Με τις μητροπόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων να πνίγονται από τα καυσαέρια και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας δεν είναι τυχαίο που το 37% των Κινέζων χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι το ποσοστό αυτό είναι και μικρό. Από την άλλη, το ποδήλατο είναι μεν ένα μέσο μεταφοράς φιλικότατο προς το περιβάλλον, όμως μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνο, όταν οι ποδηλάτες δεν έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά, κάτι για το οποίο πολλοί Κινέζοι δεν θα μπορούσαν να περηφανεύονται, αν κρίνει κανείς από τα πολλά φωτοαφιερώματα ή βίντεο της ζούγκλας που επικρατεί στους κινέζικους δρόμους. Το παρακάτω βίντεο περιορίζεται να προβάλλει περίεργες οδηγικές συμπεριφορές ποδηλατών, τους οποίους κανείς δεν θα ήθελε να συναντήσει στο δρόμο του πόσο μάλλον να τους εμπιστευτεί ως οδηγούς - εκτός κι αν σας αρέσει η επικίνδυνη σε βαθμό ανοησίας οδήγηση.
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(665)
lifestyle
(628)
αρχείο
(450)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(344)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(214)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(56)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(28)
24 Ιουνίου 2016
Οι χειρότεροι (και πιο ανόητοι) ποδηλάτες της Κίνας σ' ένα βίντεο
23 Ιουνίου 2016
Συχνά, αδικαιολόγητα γλωσσικά και ορθογραφικά λάθη στο γραπτό λόγο
Με κίνδυνο να παρομοιαστώ με τους γκρινιάριδες παππούδες του Μάπετ Σόου ή να φανώ ως εμμονικός με τη γλώσσα, θα μου επιτρέψετε να βγάλω ένα είδος απωθημένων (αν και στο προφίλ του μπλογκ σημειώνω ρητά ότι το παρόν ιστολόγιο δεν έχει προσανατολισμό έκφρασης αποθημένων) για μια σειρά από γλωσσικά λάθη που αναπαράγονται σωρηδόν σε ηλεκτρονικές σελίδες και εφημερίδες, λάθη που θεωρώ επιεικώς γελοία. Οκ, είναι ανθρώπινο να μην ξέρει κάποιος σωστά την ορθογραφία μιας δύσκολης ή σπάνιας λέξης (αν και όποιος γράφει είτε σε Word είτε σε μπλογκ καλό είναι να ρίχνει μια δεύτερη ματιά σε όσες λέξεις εμφανίζονται με μια κόκκινη γραμμούλα από κάτω), όμως μερικά λάθη είναι πραγματικά αδιανόητα.
22 Ιουνίου 2016
Από τσιράκι σε παπουτσάδικο.. ηθοποιός. Πώς ο Βασίλης Αυλωνίτης και άλλοι (πολύ παλιοί) Έλληνες ηθοποιοί βγήκαν στο σανίδι.
Βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικές τις ιστορίες του πώς κάποιοι παλιοί ηθοποιοί, σε μια εποχή που το επάγγελμα αυτό ήταν πολύ παρεξηγημένο και θεωρούταν ακόμη και ανήθικο, ξεκίνησαν την καριέρα τους μέσα από διαφορετικά επαγγελματικά μετερίζια (είτε επειδή οι ίδιοι το είχαν αποφασίσει είτε επειδή τους τα είχαν επιβάλει οι οικογένειές τους) προτού καταλήξουν να βγουν στο θεατρικό σανίδι. Εδώ έχω κάνει μια ενδεικτική επιλογή με ενδιαφέρουσες ιστορίες για τους Βασίλη Αυλωνίτη, Σοφία Βέμπο, Χρήστο Ευθυμίου, Αλέξανδρο Μινωτή, Χριστόφορο Νέζερ, Πέτρο Κυριακό, Κυριάκο Μαυρέα και Μιχαήλ Κωνσταντίνου.
20 Ιουνίου 2016
Νίκος Σταυρίδης: Το πρώτο του επάγγελμα όντας ακόμη μαθητής στη Σάμο και το ρουσφέτι που ζήτησε από πολιτικό πρόσωπο, όταν πήγε στην Αθήνα
Ο Νίκος Σταυρίδης υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, η εικόνα του οποίου είναι αρκετά οικεία και αγαπητή ακόμη και τόσες δεκαετίες μετά το θάνατό του (κάτι που βέβαια οφείλεται στη δύναμη της μαγείας του κινηματογράφου αλλά και στη σπάνια δύναμη πολλών ελληνικών ταινιών των δεκαετιών του 50 και του 60, που έχουν αντέξει στο χρόνο μέχρι σήμερα). Για την ζωή του πριν βγει στο θεατρικό σανίδι γνωρίζουμε ελάχιστα. Ένα ελάχιστο φως θα ρίξει αυτό το μικρό αφιέρωμα, που βασίζεται σε αφήγηση του ίδιου του ηθοποιού.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)