31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2011: "ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ"

Το ελληνικό τραγούδι για τον αποχαιρετισμό που του χρόνου που φεύγει είναι το "Πάει ο παλιός ο χρόνος", ένα ξεπροβόδισμα στον γέρο χρόνο που φεύγει αλλά θα ζει πάντα μέσα στην καρδιά μας με τια χαρές αλλά και με τις λύπες που μας προσέφερε. Παράλληλα όμως με το τραγούδι αυτό υποδεχόμαστε και τον νέο χρόνο που έρχεται με τα δώρα. Ας το ακούσουμε από τη γλυκιά φωνή της Μαρίζας Κοχ:


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2011: AULD LANG SYNE

Το τραγούδι που παραδοσιακά τραγουδάνε οι Σκοτσέζοι πιασμένοι χέρι χέρι και σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο για να αποχαιρετήσουν τον χρόνο που φεύγει είναι ένα ποίημα του Robert Burns που γράφτηκε το 1788 και μελοποιήθηκε πάνω σε παραδοσιακή μελωδία. Πρόκειται για το Auld Lang Syne, που σημαίνει κάτι σαν "τον παλιό καιρό" ή "οι μέρες που φεύγουν". Το τραγούδι συνδυάζει τον αποχαιρετισμό του παλιού που φεύγει αλλά δεν ξεχνιέται με την αισιοδοξία για το μέλλον που ακολουθεί και θα το αντιμετωπίσουμε μαζί πιασμένοι χέρι χέρι. Οι Σκοτσέζοι - κυρίως αυτοί, αλλά και άλλοι αγγλόφωνοι πληθυσμοί - τραγουδάνε το τραγούδι αυτό και σε άλλες περιπτώσεις αποχαιρετισμών, όπως σε κηδείες, στις αποφοιτήσεις από τους σπουδαστές, ακόμα και στην εκλογή της νέας κυβέρνησης κλπ. Ας το ακούσουμε και ας αποχαιρετήσουμε μαζί το 2011:

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΤΟ 2011

Πολλά ήταν τα τραγούδια που ξεχώρισαν και ξεχώρισα μέσα στο 2011 - τόσο ελληνικά όσο και ξένα. Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Otherview, David Guetta, Shakira, Katy Perry και πολλοί ακόμα Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ήταν σταθερά στο ipod μου. Η επιλογή ήταν δύσκολή, όμως η ετυμηγορία κατηγορηματική. Το τραγούδι όμως που είχα πραγματικά στο repeat ήταν ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε το 2010, αλλά ξεχώρισε και σάρωσε τη χρονιά που φεύγει σε λίγες ώρες - στην Ελλάδα όχι τόσο όσο στο εξωτερικό. Πρόκειται για το "Pumped up kicks" των Foster the People. Ας απολαύσουμε το τραγούδι μαζί:




ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ" ΣΕ 30 ΓΛΩΣΣΕΣ

αγγλικά: happy new year

αλβανικά: Gëzuar vitin e ri

αραβικά: عام سعيد (sana saiida)

βουλγαρικά: честита нова година (chestita nova godina) 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011. Είναι η τελευταία ημέρα ενός χρόνου που έχει αφήσει πίσω του πολλά γεγονότα ιστορικής σημασίας, άλλα καλά και άλλα αρνητικά, ενός χρόνου που πάντως δε μα άφησε να πλήξουμε. 
Σε όλον τον κόσμο περιμένουν την αλλαγή του χρόνου τα μεσάνυχτα. Σε κάποιες περιοχές έχει ήδη μπει το 2012 λόγω της διαφοράς στην ώρα. Οι πιο τυχεροί είναι οι κάτοικοι της Σαμόα και του Τοκελάου, οι οποίοι φέτος για πρώτη φορά υποδέχτηκαν πρώτη το νέο έτος, ενώ μέχρι και πέρυσι ήταν οι τελευταίοι κάτοικοι του πλανήτη που άλλαζαν το χρόνο.
Η μοναδική αργία της ημέρας συναντάται στο Αζερμπαϊτζάν, όπου εορτάζεται η Ημέρα Αλληλεγγύης. Σκοπός της αργίας αυτής είναι να υπενθυμίσει στους Αζέρους τις δυσκολίες από τις οποίες έχει διέλθει το κράτος του Αζερμπαϊτζάν στο πέρασμα των χρόνων και πώς τις έχει ξεπεράσει μέσα από αγώνες, να ενώσει τους Αζέρους της διασποράς και να αυξήσει το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας του λαού.

