1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα συγκινητικά συναισθήματα μιας γυναίκας, που είδε για πρώτη φορά στην ζωή της τη θάλασσα σε ηλικία 104 ετών

πηγή: La Stampa 

Θυμάστε την πρώτη φορά που αντικρίσατε τη θάλασσα; Οι περισσότεροι δύσκολα θα ανασύρετε από τα βάθη της μνήμης σας αυτήν την εμπειρία, που για τους περισσότερους χάνεται στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής μας. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δει ποτέ στην ζωή τους από κοντά τη θάλασσα ή και άλλοι, όπως μια υπερήλικη Ιταλίδα, η Μαρία Μπερνάκι, που αντίκρισε, αλλά και αισθάνθηκε για πρώτη φορά το θαλασσινό νερό σε ηλικία 104 ετών.

31 Αυγούστου 2016

Δυο νεαροί Βέλγοι πέρασαν το βράδυ τους στην IKEA, γύρισαν και ανέβασαν σχετικό βίντεο εξοργίζοντας την επιχείρηση.

Για κάποιους τα καταστήματα επίπλων αποτελούν εναλλακτικό λούνα παρκ. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για πολυκαταστήματα, όπως το IKEA. Φαντάζονται τι ωραία θα ήταν να περνούσαν μια μέρα εκεί περνώντας από έπιπλο σε έπιπλο και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Κάποιοι, που έχουν άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους, το κάνουν την ημέρα. Πηγαίνουν πρωί πρωί με την αυγούλα και ξεχνιούνται για ώρες. Άλλοι πάλι ενοχλούνται από τη βαβούρα με όλους αυτούς τους πελάτες και το προσωπικό που πάνε κι έρχονται και ονειρεύονται μια διανυκτέρευση. Φυσικά, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο πρακτικά, αφού είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από τους ελέγχους τόσο των υπαλλήλων πριν το κλείσιμο του μαγαζιού όσο και των νυχτοφυλάκων στη συνέχεια, αν στο μεταξύ κατάφεραν να κλειστούν μέσα χωρίς να τους έχει πάρει κανείς χαμπάρι. Την εξαίρεση φαίνεται ότι έκαναν δύο νεαροί Βέλγοι, που ακούνε στο όνομα "Bakuna Fatata", οι οποίοι όχι απλά πέτυχαν το αδύνατο, αλλά ανέβασαν στη σελίδα τους στο YouTube κι ένα σχετικό βίντεο με τίτλο "Δύο ανόητοι το βράδυ στο IKEA". 

Η απίστευτη ιστορία επιμονής και αγώνα πίσω από την εφεύρεση της πρώτης ραπτομηχανής Σίνγκερ

Ο Ι.Μ. Σίνγκερ δεν ήταν ο πρώτος εφευρέτης της ραπτομηχανής, όμως η μηχανή, που εκείνος πρωτοπαρουσίασε, άλλαξε τον τρόπο που γινόταν το ράψιμο. Η ιστορία πίσω από την εφεύρεση της πρώτης μηχανής Σίνγκερ, όπως τουλάχιστον εκείνος τη διηγήθηκε, αποτελεί ένα παράδειγμα θάρρους και πείσματος, ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να τα παρατάει εύκολα, αλλά να αγωνίζεται να βρει λύσεις στα προβλήματά του (όποια προβλήματα είναι αυτά, από μια πρόκληση ενός εφευρετικού μυαλού έως κάτι πιο σημαντικό) μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμη και όταν όλα μοιάζουν απαισιόδοξα γύρω του. 

30 Αυγούστου 2016

Ένα αίνιγμα από τη λαϊκή σοφία



Το παρακάτω αίνιγμα το περιέγραψε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης στον δεύτερο τόμο των ποιημάτων του. Δεν ήταν δικής του έμπνευσης, αλλά του το είχε πει ένας γέροντας, τον οποίο είχε συναντήσει κάποτε ο ποιητής. Διαβάστε πώς ο Βαλαωρίτης θυμάται τη σκηνή της συνάντησής του με τον ηλικιωμένο άνδρα, αλλά και το αίνιγμα του τελευταίου. Προσπαθήστε να το λύσετε και σύντομα θα έρθει η απάντηση στα σχόλια.