15 Ιουνίου 2013

Η 45χρονη βουλευτής που θέλει ν' αναδειχτεί Βασίλισσα της Ομορφιάς


Τι κι αν στις 29 Μαΐου έκλεισε τα 45. Η Σινγκρίντουρ Ίνγκιμπγιορκ Ίνγκαντοτιρ (Sigríður Ingibjörg Ingadóttir), βουλευτής του κεντροαριστερού ισλανδικού κόμματος Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία, υπέβαλε αίτηση συμμετοχής για την ανάδειξη της Σταρ Ισλανδία, στο διαγωνισμό ομορφιάς που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2013. Είναι τόσο εντυπωσιακή η 45αρα βουλετίνα ή έχει τόσο μεγάλη ιδέα για την εξωτερική της εμφάνισης Ούτε το ένα ούτε το άλλο, καθώς η Σινγκρίντουρ αποβλέπει στην καταγγελία του θεσμού.
Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η τελευταία φορά που διεξήχθη διαγωνισμός ομορφιάς στη χρεοκοπημένη Ισλανδία ήταν το 2011. Ύστερα από ένα διάλειμμα μιας χρονιάς, οι διοργανωτές των ισλανδικών καλλιστείων επέστρεψαν δριμύτεροι με μια πρωτοποριακή ιδέα, σε μια χώρα που ούτως ή άλλως είναι γνωστή για περίεργες αποφάσεις, όπως η απαγόρευση του διαδικτυακού πορνό. Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις γυναίκες, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ δεν θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα στάνταρντ ομορφιάς. 
Την καινοτομία αυτή εκμεταλλεύτηκαν αρκετές φεμινίστριες της Ισλανδίας, οι οποίες έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και η 45χρονη Σινγκρίντουρ - στην Ισλανδία τα άτομα δεν προσδιορίζονται από το επώνυμο, αλλά από το βαφτιστικό τους όνομα. Όπως έχει δηλώσει στην κρατική τηλεόραση της χώρας, η πρόθεση της είναι να διαμαρτυρηθεί για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, όπου οι γυναίκες κρίνονται βάσει της εξωτερικής τους ομορφιάς, εν έτει 2013. 
Υπάρχει περίπτωση να τη φορέσει την κορδέλα; 



Σχετικά θέματα:

Σαν σήμερα: 15 Ιουνίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 16 - 22 Ιουνίου 2013.


Παντού νούμερο ένα το "Blurred Lines" του Ρόμπιν Θικ, που μπορεί προσωπικά να το βρίσκω αδιάφορο, όμως αρέσει πολύ όχι μόνο στους Ευρωπαίους, αλλά και στους Αμερικανούς. Πολύ ψηλά παραμένει σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία το "Get Lucky", ενώ ειδικά στο γαλλικό τσαρτ συνεχίζει ψηλά, σταθερά στην τρίτη θέση, η χορευτική επιτυχία "Bella", που αξίζει ν' ανακαλύψετε. Είναι μια απλή, καλοκαιρινή μαγεία!

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 16 - 22 Ιουνίου 2013


Θα καταφέρει τις επόμενες εβδομάδες ο Μπρούνο Μαρς να σημειώσει χατ τρικ; Πάντως, ακόμη ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ του ("Unorthodox Jukebox") κατάφερε να μπει στο τοπ20 του αμερικάνικου τσαρτ φτάνοντας στη 16η θέση -άνοδος 9 θέσεως σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.  Εν τω μεταξύ, στην κορυφή ανέβηκε ο Ρόμπιν Θικ με τις "Θολές γραμμές" του εκτοπίζοντας το πολύ πετυχημένο ντουέτο Μακλμορ και Ράιαν Λούις, ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε για δεύτερη εβδομάδα το "Get Lucky", που μπορεί να μην πάτησε στο νούμερο ένα μέχρι στιγμής, ωστόσο έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του πιο αντιπροσωπευτικού τραγουδιού για το καλοκαίρι του 2013.