30 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω

Α όπως Αυτοκίνητα. Δύο πράγματα το "ελληνικό όνειρο": μια ιδιοκτήτη οικία και ένα αυτοκίνητο. Το πρώτο έπεσε θύμα με το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα και το δεύτερο με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε αυτές τις μέρες, όπου πολλοί προτιμούν να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους αντί να πληρώνουν το αυξημένο τέλος.

Β όπως Βατοπέδι. Το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου δε θα μας αφήσει εύκολα σε ησυχία. Η προφυλάκιση του ηγουμένου της μονής, Εφραίμ, αλλά και οι προκλητικές, ωμές παρεμβάσεις συμφερόντων που έχουν ταχθεί από πίσω του μονοπώλησαν την επικαιρότητα της εβδομάδας που φεύγει. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 1-7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Αν και στο αμερικάνικο chart οι LMFAO κατάφεραν να ρίξουν την Rihanna από την κορυφή, στο παγκόσμιο chart το status quo δεν άλλαξε. Οι αλλαγές είναι ελάχιστες με πιο αξιοσημείωτη το ντεμπούτο του cd single "Wherever You Are" της βρετανικής χορωδίας των Military Wives - τραγούδι επίκαιρο κατά τις μέρες των εορτών για τον πατριωτισμό των Βρετανών που κατάφεραν να του δώσουν μεγάλη ώθηση.  
Στο παγκόσμιο album chart συνεχίζεται αναμενόμενα η κυριαρχία του χριστουγεννιάτικου album του Michael Bublé. Δύο είναι οι νέες είσοδοι για την εβδομάδα, η μία εκ των οποίων, το album του ράπερ Young Jeeze, κατάφερε ιδανικό πλασάρισμα την έβδομη θέση από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του album.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ CHARTS ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΜΕΧΡΙ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)



Το chart του Billboard για την πρώτη εβδομάδα του 2012 επιφυλάσσει πολλές αλλαγές και ανατροπές. Κατ' αρχήν η πιο σημαντική απ' όλες είναι η αλλαγή στην κορυφή του chart. Ύστερα από οκτώ εβδομάδες παραμονής στην κορυφή το "We Found Love" της Rihanna έπεσε στη δεύτερη θέση. Ήταν το πρώτο τραγούδι της Rihanna που παρέμεινα τόσες εβδομάδες στο νούμερο ένα. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και μόνο δυο ημέρες έμειναν για να αποχαιρετήσουμε και αυτόν τον χρόνο.
Στις Φιλιππίνες η 30η Δεκεμβρίου ήταν εθνική αργία προς μνήμη του εθνικού ήρωα της χώρας, José Protasio Rizal Mercado y Alonso Realonda, την περίοδο της ισπανικής κυριαρχίας στη χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο ίδιος ο Jose Rizal εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1896 και αργότερα, όταν οι Αμερικανοί πλέον κατέλαβαν τις Φιλιππίνες, καθιέρωσαν τη σημερινή ημέρα ως αργία για να καταδείξουν τη διαφορά τους σε σχέση με το προηγούμενο αποικιοκρατικό καθεστώς. Η ημέρα συνέχισε να αποτελεί αργία και μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1946. Καθώς όμως η ημερομηνία αυτή πέφτει ανάμεσα σε δύο άλλες μεγάλες αργίες, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, φέτος για πρώτη φορά άλλαξε η ημερομηνία του εορτασμού της μνήμης του Rizal συμπίπτοντας με την ημερομηνία της γέννησής του στις 19 Ιουνίου.

