τους σε δημόσιους χώρους! Οι προθέσεις του Συμβουλίου είναι καλοπροαίρετες, καθώς αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν παύουν, όμως, να κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και να επικρίνονται ακόμη και από τους ίδιους τους γιατρούς.

Τα υποψήφια, ελληνικά τραγούδια για τη Γιουροβίζιον 2013 - Σχόλια


Τα άκουσα, τα ξανάκουσα και έχω καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα, αν και όλα θα κριθούν τη βραδιά του ελληνικού τελικού στις 18 Φλεβάρη. Τα τραγούδια που είναι υποψήφια να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα - την ΕΡΤ, αν προτιμάτε - στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι αν μη τι άλλο διαφορετικά μεταξύ τους κι επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιο σύνθετα. Το καλό είναι ότι ξεφεύγουν από την πεπατημένη των περισσότερων τραγουδιών που στείλαμε τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το Λούκα Γιώργκα) και έχουν μια διαφορετική πρόταση το καθένα. Ουφ! Δεν είναι εύκολη η επιλογή, κάνω όμως μια απόπειρα να τα βαθμολογήσω.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Ένα δυνατό, κοινωνικό δράμα ("Τα μυθικά πλάσματα του Νότου"), μια βιογραφία του Χίτσκοκ, δύο ταινίες δράσεις αμφίβολης ποιότητας ("Ο κυνηγημένος", "Μη μου χαλάς τη μέρα", όπου ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ κάνει κινηματογραφικό comeback μετά τη θητεία του ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια) και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ που μας γυρνάει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την τραγωδία του Ολοκαυτώματος ("Φιλιά εις τα παιδιά") συνθέτουν το μενού της εβδομάδας.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 10 - 16 Φεβρουαρίου 2013.


Ντεμπούτο στη βρετανική και τη γερμανική αγορά έκανε το Thrift Shop καταφέρνοντας να μπει στο τοπ10. Μάλιστα, στο βρετανικό τσαρτ έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση φιλοδοξώντας για ακόμη ψηλότερα. Κατά τ' άλλα, τα ευρωπαϊκά τσαρτ (σχεδόν) αμερικανοκρατούνται για ακόμη μία εβδομάδα.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (10 - 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Για τρίτη εβδομάδα παρέμειναν στην κορυφή οι ράπερ Macklemore και Ράιαν Λούις με το Thrift Shop, ενώ τα πράγματα μοιάζουν σχεδόν παγιωμένα στις πρώτες θέσεις του αμερικάνικου τσαρτ. Μοναδικές νέες είσοδοι στο τοπ20, το ποπ "Catch My Breath" της Κέλι Κλάρκσον, αλλά και το ισλανδικό συγκρότημα Of Monstern And Men με το τραγούδι τους "Little Talks", το οποίο είναι ακούγεται ήδη πολύ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ τώρα το έχουν ανακαλύψει και οι Αμερικανοί. 

Σαν σήμερα: 7 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013.

6 Φεβρουαρίου 2013

Η Μεσογειακή διατροφή κάνει καλό και στο διαβήτη

Τα καλά της Μεσογειακής διατροφής ήρθε να επιβεβαιώσει ακόμη μία έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition. Σύμφωνα με αυτή, η μεσογειακή δίαιτα βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, καθώς μειώνει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η συγκινητική στιγμή που μια κωφή μητέρα ακούει για πρώτη φορά τον 8χρονο γιο της να λέει "σ' αγαπώ"

Η 43χρονη Dawn Keim από το Ελ Πάσο του Τέξας είναι μητέρα τριών παιδιών. Πριν 15 χρόνια έχασε σταδιακά την ακοή της εξ αιτίας μιας ασθένειας. Έτσι, δεν μπορούσε μέχρι σήμερα ν' ακούσει τον μικρότερο γιο της Άσερ, 8 ετών, να μιλάει και να της λέει αυτό που οι περισσότερες μητέρες "λιώνουν" ακούγοντας το από το στόμα των παιδιών τους: "σ' αγαπώ".

Αυτό θα πει τύχη! Βρήκε στα σκουπίδια πίνακα αξίας 4.600 ευρώ!