Ο πιο καλτ διάλογος που έχετε δει σε κινηματογραφική ταινία


Ο τίτλος της ταινίας, από την οποία προέρχεται και το ακόλουθο απόσπασμα, δεν είναι γνωστός. Ωστόσο, η συγκεκριμένη σκηνή θα σας μείνε αξέχαστη. Πρόκειται για μια από τις πιο περίεργες, όσο και ξεκαρδιστικές σκηνές που έχετε δει, αν και η πρόθεση του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου μάλλον δεν ήταν αυτή.

14 Ιουνίου 2013

Σαν σήμερα: 14 Ιουνίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013.

Όταν το ΕΙΡΤ αναδιαρθρώθηκε και έγινε ΕΡΤ


"Ιδρύεται διά του παρόντος νομικόν πρόσωπον ιδιωτικού δικαίου, υπό την επωνυμίαν "Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόρασις" (Ε.Ρ.Τ.), εδρεύον εν Αθήναις, διά την οργάνωσιν, εκμετάλλευσιν και ανάπτυξιν της Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως". Και όπως οριζόταν στο άρθρο 3 του ίδιου νόμου:
"1. Σκοπός της Ε.Ρ.Τ. είναι η διά της ασκήσεως του κατά το άρθρον 1 δικαιώματος ενημέρωσις, επιμόρφωσις και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.
Αι εκπομπαί της Ε.Ρ.Τ. οφείλουν να διαπνέωνται από δημοκρατικόν πνεύμα, συνείδησιν πολιτιστικής ευθύνης, ανθρωπισμόν και αντικειμενικότητα, να είναι δε προσηρμοσμέναι εις την ελληνικήν πραγματικότητα". Και κάπως έτσι, γεννήθηκε η ΕΡΤ, ως διάδοχος του ΕΙΡΤ, το Νοέμβριο του 1975.

13 Ιουνίου 2013

Ο πρώτος ελληνικός, πειραματικός τηλεοπτικός σταθμός


Το Σεπτέμβριο του 1960, η Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη για τους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν το μοναδικό προνόμιο να είναι οι πρώτοι που θα παρακολουθούσαν το πρόγραμμα ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού. Επρόκειτο για τον πειραματικό τηλεοπτικό σταθμό της ΔΕΗ, που φιλοξενείτο στο περίπτερο της επιχείρησης και περιελάμβανε ένα πλήρες στούντιο, που είχαν στήσει τεχνικοί της Philips, ενώ το πρόγραμμα του αναμεταδιδόταν από 100 τηλεοπτικούς δέκτες (επίσης της εταιρίας Philips), οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι τόσο στο χώρο της ΔΕΘ όσο και σε άλλα μέρη της Θεσσαλονίκης.

Σαν σήμερα: 13 Ιουνίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013. Κοίτα να δεις που μετά το κλείσιμο έγινε τρέντι να βλέπει κανείς ΕΡΤ - έστω και ως web tv.

12 Ιουνίου 2013

Πώς θ' ακουγόταν το "Get Lucky" σε διαφορετικές εποχές; (βίντεο)


Η μουσική είναι μια τέχνη που διαρκώς εξελίσσεται. Ειδικά από τον 20ο αιώνα και μετά, αλλάζει με μεγάλη συχνότητα, σε σημείο η κάθε δεκαετία να έχει το δικό της, ιδιαίτερο μουσικό στίγμα. Ένας τύπος από τη Γαλλία, που στο youtube χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "PV NOVA" και αυτοσυστήνεται ως μουσικός, κωμικός, μπλόγκερ και νίντζα", σκέφτηκε να κάνει ένα μουσικό παιχνίδι με το απόλυτο μουσικό χιτ των τελευταίων εβδομάδων, το "Get Lucky" των Daft Punk. Ανέβασε ένα βίντεο με διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού, πώς θ' ακουγόταν το "Get Lucky" σε διαφορετικές εποχές, όπως τις ρεμιξάρισε ο ίδιος. Ξεκινάει από τη δεκαετία του 1920 και φτάνει μέχρι το... 2020, όπως ο PV NOVA φαντάζεται ότι θα ακούγονται τα τραγούδια του μέλλοντος.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης του 2013. Σημαντική βελτίωση για την Ελλάδα


