12 Ιανουαρίου 2013

Πώς έγινε ηθοποιός ο Κώστας Βουτσάς;


Αν και τον Ιανουάριο του 1964 ο Κώστας Βουτσάς ήταν ήδη 32 ετών και συμμετείχε σε ελληνικές ταινίες για περισσότερα από 10 χρόνια, περιλαμβανόταν στη "νέα γενιά" των ηθοποιών, καθώς η καριέρα του εκτοξεύτηκε κυρίως μετά τη ταινία "Ο κατήφορος" του Γιάννη Δαλιανίδη, το 1961. Σε συνέντευξη του προς το δημοσιογράφο Σταμάτη Φιλιππούλη, που δημοσιεύτηκε στις 18.01.1964 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, ο Κώστας Βουτσάς (που γεννήθηκε στο Βύρωνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όταν ο εργολάβος πατέρας του ανέλαβε την κατασκευή ενός δρόμου στη "νύφη του Θερμαϊκού", με αποτέλεσμα να μετακομίσει και όλη η οικογένεια) περιέγραψε πώς από αθλητής του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου έγινε ηθοποιός, ενώ περιέγραψε τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι.

Όταν οι επιστήμονες προφήτευαν ότι μέχρι το 2000 θα έχουμε νικήσει το θάνατο


Ο 20ος αιώνας υπήρξε περίοδος μεγάλων ανατροπών για την ανθρωπότητα - σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από τα πολιτικοοικονομικά γεγονότα που κλόνισαν ή ακόμη και ανέτρεψαν ισορροπίες και πεποιθήσεις εκατοντάδων ετών, τα τεχνολογικά θαύματα και η πρόοδος της ιατρικής άλλαξαν την ποιότητα της καθημερινής διαβίωσης, ενώ αύξησαν το μέσο όρο ζωής θεαματικά. Ίσως, όμως, όχι τόσο θεαματικά, όσο "προφήτευαν" ορισμένοι επιστήμονες την περίοδο του Μεσοπολέμου, όπως - τουλάχιστον - διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ της φιλολογικής εφημερίδας "Η Κυριακή του Ελεύθερου  Βήματος" με ημερομηνία 15 Μαΐου 1927. 

Σαν σήμερα: 12 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013.

11 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 13 - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Εβδομάδα επανεμφανίσεων είναι η επερχόμενη στο παγκόσμιο άλμπουμ τσαρτ. Ύστερα από 13 εβδομάδας οι Βρετανοί Mumford & Sons επανήλθαν στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ, ενώ ύστερα από 10 εβδομάδας ξανασυναντάμε το "21" της Αντέλ στο τοπ10. Σημαντική άνοδο σημείωσε το σάουντρακ του μιούζικαλ "Les Miserables", που βρέθηκε στην πέμπτη θέση του τσαρτ. Γενικά, πάντως, οι πωλήσεις των άλμπουμ είναι αισθητά πεσμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα - κάτι αναμενόμενο, εφόσον έχουμε απομακρυνθεί από την εορταστική περίοδο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 13 - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Για τέταρτη εβδομάδα παρέμεινε στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ ο "κλειδωμένος έξω από τον Παράδεισο" Μπρούνο Μαρς. Οι αλλαγές είναι μικρές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, με πιο ενδιαφέρουσα τη συνέχιση της ανοδικής τάσης του electropop "Scream & Shout", που βρέθηκε στη δεύτερη θέση φιλοδοξώντας να κατακτήσει ακόμη και την κορυφή. Η μοναδική νέα είσοδος της εβδομάδας ήταν το πλασάρισμα στη 15η θέση μιας ακόμη πρόσκλησης για πάρτι από τον κουβανικής καταγωγής dj Pitbull, ο οποίος είναι εξαιρετικός μουσικός παραγωγός, όχι όμως και ως τραγουδιστής.

