15 Μαρτίου 2014

Υγιεινή, πεντανόστιμη πίτσα και βάφλα με κοτόπουλο

Για να είναι το φαγητό απολαυστικό, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι και ανθυγιεινό. Καταπληκτικές, νόστιμες και πάνω απ' όλα υγιεινές συνταγές μπορείτε να διαβάσετε στο fitmencook.com ή στη σχετική σελίδα στο Instagram. Φανταστήκατε ποτέ μια θρεπτική, μεσογειακή πίτσα ή μια βάφλα φτιαγμένη όχι από αλεύρι αλλά από γλυκοπατάτες; Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε.

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τροφές που έπεσαν στο πάτωμα; Ο "κανόνας των 5 δευτερολέπτων"


Έχοντας την τύχη να είμαι θείος ενός μικρού "διαβόλου" περίπου 3 ετών, που συνέχεια τρέχει και δεν αφήνει τίποτε όρθιο στο πέρασμά του, προσέχω τις υστερικές αντιδράσεις - της γιαγιάς του κυρίως - όταν πέφτει το κουλούρι ή ό,τι άλλο τρώει στο πάτωμα: "Πφφ.. κακό.. μην το βάζεις στο στόμα.. πέταξε το στα σκουπίδια". Προφανώς, όσο καθαρό κι αν είναι ένα πάτωμα - και δεν μπορεί αυτό να ισχύει ανά πάσα στιγμή - σκόνες και μικρόβια μαζεύονται και καθιστούν την τροφή απαγορευτική. Είναι όμως τόσο απόλυτα τα πράγματα; Μία νέα έρευνα επικροτεί τον "κανόνα των 5 δευτερολέπτων", που υποστηρίζει ότι το φαγητό είναι απολύτως ασφαλές, αρκεί να προλάβουμε να το μαζέψουμε από το πάτωμα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. 

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια του Ισραήλ, του Σαν Μαρίνο, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας


Ήρθε η ώρα για το τρίτο από τα έξι αφιερώματα των τραγουδιών που θ' ακουστούν στη φετινή Γιουροβίζιον της Κοπεγχάγης (6, 8 και 10 Μαΐου). Με τα τραγούδια των δυτικών Βαλκανίων να μην εκπλήσσουν ιδιαίτερα για την πρωτοτυπία τους και τη συμμετοχή του Σαν Μαρίνο να θυμίζει ιταλικές συμμετοχές της δεκαετίας του '90, ένα προβάδισμα (στο σημερινό αφιέρωμα) φαίνεται να έχει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ, κυρίως χάρη στην ενδιαφέρουσα φωνή της ερμηνεύτριας. 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 16 - 22 Μαρτίου 2014


Με την κατάσταση στην κορυφή να παραμένει στάσιμη εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Τζον Λέτζεντ κάνει τη διαφορά με την εντυπωσιακή μπαλάντα "All of Me" και συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική του πορεία φτάνει στο νούμερο τρία του παγκόσμιου τσαρτ. Εντυπωσιακή άνοδος για το "Let It Go", το τραγούδι της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Frozen", που βρέθηκε στο νούμερο εφτά ανεβαίνοντας έντεκα θέσεις μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ θεαματική είσοδο στο τσαρτ έκανε και το "Magic" των Coldplay, προπομπός του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος, που φαίνεται ότι δεν θ' απογοητεύσει τους φαν. 

14 Μαρτίου 2014

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι μισούν τη μουσική;


Είναι κάποιοι άνθρωποι, που μια μουσική νότα ν' ακούσουν από το ραδιόφωνο του διπλανού διαμερίσματος (ακόμη και σε ώρα που δεν είναι κοινής ησυχίας), είναι έτοιμοι να κάνουν παρατήρηση για... ηχορύπανση. Όχι γιατί ακούτε κάποιο εκνευριστικό χιτάκι της εποχής (π.χ. το τελευταίο σουξέ του Παντελίδη), αφού η αντίδρασή τους θα ήταν η ίδια ακόμη κι αν το cd έπαιζε τις "Τέσσερις Εποχές" του Βιβάλντι. Δεν πρόκειται για "παράξενους" γείτονες, αλλά υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Γιατί, λοιπόν, ορισμένοι άνθρωποι απεχθάνονται τη μουσική;

Το ιαπωνικό μυστικό κατά του χειμερινού κρυολογήματος: οι γαργάρες!


Πώς μπορεί κάποιος ν' αποφύγει το χειμωνιάτικο κρυολόγημα; Μπορεί να εύχεται να είναι μαλακός ο καιρός, να φοράει ζεστά ρούχα, ν' αποφεύγει να κυκλοφορεί πολύ στους δρόμους (αν κι έτσι ο οργανισμός γίνεται πιο αδύνατος και ευάλωτος στον ιό), μπορεί επίσης να χαπακώνεται προληπτικά με ασπιρίνες και πολλά άλλα πιθανά και απίθανα. Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία έχουν ένα πιο τρελό μυστικό, που δεν πάει ο νους σας: τις γαργάρες.