Πριν 25 χρόνια, ένας κάτοικος του Κέιπ Τάουν ανακάλυψε σ' ένα σωρό σκουπιδιών έναν πεταμένο πίνακα ζωγραφικής, που απεικόνιζε ένα παραθαλάσσιο τοπίο (βλ. την αρχική φωτογραφία). Οι ένοικοι ενός σπιτιού μετακόμισαν αφήνοντας πίσω τους άχρηστα αντικείμενα και ο φίλος μας πήγε για να τα μαζέψει και να τα πετάξει στο χώρο ταφής των απορριμάτων. Καθώς, όμως, του άρεσε ο πίνακας, αποφάσισε να τον κρατήσει στο σπίτι του. Δεν ήξερε, όμως, ότι κρατούσε ένα μικρό θησαυρό. 

Η "χρυσή" ηθοποιός που στα 91 της χρόνια δηλώνει "πιο σέξι από ποτέ"!


Η Μπέτι Γουάιτ έγινε για πρώτη φορά γνωστή στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '50, όταν συμμετείχε στην κωμική σειρά "Life with Elizabeth" κερδίζοντας, μάλιστα, και βραβείο ΕΜΜΥ. Ωστόσο, στην Ελλάδα τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε τη δεκαετία του '80 ως ένα από τα τρία "Χρυσά Κορίτσια" και συγκεκριμένα ως την ντροπαλή, επαρχιώτισσα Ρόουζ. 

Το γυμνό αριστούργημα της Αναγέννησης που "τρομάζει" τα παιδιά


Ο "Δαβίδ" είναι ίσως το πιο φημισμένο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου (Μικελάντζελο) και ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης της Αναγέννησης. Εν τω μεταξύ, ένα ακριβές αντίγραφο του "Δαβίδ" έχει κατασκευαστεί και εκτίθεται στην ιαπωνική πόλη Οκουιζούμο από το καλοκαίρι του 2012, όμως οι κάτοικοι δε φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις των κριτικών τέχνης όλου του πλανήτη και ζητούν να του φορέσει κάποιος ένα παντελόνι, επειδή το γυμνό γλυπτό... τρομάζει τα παιδιά! 

Σαν σήμερα: 6 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013.

10 συμβουλές για να προστατεύσεις τα προσωπικά δεδομένα σου στο smartphone


Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και πιο άνετη, δεν παύει ωστόσο να κρύβει αυξημένους κινδύνους σε θέματα προστασίας του απορρήτου. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον τρίτο να παραβιάσει π.χ. το smartphone μας και να αντλήσει όσες πληροφορίες επιθυμεί για εμάς, όπως τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, αριθμός ταυτότητας κλπ. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε; 
Ο Άνταμ Λέβιν δίνει συμβουλές μέσα από το προσωπικό του μπλογκ (www.idt911blog.com) για την καλύτερη δυνατή προστασία των προσωπικών μας δεδομένων στον κόσμο της τεχνολογίας. Αυτές είναι οι 10 οδηγίες προστασίας σε ό,τι αφορά τα smartphone. 

5 Φεβρουαρίου 2013

Είναι αυτό το καλύτερο παιχνίδι για γάτες;


Ο FlippyCat είναι ένας τύπος από τον Καναδά - αυτό είναι το ψευδώνυμο του - που ανεβάζει στο Youtube βίντεο με ντόμινο. Η άλλη μεγάλη αγάπη του, όμως, είναι οι γάτες, όπως μπορούμε να καταλάβουμε από το user name που επέλεξε. Έτσι, λοιπόν, σ' ένα βίντεο συνδύασε τη γάτα της αδερφής του με μια κυκλική παράταξη ντόμινο και το αποτέλεσμα είναι άκρως διασκεδαστικό για την ψιψίνα, καθώς τα παρακολουθεί προσηλωμένη την ώρα που πέφτουν. Σίγουρα, πάντως, δεν ενδείκνυται για ιδιοκτήτες που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο ή βαριούνται να στήνουν τόσα ντόμινο για δυο λεπτά γατήσιας διασκέδασης! Δείτε το βίντεο:

Ένας ακόμη λόγος για να κλείσεις την τηλεόραση.


