Ο ηθοποιός δεν έχει ηλικία, με την έννοια ότι μπορεί να παίζει ρόλους διαφόρων ηλικιών είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση. Είναι μια από τις ενδιαφέρουσες προκλήσεις της υποκριτικής τέχνης. Μερικές φορές το ηλικιακό χάσμα ανάμεσα στον ηθοποιό και το ρόλο του ή σε σύγκριση με κάποιον συμπρωταγωνιστή (που υποτίθεται ότι παίζει το παιδί του ενώ στην πραγματικότητα και οι δύο είναι σχεδόν συνομήλικοι) είναι πέρα από κάθε φαντασία ή λογική, όπως επιβεβαιώνουν τα παρακάτω παραδείγματα Ελληνίδων ηθοποιών, που στην τηλεόραση υποδύθηκαν γυναίκες πολύ μεγαλύτερες ή πολύ μικρότερες σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία.
Ετικέτες
μουσική
(718)
info
(665)
lifestyle
(628)
αρχείο
(450)
παράξενα
(390)
πρόσωπα
(344)
έρευνα
(286)
video
(279)
υγεία
(256)
τηλεόραση
(239)
cinema
(237)
funny
(217)
ιστορία
(214)
food & drinks
(212)
ρετρο
(212)
βιβλίο
(160)
τεχνολογία
(147)
σχόλιο
(140)
social media
(117)
ταξίδια
(117)
true stories
(116)
επιστήμη
(114)
wow
(109)
κατοικίδια
(82)
ποίηση
(78)
θρησκεία
(56)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
(49)
θέατρο
(42)
Τζένη Καρέζη
(30)
Παλαμάς
(28)
20 Ιουνίου 2015
Ελληνίδες ηθοποιοί σε τηλεοπτικούς ρόλους μακριά από τις πραγματικές τους ηλικίες
18 Ιουνίου 2015
Ο γρίφος που δυσκολεύει τους ενήλικες, αλλά μπορούν να τον λύσουν παιδιά 6 ετών
16 Ιουνίου 2015
Η πρώτη ελληνική τραγωδία που παίχτηκε σε αμερικανικό θέατρο το Μάιο του 1881.
Οι αρχαιοελληνικές τραγωδίες ήταν για πολλούς αιώνες παραμελημένες από το δυτικό κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα του D.D. Hains, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Classic Journal τον Οκτώβριο του 1910, η πρώτη φορά που ένα ελληνικό θεατρικό έργο παίχτηκε στο Παρίσι ήταν μόλις το 1844 με το ανέβασμα της "Αντιγόνης". Αρκετές δεκαετίες αργότερα παίχθηκε μια ελληνική τραγωδία για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Οι πρώτες σκέψεις άρχισαν να εκδηλώνονται από τον καθηγητή Γκούντγουιν του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 1876 με αφορμή τα εγκαίνια του θεάτρου Σάντερ του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όμως γρήγορα τα σχέδια - άγνωστο για ποιο λόγο - εγκαταλείφθηκαν. Ωστόσο, το φθινόπωρο του 1880 τα σχέδια αναθερμάνθηκαν και τελικά, την άνοιξη της επόμενης χρονιάς το αμερικανικό κοινό θα είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα - χάρη στο Χάρβαρντ - να παρακολουθήσει την παράσταση μιας αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Ήταν ο "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή, που μάλιστα παίχτηκε σχεδόν εξολοκλήρου στα ελληνικά.
14 Ιουνίου 2015
Συνταγές για κουραμπιέδες και σπανακόπιτα από τον νονό της Τζένιφερ Άνιστον
Ένας από τους πιο γνωστούς ελληνοαμερικανούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ υπήρξε ο Τέλυ (Αριστοτέλης) Σαβάλλας, ο οποίος συμμετείχε σε πολλές αμερικανικές ταινίες, όμως γνώρισε τη μεγαλύτερη δημοτικότητά του σ' όλον τον κόσμο τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνιστώντας στην τηλεοπτική σειρά "Κότζακ", υποδυόμενος τον ομώνυμο αστυνομικό. Την περίοδο του "Κότζακ", ο ηθοποιός, που υπήρξε και ο νονός της Τζένιφερ Άνιστον, έδωσε πολλές συνεντεύξεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιστρέφοντας και γύρω από την ελληνική του καταγωγή. Σε μία από αυτές, ο Σαβάλλας μοιράστηκε και δύο συνταγές για κουραμπιέδες (ή "ελληνικά μπισκότα βουτύρου", σύμφωνα με τις αμερικανικές εφημερίδες) και σπανακόπιτα, δυο πολύ δημοφιλή επιδόρπια για όσους Αμερικανούς ήθελαν να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα στο σπίτι τους. Αυτές ήταν οι ελληνοαμερικανικές - κατά την εκδοχή του Σαβάλλας - συνταγές:
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)