7 Απριλίου 2012

Ο "ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΓΕΝΗΣ ΑΝΤΡΑΣ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΠ ΕΙΔΩΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Στην πιο πάνω φωτογραφία δεκάδες άτομα τρέχουν στης γέφυρα Κούπερ της Νέας Υόρκης στα πλαίσια ενός αγώνα ταχύτητας 10 χιλιομέτρων, όμως το μάτι εστιάζει αυτόματα σε έναν μόνο δρομέα, γύρω από τον οποίο έχει αναπτυχθεί μια πραγματική φρενίτιδα στο ίντερνετ και τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες απονέμοντας του τον τίτλο του "υπερβολικά φωτογενούς άντρα". Αν τυχόν δεν καταλάβατε σε ποιον αναφέρομαι, κάτι που το θεωρώ μάλλον απίθανο, ο λόγος γίνεται για τον άντρα στη δεύτερη σειρά με το μοβ μπλουζάκι και τον αριθμό 85917.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ


Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στη φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, είναι έξι γιαγιάδες. Πρόκειται για τις Buranovskiye Babushki (ή "Γιαγιάδες από το Μπουράνοβο", όπως μεταφράζεται το όνομα τους στα ελληνικά), οι οποίες θα τραγουδήσουν το "Party For Everybody", μια συμμετοχή που έχει διχάσει, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν διασκεδαστικό θέαμα να βλέπουν έξι γυναίκες άνω των εβδομήντα να τραγουδούν και να χορεύουν ένα αδιάφορο ποπ τραγουδάκι, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν την όλη ιδέα απλά γραφική. 

"ΣΥΝΝΕΦΑ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ


Το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, κείμενο μεταξύ Ελβετίας και Αυστρίας, είναι ένα από τα μικρότερα κράτη στην Ευρώπη και στον κόσμο, όμως το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του είναι πολύ υψηλό, καθώς η χώρα αποτελεί δημοφιλή φορολογικό παράδεισο. Παράλληλα, το Λιχτενστάιν είναι από τις τελευταίες συνταγματικές μοναρχίες στην Ευρώπη, ενώ το πιο πρόσφατο Σύνταγμα, με το οποίο παραχωρήθηκαν ευρείες αρμοδιότητες στο Κοινοβούλιο του ψηφίστηκε μόλις το 2003. Ωστόσο, ο ρόλος του Πρίγκηπα ως επικεφαλής του κράτους είναι αρκετά σημαντικός και παρεμβατικός, σε σημείο που να προκαλούνται αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και να απειλείται ακόμα και το μέλλον της, όπως διαβάζω σε δημοσίευμα της γαλλόφωνης, ελβετικής εφημερίδας LE TEMPS.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 7 Απριλίου 2012. Η εκκλησία μας γιορτάζει το Σάββατο του Λαζάρου, ενώ σήμερα είναι το Μ. Σάββατο για τους ρωμαιοκαθολικούς και τις προτεσταντικές εκκλησίες. 

6 Απριλίου 2012

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ;