Για ακόμη μία χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη" δημοσιοποίησε την κατάταξη των κρατών με βάσει τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, όπως έχει καθιερώσει από το 2007. Σε γενικές γραμμές, η έκθεση του Ινστιτούτου δεν είναι αισιόδοξη, καθώς επισημαίνει ότι το 2013 είναι κατά 5% λιγότερο ειρηνικό σε σχέση με το 2008, λόγω κυρίως της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών και των ανθρωποκτονιών. 

Σαν σήμερα: 12 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ντΕΡΤια


Να, λοιπόν, που οι αρχαίοι μας πρόγονοι επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά. Η υπέρβαση του μέτρου επιφέρει αλαζονεία. Η αλαζονεία οδηγεί στην ύβρι και η ύβρις στην πτώση -όχι απαραίτητα πτώση από την εξουσία, αλλά έστω πτώση ηθική, που γεννά ένα αίσθημα περιφρόνησης. 

11 Ιουνίου 2013

Οι δάσκαλοι στη Γαλλία είναι τόσο κακοί ή είναι απλά μεγάλοι γκαφατζήδες;

Λοιπόν, κάτι πολύ περίεργο τρέχει με τους Γάλλους δασκάλους και πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι υπερβολή, μια εύκολη γενίκευση που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα. Τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από περίεργες συμπεριφορές δασκάλων μέσα στην τάξη, την ώρα του μαθήματος, που μας κάνουν ν' αναρωτηθούμε αν για όλα φταίει το γαλλικό κρασί ή κάτι έχει ο αέρας.

Σαν σήμερα: 11 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013.

10 Ιουνίου 2013

Η διήγηση του Ραφαέλ Ναδάλ για το διαζύγιο των γονιών του και πώς εξ αιτίας του έχασε το σερί από νίκες στο Γουίμπλεντον


Το 2011, κυκλοφόρησε -γραμμένη στα αγγλικά- η αυτοβιογραφία του παγκόσμιου πρωταθλητή του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ, που συνέγραψε ο ίδιος σε συνεργασία με το συγγραφέα Τζον Κάρλιν. Στο βιβλίο "Rafa: My Story", ο Ναδάλ αφηγείται διάφορα περιστατικά από το ξεκίνημα της καριέρας του και πώς ο θείος του και προπονητής του στο τένις του ενέπνευσε τον πρωταθλητισμό μέχρι πτυχές της προσωπικής του ζωής, όπως το απρόσμενο διαζύγιο των γονιών του, τους οποίους αγαπούσε πάρα πολύ και συγκατοικούσε μαζί τους στο πατρικό του σπίτι. Αξίζει να σταθούμε σ' αυτό το τελευταίο, όχι απλά για το κουτσομπολιό, αλλά γιατί μέσα από την περιγραφή του βιβλίο του, ο Ναδάλ αναδεικνύει πώς μια δυνατή, αρνητικής εμπειρία στην προσωπική μας ζωή, μια δυσκολία που περνάμε κάποια περίοδο, όσο κι αν επιχειρούμε να την καταπιέσουμε, μας επηρεάζει συνολικά πολύ περισσότερο απ' όσο θα θέλαμε.

Διάσημοι που μένουν με τους γονείς τους.


Αν το ότι εξακολουθείς να ζεις στο πατρικό σου σπίτι, παρέα με τους γονείς, σ' έχει πάρει από κάτω, αγαπητέ αναγνώστη, καλό θα 'ταν να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι, που -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- δεν λένε ν' αποχωριστούν την πατρική εστία ή την αποχωρίστηκαν και επέστρεψαν σε αυτή. 

