23 Φεβρουαρίου 2013

Το λάθος στο μαιευτήριο που ανέτρεψε τις ζωές δύο οικογενειών. Όταν η ζωή ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία!


Ένα απίστευτο λάθος στο μαιευτήριο οδήγησε σ' ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για δύο οικογένειες από τα Ουράλια, μία χριστιανική και μία μουσουλμανική, οι μοίρες των οποίων διασταυρώθηκαν, μόνο που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το έμαθαν με 12 χρόνια καθυστέρηση. Και τώρα, πόσο εύκολο είναι να ξεπεραστούν τα τείχη που χωρίζουν δύο τελείως διαφορετικές κουλτούρες, ώστε να επανορθωθεί το λάθος εκείνο. Εν τέλει, γεννάται το ερώτημα: πού ανήκουμε και πώς προσδιορίζουμε την οικογένεια μας;

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013


Το βραβείο Γκράμι που κέρδισαν εκτόξευσε τους Mumford & Sons, που ανέβηκαν και πάλι στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως ύστερα από επτά εβδομάδες. Γενικά, αυτή την εβδομάδα είδαμε ν' ανεβαίνουν στο τοπ10 αρκετά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν στα μέσα ή και στις αρχές του 2012, και η αιτία είναι μάλλον τα μουσικά βραβεία της περασμένης εβδομάδας. Οι εκπλήξεις είναι το μέταλ συγκρότημα Bullet For My Valentine από την Ουαλία και η συλλογή των δύο Γερμανών ράπερ Kollegah και Farid Bang, που βρέθηκε στην ένατη θέση.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013


Ο πλανήτης εξακολουθεί να χορεύει στους ρυθμούς του "Thrift Shop", ενώ πολύ δυναμική είσοδο κάνει στο παγκόσμιο τσαρτ και το "Harlem Shake", που σημειώνει θραύση στο youtube με τα απίστευτα βιντεάκια. Ο Will.i.am με την Μπρϊτνεϊ Σπίαρς, ο Μπρούνο Μαρς και οι Λουμινίρς εξακολουθούν να κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις, ενώ ανοδικά κινείται και το "Suit & Ties", που σηματοδοτεί το comeback του Τζάστιν Τίμπρλεϊκ στη δισκογραφία ύστερα από έξι χρόνια. Μάλιστα, ο Τίμπερλεϊκ κάνει και δεύτερο "χτύπημα" με την μπαλάντα "Mirrors", για την οποία οι φήμες λένε ότι ο Τζάστιν την εμπνεύστηκε από τη σύζυγο του, Τζέσικα Μπίελ.

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας.


Συνεχίζεται το αφιέρωμα στα τραγούδια που θα ακούσουμε στη φετινή Γιουροβίζιον με έξι ακόμα συμμετοχές, που προσωπικά μου άφησαν ανάμεικτες εντυπώσεις. Θα ξεκινήσουμε με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Αυστρία και θα συνεχίσουμε με το τραγούδι της Ιρλανδίας, που επιλέχτηκε μόλις χθες, με τη συμμετοχή της Νορβηγίας, που θεωρείται ένα από τα μέχρι στιγμής φαβορί, θα περάσουμε στα τραγούδια της Λετονίας και της Λιθουανίας και θα τελειώσουμε με τα Βαλκάνια - αλλά μ' ένα καθόλου "βαλκανικό" τραγούδι - και πιο συγκεκριμένα με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία.

Σαν σήμερα: 23 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

22 Φεβρουαρίου 2013

Harlem Shake, η νέα μανία!


Η τελευταία μουσική μανία των Αμερικανών ονομάζεται "Harlem Shake" και ξεκίνησε - από πού αλλού; - από το ίντερνετ. Σύμφωνα με το Urban Dictionary είναι μια "εκκεντρική χορευτική κίνηση του άνω μέρους του σώματος, που περιλαμβάνει το κούνημα του άνω στήθους και των ώμων", "ένας χορός που επινοήθηκε για ν αποσπά τους πλούσιους λευκούς, ώστε οι νταήδες του Χάρλεμ να κλέβουν εύκολα τα σπίτια" ή απλά "ο πιο δημοφιλής χορός του Youtube, που είναι χειρότερος από το Gangnam Style".