Όλοι θυμόμαστε πώς μέχρι πριν λίγα χρόνια η ελληνική κρατική τηλεόραση προέβαλε το διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον ως τη "σημαία" του προγράμματος της (μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ) και πόσο βάρος έριχνε στην επιλογή ενός τραγουδιού που θα έφερνε το διαγωνισμό στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο η νίκη του 2005 δεν ήταν φαίνεται αρκετή, αλλά είχε αναγορευτεί σχεδόν σαν εθνικός στόχος το να κερδίζουμε και να διοργανώνουμε το διαγωνισμό κάθε χρόνο. Το μότο ήταν "όλα για τη νίκη" με ακριβά πρόμο τουρ, με επιλογή δημοφιλών τραγουδιστών και το στήσιμο πανάκριβων σόου, οτιδήποτε - σε νόμιμα πλαίσια - έκρινε η τότε διοίκηση της ΕΡΤ ότι θα βοηθούσε τη νίκη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.  Και μπορεί η ΕΡΤ να περιοριζόταν σε σπατάλες, η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας όμως το 'χει πάρει τόσο ζεστά το ενδεχόμενο μίας νίκης στο φετινό διαγωνισμό, ώστε να παρεμβαίνει ακόμα και στο στήσιμο του τραγουδιού και να δίνει αφορμές για επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 8 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σάρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο άλμπουμ της Μαντόνα με τίτλο "MDNA" πραγματοποιώντας 740.000 πωλήσεις μέσα σε μία εβδομάδα παγκοσμίως. Στην τρίτη θέση υποχώρησε το "21" της Αντέλ, ενώ οι αρκετές είναι οι νέες είσοδοι της εβδομάδας στο τοπ10 του παγκόσμιου albums chart, μεταξύ των οποίων η επανακυκλοφορία του "Teenage Dream" της Κέιτι Πέρι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 8 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι ο κυρίαρχος του παγκόσμιου singles chart της εβδομάδας με το νέο του τραγούδι με τίτλο "Boyfriend" από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του. Στο τοπ10 έχουμε ακόμα δύο νέες εισόδους, το "Call Me Maybe" του Carly Rae Jespen και το "Turn Up The Music" του Chris Brown ενώ για πρώτη φορά λείπει η Αντέλ, η οποία έπεσε στη δέκατη έκτη θέση με το "Set Fire To The Rain".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012.
Στις καθολικές και προτεσταντικές χριστιανικές εκκλησίες σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή. Στα περισσότερα κράτη η σημερινή ημέρα είναι αργία και ημέρα νηστείας, ενώ σε ορισμένα κράτη, όπως η Ιρλανδία, απαγορεύεται ακόμα και η πώληση αλκοόλ. Στη Μ. Βρετανία πάντως σήμερα ψήνουν και τρώνε ζεστά τσουρεκάκια πάνω στα οποία είναι χαραγμένο ένα σταυρός.

5 Απριλίου 2012

ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Ποια είναι η τελευταία ηρωϊκή πράξη του Ράιαν Γκόσλινγκ;
Τι εξομολογείται η Ριάνα για τον Κρις Μπράουν και τι απαντάει στους επικριτές της;
Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μάρκ Άντονυ είναι και πάλι μαζί;
Ποιος ηθοποιός δηλώνει ότι αυτός ευθύνεται για το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ και της Τζένιφερ Άνιστον.
Τέσσερα "καυτά" ερωτήματα ζητούν απαντήσεις. Απλά, διάβασε τες!

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ


Δεν ξέρω αν είχατε ποτέ την απορία πώς γιορτάζουν το Πάσχα οι Σκανδιναβοί. Τα πασχαλινά αυγά, το πασχαλινό κουνελάκι, τα αρνίσια παϊδάκια είναι ορισμένα από τα κοινά στοιχεία που μοιράζεται το σκανδιναβικό Πάσχα σε σχέση με τους άλλους λαούς. Ok, στην Ελλάδα δεν έχουμε πασχαλινό κουνελάκι, αλλά τα άλλα είναι λίγο πολύ κοινά. Ποιες είναι όμως οι διαφορές; 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επτά είναι οι καινούριες ταινίες της εβδομάδας, εκ των οποίων η μία είναι η επανέκδοση της ταινίας των ρεκόρ "Τιτανικός" του Τζέιμς Κάμερον σε μορφή 3D. Οι υπόλοιπες νέες ταινίες της εβδομάδας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, από το νεανικό "Project X" και τον "Λόραξ" μέχρι το αισιόδοξο δράμα "50/50" και το ελληνικό δράμα "Τρεις μέρες ευτυχίας". Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα και δύο ντοκιμαντέρ, τα οποία εξετάζουν την οικονομική κρίση από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται για την"Ολιγαρχία" του Στέλιου Κούλογλου και ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" που έκανε αισθητή την παρουσία του πέρυσι ιδιαίτερα στη χώρας μας και την Ισπανία, όπου και ξεκίνησε.