13 Μαρτίου 2014

Οι πλουσιότεροι youtubers


Πέρα από τον ψυχαγωγικό του ρόλο ως υποκατάστατο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, το Youtube μπορεί να σε κάνει διάσημο, αν διαθέτεις κάποιο ταλέντο στο τραγούδι, τη μουσική ή το χορό, όμως μπορεί να σε κάνει και πλούσιο, αρκεί ν' ανεβάζεις πετυχημένα βίντεο, με πολλές θεάσεις και φυσικά... διαφημίσεις - αυτή η μάστιγα που εμφανίστηκε τελευταία και στην ιστοσελίδα αυτή "σπάζοντας" τα νεύρα πολλών οπαδών.  

Η αεροπειρατεία που άλλαξε την ζωή της Βίκυς Παγιατάκη (plus ποιο είναι το πραγματικό όνομα της γνωστής αστρολόγου)

Πάνω στο ζάπινγκ, λίγο πριν τις 16.30΄, πέτυχα σήμερα τη Βίκυ Παγιατάκη καλεσμένη στο Φ+Μ Live. Μου αρέσει η στήλη με τις ερωτήσεις που κάνουν ο Φώτης και η Μαρία στους καλεσμένους τους, όταν δεν κάνουν κάποια τηλεφωνική φάρσα, κι έτσι άφησα το τηλεκοντρόλ στην άκρη. Αυτό που μ' εντυπωσίασε, μια αποκάλυψη που ελάχιστοι γνώριζαν, ήταν ότι το γεγονός που ώθησε τη Βίκυ Παγιατάκη να αρχίσει ν' ασχολείται με την αστρολογία ήταν μια εξαιρετικά τραυματική εμπειρία και πιο συγκεκριμένα μια αεροπειρατεία σε σκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μέσα στο οποίο βρισκόταν και η ίδια.

Πώς το κινητό τηλέφωνο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας


Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πολλές χρήσεις: για να στείλουμε sms, mms, να επικοινωνήσουμε με τους κολλητούς μας, να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να παίξουμε παιχνίδια, να μας ξυπνήσει το πρωί την ώρα που θα έχουμε προγραμματίσει... Ωπ! Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι μας προειδοποιούν να κρατάμε σε μακρινή απόσταση το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

12 Μαρτίου 2014

Η πιο σέξι γιαγιά, που μοιάζει συνομήλικη με τις κόρες της! Θα την αναγνωρίσετε; (εικόνες)


Βλέπετε την πάνω φωτογραφία. Τρεις γυναίκες ποζάρουν κρατώντας τρία παιδάκια. Άραγε, αυτές οι γυναίκες είναι φίλες, αδερφές, ξαδέρφες; Οι δύο γυναίκες είναι όντως αδερφές και η τρίτη είναι η μητέρα τους, η γιαγιά των τριών μωρών. Μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε ποια από τις τρεις είναι η γιαγιά;

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας


Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα τραγούδια της Γιουροβίζιον 2014 ταξιδεύει ανατολικά σε πέντε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Πολωνία, το τραγούδι της οποίας έχει ήδη χριστεί φαβορί από τους φαν του διαγωνισμού, οι οποίοι όμως συχνά πέφτουν τραγικά έξω στις προβλέψεις τους. Τα περισσότερα από τα τραγούδια αυτά είναι από αδιάφορα έως κάκιστα, προς μεγάλη χαρά όσων έχουν κουραστεί να βλέπουν να διακρίνονται συνήθως τα ανατολικοευρωπαϊκά τραγούδια. Ή μήπως θα επαναληφθεί και φέτος το φαινόμενο ανεξάρτητα από την ποιότητα των κομματιών;

11 Μαρτίου 2014

Τι ακούσαμε στο Spotify την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2014


Οι One Republic, η Κέιτι Πέρι, η Γαλλίδα Ιντιλά και γενικά ξένοι καλλιτέχνες ήταν οι πιο αγαπημένοι των Ελλήνων χρηστών του Spotify για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου  Στην κατηγορία των πιο viral κομματιών, δηλαδή εκείνων που είχαν τη μεγαλύτερη διάδοση, ξεχωρίζει το υπέροχο, ρετρό αισθητικής "Far From Any Road", το τραγούδι των τίτλων της σειράς "True Detective", που μπορεί αυτήν τη στιγμή να μην προβάλλεται σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά... το ίντερνετ να είναι καλά και τα downloads. Μεταξύ των viral βρίσκεται και το "Λάθος" της Μελίνας Ασλανίδου, ένα τραγούδι του 2005, που σημειώνει δεύτερη καριέρα εννιά χρόνια μετά, χάρη στη συμμετοχή της τραγουδίστριας στο τάλεντ σόου "The Voice" ως μία από τους coach.  Στην κατηγορία των viral, όμως, συναντούμε και τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου για να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη φετινή Γιουροβίζιον, παρόλο που το τραγούδι δεν κατάφερε να κερδίσει το σουηδικό τελικό.