Η συντομότερη αεροπορική πτήση στον κόσμο


Το Γουέστρι και το Πάπα Γουέστρι είναι δυο μικρά νησάκια του συμπλέγματος Orkney, βόρεια της Σκοτίας. Λιγότερο από 600 άτομα κατοικούν στο πρώτο, ενώ ο πληθυσμός του δεύτερου δεν υπερβαίνει τους 70. Η απόσταση που τα χωρίζει είναι μόλις 2.7 χιλιόμετρα. Αντί, όμως, οι λιγοστοί κάτοικοι των δύο αυτών νησιών να επικοινωνούν με κάποιο φέρι, ως καταλληλότερο και σαφώς γρηγορότερο μεταφορικό μέσο έχει προκριθεί το... αεροπλάνο - ήδη από το 1967. 

Tα παγάκια που προλαβαίνουν το χανγκόβερ!


Πριν λίγους μήνες, ο 23χρονος Dhairya Dand, φοιτητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, είπε να το ρίξει λίγο έξω και να διασκεδάσει σ' ένα πάρτι της σχολής. Τελικά, το έριξε υπερβολικά πολύ έξω και κατέληξε στο νοσοκομείο από το αλκοόλ. Ως ένας φοιτητής του ΜΙΤ που σέβεται τον εαυτό του, ο 23χρονος αφιερώθηκε στην ανακάλυψη ενός τρόπου, που θα διασφάλιζε τόσον τον ίδιο όσο και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, που δεν ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν το ποτό. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Dand παρουσίασε την εφεύρεση του, που δεν είναι τίποτε άλλο από... παγάκια.

Έχεις καστανά μάτια; Φαίνεσαι πιο αξιόπιστος! (Ή μήπως όχι;)

Ποιόν από τους δύο θα εμπιστευόσουν περισσότερο;

"Για κοίτα με στα μάτια, λοιπόν, κι εξηγήσου"... αρκεί τα μάτια σου να είναι καστανά. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, οι άνθρωποι που έχουν καστανά μάτια φαίνεται ότι θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστοι από τους συνομιλητές τους, σε σχέση με τους γαλανομάτηδες. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα σχετικής έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE.

Μέχρι και 2 δισ. τόνοι φαγητού το χρόνο αχρηστεύονται


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα έκθεσης του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία 1.2 με 2 δισεκατομμύρια τόνοι φαγητού ετησίως πάνε χαμένοι, είτε λόγω ανεπαρκών υποδομών είτε επειδή οι καταναλωτές αγοράζουν αλόγιστα τρόφιμα, που δεν πρόκειται να καταναλώσουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. 

Σαν σήμερα: 11 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013.

10 Ιανουαρίου 2013

Το σπάνιο θέαμα της χιονισμένης Ιερουσαλήμ

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες την Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που χτύπησε το Ισραήλ. Χιόνι έπεσε ακόμη και μέσα στην Ιερουσαλήμ, όπου οι κάτοικοι δεν είναι συνηθισμένοι να βλέπουν γύρω τους άσπρα τοπία, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας, που θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών, έκλεισε ακόμη και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ.Δείτε ορισμένες εντυπωσιακές, όπως και σπάνιες, φωτογραφίες που ανέβηκαν στο τουίτερ και το facebook και δείχνει τους Άγιους Τόπους ντυμένους στα λευκά.

Δικαστική απόφαση-σταθμός καταδίκασε 52χρονο για βιασμό ανηλίκου από απόσταση, μέσω web κάμερας!


Μια απόφαση-σταθμό έλαβε η σουηδικά δικαιοσύνη καταδικάζοντας έναν 52χρονο άνδρα σε φυλάκιση 8 ετών με την κατηγορία της "υποκίνησης σε βιασμό ανηλίκου" (anstiftan till grov våldtäkt), με θύματα ανήλικα παιδιά από τις Φιλιππίνες. Με την απόφαση του αυτή, το σουηδικό δικαστήριο έκανε ένα τολμηρό βήμα τιμωρίας του ανεξέλεγκτου φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ, ακόμη και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άμεση φυσική επαφή θύτη και θύματος, αλλά τους χωρίζει μία webcam. 