29 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μόλις δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για δύο κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων, ενός κλασσικού, τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη", και ενός πιο σύγχρονου, το "Κοτόπουλο με δαμάσκηνα", που διαδραματίζεται στο Ιράν της δεκαετίας του 1950.
Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις υποθέσεις των ταινιών από τα δελτία τύπου, όπως και τις βαθμολογίες που έχουν εισπράξει από κριτικούς αλλά και κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες και ουσιαστικότερες λεπτομέρειες καλό είναι να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που αναφέρονται.

ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΓΑΜΟΙ ΔΙΑΣΗΜΩΝ

 Στις 9 Δεκεμβρίου η Sinead O'Connor παντρεύτηκε για τέταρτη φορά. Ο τυχερός (;) ήταν ένας θεραπευτής που γνώρισε στο διαδίκτυο μόλις τρεις μήνες νωρίτερα. Τα Χριστούγεννα η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι χωρίζει. Ο γάμος κράτησε μόλις δεκάξι ημέρες. Όχι ότι οι προηγούμενοι γάμοι της Sinead αποτελούσαν παραδείγματα μακροβιότητας, ο τελευταίος αυτός ξαφνικός γάμος με το ακόμα πιο ξαφνικό διαζύγιο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για την τραγουδίστρια που ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει με τα σκαμπανεβάσματα της προσωπικής της ζωής. Ο λόγος για το διαζύγιο; Σύμφωνα με την ίδια, όπως έγραψε στο προσωπικό της blog, ο ένας λόγος ήταν ότι τη νύχτα του γάμου τραβολογούσε τον γαμπρό σε αναζήτηση μαριχουάνας στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή, και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι κάποια άτομα του περιβάλλοντός της τραγουδίστριας ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις στον σύζυγό της, χωρίς όμως να διευκρινίζει περισσότερα. Ύστερα από δυόμιση εβδομάδες γάμου και μόλις εφτά ημέρες κοινού έγγαμου βίου πάντως - σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία - η Sinead ομολογεί ότι μάλλον "βιάστηκε να παντρευτεί" θέτοντας υποψηφιότητα για έναν από τους πιο σύντομους γάμους στην ιστορία της παγκόσμιας showbiz. 

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αν νομίζατε ότι η Γερμανία είναι μόνο χώρα υποδοχής μεταναστών, είναι ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες, 141.000 ήταν Γερμανοί που μετανάστευσαν από τη χώρα τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα. Ο αριθμός φυσικά είναι πολύ μικρός αναλογικά με το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού και μάλιστα είναι μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: το 2009 το δρόμο της ξενιτιάς επέλεξαν 155.000 Γερμανοί, ενώ το 2008 ο αριθμός αυτός έφτανε τους 161.000.

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Parisien" η ημέρα με τις πιο πολλές γεννήσεις στη Γαλλία είναι η 23η Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή γεννιέται διπλάσιος αριθμός παιδιών σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Αν κάτσουμε να υπολογίσουμε τις ημέρες της κύησης, 265 ημέρες κατά μέσο όρο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η σύλληψη των παιδιών που γεννήθηκαν την ημέρα αυτή έγινε την Πρωτοχρονιά ή εκεί γύρω. Ενισχυτικό του συμπεράσματος, ότι οι Γάλλοι τις ημέρες αυτές του δίνουν και καταλαβαίνει είναι και ο αυξημένος αριθμός των αμβλώσεων που καταγράφεται κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011. 
Στην Ελλάδα σήμερα η εκκλησία τιμάει τη σφαγή των αγίων νηπίων από τον Ηρώδη, όπως μαρτυρείται από τον ευαγγελιστή Ματθαίο. Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι κανένας άλλος ευαγγελιστής δεν αναφέρεται σε αυτό το περιστατικό, ούτε καν ο Λουκάς, ο οποίος μας προσφέρει την πιο αναλυτική περιγραφή της γεννήσεως του Ιησού. Άλλωστε, ο βιογράφος του Ηρώδη, ο ιστορικός Ιώσηπος αν και αποφεύγει να αγιογραφήσει τον Ηρώδη δεν αναφέρεται σε κάποιο παρόμοιο γεγονός. Αντίθετα, αναφορά σε σφαγή αγοριών ηλικίας κάτω των 2 ετών στην περιοχή της Συρίας γίνεται αργότερα από τον Μακρόβιο, ο οποίος αποδίδει στον αυτοκράτορα Αύγουστο της φράση "καλύτερα να είσαι το γουρούνι του Ηρώδη, παρά ο γιος του", καθώς μεταξύ των σφαγιασθέντων αγοριών ήταν και ο ίδιος του ο γιος.

