25 Ιανουαρίου 2014

Mugshots διασήμων, που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν στη φυλακή


Ο Τζάστιν Μπίμπερ φόρεσε την πορτοκαλί στολή και πέρασε ένα βράδυ στη φυλακή; Σιγά την είδηση! Ούτε ο πρώτος διάσημος είναι, ούτε ο τελευταίος. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα περίφημα mugshots, δηλαδή οι φωτογραφίες που βγάζουν όσοι συλλαμβάνονται από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, αποτελούν ντοκουμέντα, που θα θυμίζουν πάντα στους διάσημους το έξαλλο - εντός ή εκτός εισαγωγικών - παρελθόν τους. Πάρτε μια ιδέα:

24 Ιανουαρίου 2014

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Φαγητού: "Παράδεισος" η Ευρώπη, υποσιτισμός στην Αφρική - Στην 11η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα


Η Oxfam είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, που αποβλέπει στην άρση των ανισοτήτων μεταξύ των λαών. Πέρα από την όποια οικονομική βοήθεια χορηγεί, προχωρά σε έρευνες, με σκοπό την ανάδειξη των ανισοτήτων, όπως για παράδειγμα στο θέμα της τροφής. Υπάρχουν πολλοί λαοί - οι περισσότεροι - της Αφρικής, όπου το φαγητό μοιάζει πολυτέλεια, όταν για τους ευρωπαϊκούς λαούς αποτελεί ενίοτε μια υπερβολική απόλαυση.

23 Ιανουαρίου 2014

Ο μισάνθρωπος Ρότζερ Μπάκλεσμπι που "τρέλανε" τα σόσιαλ μίντια και η πραγματική ιστορία του

Twitter

Μια φωτογραφία που έγινε viral κι έκανε τους δικτυωμένους στα σόσιαλ μίντια απ' όλον τον κόσμο ν' αναρωτιούνται: ποιος ήταν αυτός ο μισάνθρωπος Ρότζερ Μπάκλεσμπι, που δεν χώνευε κανέναν και φρόντισε να το καταστήσει σαφές μετά το θάνατό του; Η ιδέα και μόνο ότι υπήρχε ένας τέτοιος άνθρωπος, που μισούσε ένα πάρκο, το οποίο κανείς δεν ήξερε ποιο είναι, αλλά και "όσους βρίσκονταν σ' αυτό" και που συναγωνιζόταν σε μισανθρωπία τον Σκρουτζ από τη "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Καρόλου Ντίκενς, γοήτευσε πολλούς. Εκατομμύρια ήταν τα views της φωτογραφίας, ενώ πάνω από 500.000 τα like της φωτογραφίας στο facebook.

Τι είναι προτιμότερο; Η φυλακή ή η γκρίνια της γυναίκας; Ένας άνδρας διάλεξε το πρώτο..


Έστω ότι παραβιάζεις το νόμο - με άλλα λόγια εγκληματείς - και το δικαστήριο σου επιβάλλει μια ορισμένη ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, σου δίνει τη δυνατότητα να γλιτώσεις τη "στενή" και να εκτίσεις την ποινή σου μ' ένα βραχιολάκι στο πόδι σε κατ' οίκον περιορισμό. "Θέλει και ρώτημα;", σκέφτεσαι και πετάς απ' τη χαρά σου που τουλάχιστον δεν θα φοβάσαι μήπως σου πέσει το σαπούνι στη ντουζιέρα, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να κοιμάσαι στο μαλακό κρεβατάκι σου και να τρως σπιτικό φαγάκι. Μερικές φορές, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικό όσο αρχικά μπορεί να τα φανταστεί κάποιος, όπως κατάλαβε ένας Ιταλός, ο οποίος παρακάλεσε την αστυνομία να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή διακόπτοντας την κατ' οίκον κράτηση.

Ο 8χρονος χορευτής που τρέλανε το youtube


Δεν είναι πολλά τα 8χρονα παιδάκια που μπορούν να ενθουσιάσουν με το χορό τους και να ξεσηκώσουν ολόκληρο το κοινό που τους παρακολουθεί. Ωστόσο, ο Akshat Singh ο κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά με την εμφάνισή του στο τηλεοπτικό, τάλεντ σόου India's Got Talent, ενώ άφησε κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα την κριτική επιτροπή. Συνδυάζοντας ό,τι φιγούρα μπορείτε να φανταστείτε (backflip, breakdancing κλπ.), ο 8χρονος Akshat Singh έχει σίγουρα ένα κάποιο ταλέντο στο χορό, το οποίο καλό θα ήταν να το εξασκήσει τα επόμενα χρόνια, όμως πάνω απ' όλα θα σας κάνει να χαμογελάσετε. Κι γι' αυτό, άλλωστε, ταλέντο χρειάζεται. Δείτε το βίντεο από την εμφάνισή του στο India's Got Talent:

Γιατί δεν μπορεί ν' ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου, όταν αυτό πετάει;


