5 Ιουνίου 2014

Κουζίνα α λα βραζιλιάνα


Τις μέρες του Μουντιάλ, βάλτε λίγη Βραζιλία στο τραπέζι σας μαγειρεύοντας ορισμένα από τα πιο αγαπημένα βραζιλιάνικα φαγητά και κοκτέιλ. Από τη σελίδα thelatinkitchen.com ξεχώρισα τρεις συνταγές για ένα μεσημεριανό φαγητό, ένα απογευματινό πιάτο κι ένα πολύ αγαπημένο ποτό, που όλοι το έχουμε... τραγουδήσει. Πάρτε μια ιδέα από την βραζιλιάνικη κουζίνα.

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη Βραζιλία


Η χώρα που θ' ακουστεί περισσότερο από τα στόματα εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη αυτόν τον Ιούνιο θα είναι η Βραζιλία, όπου φιλοξενείται το Μουντιάλ. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τη χώρα αυτή, εκτός του ότι στο Ρίο ντε Τζανέιρο πραγματοποιείται το πιο φημισμένο καρναβάλι του κόσμου και ότι οι περισσότεροι, καλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη είναι Βραζιλιάνοι; 

Πώς οι Ισπανοί κάνουν πάρτι στα σόσιαλ μίντια για την παραίτηση του Χουάν Κάρλος (φωτογραφίες)

Ο Ισπανός βασιλιάς ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί υπέρ του γιου του, Φελίπε, μόλις τακτοποιηθεί η συνταγματική εκκρεμότητα και πολλοί Ισπανοί ξεσαλώνουν στα σόσιαλ μίντια σατιρίζοντας τον Χουάν Κάρλος, αλλά και τον θεσμό της μοναρχίας, που έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και τη σειρά οικονομικών σκανδάλων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες, που κάνουν το γύρο του ισπανικού διαδικτύου.

4 Ιουνίου 2014

Γιατί στη Γαλλία η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία καλεί τους πιστούς να "υιοθετήσουν έναν ιερέα":


Οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μόλις το 56% των Γάλλων αυτοπροσδιορίζονται ως "Καθολικοί" στο θρήσκευμα, ενώ πριν από 18 χρόνια, το 1986, το ποσοστό αυτό έφτανε το 80%! Μάλιστα, στις ηλικίες 18-24, το ποσοστό των αυτοπροσδιοριζόμενων Καθολικών είναι μόλις 47%. Αυτά βλέπει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη χώρα και ξεκινάει μια - αν μη τι άλλο - πρωτότυπη εκστρατεία με σύνθημα "Υιοθέτησε έναν ιερέα" (Adopte un curé)!

3 Ιουνίου 2014

5 τραγούδια made in... Βραζιλία

brazilian-music.tumblr.com

Δικαιωματικά, λόγω Μουντιάλ, ο φετινός Ιούνιος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο μήνας της Βραζιλίας. Μην περιοριστείτε μόνο στα ποδοσφαιρικά γεγονότα, αλλά μπείτε λίγο περισσότερο στο κλίμα γνωρίζοντας τη σύγχρονη, βραζιλιάνικη μουσική. Ε, κι αν ανήκετε στους λίγους τυχερούς που θα βρεθούν έστω και γα λίγες μέρες στην τριγωνική χώρα της Λατινικής Αμερικής, εντυπωσιάστε τους Βραζιλιάνους κάνοντας μια μίνι επίδειξη μουσικών γνώσεων! Μια διευκρίνιση: Αν και οι Βραζιλιάνοι αγαπούν πάρα πολύ τις μπαλάντες και γενικά τις ήρεμες μελωδίες, εδώ περιλαμβάνονται πιο ποπ ακούσματα, που αναδεικνύουν ένα σύγχρονο πρόσωπο της Βραζιλίας, τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει στα τσαρτ της χώρας την τελευταία διετία.

5 τραγούδια made in... Φινλανδία


Η αλήθεια είναι ότι αρκετά φινλανδικά, ροκ (κυρίως) συγκροτήματα είναι γνωστά: από τους Nightwish και τους HIM μέχρι τους Rasmus και τους Sunrise Avenue. Όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τον αγγλόφωνο στίχο. Δεν γνωρίζουμε όμως τίποτε για την κατεξοχήν φινλανδική μουσική, αυτή που ακούγεται τα τελευταία χρόνια στα ραδιόφωνα της παγωμένης χώρας του ευρωπαϊκού βορρά, με αποκλειστικά φινλανδικούς στίχους. Τα 5 ποπ τραγούδια που ακολουθούν θα σας δώσουν μια μικρή ιδέα και - με εξαίρεση την ακατάληπτη φινλανδική γλώσσα - μάλλον δεν θ' απογοητευτείτε, αν δεν περιορίζετε τους μουσικούς σας ορίζοντες μόνο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

2 Ιουνίου 2014

3 τραγούδια για τον Ιούνιο

Δεν είναι πολλά τα τραγούδια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναφέρονται στον μήνα Ιούνιο. Ακόμη πιο λίγα είναι τα τραγούδια που έχουν κάποιο ενδιαφέρον είτε απλά για τις προθέσεις τους είτε για το τελικό αποτέλεσμα. Μια μικρή, μουσική γεύση Ιουνίου μπορείτε να πάρετε στα 3 ξένα τραγούδια, που ακολουθούν.

1 Ιουνίου 2014

6 τρόποι, με τους οποίους το mp3 player έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας


Μετεξέλιξη του γουόκμαν, που σήμερα φαντάζει προϊστορικό, το mp3 player έχει καταφέρει να βάλει κυριολεκτικά τη μουσική στην ζωή μας σε γερές δόσεις, ν' απλοποιήσει την καθημερινότητά μας σε πολλές πτυχές της και να μας διευκολύνει σε άβολες στιγμές. Είναι μια μικρή επανάσταση, που μπορεί να μην άλλαξε τον κόσμο ή τον ρου της ιστορίας, όμως άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εμείς τον κόσμο, μια μουσική χείρα βοηθείας.