28 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (19-25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

Η παντοκρατορία της καθημερινής σειράς "Η ζωή της άλλης", η οποία έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, επιβεβαιώθηκε και τη προηγούμενη εβδομάδα. Τα πέντε επεισόδια της σειράς βρέθηκαν στις πρώτες πέντε θέσεις του πίνακα της AGB. Από τις κωμωδίες του MEGA μόνο οι δύο μπήκαν στην πρώτη δεκάδα και μάλιστα με επεισόδια που είχαν προβληθεί σε επανάληψη, ενώ εκτός δεκάδας έμεινε το "Με λένε Βαγγέλη", η μόνη σειρά της prime time με καινούριο επεισόδιο, που όμως προβλήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες συνηθίζουν να απέχουν από τις τηλεοράσεις τους. Στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των τηλεθεατών μπήκαν μετά από καιρό και δύο παραγωγές του ΑΝΤ1, η celbrity edition του πρωτότυπου παιχνιδιού Blackout, αλλά και το Ράδιο Αρβύλα της ίδιας ημέρας που ακολούθησε.
Ακολουθεί το επίσημο τοπ10 της AGB (οι τηλεθεατές μετριούνται σε χιλιάδες):

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ I: ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ!!

Αυτό που συμβαίνει σε μια από τις δημοφιλέστερες σειρές της νορβηγικής τηλεόρασης, την καθημερινή σαπουνόπερα "Hotel Cæsar", πραγματικά δεν έχει προηγούμενο: οι ήρωες της σειράς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα όχι τον Δεκέμβριο όπως συνηθίζεται, αλλά τον ... Ιούνιο! Όχι, δεν άλλαξε ξαφνικά ημισφαίριο η Νορβηγία. Η χώρα εξακολουθεί γεωγραφικά να ανήκει εκεί που ανήκε πάντα, στη βόρεια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη σκανδιναβική χερσόνησο. Ωστόσο, τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια προβάλλονται κατά παράδοξο τρόπο τον Ιούνιο, παρότι η σειρά προβάλλεται κανονικά τα Χριστούγεννα, μόνο που τότε οι ήρωες φοράνε τα...κοντομάνικα τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό το πρωτοφανές τηλεοπτικό παράδοξο σε ένα από τα πιο οργανωμένα κράτη του πλανήτη;

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ II: Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ !

Θα σας φανεί πολύ παράξενο κι όμως.. το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό πρόγραμμα στη Σουηδία και ένα από τα δημοφιλέστερα όλης της χρονιάς για τη σκανδιναβική αυτή χώρα κάθε χρόνο από το 1960 έως και σήμερα είναι ... ο Ντόναλντ Ντακ και οι άλλοι ήρωες της Ντίσνεϊ. Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια να έχουν ξεχάσει τις παιδικές εκπομπές και να γεμίζουν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά τους με ταινίες και επαναλήψεις σίριαλ, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τους βορειοευρωπαίους. Εκεί, τα κινούμενα σχέδια αποτελούν παράδοση του τηλεοπτικού μενού για τις ημέρες των Χριστουγέννων (παραμονή και ανήμερα).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011.
Η αργία της ημέρας αφορά τη νότια Αυστραλία (περιοχή της Αδελαΐδας) και την πρόσκτηση της στη Βρετανική αυτοκρατορία το 1836 σαν σήμερα. Αν και ανεξάρτητο κράτος, η Αυστραλία αποτελεί μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και αναγνωρίζει ως επικεφαλής του κράτους την βασίλισσα Ελισάβετ. Έτσι, τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας αφιερώνουν μία ημέρα το χρόνο για να τιμήσουν την αρχική ενσωμάτωσή τους στο βρετανικό στέμμα.