Σειρά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δείχνουν ότι το ανδρικό σπέρμα μειώνεται. Μάλιστα, τα τελευταία έξι χρόνια η τάση αυτή φαίνεται να επιταχύνεται. Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο στα χημικά που χρησιμοποιούμε - ή ακόμη και στα κολλητά μποξεράκια. Μήπως, όμως, στην πραγματικότητα ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών του σπιτιού μας και δεν είναι άλλος από τον δεύτερο καλύτερο φίλο πολλών ανθρώπων, δηλαδή την τηλεόραση; 

Για ποιο λόγο τυφλώθηκε η Μαίρη Ίνγκαλς;


Θυμάστε τη Μαίρη Ίνγκαλς; Ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της Λόρας, εκείνου του υπερβολικά γλυκού - που καταντούσε εκνευριστικό - κοριτσιού που έτρεχε στα λιβάδια παρέα με το σκύλο της πηγαίνοντας από το μικρό σπίτι της οικογένειας Ίνγκαλς μέχρι το σχολείο του Γουόλναντ Γκρόουβ, όπου τσακωνόταν με την ακόμη πιο εκνευριστική Νέλι Όλσεν. 

Ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά για το Φεβρουάριο


Πριν ακόμη αρχίσει το κυρίως ποιητικό έργο του με την έκδοση της συλλογής "Τραγούδια της πατρίδος μου", ο Κωστής Παλαμάς είχε δημοσιεύσει σειρά ποιημάτων του σε περιοδικά της εποχής, τα οποία σήμερα δεν είναι εξίσου γνωστά. Ένα από αυτά είναι και το ποίημα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΣΤΙΑ πριν από 130 χρόνια, στις 27 Φεβρουαρίου 1883, εμπνευσμένο από το μήνα της Αποκριάς, το Φεβρουάριο. Αναμφισβήτητα, το ποίημα αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αριστουργήματα του Παλαμά, έχει επιρροές από το φθίνοντα ρομαντισμό της εποχής, παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον.

Σαν σήμερα: 5 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013.

Η ψυχολογία του νικητή


Υπάρχει άνθρωπος που δεν επιθυμεί την επιτυχία, τη νίκη; Ο Ίαν Ρόμπερτσον, καθηγητής ψυχολογίας στο Trinity College του Δουβλίνου και συγγραφέας του βιβλίου "The Winner Effect", πιστεύει ότι ενδεχομένως η νίκη να είναι "το καλύτερο πράγμα που διαμορφώνει τις ζωές μας". Σύμφωνα με την ανάλυση του, "η νίκη αυξάνει την τεστοστερόνη, που με τη σειρά της αυξάνει το χημικό διαβιβαστή που λέγεται ντοπαμίνη ενεργοποιώντας το κέντρο ανταμοιβής στον εγκέφαλο μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλύτερα".

4 Φεβρουαρίου 2013

Το πανεπιστήμιο της.. μαριχουάνας!

Στις 6 Νοεμβρίου 2012, μετά από δημοψήφισμα, το Κολοράντο έγινε η μία από τις δύο πρώτες αμερικανικές πολιτείες, όπου επιτρέπεται η νόμιμη καλλιέργεια μαριχουάνας για ατομική χρήση. Εν τω μεταξύ, η πρωτοποριακή αυτή απόφαση δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στο εμπόριο. Μεταξύ των νέων επαγγελμάτων είναι ο κριτικός που ελέγχει την ποιότητα της διακινούμενης μαριχουάνας, όπως και ο... καθηγητής, που δίνει συμβουλές σε κάθε ενδιαφερόμενο για το πώς θα καλλιεργήσει σωστά το "χόρτο" του.

Οι "σφαλιάρες", η αστυνομία και το χάσιμο του μέτρου

Αν ζούσαμε σε άλλη εποχή, το μήνυμα που ανέβασε στο τουίτερ διακεκριμένος δημοσιογράφος, που ανήκει μάλιστα στο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γραφικό. "Για σας τους "αντάρτες" που πιστεύετε ότι... δεν χρήζουν 10 σφαλιάρων αυτοί που ληστεύουν με καλάσνικοφ τα λεφτά σας έχω ένα καλό ψυχίατρο...", έγραψε ο δημοσιογράφος - το όνομα του οποίου δεν έχει σημασία, άλλωστε δεν είναι προσωπικό το θέμα - με αφορμή τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών που κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας σε χωριό της Κοζάνης και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Το πρόβλημα εναπόκειται στη νοοτροπία πίσω από αυτήν τη θέση, την οποία όντως συμμερίζεται μια μερίδα της κοινωνίας, που κατά τ' άλλα θέλει να προβάλλεται ως "σοβαρή" και "φωνή της λογικής". 