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ


Η 28χρονη Τζούλι Φλίγκαρ από την Ουάσινγκτον μοιράστηκε στην κάμερα της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑBC με τίτλο "Good Morning America" την εμπειρία της ως ναρκοληπτική. Θα αναρωτηθείτε ίσως και γιατί να μας αφορά η συνέντευξη της συγκεκριμένης κοπέλας σε έναν ξένο τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι γνωρίζουμε μέσω αυτής λίγο καλύτερα την ασθένεια της ναρκοληψίας. Ενδεχομένως να είναι μια σπάνια ασθένεια, αλλά δε δικαιούμαστε να κλείσουμε τα μάτια προσποιούμενοι απλά ότι δεν υπάρχει. Αφού λοιπόν διάβασα το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του έγκυρου abcnews, στο οποίο καταθέτουν την ιατρική άποψη και ειδικοί επιστήμονες, το μεταφέρω περιληπτικά για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται να μάθει δυο απλά πραγματάκια για τη ναρκοληψία.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη η παραμονή του "We Are Young" από τους fun για πέμπτη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου Billboard 100, ωστόσο το τοπ10 της εβδομάδας χαρακτηρίζεται κυρίως από μία εντυπωσιακή νέα είσοδο και μία απουσία. Ο Justin Bieber κατάφερε να εκτοξευθεί κατευθείαν στη δεύτερη θέση του αμερικάνικου τοπ10 με το τραγούδι "Boyfriend", που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για το νεαρό Καναδό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα είχε καταφέρει αν φτάσει μόλις μέχρι την πέμπτη θέση του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι του "Baby" το Φεβρουάριο του 2010. Παράλληλα, το "Boyfriend" σημείωσε καταπληκτικές ψηφιακές πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πετυχαίνοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη απουσία της εβδομάδας είναι η βρετανίδα Adele, η οποία δεν εκπροσωπείται με κάποιο τραγούδι στο τοπ10 του Billboard αυτής της εβδομάδας ύστερα από πολλές πολλές εβδομάδες, ενώ κάποια στιγμή έτυχε να βρίσκεται στη "χρυσή δεκάδα" με τρία διαφορετικά τραγούδια.

ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

"Ο Μυστικός Δείπνος", όπως τον φαντάστηκε και τον ζωγράφισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Σήμερα είναι Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012. Στις δυτικές χριστιανικές εκκλησίες σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη. Ο τρόπος εορτασμού της ημέρας δεν είναι ίδιος σε όλες τις χώρες. Το πιο  διαδεδομένο έθιμο της ημέρας είναι το πλύσιμο των ποδιών στην εκκλησία, όπως είχε κάνει ο Ιησούς στους μαθητές του μετά το τελευταίο τους κοινό δείπνο, λίγο πριν συλληφθεί από τους Ρωμαίους, αλλά και η ευλογία των πιστών με λάδι. Επίσης, σε αρκετές χώρες σταματούν από σήμερα να ηχούν οι καμπάνες των εκκλησιών μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ!

Η 83χρονη Μαρί Κόλσταντ είναι κεφάτη, γιατί μόλις γύρισε από τον πλαστικό της. Και καλά, το στήθος είναι σαν καινούριο. Με το μπράτσο όμως τι γίνεται, κοπελιά;

Η εικόνα της παραδοσιακής γιαγιάς που ντυμένη στα μαύρα, με τα μαλλιά πλεξούδα και ένα τσεμπέρι στα μαλλιά προσέχει τα εγγονάκια της, είναι πολύ μακρινή. Σήμερα, οι γυναίκες (αλλά και οι άνδρες) που έχουν βγει στη σύνταξη, διεκδικούν όχι απλά το δικαίωμα στην προσωπική ζωή αλλά και το δικαίωμα στη νιότη. Βλέπετε, το πουλί της νιότης είναι όντως γλυκό, όπως έλεγε και ο Τένεσι Ουίλιαμς στο ομώνυμο θεατρικό του έργο, και σήμερα υπάρχουν τα μέσα που μπορούν να το διασφαλίσουν σε όποιον το επιθυμεί, αρκεί να έχει και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην άκρη για την ικανοποίηση της προσωπικής του ματαιοδοξίας.

4 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Μπορεί το δικό μας Πάσχα φέτος να πέφτει στις 15 Απριλίου, ωστόσο οι ρωμαιοκαθολικοί και οι προτεστάντες διανύουν ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν και στις περισσότερες χώρες η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Θα κάνουμε μια περιήγηση σε πέντε διαφορετικά σημεία του πλανήτη (στην Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Αϊτή) να δούμς πώς γιορτάζουν και κυρίως τι τρώνε το Πάσχα στις χώρες αυτές. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι το αρνάκι δεν αποτελεί μόνο ελληνικό πασχαλινό φαγητό, απλά οι άλλοι λαοί δεν το... σουβλίζουν.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ (Η πρώτη πτήση και το πρώτο δυστύχημα της πολεμικής αεροπορίας)