27 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 1883

25 Δεκεμβρίου 1883. Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν αφιερωμένη στη γιορτή των Χριστουγέννων εξυμνώντας "τη γλυκετέρα και θαλπωτέρα αυγή" που ξημέρωνε μέσα από πομπώδεις εκφράσεις, όπου η ημέρα των Χριστουγέννων παρομοιάζεται με ένα παιδί "...απαλή ως βρέφος, λευκή ως γάλα, καθαρή ως χρυσός". Μαζί όμως με τις μεγαλοστομίες που εναρμονίζονται με το πιο συντηρητικό κλίμα της εποχής, όπου η γιορτή είχε πιο έντονα τα θρησκευτικά παρά τα εμπορικά στοιχεία, μέσα από τις περιγραφές της εφημερίδας λαμβάνουμε και πληροφορίες για τον τρόπο που βίωναν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι της πρωτεύουσας την εποχή εκείνη.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων καρδιοκατακτητών του Χόλιγουντ. Όταν πρωτοεμφανίστηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, πολλοί ήταν οι άνδρες που τον υποτίμησαν λόγω του αγορίστικου προσώπου του, ο Λεονάρντο όμως κατάφερε να επιβληθεί και να κάνει το baby face μόδα. Όχι μόνο είναι από τους αγαπημένους των γυναικών, αλλά έχει πάντα τις ωραιότερες γυναίκες στο πλευρό του, με πρώτη και καλύτερη τη Βραζιλιάνα τοπ μόντελ Ζιζέλ, με την οποία είχε σχέση για τέσσερα περίπου χρόνια. Ποια είναι όμως η τελευταία κατάκτηση του ηθοποιού; 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011.
Σαν σήμερα το έτος 537 μ.Χ. έγιναν τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και τον Πατριάρχη Ευτύχιο.
Το 1979 η τότε Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στο Αφγανιστάν ξεκινώντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Σοβιετικού στρατού.
Το 2007 δολοφονήθηκε στο Πακιστάν η πρώην πρωθυπουργός Μπεναζίρ Μπούτο.
Το 2008 ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση στη λωρίδα της Γ'άζας με την κωδική ονομασία "Συμπαγές Μολύβι", η μέχρι στιγμής τελευταία πολεμική επιχείρηση στην πιο ταραγμένη περιοχή του πλανήτη.

26 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ; ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ !!

Τα δώρα είναι μεγάλος μπελάς. Πρέπει να είναι κάτι καλό, κομψό, να αρέσει σε αυτόν που προσφέρεται, και να μην είναι πολύ ακριβό, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή κάποιου. Ο μεγαλύτερος μπελάς όμως είναι περίοδοι όπως τα Χριστούγεννα, όπου είσαι αναγκασμένος να αγοράζεις δώρα για ένα σωρό άτομα: για την κοπέλα ή το αγόρι σου που πρέπει να της/του δείξεις την αγάπη σου (αυτό το δώρο είναι must), τους γονείς σου που αλλιώς θα σου κάνουν παράπονα ότι τους ξέχασες, αναπόφευκτα στα αδέρφια σου, αν έχεις, ώστε να μην αρχίσουν και αυτά την γκρίνια - και καλά αν έχεις από ένα, τι γίνεται όμως αν ανήκεις σε πολύτεκνη οικογένεια; Μετά είναι οι κολλητοί σου που δεν πρέπει να νιώσουν ριγμένοι από τη στιγμή που έχεις αγοράσει δώρο για το έτερον σου ήμισυ, οι συνάδελφοι στη δουλειά που θέλουν να υπάρχει φιλικό κλίμα μεταξύ σας (κι ας σε θάβουν πίσω από την πλάτη σου), κάποιοι απλοί γνωστοί που νιώθουν φίλοι σου και δε θες να τους κακοκαρδίσεις χρονιάρες μέρες ή που θέλεις να τους καλοπιάσεις γιατί τους έχεις ανάγκη (ντροπή σου γι' αυτό!).