Έρευνα: οι άντρες είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες


Αν ένας άντρας τολμήσει να υπαινιχθεί μπροστά στην κοπέλα του ότι είναι καλύτερος οδηγός από εκείνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γλιτώσει την κρεβατομουρμούρα. Φυσικά, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να πρόκειται όντως για κάποιο αρσενικό που απλά θέλει να επιδείξει υπεροχή, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής ελβετικής εταιρίας Suva, που ασχολείται με θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων, η πικρή αλήθεια για τις γυναίκες είναι ότι οδηγούν χειρότερα από τους άντρες!

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (13 - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Όταν πριν τρία περίπου χρόνια το ερμήνευσε η Σοντέλ το τραγούδησε έφτασε μέχρι την ένατη θέση. Τώρα που το ερμηνεύει ο νικητής του ένατου X-Factor, Τζέιμς Άρθουρ, το "Impossible" παρέμεινε για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ. Ο Άρθουρ έχει καλύτερη φωνή απ' ό,τι η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπάντος ή απλά αυτή είναι η δύναμη της τηλεόρασης; Κατά τα λοιπά, ελάχιστες είναι οι ανακατατάξεις στο βρετανικό τοπ10 της εβδομάδας, χωρίς καμία νέα είσοδο, αλλά με δύο επανεισόδους από το πρόσφατο παρελθόν

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (13 - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Ο Μπρούνο Μαρς έχει "κλειδωθεί" στην πρώτη θέση του αμερικάνικου τσαρτ εδώ και 5 ολόκληρες εβδομάδες και κανείς δε φαίνεται ικανός να τον μετακινήσει από το θρόνο του. Σε ανοδική τροχιά κινείται ο Αμερικανός ράπερ Macklemore, το "κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών" του οποίου ανέβηκε πέντε θέσεις σε μία εβδομάδα. Η μοναδική νέα είσοδος του τοπ20 ήρθε από τον Pitbull, αν και λίγο καθυστερημένα. Ύστερα από 12 εβδομάδες κυκλοφορίας, το χορευτικό "Don't Stop The Party" σκαρφάλωσε από την τριακοστή πρώτη στη δέκατη έβδομη θέση και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί στα ίσια προηγούμενες επιτυχίες του.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Αριστούργημα ή φιλοαμερικανική προπαγάνδα; Οι γνώμες διίστανται σχετικά με την τελευταία ταινία του Μπεν Άφλεκ "Επιχείρηση Αργώ", ανάλογα από την οπτική και τη.. χώρα του καθενός σε μια αρκετά φτωχή κινηματογραφική εβδομάδα είναι. Η δεύτερη πρεμιέρα είναι το ριμέικ της ταινίας τρόμου των 70s "Ο δολοφόνος με το πριόνι", ενώ προβάλλεται κι ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της γιόγκα.

Σαν σήμερα: 10 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013.

Οι 9 φράσεις των γυναικών που κάνουν τους άνδρες λιώμα (στην Ιαπωνία)


Ok, οι Ιάπωνες είναι ένας λαός περισσότερο εσωστρεφής, πιο ολιγαρκείς σε σχέση με τους θορυβώδεις και πιο επιδειξιομανείς(/πομπώδεις) Έλληνες. Έτσι, λοιπόν, τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από δημοφιλή ιαπωνική ιστοσελίδα μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, σχετικά με τις φράσεις που μπορούν να τους κάνουν λιώμα, όταν τις ακούν από τη γυναίκα των ονείρων τους, ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά αν η έρευνα γινόταν μεταξύ των Ελλήνων. Σίγουρα, πάντως, δείχνουν μία τάση, καθώς έχουν μία κοινή συνισταμένη, που τη συναντά κανείς σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό του πλανήτη: την ανάγκη να νιώσουν ότι είναι αληθινά σημαντικοί για το κορίτσι που τους ενδιαφέρει και ότι κι εκείνη είναι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του. Ας δούμε τι απάντησαν οι Ιάπωνες:

9 Ιανουαρίου 2013

Είναι αυτή η χειρότερη Υπουργός Άμυνας του κόσμου;


