28 Ιουνίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2013


Ύστερα από επτά εβδομάδες κυκλοφορίας, ο Τζέισον Ντερούλο κατάφερε να μπει στο παγκόσμιο τοπ10 με το τραγούδι "The Other Side", που θα γίνει το επόμενο χιτ στα κλαμπ. Με αργά, αλλά σταθερά βήματα ανεβαίνει προς την κορυφή και το "Treasure" του Μπρούνο Μαρς, τον οποίο κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει, εκτός από το "Blurred Lines" και το "Get Lucky", που έχουν κάνει κατάληψη στις δυο πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τσαρτ.

Πώς θα φτιάξετε ψωμί από παγωτό μέσα σε 5 λεπτά.


Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα και να δοκιμάζετε νέες γεύσεις ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, τη συνταγή αυτή θα τη λατρέψετε. Ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι από το ψωμί θα μπορούσε να παρασκευαστεί.. ψωμί. Κι όμως, γίνεται. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, εύκολη και επιστημονικά εγγυημένη, αφού προτείνεται από το ScienceChannel στο Youtube.

Σαν σήμερα: 28 Ιουνίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013.

Οι ολυμπιακών διαστάσεων κοτσάνες ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.


Έχοντας κρατήσει χαμηλό προφίλ, όπως και χαμηλές επιδόσεις για χρόνια, ο Ράιαν Λόχτι ήταν η αποκάλυψη της αμερικανικής ομάδας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πολλά ήταν και τα κορίτσια που έλιωσαν κοιτάζοντας το γυμνασμένο του σώμα, μέχρι που ο Λόχτι άνοιξε το στόμα του και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις. Το παιδί, που δεν είναι και τόσο παιδί δηλαδή, δεν το 'χει. Μπροστά του, η Άντζελα Δημητρίου μοιάζει με καθηγήτρια πανεπιστημίου. Οι κοτσάνες που εκσφεδονίζει σε κάθε του συνέντευξη ή στο ριάλιτι που πρωταγωνιστεί, έχουν γράψει ιστορία. Δεν είναι τυχαίο το ασυγκράτητο ξέσπασμα γέλιου παρουσιαστών της αμερικανικής τηλεόρασης on camera ύστερα από μια συνέντευξη μαζί του. Διαβάστε ορισμένες από τις ατάκες του.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2013.


Οι "Θολές γραμμές" του Ρόμπιν Θικ συνεχίζουν να συγκινούν το ευρωπαϊκό κοινό, όμως αν αξίζει να προσέξουμε κάποια τραγούδια που πρωταγωνιστούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας, αυτά θα ήταν το χορευτικό χιτ "The Other Side" του Τζέισον Ντερούλο, που ντεμπουτάρισε στη δεύτερη του βρετανικού τοπ10 (ενώ θ' άξιζε ακόμη και την πρώτη), όπως και την επιστροφή του Stromae με το "Papaoutai" (στην πραγματικότητα "papa ou t' es?", δηλαδή "μπαμπά που είσαι;"), αλλά και το "Bella", το οποίο κυριαρχεί στα γαλλικά τσαρτ εδώ και επτά εβδομάδες κι αξίζει πραγματικά να το ανακαλύψετε, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει.

27 Ιουνίου 2013

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 30 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2013


Σταθεροί στις δύο πρώτες του αμερικάνικου Hot 100 τσαρτ του Billboard, όμως το εντυπωσιακό νέο της εβδομάδας είναι η εκτίναξη στην πέμπτη θέση (από την 27η την προηγούμενη εβδομάδα) της Μάιλι Σάιρους. Και μπορεί το τραγούδι ("We Can't Stop") να μην είναι ό,τι χειρότερο έχουμε ακούσει από τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, όμως το βίντεο-κλιπ που το συνοδεύει αποτελεί σίγουρα ό,τι χειρότερο έχουμε δει σε βίντεο-κλιπ γενικώς εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Τα smartphones σκότωσαν το πιο πετυχημένο (όσο και εκνευριστικό) ringtone


"Το όργιο των ringtones τελείωσε" αποφαίνεται η Κορίνα Κέλμπερ, ειδική στα μίντια και στον πολιτισμό, σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. "Οι ενήλικες που επιμένουν στα πιο δυνατά, πιο διαπεραστικά και αυθεντικά ringtones γρήγορα συνειδητοποιούν ότι απλά γελοιοποιούνται", υποστηρίζει η ειδικός, που θεωρεί την επικράτηση των smartphones ως κυρίως υπεύθυνη της αλλαγής αυτής, καθώς πλέον οι ιδιοκτήτες κινητών τηλεφώνων προτιμούν πιο "λεπτούς" ήχους ή δονήσεις, ώστε να ειδοποιούνται για κάποια κλήση ή sms.

Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης και η απορία μιας γιαγιάς λίγο μετά την επιστροφή της στη Γη. "Κόρη μου, είδες το Θεό;"


Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα έχει μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αστροναύτης, η οποία πριν 50 χρόνια ταξίδεψε στο διάστημα επί τρεις ημέρες (17-19 Ιουνίου 1963) παράλληλα με τον Βαλέρι Μπικόσφκι, αν και σε χωριστές πτήσεις με τα διαστημόπλοια Βοστόκ 5 και 6. Ντίβες της εποχής ζήλεψαν το κατόρθωμα της Τερέσκοβα, η οποία αποδείκνυε ότι οι γυναίκες δεν υπολείπονται σε τίποτε των ανδρών. Η Σοφία Λόρεν, για παράδειγμα, είχε δηλώσει αστειευόμενη την πρόθεση της "να διοργανωθεί μια πτήση ειδικά για μένα".