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πριν την Επανάσταση του 1821 και ο θάνατος του στις 4 Φεβρουαρίου 1843.


Συμπληρώνονται 170 χρόνια από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στις 4 Φεβρουαρίου 1843. Ο "Γέρος του Μοριά" πέθανε από εγκεφαλικό ("αποπληξία" διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής), λίγες ώρες μετά την παρουσία του σε χορό στα ανάκτορα για την επιστροφή του Όθωνα και της Αμαλίας, όπου έκατσε μέχρι τις 11 το βράδυ και διασκέδαζε.

Σαν σήμερα: 4 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013.

3 Φεβρουαρίου 2013

Οι πρώτες τσιρλίντερ ήταν... άνδρες!


Με το που βγαίνουν στο παρκέ, το χαμόγελο ζωγραφίζεται φαρδύ-πλατύ στα πρόσωπα ακόμη και των οπαδών της ηττημένης ομάδας. Οι τσιρλίντερ, που στην Ελλάδα έχουμε την ευτυχία να τις απολαμβάνουμε μόνο σε - ορισμένους - αγώνες μπάσκετ, σφραγίζουν με την παρουσία τους κάθε αγώνα και ανεβάζουν την ψυχολογία - και όχι μόνο - των οπαδών. Ποια είναι, όμως, η ιστορία τους; Πότε πρωτοεμφανίστηκαν;

Μικρές, παράξενες ειδήσεις απ' όλον τον κόσμο


Πόσο κακός θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος κλέφτης όλων των εποχών;
Πώς θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τις σταγόνες για τα μάτια με την... κόλλα νυχιών;
Πόσο κοστολογείται μια άσχημη γυναίκα;

Είναι αυτή η χειρότερη ταινία όλων των εποχών;


"Από το 1999 έχω ένα μπλε χαπάκι στην τσέπη μου, περιμένοντας για τη στιγμή που θα το χρειαζόμουν πραγματικά. Το χάπι θα εξαφάνιζε αυτομάτως τη μνήμη οποιασδήποτε ταινίας - όμως μονάχα μιας ταινίας, μια φορά... Στα μισά του Movie 43, ήξερα ότι αυτή η μέρα είχε έρθει. Καθώς έπεφταν οι τίτλοι τέλους με τις αναπόφευκτες σκηνές από τα παρασκήνια με τους ηθοποιούς να γελάνε, ενώ δεν συνέβαινε τίποτε το αστείο, κατάπια αυτό το χάπι ελπίζοντας να σβήσει αυτομάτως όλες τις ενοχλητικές εικόνες που είχαν μόλις εμφανιστεί". 

Το ευρωπαϊκό box office του 2012: Σουηδία


Συντριπτική ήταν η υπεροχή των Χολιγουντιανών παραγωγών στις προτιμήσεις των Σουηδών και για το 2012, αν και με εμφανώς πτωτικές τάσεις σε σχέση με το 2011. Συγκεκριμένα, οι ταινίες made in USA απέσπασαν το 60% της κινηματογραφικής πίτας (από 65% το 2011) έναντι 22% των Σουηδικών ταινιών (από 20%) και  18% των ευρωπαϊκών παραγωγών (από 15% το 2011). Γενικά, η απόδοση των σουηδικών ταινιών θεωρείται άκρως ικανοποιητική, καθώς οκτώ από αυτές κατάφεραν να βρεθούν μεταξύ των 25 δημοφιλέστερων της χρονιάς, αλλά η δημοφιλέστερη αυτών βρέθηκε μόλις στην έβδομη θέση του ετήσιου box office.

Ετοιμάστε σπιτικά μπισκότα για το σκύλο σας!


Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου χρειάζεται και την καλύτερη δυνατή μεταχείριση. Έτσι, αντί ν' αγοράζετε συνέχεια τροφές από το εμπόριο, τι θα λέγατε να του μαγειρεύατε σπιτικά μπισκότα από κολοκύθα - μόνο για σκύλους; Η συνταγή είναι απλή και ο σκύλος θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα.

Σαν σήμερα: 3 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013.