Πολύ συχνά επικαλούμαστε τους γείτονες μας και τις δύο παγκόσμιες πυριτιδαποθήκες με τις οποίες συνορεύει η χώρα μας (Βαλκάνια και Μέση Ανατολή) για να δικαιολογήσουμε τις υπερβολικές αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, ενώ συνηθίζουμε να λέμε ότι "ε, δεν είμαστε και Σουηδία". Η αλήθεια είναι ότι η Σουηδία έχει σχετικά αρμονικές σχέσεις με τους γείτονες της και δεν φαίνεται να απειλείται άμεσα από ξένη επίθεση - μεταξύ μας, ούτε και η Ελλάδα διατρέχει άμεση απειλή. Πώς θα αισθανόσασταν, όμως, αν κατοικούσατε σε μια χώρα, ακόμη κι αν αυτή ήταν η Σουηδία, και ακούγατε την Υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να παραδέχονται ότι θα ήταν αρκετό, αν ο στρατός της χώρας αυτής κατάφερνε να αποκρούσει μια εχθρική εισβολή μόνο για μία εβδομάδα;

Γιατί τα δάχτυλα μας ζαρώνουν μέσα στο νερό;


Όλοι έχουμε προσέξει ότι κάθε φορά που αφήνουμε τα χέρια μας μέσα στο νερό για πολύ ώρα (π.χ. πλένοντας τα πιάτα), τα δάχτυλα μας γεμίζουν "ρυτίδες" και μαζεύουν. Έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Απ' ό,τι φαίνεται πρόκειται για μια απαραίτητη μεταμόρφωση, που μας επιτρέπει να τα χειριζόμαστε πιο εύκολα κάτω από το νερό, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ.

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να διαβάζουμε στην τουαλέτα;


Είσαι από τους τύπος που δεν πάνε ποτέ στην τουαλέτα χωρίς ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό στα χέρια; Μήπως η μοναδική αφορμή για να πιάσεις βιβλίο στα χέρια σου είναι η δύσκολη ικανοποίηση της καθ'όλα απαραίτητης βιολογικής σου ανάγκης; Ε, λοιπόν, ξέχασε το! Ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα με την πρόθεση να διαβάσουμε και κατιτί για να περάσει η ώρα πιο ευχάριστα, όπως μας συστήνει η Moon Sang-hui, καθηγήτρια του Κέντρου Βελτίωσης της Υγείας και Καλύτερων Γηρατειών στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ. 

Μιλήστε στο κινητό με το.. γάντι!


Φαντάσου ότι είναι χειμώνας, κάνει τσουχτερό κρύο και βρίσκεσαι κάπου έξω, στους δρόμους της πόλης, είτε επειδή πρέπει να πας σ' ένα ραντεβού είτε απλά για βόλτα. Ξαφνικά, χτυπάει το κινητό. Πανικός! Πρέπει να ψάξεις καλά τις τσέπες ή την τσάντα, ενδεχομένως να βγάλεις τα γάντια, αν η τσάντα δεν ξεκουμπώνει εύκολα ή για να βάλεις το bluetooth προσεκτικά στο αυτί... Όποιος κι αν βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής θα 'χε βαρεθεί να περιμένει! Τι θα 'λεγες, όμως, αν είχες τη δυνατότητα ν' απαντήσεις στο τηλέφωνο από το.. γάντι σου;

Ο Τζέιμς Φράνκο τραγουδάει Τζάστιν Μπίμπερ!


Ο Τζέιμς Φράνκο αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Χόλιγουντ, καθώς απολαμβάνει της αποδοχής τόσο του κοινού όσο και των κριτικών. Ωστόσο, ο 34χρονος ηθοποιός δεν παύει να εκπλήσσει τους θαυμαστές του - όπως το 2009, όταν αποφάσισε να παίξει σε αμερικανική σαπουνόπερα, ενώ είχε ήδη ξεχωρίσει με τις συμμετοχές του σε πολλές γνωστές ταινίες. 

Σαν σήμερα: 9 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013.

Όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ αφηγήθηκε τα πρώτα του βήματα στη μουσική και τον κινηματογράφο


"Όταν ήμουν μικρό παιδί, πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως ήρωα σε βιβλία κόμικ.και σε ταινίες. Μεγάλωσα πιστεύοντας σ' αυτό το όνειρο, Όταν τελείωσα το Λύκειο, οδηγούσα φορτηγό. Ξέρεις, ήμουν απλά ένα φτωχόπαιδο από το Μέμφις", θυμόταν ο Έλβις Πρίσλεϊ - με τη χαρακτηριστική προφορά του αμερικανικού νότου - σε συνέντευξη τύπου στο Λας Βέγκας στις 29 Ιουλίου 1969, την πρώτη που έδινε ύστερα από 9 χρόνια σιωπής, σαφώς αδυνατισμένος και ανανεωμένος, πιο ώριμος σε σχέση με παλιότερες εμφανίσεις του. 

8 Ιανουαρίου 2013

Οι ωραίοι άνδρες είναι και καλύτερα αμειβόμενοι;

Χωρίς να φημίζεται για το εξαιρετικό υποκριτικό του ταλέντο, ο Τομ Κρουζ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ την περσινή χρονιά σύμφωνα με το Forbes.

"Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά", τραγουδούσε ο Χρήστος Δάντης στα μέσα της δεκαετίας του '90 σε στίχους Γιάννη Καραλή. Ωστόσο, Αυστραλοί ερευνητές μάλλον θα διαφωνούσαν με το συγκεκριμένο στίχο, καθώς σε πρόσφατη μελέτη τους - για τη σχέση μεταξύ εξωτερικής εμφάνισης και μισθού - υποστηρίζουν ότι ωραίοι άνδρες είναι και οι πιο καλοπληρωμένοι.

Δικαστήριο ακύρωσε χρέος 655 ετών!

Η εκκλησία του Αγίου Χιλάριους στην πόλη Näfels της Ελβετίας. 

Το 1357, ένας τύπος που ονομαζόταν Konrad Müller κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός άλλου άνδρα, του Heinrich Stucki. Οι δύο ήταν κάτοικοι του χωριού Mollis, που βρίσκεται στο ελβετικό καντόνι Γκλάρους. Προκειμένου να σώσει την ψυχή του, αλλά και για ν' αποφύγει την όποια εκδίκηση των συγγενών του θύματος, ο Müller προσφέρθηκε να συντηρήσει οικονομικά το άναμμα ενός φαναριού στην εκκλησία του χωριού "στην αιωνιότητα". Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι όλοι οι απόγονοι του Müller έπρεπε να συνεισφέρουν κάθε χρόνο ένα ορισμένο χρηματικό ποσό, μια παράδοση που συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα, όταν το δικαστήριο του καντονιού αποφάσισε ν΄ απελευθερώσει έναν αγρότη από το χρέος 655 ετών.

Γλέντησαν επειδή είδαν ήλιο μετά από... 31 ημέρες!

Πηγή: Jackie Challis/Record News Services

Στις 4 Δεκεμβρίου, η διάρκεια της μέρας ήταν μόλις 46 λεπτά. Έκτοτε, οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ίνουβικ του βορειοδυτικού Καναδά, που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο, έπρεπε να περιμένουν 31 ολόκληρες ημέρες για να ξαναδούν το φως του ήλιου. Και όταν αυτό έγινε, το γιόρτασαν δεόντως με πυροτεχνήματα και φωτιές, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ενώ οι κάτοικοι έκαψαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, που κοσμούσαν μέχρι πρόσφατα τα σπίτια τους. 

Έχει βρεθεί το "σούπερ χάπι", που θα καταπολεμήσει τις καρδιοπάθειες;


Μπορεί ένα χάπι να ενεργήσει προληπτικά και να βοηθήσει στην αποτροπή εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων, ανεξάρτητα αν κάποιος εμφανίζει τα σχετικά συμπτώματα; Καταφατική απάντηση δίνει ο Νίκολας Γουάλντ, καθηγητής του Ινστιτούτου Προληπτικής Ιατρικής Wolfson του Λονδίνου. Ο Γουάλντ είχε την ιδέα και ετοίμασε ένα"επαναστατικό", όπως το αποκαλεί ο ίδιος, "πολυχάπι", που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ εντός του 2013 και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει κλείσει τα 50. 