Μπορεί οι πιλότοι να μην είναι και οι πιο περιζήτητοι καλεσμένοι σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές, όμως ο Πάτρικ Σμιθ αποτελεί την εξαίρεση με πάνω από 200 παρουσίες μέσα σε 10 χρόνια. Ο αποκαλούμενος και ως "πιλότος των σκεπτόμενων ανθρώπων" είναι συγγραφέας ενός βιβλίου ("Cockpit Confidential: Everything You Need to Know About Air Travel. Questions, Answers, and Reflections"), με το οποίο φιλοδοξεί να λύσει τις κυριότερες απορίες υπάρχουν για τα αεροπλάνα, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του (www.askthepilot.com) κάνει το ίδιο πράγμα - πέρα από τη διαφήμιση του βιβλίου του. Μια από τις απορίες στις οποίες απαντάει ο Σμιθ είναι και το τι θα συμβεί σε περίπτωση που μια από τις πόρτες του αεροπλάνου ανοίξει κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το έχετε σκεφτεί ποτέ;

22 Ιανουαρίου 2014

Γιατί στο δίλημμα "ύπνος ή δουλειά" είναι καλύτερο να διαλέξεις το πρώτο - Τι λέει μια έρευνα


Καλή η δουλειά και απαραίτητη για να ζήσουμε, όμως ακόμη καλύτερος και πιο σημαντικός ο σωστός ύπνος, ο οποίος δεν θυσιάζεται για χάρη των εργασιακών εκκρεμοτήτων. Στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences δημοσιεύεται μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Surrey, που ασχολείται με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας - και κατ' επέκταση στην κατάσταση της υγείας μας - ο καθυστερημένος ύπνος.

Θα μπορούμε στο μέλλον να έχουμε σιθρού ξύλινα πατώματα;


Μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για το ξύλο, ως υλικό κατασκευής, μετά την ανακοίνωση του Αυστριακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ξύλου, η έδρα του οποίου βρίσκεται στην πόλη Kuhl, ότι επινόησε μια νέα τεχνική, που επιτρέπει στο συγκεκριμένο υλικό, γνωστό ως εξαιρετικά συμπαγές και αδιαπέραστο, να γίνει διάφανο (see-through). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα μπορεί να δέχεται ακόμη και εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος θα εκπέμπει στο γύρω χώρο. Το φανταζόσασταν ποτέ;

Το τέχνασμα των Κινέζων πορτοφολάδων για να μην αφήνουν ίχνη [βίντεο]

Πορτοφολάδες υπάρχουν παντού, ακόμη και στην Κίνα των δρακόντειων νόμων, αλλά και των μεγάλων ανισοτήτων. Το παρακάτω βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, καταγράφει ένα περιστατικό κλοπής από κάποιον επιτήδειο, νεαρό, ο οποίος βέβαια δεν κλέβει πορτοφόλι, αλλά το κινητό τηλέφωνο μιας κοπέλας - πώς ονομάζονται αυτοί; τηλεφωνάδες; Τι κι αν υπάρχει πολύς κόσμος τριγύρω, ο νεαρός κλέφτης δεν διστάζει, αλλά με περισσό θράσος, εξασκεί την "τέχνη" του φροντίζοντας να μη γίνει αντιληπτός από το θύμα, αλλά και να μην αφήσει κάποιο ίχνος. 

21 Ιανουαρίου 2014

Η τρυφερή στιγμή που δυο πολικά αρκουδάκια αντικρίζουν τον κόσμο για πρώτη φορά (βίντεο)

Τριάντα τρεις ημέρες μετά τη γέννησή τους, ήρθε η ώρα για τα πολικά αρκουδάκια, που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο Hellabrunn του Μονάχου, ν' ανοίξουν τα μάτια τους και ν' αντικρίσουν για πρώτη φορά τη μητέρα τους, η οποία είναι σκυμμένη από πάνω τους, αλλά και το γύρω κόσμο. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ήταν σ' επιφυλακή και κατέγραψαν τη μοναδική, όσο και τρυφερή αυτή στιγμή σε βίντεο, το οποίο ανέβασαν στο youtube. Είναι ένα πολύ όμορφο βιντεάκι, που θα σας παραπέμψει γενικότερα στη στιγμή που ένας ζωντανός οργανισμός έρχεται για πρώτη φορά σ' επαφή με τον κόσμο, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας χαρίσει ένα γλυκό χαμόγελο στο πρόσωπο. Απολαύστε το: 

Το πιο χαριτωμένο ποίημα που γράφτηκε για τον σκύλο


Ένα από τα πιο όμορφα και χαριτωμένα ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ για το σκύλο είναι αυτό του ποιητή Δημήτρη Κόκκου. Το ποίημα εκφωνήθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1887 σε εκδήλωση του "Παρνασσού", ενώ δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο φιλολογικό ένθετο της εφημερίδας "Ακρόπολις" (08.03.1887) - με βάση τις πληροφορίες που έδινε η εφημερίδα, η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Το ποίημα είναι αρκετά μεγάλο, αποτελούμενο από 27 στροφές των έξι στίχων, ενώ διαιρείται σε τέσσερα μέρη. Ωστόσο, έχει μια πολύ ωραία ροή, ώστε θα ήταν κρίμα να παραλείποντας ορισμένοι στίχοι ή στροφές ολόκληρες. 