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ

Το Associated Press σε συνεργασία με την εταιρεία μετρήσεων GfK διεξήγαγαν τηλεφωνική έρευνα στις ΗΠΑ μεταξύ 8 και 12 Δεκεμβρίου ρωτώντας τους Αμερικανούς γονείς για το πώς αντιμετωπίζουν τον πιο αγαπημένο Άγιο των παιδιών, αυτόν που στην Ελλάδα ταυτίζουμε με τον Άγιο Βασίλη από την Καισαρεία και τον οποίο γιορτάζουμε στις 1 Ιανουαρίου, ενώ για τους Αμερικανούς ονομάζεται Σάντα Κλάους.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΤΡΩΝΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ KFC ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι Ιάπωνες δεν είναι χριστιανοί. Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου ασπάζονται το χριστιανισμό. Όμως τα Χριστούγεννα είναι ένα είδος παγκόσμιας γιορτής, περισσότερο ιδωμένης από την καταναλωτικής της πλευρά. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο στολισμός των πόλεων και των σπιτιών τον τελευταίο μήνα του έτους και ο ερχομός του αγίου που φέρνει δώρα στα παιδιά έχουν διεισδύσει ακόμα και σε μη χριστιανικούς λαούς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Έτσι, λοιπόν, τα Χριστούγεννα έχουν εισβάλλει και στην Ιαπωνία, όπου αποκαλούνται Kurisumasu. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011. Είναι η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και σε όλα τα κράτη με επίσημη θρησκεία τον Χριστιανισμό (εφόσον ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο) είναι αργία. Στην Ελλάδα, η εκκλησία γιορτάζει τη Σύναξη της Θεοτόκου, ενώ στις ρωμαιοκαθολικές χώρες γιορτάζεται ο Άγιος Στέφανος (τον οποίο οι Ορθόδοξοι τον τιμούν μία ημέρα αργότερα). Στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας η σημερινή ημέρα ονομάζεται Boxing Day και συνηθίζεται να μαζεύονται σε κουτιά χρήματα ή δώρα για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

25 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΙΟ SEXY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Μια σέξι γυναικεία φωνή αποκαλεί τον Σάντα Κλάους "μωρό" και του ζητάει πανάκριβα δώρα και στολίδια από τα Tiffany's για τα Χριστούγεννα. Αν και πολλοί έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι το "Santa Baby" το ερμήνευσε η Marilyn Monroe, στην πραγματικότητα η ηθοποιός δεν το ηχογράφησε ποτέ. Η φωνή που έκανε γνωστό το τραγούδι, και την οποία απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα παρά τις πολλές επανεκτελέσεις είναι αυτή της Eartha Kitt από το μακρινό 1953, η οποία το ερμηνεύει με τέτοια υπόγεια ερωτική ένταση, που μας θυμίζει κάτι από το σεξ απίλ της Monroe. Το τραγουδι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της Kitt, η οποία - τι σύμπτωση! - απεβίωσε την ημέρα των Χριστουγέννων το 2008 σε ηλικία 81 ετών. Ας το απολαύσουμε:

ΤΟ ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ήταν ποτέ δυνατόν ένα τραγούδι να περιγράφει πώς ένα παιδί "έπιασε" τη μητέρα του να φιλάει τον Σάντα Κλάους (δηλαδή τον Αμερικανό Άι Βασίλη) μέσα στη νύχτα και να μην ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία των ΗΠΑ της δεκαετίας του 1950; Βέβαια ο στίχος είναι πολύ πιο αθώος από ότι φαίνεται από μια πρώτη ματιά, ωστόσο είναι εύκολα παρερμηνεύσιμος και παρεξηγήσιμος, όπως συνέβη αρχικά στην περίπτωση του "I Saw Mommy Kissing Santa Claus" ("είδα τη μαμά να φιλάει τον Άι Βασίλη") που ερμήνευσε σε ηλικία 13 ετών ο Jimmy Boyd. 