Έγκυος κινδύνεψε να πεθάνει από ένα.. νύχι του εμβρύου


Μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση, που συμβαίνει  μόλις μία φορά ανά 80.000 γεννήσεις λίγο έλειψε να στερήσει την ζωή μιας 32χρονης γυναίκας, της Άντζελα Κόταμ, από το Φλιντσάιρ της Ουαλίας, η οποία αναγκάστηκε να γεννήσει πρόωρα (κατά 5 εβδομάδες) τα δίδυμα που κουβαλούσε στη μήτρα της. Η γυναίκα οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα προεκλαμψίας, όταν ένα νύχι (ή μια τρίχα) ενός από τα έμβρυα εισήλθε στο κυκλοφορικό της σύστημα προκαλώντας σοβαρή εσωτερική αιμορραγία και κατάρρευση στους πνεύμονες. 

Σαν σήμερα: 8 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013.

Βίντεο με ερωτικές περιπτύξεις την ώρα δελτίου ειδήσεων!

Δύο είναι οι "εφιάλτες" των σοβαρών δελτίων ειδήσεων, που προβάλλονται από στούντιο με φόντο την αίθουσα σύνταξης: οι υπερβολικά απελευθερωμένοι δημοσιογράφοι που έχουν ξεχάσει ότι μπορεί να τους παίρνει η κάμερα και οι εικόνες των μόνιτορ. Στην περίπτωση του ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού TV4 της Σουηδίας, το σκάνδαλο προέκυψε από έναν ανοικτό τηλεοπτικό δέκτη και ήταν xxx!

7 Ιανουαρίου 2013

Σε ποια θέση κατατάσσεται το πέος σου παγκοσμίως; (plus, οδηγίες για να το μετρήσεις σωστά)


Είναι το ερώτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των αντρών όλου του πλανήτη: πόσο φυσιολογικό είναι το μέγεθος μου (δηλ. του πέους); Η ιστοσελίδα Haipaa Chinchin Rankingu (Κατάταξη Υπέρ Πέους) υπόσχεται στους άνδρες της Ιαπωνίας ότι μπορεί να τους κατατάξει επί του συνόλου του αντρικού πληθυσμού της χώρας.

Τα δημοφιλέστερα ονόματα για σκύλους και για γάτες!


Βίκτορ, Ρόκι, Μαξ, Μπουμπού, Μπέλα, Λούσι... Οι περισσότεροι δίνουμε στα κατοικίδια μας - ειδικά στους σκύλους - ονόματα ξενικής προέλευσης. Ποια είναι όμως τα δημοφιλέστερα; Το Discovery News παρουσίασε τα 10 δημοφιλέστερα ονόματα των 2.5 εκατομμυρίων κατοικιδίων - σκύλους και γάτες - της αμερικανικής πολιτείας του Όρεγκον. Όπως φαίνεται, η επιρροή του Twilight είναι κάτι περισσότερο από καταλυτική. 

Το εξαιρετικά γρήγορο "γρήγορο φαγητό", που είναι και εξαιρετικά πρόχειρο!


Ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ στην Ελλάδα ήταν το "Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι". Τα ιαπωνικά McDonald υιοθέτησαν κατά κάποιο τρόπο το σύνθημα αυτό υποσχόμενα στους πελάτες τους ότι το προσωπικό θα ετοιμάζει τις παραγγελίες μέσα σε 60 δευτερόλεπτα ακριβώς. Αν αυτό δεν συμβεί, ο πελάτης θα απολαμβάνει ένα χάμπουργκερ δωρεάν. Μάλιστα, υπάρχει και ειδική κλεψύδρα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Μπορεί αυτή η κοτόσουπα να μας βοηθήσει να ρίξουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση;


Στην ιστοσελίδα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας The Korean Times δημοσιεύεται η συνταγή για ένα φαγητό που - υποστηρίζεται ότι - μας βοηθά να κρατήσουμε την αρτηριακή μας πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Το φαγητό ονομάζεται "Hongcha samgyetang", δηλαδή κοτόσουπα με τζίνσενγκ και κόκκινο τσάι, και συστήνεται από τον καθηγητή Chung Nam-sik, συγγραφέα του βιβλίου "Best Recipes to Fight High Blood Pressure" ("Οι καλύτερες συνταγές για να καταπολεμήσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση"). Για να δούμε τι μας προτείνουν οι Νοτιοκορεάτες...