Στις 4 Απριλίου 1913 (π.η.) σημειώθηκε το πρώτο δυστύχημα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Επρόκειτο για ένα αεροπλάνο τύπου Bleriot XI με δύο επιβάτες, τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μάνο, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί ύστερα από ατύχημα στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Δεκατέσσερις μήνες νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου 1912, ο Αργυρόπουλος είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος πετώντας με αεροσκάφος τύπου Νιούπορτ πάνω από την πρωτεύουσα.. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012. Σήμερα έχει γενέθλια ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, ο σύγχρονος κινηματογραφικός Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος γίνεται 47 ετών. Χρόνια του πολλά! Σήμερα όμως είναι και πολλές οι γιορτές σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ας τις δούμε ποιες είναι:

O 11ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ... ΠΙΤΣΑ

Ο δυστυχισμένος Έλληνας επιστρέφει τα ευρώ του στην Τράπεζα και η ελληνική κυβέρνηση ξεπληρώνει τους δανειστές της με τη μέθοδο της πίτσας, όπως το φαντάστηκε ένας 11χρονος από την Ολλανδία (κάνε κλικ για μεγέθυνση)

Είναι σίγουρα θετικό να βλέπει κάποιος ένα εντεκάχρονο αγόρι να ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει γύρω του και να παίρνει θέση καταθέτοντας τη δική του πρόταση ακόμα και για ένα δαιδαλώδες θέμα όπως είναι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Από την άλλη όμως, καθώς τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι περισσότερο φορείς των απόψεων που ακούν από το περιβάλλον τους χωρίς να έχουν τη συνολική εικόνα ενός προβλήματος, θεωρώ ότι πρέπει να τυγχάνουν εξίσου αυστηρής κριτικής ειδικά όταν οι απόψεις που εκφράζουν είναι από αφελείς έως επικίνδυνες - δύο έννοιες που δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους. 

3 Απριλίου 2012

ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ !!

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Φρεντ Μπένετ που ποζάρει πλέον χαμογελαστός έξω από το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του.

Θυμάστε στην ταινία "Γάμος α λα ελληνικά", όπου ο αδερφός της Τούλας έμαθε κάποιες ελληνικές φράσεις στον Ίαν, τον μέλλοντα σύζυγο της αδερφής του, όταν εκείνος ήθελε να εντυπωσιάσει το ελληνικό σόι της αγαπημένης του; Φυσικά η φράση "έχω τρία αρχίδια" δε σημαίνει "περάστε όλοι στο σπίτι", όπως και δεν είναι καθόλου ευγενικό να πεις στη μέλλουσα πεθερά σου "ωραία βυζιά" εάν θέλεις να την ευχαριστήσεις για το φαγητό, μόνο που ο ήρωας της ταινίας το έμαθε κάπως αργά. Βέβαια, μία τέτοια γλωσσική παρεξήγηση είναι περισσότερο ανώδυνη και διασκεδαστική σε σχέση με αυτό που έπαθε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Ζηλανδία, ο  οποίος "χάθηκε στη μετάφραση" όχι από κάποιον Έλληνα αλλά από τον Ταϊλανδό υπάλληλο του. 

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (26 ΜΑΡΤΙΟΥ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)


Ελαφρά υποχώρηση σημείωσαν οι τηλεθεάσεις της περασμένης εβδομάδας με τους τηλεθεατές να αρχίζουν σιγά-σιγά να εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό και να απομακρύνονται από τις σειρήνες της μικρής οθόνης. Στο τοπ10 της εβδομάδας συναντούμε πάντως την κλασσική εικόνα για τη σαιζόν που διανύουμε, με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση και να έπονται τα τρία σίριαλ της prime time του MEGA που έχουν ξεχωρίσει ("Βασιλιάδες", "Πίσω στο σπίτι" και "Κλινική Περίπτωση"), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάνουν την εμφάνιση τους στο τοπ10 (και μάλιστα στις ίδιες θέσεις σε σχέση με την περασμένη) το τάλεντ σόου "Ελλάδα, έχεις ταλέντο", όπως και η εκπομπή έντονων συναισθηματικών εντάσεων "Πάμε πακέτο" με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: LEONA LEWIS/AVICII - COLLIDE