ΟΤΑΝ Η ΑΛΕΞΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΟ LAST CHRISTMAS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το Last Christmas των Wham αποτελεί το πιο πετυχημένο, εμπορικό, χριστουγεννιάτικο τραγούδι της μουσικής βιομηχανίας. Από το 1984 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα αποτελεί κάτι σαν παγκόσμιο σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Έχει πραγματοποιήσει εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή των ραδιοφωνικών airplays κάθε Δεκέμβριο, ενώ έχει γνωρίσει δεκάδες επανεκτελέσεις, και όχι μόνο στην αγγλική γλώσσα. Στα ελληνικά μεταφράστηκε το 1989 και ερμηνεύτηκε από την Αλέξια, η οποία βρισκόταν στην κορυφή της καριέρας της, γνωρίζοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία με το πρωτότυπο, αγγλικό τραγούδι. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορούσε να βρεθεί ο κατάλληλος στίχος που να αποτυπώνει πλήρως το κλίμα ερωτικής απογοήτευσης του πρωτότυπου τραγουδιού κι έτσι ο πιο ποιητικός στίχος "Last Christmas Ι gave you my heart, but the very next day you gave it away" στα ελληνικά μετατράπηκε στο πιο συμβατικό "Πέφτει το χιόνι απαλά/ οι καμπάνες χτυπούν Χριστούγεννα/ πέρσι για πρώτη φορά σου χάρισα την καρδιά μου".

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ BUCHE DE NOEL!


Βαρεθήκατε να τρώτε όλο τα ίδια και τα ίδια; Θέλετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν να έχει και μια ευρωπαϊκή πινελιά; Στην ιστοσελίδα allrecipes.com βρήκαμε μια συνταγή για να ετοιμάσετε το δικό σας buche de Noel, το γαλλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα σας κατενθουσιάσει.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: MUSEVISA

Το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι στη Νορβηγία γράφτηκε το 1946 από τον Alf Prøysen βασισμένο σε μια παραδοσιακή μελωδία και ονομάζεται Musevisa. Το τραγούδι που είναι αρκετά χαριτωμένο μόνο έμμεση σχέση έχει με τα Χριστούγεννα. Αναφέρεται σε μια οικογένεια ποντικιών με τον πατέρα να δίνει συμβουλές στα μικρά ποντικάκια να αποφεύγουν τις ποντικοπαγίδες στο σπίτι όπου κατοικούν την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εσείς φάγατε γεμιστή γαλοπούλα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Μπορεί βέβαια τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες να είναι καθαρόαιμα ελληνικά γλυκά, ωστόσο η γαλοπούλα κοσμεί τα χριστουγεννιάτικα μενού πολλών άλλων λαών, ενώ εξίσου δημοφιλές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι και το ψάρι. Για να δούμε όμως τι τρώνε σήμερα σε δέκα διαφορετικά ευρωπαϊκά κράτη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: I SAW THREE SHIPS

Πολλά είναι τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που μας έρχονται από την Αγγλία. Ένα από τα πιο δημοφιλή, παραδοσιακά τραγούδια είναι το "I Saw Three Ships" που γράφτηκε τον 17ο αιώνα.


Σχετικά θέματα:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: TU SCENDI DALLE STELLE
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: FUM, FUM, FUM
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: SIX WHITE BOOMERS
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: MUSEVISA

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011, η ημέρα των Χριστουγέννων. Χρόνια πολλά σε όλους!
Η πιο λεπτομερής περιγραφή της γέννησης του Ιησού γίνεται από τον ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την περιγραφή της Γέννησης από τον Λουκά, ο αρχάγγελος Γαβριήλ είχε σταλεί από τον Θεό σε μια παρθένα γυναίκα, τη Μαρία, στην οποία και προανήγγειλε ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, χωρίς να έρθει σε ερωτική επαφή με τον αρραβωνιαστικό της Ιωσήφ. Εννιά μήνες μετά, η Μαρία και ο Ιωσήφ αναγκάστηκαν να πάνε στην πατρίδα του δεύτερου, τη Βηθλεέμ, προκειμένου να απογραφούν σύμφωνα με το διάταγμα που είχε εκδώσει ο Καίσαρας Αύγουστος.