Οι Τούρκοι τηλεθεατές άρχισαν να γυρνούν την πλάτη τους στα τουρκικά σίριαλ;


"Τα τηλεπαιχνίδια έχουν εκτοπίσει τις σειρές από το θρόνο τους", διαπιστώνει με έκπληξη και... ανησυχία η αγγλόφωνη, τουρκική εφημερίδα Today's Zaman, που επισημαίνει το τουρκικό κοινό ήταν μέχρι πρότινος γνωστό για τον εθισμό του στις εγχώριες σειρές. Η εφημερίδα κατέληξε σ' αυτό το συμπέρασμα βάσει των στοιχείων τηλεθέασης. Ενώ παλιότερα οι σειρές ήταν εκείνες που κυριαρχούσαν στις πρώτες θέσεις του πίνακα θεαματικότητας της τουρκικής τηλεόρασης, τα πράγματα φαίνεται να έχει ανατραπεί. 

Σαν σήμερα: 7 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013.

"Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου 'μελλε να πάθεις". Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία τον Ιανουάριο του 1931

Στις 6 Ιανουαρίου 1931, έφτανε στην Αθήνα ο αδερφός του Ιάπωνα αυτοκράτορα, πρίγκιπας Ναμπουχίτο-Τάκα-Ματσού, με τη σύζυγο του, πριγκίπισσα Κικούκο, και η είδηση αυτής της σπάνιας επίσκεψης κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων, όπως και οι απανωτές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κορίνθου, που είχαν προκαλέσει σοβαρές υλικές καταστροφές γκρεμίζοντας εκατοντάδες σπίτια. Την ίδια μέρα, όμως, η ανεύρεση ενός τεμαχισμένου πτώματος, τα μέλη του οποίου είχαν κλειστεί σε δύο δέματα, παρατημένα στην κοίτη του ποταμού Κηφισσού, θα συγκλόνιζε την ελληνική κοινωνία, που δεν ήταν συνηθισμένη σε τόσο φρικιαστικά εγκλήματα - ένα έγκλημα που θα έμενε στην ιστορία και τραγουδιέται μέχρι σήμερα.

6 Ιανουαρίου 2013

Μελωδικές νότες με ορχήστρα από πάγο!


Έχουμε μείνει πολλές φορές με ανοιχτό το στόμα ακούγοντας επιδέξιους μουσικούς να μεγαλουργούν με μοναδικά όργανα, ποτήρια μισογεμάτα με νερό. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, η ιδέα για λίγη μουσική από... πάγο; Ένα ερασιτεχνικό γκρουπ για κρουστά από το Ιρκούτσκ της Ρωσίας, που ονομάζεται Etnobit (ЭТНОБИТ στα Ρωσσικά), παίζει την πιο "κουλ μουσική" με μοναδικό όργανο του τους πάγους της λίμνης Βαϊκάλης, της παλαιότερης λίμνης στον κόσμο, ηλικίας 25 εκατομμυρίων ετών, και όλα αυτά σε θερμοκρασίες κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου!. 

"Με τους Δεξιούς τι θα γίνει;" Ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο που γράφτηκε το Σεπτέμβριο του 1981


Στις 14 Σεπτεμβρίου 1981, δεκατέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας και ένα μήνα περίπου μήνα πριν από τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου που έφεραν το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην εξουσία με το σύνθημα της "Αλλαγής", επανεκδόθηκε το ΕΘΝΟΣ. Στην όγδοη σελίδα του πρώτου εκείνου φύλλου, δημοσιεύτηκε μια εξαιρετικά εύστοχη ανάλυση του δημοσιογράφου Χρήστου Θεοχαράτου, ο οποίος προειδοποιούσε τις "δυνάμεις της Αλλαγής" ότι ναι μεν η Δεξιά ως πολιτική παράταξη θα έμπαινε "στο χρονοντούλαπο της ιστορίας", αυτό όμως δεν σήμαινε ότι αυτόματα θα εξαλειφόταν και η δεξιά νοοτροπία που είχε εμπεδωθεί σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού.

Σαν σήμερα: 6 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013.