Κατίνα Παξινού: Η "μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου" που την αποκλήρωσε η μητέρα της, κινδύνεψε να πνιγεί ταξιδεύοντας στην Αμερική και δέχτηκε επίθεση για αντεθνική δράση!

εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 23.02.1973

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Κατίνας Παξινού, - η μοναδική που βραβεύτηκε με Όσκαρ και η πρώτη που γνώρισε την καλλιτεχνική καταξίωση και το σεβασμό στο εξωτερικό - στις 22 Φεβρουαρίου 1973. Ως αφιέρωμα θα ανατρέξουμε σε τρεις παλιές συνεντεύξεις της, οι δύο εκ των οποίων σε ξένα μέσα και η τρίτη σε ελληνική εφημερίδα. Κι επειδή δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, στο τέλος γίνεται αναφορά στην επίθεση που είχε δεχτεί η Κατίνα Παξινού για δήθεν... "αντεθνική δράση" στα πρώτα χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Σαν σήμερα: 22 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013.

"Δεν ήθελα να σωθώ. Ήταν υπέροχα"! Η συνέντευξη-σοκ του ανθρώπου που επέζησε στο αυτοκίνητο του αποκλεισμένος από τα χιόνια για 60 ημέρες.


Το Φεβρουάριο του 2012 είχε γνωστός σ' ολόκληρο τον κόσμο ως ο Σουηδός που επιβίωσε για 60 ημέρες μέσα στο αυτοκίνητο του τρώγοντας μόνο χιόνι. Ένα χρόνο μετά, ο 45χρονος άνδρας, που ακούει στο όνομα Πίτερ, παραχώρησε συνέντευξη στη εφημερίδα Aftonbladet, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η πρώτη και η τελευταία. Εκεί εξηγεί τι ήταν εκείνο που τον ώθησε εξ αρχής να τα παρατήσει όλα και ομολογεί ότι δεν ήθελε να σωθεί.

21 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί οι γυναίκες μιλάνε περισσότερο από τους άντρες;


Οι γυναίκες μιλάνε πολύ. Πάρα πολύ! Για την ακρίβεια μπορούν να κάνουν ένα μικρό διαλειμματάκι ασταμάτητης φλυαρίας, μόνο αν πάθουν κάποιο σοκ (π.χ. δουν τον φίλο τους να τις απατάει με την καλύτερη τους φίλη) ή αν το στόμα τους είναι απασχολημένο με κάτι.. καλύτερο. Και ναι, κυρίες μου,  δεν είναι απλά ο λίβελος ενός προκατειλημμένου άνδρα, αλλά το επιβεβαιώνει και η επιστήμη. Οι γυναίκες λέτε καθημερινά 13.000 περισσότερες λέξεις από τους άνδρες. 

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013.


Μπορεί να γίνει το επόμενο χορευτικό χιτ στα κλαμπάκια; Το "I Could Be The One" του Σουηδού dj Avicii σάρωσε το βρετανικό τσαρτ, καθώς εκτοξεύθηκε στην κορυφή από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Οι Γάλλοι επιμένουν.. αμερικανικά, ενώ οι Γερμανοί έχουν κολλήσει με το "Scream & Shout", το οποίο δε λέει να ξεκολλήσει από την κορυφή. 