Αστρολογία του 19ου αιώνα: Πώς περιέγραφαν τα χαρακτηριστικά των Υδροχόων το 1899

acclaimclipart.com

Μπορεί να μην παρακολουθώ και πολύ το τι γίνεται με τα ζώδια, αλλά.. ok... ξέρω ότι είμαι Υδροχόος, όπως και κάνα δυο στοιχεία για το τι σημαίνει αυτό. Μιας και βρισκόμαστε στο ζώδιο του Υδροχόου σκέφτηκα να μοιραστώ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Άστυ" που εντόπισα, με ημερομηνία 01.01.1899, ο (ανώνυμος) συντάκτης του οποίου περιέγραφε τα χαρακτηριστικά των Υδροχόων.

Μαθήματα ζωής μέσα από τα μηνύματα μιας γυναίκας στο τουίτερ τους τελευταίους τρεις μήνες της ζωής της


Στην εποχή των σόσιαλ μίντια, το τέλος της ύπαρξής μας δεν συμβαδίζει με το φυσικό θάνατο. Τα ψηφιακά ίχνη μας παραμένουν στις φωτογραφίες που ανεβάσαμε, στα σχόλια που τουιτάραμε, στις αναρτήσεις που γράψαμε σε κάποιο μπλογκ για να επικοινωνήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η δύναμή τους είναι τέτοια, ώστε μετά θάνατον ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθημερινοί άνθρωποι, που με την απλή ιστορία της ζωής τους έχουν να μας διδάξουν πολλά, όπως ν' αγαπάμε την ζωή και ν' απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Ένα μάθημα που μπορούμε ν' αποκομίσουμε και από την ιστορία της Αμάντα.

20 Ιανουαρίου 2014

Το κίνημα της βερμούδας: Εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμα να φορούν στη δουλειά τους κοντά παντελονάκια


Αν το κίνημα επικρατήσει, θα πρόκειται για μια επανάσταση στα εργασιακά δικαιώματα όσων είναι αναγκασμένοι να φορούν μακριά παντελόνια και να ιδροκοπούν μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση τα μακριά ρούχα, όταν στην άσφαλτο ψήνεται ακόμη κι αβγό! Ούτε το πρόβλημα είναι το αν ένα γραφείο διαθετεί ή όχι κλιματιστικό, αφού αυτό μπορεί να είναι χαλασμένο ή ακόμη και να μην υπάρχει καν λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί υπάλληλοι βγαίνουν για εξωτερικές δουλειές, οπότε δεν μπορούν ν' αποφύγουν το χτύπημα της ζέστης. Προς το παρόν, το κίνημα έχει αναπτυχθεί στο ίντερνετ από Βραζιλιάνους "βερμουδιστές", όπως αυτοαποκαλούνται, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας τους να επανεξετάσει το εργασιακό dress code κατά τους θερινούς μήνες.

Γιατί η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα;


Το μέγεθος της είναι 8 εκτάρια, δηλαδή είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος που 20 έχουν πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, 6 φορές μεγαλύτερη από τη δεύτερη σε μέγεθος, ενώ ταυτόχρονα είναι και η βαθύτερη πισίνα του πλανήτη, αφού το βάθος της φτάνει τα 115 πόδια. Βρίσκεται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα από τη χώρα μας, στο ιδιωτικό resort San Alfonso del Mar, στην πόλη Αλγκαρόμπο της Χιλής. Θ΄ ακουστεί παράξενο, αλλά το περίεργο με τη συγκεκριμένη πισίνα δεν είναι τόσο το μέγεθος της, όσο το ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα,  στον Ειρηνικό ωκεανό, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. 

19 Ιανουαρίου 2014

Καμάλια: η ζάμπλουτη Ρωσο-Ουκρανή, πρώην "κυρία Κόσμος", που θέλει να γίνει παγκόσμια ποπ σταρ


Κάνοντας ζάπινγκ στα συνδρομητικά κανάλια, που - μεταξύ μας - έχουν μεγαλύτερη ποικιλία προγράμματος από τα εθνικής εμβέλειας, έπεσα σ' ένα αρκετά περίεργο ριάλιτι με τίτλο "Meet the Russians", που προβάλλεται στο Fox Life. Η σειρά επικεντρώνει στους πάμπλουτους Ρώσους, που έχουν μετακομίσει στο Λονδίνο, τους οποίους και αντιμετωπίζει με μια περισσότερο σαρκαστική διάθεση σχετικά με τον έξαλλο τρόπο που ζουν. Πρωταγωνίστρια αυτού του ριάλιτι, η περσόνα που εμφανίζεται σταθερά σε κάθε επεισόδιο και της οποίας η ζωή παρακολουθείται στενά, είναι η Καμάλια, μια Ρωσίδα, που όμως μεγάλωσε και ζει στην Ουκρανία, παντρεμένη μ' έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της Πακιστανό μεγιστάνα, και η οποία ονειρεύεται να γίνει βασίλισσα της ποπ, η νέα Lady Gaga.