Η Λιόνα Λιούς ήρθε στο προσκήνιο μέσα από το βρετανικό τάλεντ σόου X-factor, όταν αναδείχθηκε νικήτρια της τρίτης σαιζόν του τάλεντ σόου το 2006. Έχοντας αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες φωνές που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, η Λιούις κατάφερε με το πρώτο της σινγκλ με τίτλο "A Moment Like This", που κυκλοφόρησε μόλις τέσσερις ημέρες μετά το τέλος του X-factor, στις 20 Δεκεμβρίου 2006, να σπάσει το ρεκόρ ψηφιακών πωλήσεων στο itunes με 50.000 "κατεβάσματα" μέσα στα πρώτα τριάντα λεπτά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 3 Απριλίου 2012
Πολλοί είναι οι διάσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν σήμερα τα γενέθλιά τους. Ο Μιχάλης Ρακιντζής κλείνει τα 55, ένα κεράκι λιγότερο θα σβήσει ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν, τα 51 κλείνει ο Έντι Μέρφι, σαρανταρίζει και επισήμως η Τζένι Γκαρθ (η Κέλι από τα "Χτυποκράδια στο Μπέβερλι Χιλς"), τα 27 κλείνει η Λιόνα Λιούις, ενώ 22 γίνεται ο Σωτήρης Νίνης.

2 Απριλίου 2012

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΖΑΣΤΙΝ ΘΕΡΟΥ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ LOVE STORY


Μετά το χωρισμό της Τζένιφερ Άνιστον από τον Μπραντ Πιτ δεν ήταν και λίγες οι πραγματικές ή υποτιθέμενες σχέσεις της ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού με άλλους σταρ του Χόλιγουντ, κυρίως δε με τους συμπρωταγωνιστές της στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε. Ωστόσο, η πιο μεγάλη σε διάρκεια και, όπως φαίνονται τα πράγματα, πιο σοβαρή σχέση της 43χρονης Τζένιφερ μετά τον Μπραντ Πιτ είναι η τωρινή της σχέση με τον 40χρονο κωμικό ηθοποιό και συγγραφέα Τζάστιν Θερού.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012
Χρόνια πολλά στο Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος κλείνει τα 64, αλλά και στον ιρλανδό ηθοποιό Μάικλ Φασμπέντερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1977.

1 Απριλίου 2012

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟ ΣΕΞ;


Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η εταιρία Ifop προχώρησε σε μια άλλου τύπου σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, με σκοπό όχι να μετρήσει την εκλογική δύναμη των υποψηφίων προέδρων, αλλά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ψηφοφόρων τους. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το σεξ και η πολιτική είναι πιασμένες από το χέρι χαρακτηρίζοντας την πολιτική ως αφροδισιακό. Επαληθεύονται άραγε οι στερεοτυπικές αντιλήψεις που θέλουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους να είναι πιο συντηρητικοί και στην προσωπική τους ζωή και τους πιο προοδευτικούς να προσεγγίζουν το σεξ με πιο ανοιχτά μυαλά; 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 1 Απριλίου 2012. Πρωταπριλιά σήμερα, οπότε προσέξτε μη σας ξεγελάσει κάποιος. Αντίθετα, εσείς ξεγελάστε όσους περισσότερους μπορείτε προσέχοντας να μην προβάλλετε το "θύμα" σας. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε έχουμε το ίδιο χιούμορ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβόμαστε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ


Ο Απρίλιος είναι ο τέταρτος μήνας του έτους. Το ελληνικό του όνομα προέρχεται από τη λατινική του ονομασία Aprile, η οποία ετυμολογικά συνδέεται με το λατινικό ρήμα aprire, που σημαίνει "ανοίγω", μιας και είναι ο κατεξοχήν μήνας που ανθίζουν τα λουλούδια, ή προέρχεται από τη θεά Αφροδίτη, καθώς τη ρωμαϊκή εποχή θεωρείτο ως ο ιερός μήνας της αρχαίας θεάς του έρωτα.

ΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1883


Στις 2 Απριλίου 1883 εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της θρυλικής εβδομαδιαίας, σατιρικής εφημερίδας "Ο Ρωμηός" μοναδικός συντάκτης, όπως και εκδότης, της οποίας ήταν ο Γεώργιος Σουρής, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους σατιρικούς ποιητές, ο οποίος μάλιστα είχε χαρακτηριστεί και ως "σύγχρονος Αριστοφάνης".