14 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση πουλάει χρόνο! Θα τον αγοράζατε;

Μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα ή μια μεγάλη επιχειρηματική βλακεία; Τρεις Ισπανοί παρεξήγησαν την έκφραση "αγοράζω χρόνο" και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρία, που στην κυριολεξία πουλάει το χρόνο σε όποιον επιθυμεί να τον αγοράσει! Αυτό που πουλιέται δεν είναι κάποιο λεπτό ή κάποια ώρα της ημέρας, αλλά μια ολόκληρη ημέρα (π.χ. η 14η Μαρτίου 1537), η οποία κοστολογείται ανάλογα με τη σπουδαιότητα των γεγονότων που έλαβαν χώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και ανάλογα με την ζήτηση που εκδηλώνεται από τους πιθανούς αγοραστές!

13 Μαρτίου 2015

Τα γραφεία, όπου εργάζονται οι αρχηγοί των κρατών


Στις 24 Φεβρουαρίου 2015, ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) συνέλαβε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εν ώρα εργασίας και οι εικόνες αναδημοσιεύτηκαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ήταν μια απροειδοποίητη φωτογραφική εισβολή ή μια κακοστημένη παράσταση, οργανωμένη από κάποιον παλαιολιθικό νου, που "πλημμύρισε" το γραφείο του Ολάντ με φακέλους, ώστε αυτός να φανεί πολυάσχολος και εργατικός στους Γάλλους πολίτες; 

11 Μαρτίου 2015

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο ανοίγει τις πύλες του

Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία σε συνδυασμό με την περιπέτεια, που ενεργοποιεί γερές δόσεις αδρεναλίνης, φροντίστε να κάνετε ένα ταξιδάκι στην Ισπανία. Στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας, κοντά στη Μάλαγα, βρίσκεται το "πιο τρομακτικό μονοπάτι του κόσμου", όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της περιοχής, ή αλλιώς το "μικρο μονοπάτι του βασιλιά" ("Caminito del Rey"), όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

10 Μαρτίου 2015

Γιατί ασπρίζουν οι πίνακες ζωγραφικής του Βίνσεντ βαν Γκογκ;

Αυτοπροσωπογραφία του βαν Γκογκ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, προσωπικότητα ιδιαίτερη και σε μεγάλο βαθμό προβληματική, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του 19ου αιώνα, ενώ το έργο του παραμένει διαχρονικό και οι πίνακές του "χτυπούν κόκκινο" στο χρηματιστήριο της τέχνης. Όμως εδώ και χρόνια οι ειδικοί προβληματίζονται διαπιστώνοντας ότι πολλοί από τους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου... λευκαίνουν με το πέρασμα του χρόνου. Ποια είναι η αιτία;

9 Μαρτίου 2015

Τροφές που θεωρούνται τυχερές από άλλους λαούς

Στην ελληνική παράδοση, τυχερό τρόφιμο θεωρείται το ρόδι. Την πρώτη μέρα του χρόνου το σπάμε, ελπίζοντας να φέρει καλή τύχη τις επόμενες 365 ημέρες, ενώ οι τυχερές του ιδιότητες δοκιμάζονται και στα εγκαίνια ενός σπιτιού, μιας επιχείρησης κλπ. για το γούρι. Άλλοι λαοί πάλι έχουν τα δικά τους φαγώσιμα γούρια, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς.