2 Ιουνίου 2012

ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ


Η πρόσφατη περίπτωση του 31χρονου Rudy Eugene από τη Φλόριντα, του ανθρώπου που επιτέθηκε σε άστεγο στο Μαϊάμι επιδεικνύοντας κανιβαλική συμπεριφορά, έφερε για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια το ζήτημα των "αλάτων μπάνιου", μιας πολύ δραστικής ναρκωτικής ουσίας, η οποία εξελίσσεται σε μάστιγα στις ΗΠΑ. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012.σήμερα έχουν γενέθλια δύο ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι χάρη στους τηλεοπτικούς τους ρόλους: ο Ζάκαρι Κουίντο, πιο γνωστός ως Σάιλαρ στη σειρά φαντασίας "Heroes" (αλλά και από τη συμμετοχή του στο ριμέικ του Σταρ Τρεκ το 2009), ο οποίος γίνεται σήμερα 35 ετών, και ο Γουέντγουορθ Μίλερ, ή αλλιώς ο Μάικλ Σκόφιλντ του "Prison Break", ο οποίος σήμερα γίνεται 40 ετών, παρόλο που φαίνεται πολύ μικρότερος. Γενέθλια έχει σήμερα και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, ο τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1940. Η 2α Ιουνίου πάντως αποτελεί σημείο αναφοράς και για δύο άλλες μοναρχίες σηματοδοτώντας το τέλος της μιας και το αποκορύφωμα της δόξας της δεύτερης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 3 - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Το νέο άλμπουμ του Τζον Μάγιερ, ο πρώην της Τζένιφερ Άνιστον για όσους δε γνωρίζουν τη μουσική το, βρέθηκε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ με βάση τον αριθμό των πωλήσεων, ενώ στη δεύτερη θέση ανέβηκε και πάλι το "21" της Αντέλ, που αναδεικνύεται σε σταθερή αξία παρόλο που πέρασαν εβδομήντα εβδομάδες κυκλοφορίας του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 3 - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Ιαπωνική πρωτιά για το παγκόσμιο singles chart, με το γυναικείο συγκρότημα AKB 48 να εκθρονίζουν από την κορυφή την Καναδέζα Carly Rae Jespen. Η δεύτερη νέα είσοδος της εβδομάδας είναι το "Back In Time" του Pitbull. το τραγούδιο που ακούγεται στο σάουντρακ της δεύτερης συνέχεια της ταινίας "Οι άντρες με τα μαύρα", που προβάλλεται αυτήν την περίοδο στους κινηματογράφους.

1 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟΙ: ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Αυτή είναι τούρτα γενεθλίων! Η Ζαν Καλμάν, ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε στον πλανήτη, πέντε χρόνια πριν  σβήσει τα κεράκια της  τελευταίας τούρτας γενεθλίων της.

Η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν παραμένει μέχρι σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό της, ο άνθρωπος που έχει επιβεβαιωθεί ότι έζησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο - τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Κρατηθείτε: έζησε συνολικά 122 χρόνια και 164 ημέρες. Γεννήθηκε στο Αρλ της Γαλλίας στις 21 Φεβρουαρίου 1875 και απεβίωσε στο γηροκομείο της γενέθλιας πόλης της 4 Αυγούστου 1997, 101 χρόνια μετά την τέλεση του γάμου της με τον δεύτερο ξάδερφό της Φερνάν Καλμάν. 

ΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ

Ο  Dawa  από το Νεπάλ, πριν και μετά την επέμβαση.
Το κεφάλι του 7χρονου Dawa Titung από το Νεπάλ είχε μέχρι πρόσφατα το μέγεθος μιας μπάλας του μπάσκετ, δηλαδή ήταν περίπου 25 εκατοστά μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει το κεφάλι ενός παιδιού της ηλικίας του. Εκτός του ότι η δυσμορφία του αυτή τραβούσε τα βλέμματα των αγνώστων στο δρόμο, το μεγάλο μέγεθος του κεφαλιού του ήταν δυσβάσταχτο και για το ίδιο το αγόρι, που δεν μπορούσε να το κρατήσει όρθιο. Σύμφωνα δε με τη μητέρα του, δυσκολευόταν να πάρει το παιδί της αγκαλιά εξ αιτίας του βάρους. 

ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΝΓΚΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ!


Σοκαριστικό είναι το ρεπορτάζ του αφρικανικού πρακτορείου ειδήσεων Syfia, το οποίο είναι αφιερωμένο σε μια παράλογη εθιμική πρακτική που ισχύει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με την οποία το παιδί ενός υπαλλήλου που έχει αποβιώσει - είτε απασχολείται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα - "κληρονομεί" το επάγγελμα του γονιού του, ακόμη κι αν δεν έχει καμία γνώση σχετικά με το αντικείμενο. Το ζητούμενο δηλαδή στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, που παλιότερα ήταν γνωστή με το όνομα Ζαΐρ, δεν είναι τα προσόντα του εργαζομένου ή η προσφορά του σε μια επιχείρηση, αλλά μια στρεβλώς εννοούμενη ελεημοσύνη, πώς δηλαδή θα παραμείνει μια δουλειά στην οικογένεια, λες και είναι ιδιοκτησία της! 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012. Γενέθλια έχουν σήμερα η Αλάνις Μόρισετ, (1974), η Χάιντι Κλουμ (1973), ο τηλεοπτικός "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" Ρόμπερτ Πάουελ (1944), ο Μόργκαν Φρίμαν (1937) κ.ά. Σήμερα θα έκλεινε τα 86 χρόνια η Μέριλιν Μονρό, αν δεν κοβόταν πρόωρα το νήμα της ζωής της στις 5 Αυγούστου 1962.

31 Μαΐου 2012

ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Γιατί η Ντρου Μπάριμορ παράτησε τον Κρίστιαν Μπέιλ από το πρώτο ραντεβού;
Ποια κοπέλα ήταν ο πρώτος έρωτας του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ;
Ποιος "τηλεοπτικός γιατρός" κατηγορείται από συνάδελφό του ότι χτυπάει γυναίκες;
Από ποια χώρα ζήτησε... συγγνώμη η Κιμ Καρντάσιαν;

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα στη χρονιά κινηματογραφική εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού των αδελφών Γκριμ "Χιονάτη", το θρίλερ εποχής "Το κοράκι" με αναφορές στον ποιητή Έντγκαρ Άλαν Πόε,  η "Επικίνδυνη σιωπή", αλλά και μία ελληνική ταινία, η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Γιώργου Πυρπασόπουλου, ο οποίος παράλληλα και πρωταγωνιστεί στην ταινία "4ever". Τέλος, σε νέα κόπια βγαίνει στις αίθουσες και η κλασσική ταινία "Στη βοή της καταιγίδας" ("Key Largo") με  πρωταγωνιστές το ζεύγος Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Λορίν Μπακόλ. 

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 9 IOYNIΟΥ 2012


Αλλαγή έχουμε στην κορυφή του βρετανικού τοπ10 της εβδομάδας, καθώς οι fun ανέβηκαν μία θέση εκθρονίζοντας ύστερα από δύο εβδομάδες τη Rita Ora. Στη δεύτερη θέση έκανε ντεμπούτο το τραγούδι Chasing The Sun του βρετανικού boy band The Wanted, το οποίο θα αποτελέσει και το σάουντρακ της ταινίας "Ice Age: Continental Drift". Η δεύτερη νέα είσοδος έρχεται από την Paloma Faith και το μελαγχολικό "Picking Up The Pieces".

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Η νηνεμία που επικρατούσε καθ' όλον τον μήνα Μάιο στο Billboard top100 συνεχίζεται. Το τσαρτ της ερχόμενης εβδομάδας είναι σχεδόν αντιγραφή με το αντίστοιχο της εβδομάδας που διανύουμε. Η μόνη διαφορά είναι το ντεμπούτο του πρώτου σινγκλ του νικητή του φετινού American Idol, το οποίο έφτασε στην - μάλλον φτωχή - δέκατη θέση.

ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΩΦΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ


Σήμερα, 31 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του έναν κατάλογο με τα βραχυπρόθεσμα και τα μακρυπρόθεσμα οφέλη που θα έχει ένας άνθρωπος στην υγεία του, εφόσον πάρει τη μεγάλη απόφαση και κόψε το κάπνισμα. Μια απόφαση χρειάζεται μόνο και η συνειδητοποίηση των πολλαπλών οφελών που θα αποκομίσεις κόβοντάς το. Μην παίζεις με την υγεία σου και - κυρίως - με την υγεία των άλλων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 31 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012. Αρκετοί ηθοποιοί έχουν σήμερα γενέθλια. Μεταξύ αυτών ο γεννηθείς το 1982 Τζόναθαν Τάκερ, ο 36χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Κόλιν Φάρελ, ο Γερμανός Σεμπάστιαν Κοχ, γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στην ταινία "Οι ζωές των άλλων" και ο οποίος κλείνει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, αλλά και ο εξαιρετικός Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος γίνεται 82 ετών. Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί καλλιτεχνικά με τους προαναφερθέντες, ωστόσο και η Μπρουκ Σιλντς περιλαμβάνεται στη λίστα των ηθοποιών που σήμερα θα σβήσουν κεράκια γενεθλίων. Το πρώην μοντέλο, που είχε την ευτυχία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Γαλάζια λίμνη" σε ένα ρόλο που την καθιέρωσε, σήμερα κλείνει τα 47. Χρόνια τους πολλά, λοιπόν!

30 Μαΐου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Μπορεί η τηλεοπτική σαιζόν να έχει τελειώσει για τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ωστόσο το καλοκαίρι αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της καλωδιακής τηλεόρασης να πάρει την εκδίκησή της ρίχνοντας στη μάχη της τηλεθέασης πρωτότυπες σειρές που ανταγωνίζονται στα ίσα επαναλήψεις ή ριάλιτι σόου δεύτερης διαλογής, που προβάλλονται από τους "τέσσερις μεγάλου" (CBS, ABC, NBC και FOX). Έτσι και φέτος, αρκετές είναι οι νέες σειρές ή και παλαιότερες που επιστρέφουν με νέα επεισόδια, ορισμένες από τις οποίες αποτελούν παγκόσμιες τηλεοπτικές επιτυχίες. 

ΜΑΪΚ, ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΑΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ 18 ΜΗΝΕΣ!


Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Σεπτεμβρίου 1945, όταν ο Λόιντ Όλσεν από το Φρούτα του Κολοράντο ετοιμαζόταν να σφάξει τον ηλικίας πεντέμισι μηνών πετεινό του ράτσας Wyandotte, που άκουγε στο όνομα Μάικ, προκειμένου να τον κάνει ψητό η σύζυγός του, η Κλάρα. Μάλιστα, την ημέρα εκείνη επρόκειτο το ζευγάρι να φιλοξενήσει την μητέρα της Κλάρα και ο Λόιντ προσπάθησε να βάλει όλη του την τέχνη με το τσεκούρι που κρατούσε στα χέρια του και με το οποίο προτίθετο να αποκεφαλίσει τον πετεινό, καθώς η πεθερά του λάτρευε τον... λαιμό των πουλερικών. Ο πέλεκυς έπεσε βέβαια με ακρίβεια αποκόπτοντας το κεφάλι του πετεινού από το υπόλοιπο σώμα του, ωστόσο το πτηνό όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά... το 'βαλε στα πόδια!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012
Σύμφωνα με το εορτολόγιο της γαλλικής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σήμερα γιορτάζεται η μνήμη της Ιωάννης της Λωραίνης, της γυναίκας που πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά των Άγγλων τον 15ο αιώνα (ο Εκατονταετής πόλεμος), ενώ κάηκε ζωντανή από εκκλησιαστικό δικαστήριο ως αιρετική, μέχρι που το όνομα της αποκαταστάθηκε το 1920 από την επίσημη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, οπότε και ανακηρύχτηκε αγία. 

29 Μαΐου 2012

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΒΓΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ


Τη Μαρία Μενούνος τη γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2006, όταν η ΕΡΤ την κάλεσε να συμπαρουσιάσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αν και οι κινηματογραφόφιλοι θα την είχαν σίγουρα προσέξει ένα χρόνο νωρίτερα στην ταινία "Fantastic Four". Το κορίτσι από τη Μασαχουσέτη με ελληνική καταγωγή, έχει κερδίσει τίτλους ομορφιάς, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, ενώ η κύρια ασχολία της είναι η δημοσιογραφία. Πέρα από αυτά όμως, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη, ενώ αποτελεί φαντασίωση των περισσότερων - αν όχι όλων - των ανδρών. Σε μια μίνι συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα - μόνο για άνδρες - Mademan.com, η Μαρία μιλάει για τα ραντεβού, πώς μπορείς να την ρίξεις ή να την απωθήσεις, αλλά και τι ρόλο μπορεί να παίξει η ελληνική κουζίνα, αν έχεις την τύχη να περάσεις μια βραδιά μαζί της στο Λος Άντζελες, όπου είναι και ο τόπος κατοικίας της. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 29 Μαΐου 2012. Στους εορτάζοντες τα γενέθλια τους περιλαμβάνονται η ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ (1958), ο Ρούπερτ Έβερετ (1959) και μία από τις γυναίκες-θρύλους της ροκ μουσικής, η Μελίσα Έθεριτζ (1961). Αν βρισκόταν ακόμα στη ζωή, σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του και ο πολυαγαπημένος κωμικός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1927. 

ΤΙΜ ΤΙΜΠΟΟΥ: Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Η προσευχή του αθλητή πριν τον αγώνα, το διάσημο "τιμπόουινγκ".

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ποδοσφαιριστών, λατινοαμερικάνικης κυρίως καταγωγής, που πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν σηκώνοντας τη φανέλα της ομάδας τους, ώστε να φανεί το θρησκευτικό μήνυμα αγάπης και αφοσίωσης στον Ιησού. Όμως σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθούν με το φαινόμενο του Τιμ Τιμπόου, του πιο συζητημένου παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου (φούτμπολ), όχι τόσο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ούτε για την προσωπική του ζωή, αλλά για το πάθος του με τη θρησκεία, κάτι που τον έχει αναγάγει σε σύμβολο και pop icon των βαθιά θρησκευόμενων Αμερικανών Ευαγγελιστών.

28 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΑ 70;

Γιατί να μη χαμογελάει στο φακό η 73χρονη  Tamae Watanabe, αφού κατέχει το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ;  
Η 73χρονη Γιαπωνέζα ορειβάτης Tamae Watanabe δίνει ένα πραγματικά καταπληκτικό μήνυμα δύναμης και προσπάθειας, καθώς στις 19 Μαΐου ανέβηκε στο όρος Έβερεστ των Ιμαλαΐων και αποτελεί τη γηριαότερη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε αυτό το ασύλληπτο εγχείρημα σπάζοντας το δικό της ρεκόρ, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου σε ηλικία 62 ετών το 2001.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ EUPHORIA, ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ!


Οι Σουηδοί ήταν ξετρελαμένοι με το τραγούδι "Euphoria" της Λορίν από την πρώτη κιόλας στιγμή που το άκουσαν κατά τη διάρκεια του Melodifestivalen, της διοργάνωσης που διεξάγεται κάθε χρόνο από την κρατική τηλεόραση της χώρας για την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον. Από αυτήν την Euphoria-mania δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη ούτε και η 53μελής Βασιλική Σουηδική Στρατιωτική Μπάντα, η οποία διασκεύασε και παρουσίασε τη δική της εκδοχή του τραγουδιού, που ερμήνευσε στη σκηνή της Γιουροβίζιον η Λορίν, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο (στις 30 του μηνός) με αφορμή τα γενέθλια του Σουηδού βασιλιά, του Κάρολου ΙΣΤ'  Γουσταύου της Σουηδίας.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: CARLY RAE JEPSEN - CALL ME MAYBE