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013

Μεγάλες είναι οι ανατροπές στο τοπ20 του αμερικανικού singles chart της εβδομάδας με πέντε νέες εισόδους, η μία εκ των οποίων πάτησε κορυφή από την πρώτη εβδομάδα. Δεν πρόκειται παρά για τη νέα μανία των Αμερικανών που ξεκίνησε από το ίντερνετ, το "Harlem Shake", ένα μη-τραγούδι του μουσικού παραγωγού Bauuer, που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και συνοδεύεται από ένα εθιστικό χορευτικό, που κάνει το "Gangnam Style" να μοιάζει αρχαία ιστορία. 
Πολύ καλή επίδοση για το "Stay" της Ριάνα, που ανέβηκε 54 θέσεις και βρέθηκε στο νούμερο τρία, ενώ νέες εισόδους έχουμε από τον Ντρέικ, τον Λιλ Γουέιν, αλλά και από τους fun, που αποδεικνύουν ότι η περσινή τους επιτυχία δεν ήταν πυροτέχνημα.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Ενδιαφέρουσες ταινίες για όλες τις προτιμήσεις κάνουν απόψε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες: Η Κάθριν Μπίγκελοου ρίχνει τη δική της σκηνοθετική ματιά στη σύλληψη και εξόντωση του Οσάμπα μπιν Λάντεν ("Zero Dark Thrity"). Η Έλεν Χαντ πρωταγωνιστεί σε ακόμη μία ιδιαίτερη ταινία με κοινωνικό μήνυμα ("Μαθήματα ενηλικίωσης"), που τυγχάνει θετικής υποδοχής από τους κριτικούς. Ιδιαίτερο θέμα έχει και μια ταινία από τον Καναδά με τίτλο "Λόρενς για πάντα", ενώ κάνει πρεμιέρα και η δανέζικη ταινία, βασισμένη σε βιβλίο που αφηγείται ιστορικά γεγονότα, "Ο έρωτας της βασίλισσας", που έσπασε τα ταμεία στη σκανδιναβική χώρα, ενώ κέρδισε και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και πώς καταγράφηκε από τις εφημερίδες της εποχής

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, που αναγγέλλει την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον ελληνικό στρατό (22.02.1913)

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον ελληνικό στρατό και ως ένα μικρό αφιέρωμα, κάνουμε μια αναδρομή στο πώς οι εφημερίδες της εποχής περιέγραψαν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, που ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού στρατού στα πλαίσια του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου.

Σαν σήμερα: 21 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013.

20 Φεβρουαρίου 2013

15 ατάκες από βραδιές Όσκαρ που "έγραψαν"!


Η βραδιά των Όσκαρ δεν εξαντλείται μόνο στην αγωνία για το ποιοί θα κερδίσουν τα βραβεία, ποια ταινία θ' αποσπάσει τα περισσότερα, ποιοι θα είναι δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα, πόσους ανθρώπους θα ευχαριστήσουν οι νικητές και τι τουαλέτες φόρεσαν οι γυναίκες. Κάποιες δηλώσεις των νικητών έχουν μείνει περισσότερο χαραγμένες στη μνήμη μας, έγραψαν τη δική τους ιστορία, είτε επειδή μας έκαναν να γελάσουμε είτε επειδή μας συγκίνησαν. Ας θυμηθούμε ορισμένες από αυτές:

Η συγκλονιστική επανασύνδεση μιας υιοθετημένης γυναίκας με τα αδέλφια της ύστερα από 68 χρόνια!


Μια ιστορία βγαλμένη θαρρείς από μυθιστόρημα, όπως αυτές που παρουσιάζει η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο "Πάμε Πακέτο" του Alpha, έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή του Κεμέροβο, στη νοτιοδυτική Σιβηρία. Τέσσερα αδέρφια συναντήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από 68 ολόκληρα χρόνια, όταν χρειάστηκε να χωριστούν υπό το βάρος της οικονομικής ανέχειας και της συμφοράς που άφησε πίσω του ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. 