Τα 7 καλύτερα ανέκδοτα με θέμα το φαγητό.


Για πολλούς ανθρώπους το φαγητό είναι απόλαυση στον ουρανίσκο, γι' άλλους είναι μια παρηγοριά στις δυσκολίες της ζωής, ορισμένοι τρώνε μηχανικά από συνήθεια, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που απλά σπάνε πλάκα με το φαγητό μέσα από περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένα ανέκδοτα. Σερφάροντας στο ίντερνετ βρήκα πολλά, τα περισσότερα από τα οποία είναι εξαιρετικά σύντομα (ερώτηση-απάντηση) και από αυτά επέλεξα τα επτά, που τα βρήκα κάπως πιο "νόστιμα". Απολαύστε τα:

Γιατί η ελληνική τηλεόραση ΔΕΝ μιλάει ελληνικά;


Τι γλώσσα μιλάει η ελληνική τηλεόραση; Η ερώτηση δεν είναι τόσο αφελής, όσο φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Και μπορεί οι παρουσιαστές, οι ηθοποιοί, όλοι όσοι εμφανίζονται στο γυαλί να μιλούν ελληνικά, για τους τηλεθεατές όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο απλά τα πράγματα, αφού για να μπορέσουν να προφέρουν το όνομα του αγαπημένου τους προγράμματος πρέπει να ξέρουν καλά αγγλικά. 

10 Μαρτίου 2014

Αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν και τα συντρίμμια τους δεν βρέθηκαν ποτέ ή εντοπίστηκαν τυχαία μετά από μισό αιώνα!

Η ιστορία με την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines είναι πραγματικά πολύ περίεργη, δεν είναι όμως και η μοναδική. Κι άλλες φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις αεροσκαφών που εξαφανίστηκαν, ενώ πετούσαν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εξαφάνιση ενός airbus της Air France, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο ντε Τζανέιρο - Παρίσι, τον Ιούνιο του 2009. Βέβαια, τα συντρίμμια του συγκεκριμένου αεροσκάφους τελικά ανακαλύφτηκαν ύστερα από δύο περίπου χρόνια, όπως και το μαύρο κουτί, που βοήθησε τους ειδικούς να βγάλουν άκρη για το τι ακριβώς είχε συμβεί, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις αεροπλάνων που μοιάζει να άνοιξε η γη και να τα κατάπιε. 

9 Μαρτίου 2014

Πώς μια γυναίκα περιγράφει τις συχνές εξωσωματικές εμπειρίες της - Τι εκτιμούν οι επιστήμονες, που μελετούν την περίπτωσή της

Μια 24χρονη γυναίκα αποτελεί αντικείμενο έρευνας επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οτάβα, οι οποίοι ελπίζουν να ξεκλειδώσουν την αιτία που προκαλεί σε ορισμένους ανθρώπους να βιώσουν εξωσωματικές εμπειρίες. Η περίπτωση της 24χρονης είναι πραγματικά σπάνια, αν όχι μοναδική, καθώς συχνά - την ώρα του ύπνου - αισθάνεται το σώμα της να αιωρείται και να ίπταται στο χώρο. Μάλιστα, πρόκειται για απόλυτα συνειδητές εξωσωματικές εμπειρίες, με τη νεαρή γυναίκα να έχει πλήρη συνείδηση αυτού που της συμβαίνει. Αυτές οι εμπειρίες ξεκίνησαν από την εποχή της παιδικής της ηλικίας κι αν δεν είχε γνωστοποιήσει μέχρι τώρα την ιδιαίτερη ικανότητά της, αυτό συνέβαινε, επειδή πίστευε ότι ήταν κάτι σύνηθες σε όλους.

Η τεράστια επιτυχία που είχε γνωρίσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Σιγκαπούρη ως Υπολοχαγός Νατάσα - Ποια ταινία προβλήθηκε ως... "Νατάσα 2" και η συνέντευξή της Αλίκης σε εφημερίδα της Σιγκαπούρης το 1976


Γνωρίζατε ότι τη διετία 1975-1976 η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν εξαιρετικά διάσημη στη Σιγκαπούρη και ότι μάλιστα προβλήθηκαν τέσσερις ταινίες της στη χώρα αυτή; Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1975, όταν στους κινηματογράφους της Σιγκαπούρης - άγνωστο πώς - προβλήθηκε η εμπορικότερη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, "Υπολοχαγός Νατάσα". Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η Αλίκη ήταν γνωστή ως "Νατάσα" και μάλιστα οι εφημερίδες της χώρας έκαναν αφιερώματα στην «εθνική σταρ».