Πώς μπορείς να χάσεις 14 κιλά το μήνα ράβοντας τη γλώσσα σου

Πηγή: Dentistryiq

"Ο μόνος τρόπος για να σταματήσω να τρώω, είναι να ράψω το στόμα μου", θ' ακούσετε πολλούς ανθρώπους -που δυσκολεύονται να ελαττώσουν το βάρος τους, παρότι έχουν δοκιμάσει τα πάντα- να λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ένας πλαστικός χειρούργος από το Λος Άντζελες, ο δρ. Νίκολας Τσουγκέι (Nikolas Chugay), μάλλον έλαβε σοβαρά υπόψη την "αγανάκτηση" ορισμένων απελπισμένων συνανθρώπων μας, που απογοητεύονται κάθε φορά που ανεβαίνουν στην ζυγαριά, κι έτσι προτείνει μια νέα μέθοδο απώλειας βάρους -ακόμη και 14 κιλά το μήνα- μέσω... ραψίματος.

Σαν σήμερα: 10 Ιουνίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013.

9 Ιουνίου 2013

Το μπότοξ και άλλοι 3 τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες


Ο πονοκέφαλος δεν είναι η χειρότερη μορφή πόνου που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος, όμως είναι απίστευτα εκνευριστικός, ειδικά όταν είναι επίμονος και μας επισκέπτεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν και κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του εκτός από την ασπιρίνη;

Πώς η ευθύνη μας για την ξηρασία στην Αφρική είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόμαστε και μας αφορά όλους!


Μία νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου θέτοντας τις δυτικές κοινωνίες προ των ευθυνών τους, ως υπαίτιες για την  ξηρασία που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής Αφρικής τα τελευταία χρόνια. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας δεν γνωρίζει από σύνορα, αλλά εξαπλώνεται πέρα και πάνω από αυτά, με αποτέλεσμα οι άλλοι, οι πιο αδύναμοι, να πληρώνουν τις παρενέργειες των δικών μας υπερβολών.

Ωραίο το φουστάνι σου Μάρτιν μου! Γιατί κάποιοι άνδρες στη Σουηδία φορούν φούστες το καλοκαίρι;

Πηγή: Freerepublic.com

Η Σουηδία δεν φημίζεται για τα καυτά καλοκαίρια της, αφού οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε πολύ ηπιότερα επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα. Ωστόσο, οι άντρες εργαζόμενοι στα τραίνα της χώρας παραπονιούνται για τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο εργασία τους, δηλαδή στην καμπίνα του οδηγού, όπου το θερμόμετρο δείχνει ακόμη και... 35 βαθμούς Κελσίου -δηλαδή όσο δείχνει υπό σκιά το θερμόμετρο μια τυπική καλοκαιρινή μέρα στη χώρα μας. Έτσι, αποφάσισαν να επαναστατήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίες τους φορώντας φούστες. 

Γιατί ο Γάλλος πρόεδρος εμποδίζει ένα ζευγάρι να παντρευτεί (και μάλιστα τους στέλνει και σχετική επιστολή);


Όλα του γάμου δύσκολα για ένα ζευγάρι από τη Γαλλία, που επιθυμούν ν' ανεβούν τα σκαλιά του δημαρχείου και να ενώσουν για πάντα τις ζωές τους, όμως δεν τους το επιτρέπει η γαλλική νομοθεσία. Μάλιστα, στο θέμα παρενέβη και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ή τέλος πάντων το γραφείο του προεδρικού μεγάρου, που απέστειλε επιστολή στους φιλόδοξους μελλόνυμφους, για να τους υπενθυμίσει το παράνομο του επικείμενου γάμου τους. Μια ακόμη ιστορία καθημερινής τρέλας για γέλια και για κλάματα από τη Γαλλία με αγάπη.

Σαν σήμερα: 9 Ιουνίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013.