Τι επιβάτης είσαι και πώς αποκαλύπτεις το χαρακτήρα σου πάνω σ' ένα τρένο;


Αν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε το χαρακτήρα ενός άγνωστου σε σας ανθρώπου μην ρωτήσετε για το ζώδιο του - εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε την παραμικρή αδιάκριτη ερώτηση - αλλά παρατηρήστε πώς εκείνος συμπεριφέρεται μέσα στο... τρένο (προφανώς και μέσα στο λεωφορείο, στο μετρό κ.ο.κ.). Μια Γιαπωνέζα σύμβουλος σχέσεων ονόματι Tsugumi Tachibana υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το τρένο, αποκαλύπτει πολύ περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα μας απ' ό,τι φανταζόμαστε. Πώς, όμως, η Tachibana αναλύει τους διαφορετικούς τύπους των επιβατών και πόσο μέσα πέφτει στις αναλύσεις της;

Σαν σήμερα: 20 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

19 Φεβρουαρίου 2013

Οι χαμηλόμισθοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθειες, σύμφωνα με έρευνα


Ο χαμηλός μισθός φαίνεται ότι δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογική μας διάθεση αλλά και την κατάσταση της υγείας μας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Journal of Public Health. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που κερδίζουν λίγα χρήματα από την εργασία τους, έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοπάθειες ή εγκεφαλικά επεισόδια. 

Η γυναίκα που έσωσε ένα περιστέρι με... ΚΑΡΠΑ!


Πριν 10 χρόνια, η Γκέιλ Ντάνιελ από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας παρακολούθησε ένα σεμινάριο για τη χορήγηση πρώτων βοηθειών, όπου διδάχτηκε και ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση). Τότε, δεν φανταζόταν ότι θα η τεχνική αυτή θα της χρησίμευε κάποια στιγμή για να σώσει ένα... περιστέρι!

Η πιο καλοστημένη φάρσα του κόσμου στην πιο ανόητη διαφήμιση του κόσμου

Γνωστή εταιρία καλλυντικών έστησε μια αδιανόητα ηλίθια - αν και πολύ καλά οργανωμένη - φάρσα σε ανυποψίαστους πολίτες για να διαφημίσει τα αποσμητικά της στη Γερμανία. Σκοπός ήταν να προκαλέσουν στρες στα θύματα της φάρσας μέχρι του σημείου να ιδρώσουν και να εμφανιστεί από το πουθενά ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας με τα αποσμητικά ως από μηχανής θεός.

Ποια είναι η λιγότερο σέξι σταρ του Χόλιγουντ;


Το 2012 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εκείνη, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ερωτικής απιστίας, που έλαβε τρομακτικές διαστάσεις - θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως "η απιστία της δεκαετίας" στο Χόλιγουντ. Άραγε το σκάνδαλο αυτό να είχε καμία επίδραση στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διοργάνωσε μεταξύ των αναγνωστών της η βρετανική ιστοσελίδα ανδρικών αξεσουάρ Menkind.co.uk για τη "λιγότερο σέξι γυναίκα σταρ του Χόλιγουντ";

Ο πιο αγενής χάρτης του πλανήτη.


Ο Γκάρι Γκέιλ συστήνεται ως "γεωτεχνολόγος και αυτοαπασχολούμενος σπασίκλας με ιδιωτική ζωή". Παράλληλα, είναι ο δημιουργός του πιο πρωτότυπου - αλλά και του πιο αγενή - παγκόσμιου χάρτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. Ύστερα από διεξοδική έρευνα, ο Γκέιλ, που από μικρός αγαπούσε να περιεργάζεται άτλαντες, συγκέντρωσε τα πιο αγενή, προσβλητικά, με σεξουαλικό υπονοούμενο τοπωνύμια του κόσμου και τα στάμπαρε στο χάρτη που ανέβασε στη σελίδα maps.geotastic.org/rude/

Ακούστε σε 7 γλώσσες το τραγούδι με το οποίο η Βίκυ Λέανδρος κέρδισε τη Γιουροβίζιον το 1972

Η μοναδική φορά που η Ελλάδα κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον ήταν το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου. Ωστόσο, η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε το διαγωνισμό ήταν η Βίκυ Λέανδρος, η οποία το 1972 αναδείχθηκε πρώτη εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο και τραγουδώντας στα γαλλικά το "Après toi" ("Μετά από σένα"). Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία την εποχή εκείνη - έφτασε μέχρι το νούμερο δύο του βρετανικού τσαρτ - και η Λέανδρος το τραγούδησε σε ακόμη έξι γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιαπωνικά, ισπανικά και ιταλικά. Ένας Ολλανδός φαν της Γιουροβίζιον (με το user name "ton1961ton") ανέβασε στο Youtube τις διαφορετικές εκτελέσεις του τραγουδιού σ' όλες τις γλώσσες.