Ένα από τα ταχύτατα ανερχόμενα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι η Καναδέζα Carly Rae Jepsen, η οποία κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των τσαρτ στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και στη δεύτερη - μέχρι στιγμής - θέση του αμερικάνικου Billboard με το χαριτωμένο ποπ τραγούδι "Call Me Maybe". Η Carly Rae Jepsen συμμετείχε το 2007 στην πέμπτεη σαιζόν του τάλεντ σόου Canadian Idol, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση. Tο "Call Me Maybe" κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Καναδά, όμως τη μεγάλη του επιτυχία την οφείλει σε έναν άλλο Καναδό, τον Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά και στη δύναμη του τουίτερ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012. Χρόνια πολλά στην πάντα νέα, "μικροσκοπική" σταρ Κάιλι Μινόγκ, η οποία γίνεται 44 ετών, όμως παραμένει φρέσκια και σέξι παρά το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε πριν λίγα χρόνια με την υγεία της.

27 Μαΐου 2012

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ


Η σαμπάνια είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και εκλεκτότερα κρασιά παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν πραγματικό ξεχωριστό τύπο αφρώδους οίνου, ο οποίος παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας (ή Σαμπάν στα γαλλικά), η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία, στα σύνορα της χώρας με το Βέλγιο. Το ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σαμπάνια είναι η παραγωγή φυσαλίδων, δηλαδή διοξειδίου του άνθρακα, ως αποτέλεσμα μιας δεύτερης ζύμωσης των σακχάρων μετά την εμφιάλωση εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Ο πρώτος που φημολογείται ότι εκμεταλλεύτηκε αυτή τη δεύτερη ζύμωση στο κρασί παράγοντας την πρώτη σαμπάνια στον κόσμο ήταν ένας βενεδικτίνος μοναχός ο Ντομ Πιέρ Περινιόν, ο οποίος ήταν μεν τυφλός, αλλά και εξαιρετικός γευσιγνώστης, ενώ η πρώτη σαμπάνια στον κόσμο λέγεται ότι παρασκευάστηκε στις 4 Αυγούστου 1693. 

Η ΛΟΡΙΝ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ


Η Λορίν Ζινέμπ Νόκα Ταλχαουί (Lorine Zineb Noka Talhaoui), πιο γνωστή ως Λορίν, ήταν η μεγάλη κερδισμένη του χθσεινοβραδινού 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας τη Σουηδία. Η Λορίν γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1983, είναι μαροκινής (και πιο συγκεκριμένα βερβερικής) καταγωγής, που έγινε κατ΄ αρχήν γνωστή στη χώρα της από τη συμμετοχή της στο σουηδικό τάλεντ σόου Idol το 2004, όπου τελικά τερμάτισε τέταρτη. Μετά από ένα διάλειμμα αρκετών ετών, επανεμφανίστηκε τραγουδιστικά στο Melodifestivalen 2011, τον εθνικό τελικό της σουηδικής τηλεόρασης για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Γιουροβίζιον, όπου όμως δεν τα κατάφερε, ενώ επέστρεψε φέτος δριμύτερη με το τραγούδι "Euphoria" σαρώνοντας τον ανταγωνισμό. Μέσα από συνεντεύξεις που έσωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Λορίν, μαθαίνουμε κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με το νικητήριο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση της Λορίν με τη μουσική.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 27 Μαΐου 2012. Σήμερα έχει γενέθλια ο διάσημος σε όλον τον κόσμο Άγγλος τηλεμάγειρας Τζέιμι Όλιβερ (γενν. το 1975), ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός από την καμπάνια του για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών στα σχολεία της Μ. Βρετανίας. Σαράντα δύο χρονών γίνεται σήμερα ο ηθοποιός Τζόζεφ Φάινς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", "Εχθρός προ των πυλών", αλλά και από τη συμμετοχή του στη μίνι σειρά "Κάμελοτ" στο ρόλο του μάγου Μέρλιν. Επίσης, γενέθλια έχει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος γίνεται 63 ετών, αλλά και ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι, σύμβολο των ταινιών τρόμου των δεκαετιών '60 και '70, κυρίως στο ρόλο του Κόμη Δράκουλα, ο οποίος κλείνει αισίως εννέα δεκαετίες ζωής.