Ελληνική Γιουροβίζιον: Η επόμενη μέρα (Ή ο πόλεμος των φαν)


Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα μετά τον τελικό της ελληνικής Γιουροβίζιον; Το σερφάρισμα στο ίντερνετ έχοντας δίπλα λίγο ποπ-κορν ή ένα ποτήρι on the rocks - ανάλογα με τις προτιμήσεις - και η λεπτό προς λεπτό παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ξεκατινιάσματος των πλέον φανατικών γιουροφάν, οι οποίοι πιάνονται "πληκτρολόγιο με πληκτρολόγιο" για τα αποτελέσματα. Το τουίτερ, το facebook, τα τσατ ρουμ και τα φόρουμ ιστοσελίδων αφιερωμένων στη Γιουροβίζιον "παίρνουν φωτιά" και όλοι αναλύουν τα αποτελέσματα, άλλοι τα χειροκροτούν και άλλοι τα "θάβουν".

Σαν σήμερα: 19 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013.

18 Φεβρουαρίου 2013

Η πιο βαρετή τηλεοπτική εκπομπή ever;


Αν γινόταν διαγωνισμός για το πιο βαρετό πρόγραμμα της τηλεόρασης παγκοσμίως, θα κέρδιζε άνετα το... βραβείο. Γιατί, πείτε μου τώρα εσείς, πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι το θέαμα μιας φωτιάς με καυσόξυλα επί 12 ολόκληρες και - το ακόμα χειρότερο - συνεχόμενες ώρες; Κι όμως, αυτή ήταν η έμπνευση των υπευθύνων της νορβηγικής κρατικής τηλεόρασης (NRK), που έχει προγραμματίσει μία μαραθώνια, δωδεκάωρη εκπομπή αφιερωμένη στη φωτιά. 

Κι όμως, η έκτη αίσθηση υπάρχει!


Στις πέντε αισθήσεις που γνωρίζαμε ότι έχουμε οι άνθρωποι (όραση, ακοή όσφρηση, γεύση και αφή) θα πρέπει να προσθέσουμε και μία έκτη, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας. Άραγε, αυτό σημαίνει ότι "μπορούμε να δούμε νεκρούς ανθρώπους", όπως έλεγε ο Χάλεϊ Τζόελ Όσβαλντ στην ταινία "Έκτη αίσθηση";

Είναι αυτός ο 14χρονος ο επόμενος Τζάστιν Μπίμπερ;


Ο Τζάστιν Μπίμπερ ήταν 14 ετών όταν άρχισε να γίνεται γνωστός από τα μουσικά βίντεο που ανέβαζε η μητέρα του στο Youtube. Τον είδε ένας Αμερικανός μάνατζερ-κυνηγός νέων ταλέντων και έγινε το μεγάλο bang. Έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια από τότε και η μουσική βιομηχανία ψάχνει εναγωνίως νέα ταλέντα που θα γίνουν οι νέοι Τζάστιν Μπίμπερ στη θέση του αυθεντικού, που πλέον ενηλικιώθηκε και απασχολεί περισσότερο με τις φάρσες που στήνει και με την on/off σχέση του με τη Σελίνα Γκομέζ παρά με τα τραγούδια του. Μήπως, όμως, ο αντικαταστάτης του έχει ήδη βρεθεί, είναι 14 ετών, κατάγεται από την Αυστραλία και ονομάζεται Τζόρνταν Τζάνσεν; 

Τα γράμματα που ο δολοφόνος του Λένον έγραψε στον αστυνομικό που τον είχε συλλάβει


Λίγα λεπτά πριν τις 11 η ώρα το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 1980, ο Τζον Λένον έπεφτε νεκρός στην είσοδο του σπιτιού του στο Μανχάταν. Δράστης ήταν ο 25χρονος φωτογράφος Μάικλ Τσάπμαν, ο οποίος παραμόνευε πίσω από κάτι θάμνους απέναντι από το σπίτι. "Κύριε Λένον", φώναξε βλέποντας τον να πλησιάζει, ο τραγουδιστής γύρισε και ο Τσάπμαν πυροβόλησε πέντε φορές προς το μέρος του με το 38αρι περίστροφο που κρατούσε. Λίγη ώρα αργότερα, ο Λένον θα άφηνε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρούζβελτ του Μανχάταν. 

Πόσο καφενόβιοι ήταν οι παππούδες μας;

Παρά την οικονομική κρίση τα καφέ εξακολουθούν να κάνουν χρυσές δουλειές - ίσως όχι όπως πριν λίγα χρόνια, όμως, όπως και να το δει κανείς, τα περισσότερα εξακολουθούν να είναι γεμάτα από πελάτες. Μπορεί ο καφές να μην είναι ελληνικό προϊόν, απ' ό,τι φαίνεται όμως σαν λαός έχουμε εξοικειωθεί μια χαρά μαζί του και αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών ή δεκαετιών. Ίδια ήταν η κατάσταση και πριν 100 χρόνια!

Σαν σήμερα: 18 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013.

17 Φεβρουαρίου 2013

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες - στην κυριολεξία!


Σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό κάπως πικάντικο με πολλά, καυτερά μπαχαρικά. ενώ ελπίζεις και σε μια ακόμη πιο "καυτή" βραδιά στο κρεβάτι. Άλλωστε, ορισμένα μπαχαρικά, όπως η κόκκινη πιπεριά θεωρούνται ότι ανεβάζουν την ερωτική διάθεση. Τι γίνεται, όμως, μετά, όταν με το καλό κλείσεις τα μάτια και παραδίδεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό αντί για όνειρα γλυκά να δεις εφιάλτες!

Οι πιο περίεργοι αυτόματοι πωλητές στον κόσμο

Γνωρίζατε ότι το πρώτο μηχάνημα αυτόματων πωλήσεων κατασκευάστηκε μόλις τον 1ο μ.Χ. αιώνα από έναν Έλληνα μηχανικό; Ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς είναι ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες όλων των εποχών, καθώς δημιούργησε την πρώτη ατμομηχανή στον κόσμο, αυτόματες πόρτες στους ναούς, οδόμετρο, καταπέλτες, αυτόνομες μηχανές και, όπως προείπαμε, το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης νερού.

Ακόμη μία έρευνα επιβεβαιώνει ότι η βία στην τηλεόραση κάνει τα παιδιά περισσότερο επιθετικά.


Οι βίαιες εικόνες στην τηλεόραση έχουν πολλές φορές συνδεθεί με την επιθετικότητα των παιδιών, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα συμπεράσματα έρευνας Αμερικανών καθηγητών με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό γιατρό Δημήτρη Χρηστάκη, διευθυντή του Κέντρου Παιδικής Υγείας, Συμπεριφοράς και Ανάπτυξης στο Παιδικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του Σιάτλ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "γίνεσαι αυτό που παρακολουθείς" στην τηλεόραση. 

Η διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 - Η επιστολή που οδήγησε στην οριστική ρήξη

Το Φεβρουάριο του 1968 (3-15 Φεβρουαρίου), η διευρυμένη συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Βουδαπέστη κατέληξε στην ιστορική διάσπαση του κόμματος, ου αντικατόπτριζε και τις διαφορετικές τάσεις που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται εντός του ααντολικοευρωπαϊκού, σοσιαλιστικού μπλοκ με τις μεταρρυθμίσεις στην Τσεχοσλοβακία (Άνοιξη της Πράγας). Ειδικά όσον αφορά την περίπτωση του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, συνέτρεχαν διαφωνίες σε θέματα στρατηγικής ειδικά μετά την επιβολή στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα: 17 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013.