Σαν σήμερα: 27 Ιουνίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013.

26 Ιουνίου 2013

Τα 20 δημοφιλέστερα μουσεία του 2012.

Ανακοινώθηκαν τα 20 μουσεία, που υποδέχτηκαν τους περισσότερους επισκέπτες το 2012. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται κάποιος ελληνικό, όμως στην πέμπτη θέση επισκεψιμότητας βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται τα μάρμαρα της Ακρόπολης, που καταχρηστικά έχει επικρατήσεις ο χαρακτηρισμός τους ως "Ελγίνεια". Για άλλη μια χρονιά, το δημοφιλέστερο μουσείο παγκοσμίως ήταν του Λούβρου, στο οποίο εκτίθεται μια ευρεία γκάμα αρχαιοτήτων (η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης κλπ), αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης, όπως η περίφημη "Μόνα Λίζα" ή "Τζιοκόντα" του Λεονάρντο ντα Βίντσι. 

Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας, που διάβασε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 38 ετών.


Ο 38χρονος Τζέιμι Όλιβερ (γεν. στις 27 Μαΐου 1975) είναι ο πιο διάσημος, αλλά και ο πιο πλούσιος σεφ του κόσμου, με την ατομική του περιουσίας να αποτιμάται σε 160 εκατομμύρια ευρώ. Έχει γράψει 20 βιβλία, όμως δεν έχει διαβάσει κανένα από αυτά. Για την ακρίβεια, μέχρι πρόσφατα ο Όλιβερ δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο λόγω της δυσλεξίας που έχει. 

Μην κοροιδέψετε ποτέ αυτόν το γορίλα


Το παρακάτω βίντεο θα μπορούσε να έχει τον τίτλο "Η εκδίκηση του γορίλα" ή ακόμα και "Μαθήματα καλής συμπεριφοράς από έναν γορίλα". Η ουσία είναι ότι κάποια κακομαθημένα παιδιά από το Ντάλας, που στη διάρκεια σχολικής επίσκεψης στο ζωολογικό κήπο της πόλης κορόιδευαν ένα γορίλα, πήραν ένα καλό μάθημα -και πολύ τρομάρα επίσης. Εκεί που έβριζαν το γορίλα και του έλεγαν "είσαι άσχημος", ένα από τα παιδιά το προχώρησε λίγο περισσότερο και έδειξε στο ζώο το μεσαίο του δάχτυλο. Ε, αυτό ήταν! Ο γορίλας τα πήρε κι έδωσε ένα μάθημα στα κακομαθημένα μικρά, προτού αποχωρήσει σαν κύριος. 

Σαν σήμερα: 26 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013.

Με τι μπλούζα θα ρίξεις τη γυναίκα των ονείρων σου;


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο ανούσια έρευνα όλων των εποχών, όμως φιλοδοξεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους μετροσέξουαλ άντρες, "τι μπλούζα να φορέσω για να τη ρίξω". Η απάντηση είναι ικανοποιητική; Όχι απόλυτα, σίγουρα όμως δίνει μια τάση για κάθε ενδιαφερόμενο.

25 Ιουνίου 2013

Ο διάσημος πίνακας που οδήγησε στο θάνατο το μοντέλο του


Ένας από τους διασημότερους ζωγράφους της Βικτοριανής εποχής ήταν ο Τζον Έβερετ Μιλαί (1829-1896), το σημαντικότερο έργο του οποίου μέχρι σήμερα θεωρείται η "Οφηλία", το πορτρέτο μιας γυναίκας που κείτεται νεκρή μέσα σ' ένα ποτάμι. Ο συγκεκριμένος πίνακας, που αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού  μέχρι σήμερα και αξιολογείται ως αριστουργηματικός, είναι υπεύθυνος για μια τραγωδία, αφού εξ αιτίας του σκοτώθηκε το μοντέλο που πόζαρε εμπνέοντας τον καλλιτέχνη.

Σαν σήμερα: 25 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013.

Τροφές που μας ενυδατώνουν


Καλοκαίρι έχουμε, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε ύψη δυσθεώρατα και ο ιδρώτας πέφτει βαρύς κι ασήκωτος μουσκεύοντας το έδαφος -προτού εξατμιστεί στη στιγμή από την κάψα. Το μυστικό για να τα βγάλουμε πέρα κι αυτό το καλοκαίρι κρύβεται στο νερό, το οποίο δεν το καταναλώνουμε μόνο πίνοντας ένα ποτήρι από τη βρύση, αλλά και με σειρά τροφών, που είναι ικανές πηγές ενυδάτωσης για τον οργανισμό μας.

24 Ιουνίου 2013

Τα τρία "κλειδιά" για να αποφασίσουμε αν πρέπει να κάνουμε ευθανασία στο σκύλο μας ή όχι.


Η πιο δύσκολη στιγμή για τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου είναι όταν καλείται ν' αποφασίσει για την ζωή ή τη θανάτωση του αγαπημένου του φίλου, που υποφέρει από μια ανίατη ασθένεια. Το δίλημμα είναι σαφές και αμείλικτο: να "τραβήξει την πρίζα" εξασφαλίζοντας στο σκύλο του έναν αξιοπρεπή θάνατο ή μια τέτοια ενέργεια θα ήταν μια μορφή προδοσίας; Και εν τέλει, πότε θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη στιγμή για ένα αξιοπρεπές τέλος;

Σαν σήμερα: 24 Ιουνίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013.

Η πρώτη σύλληψη του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη δικτατορία του Μεταξά (απόσπασμα από το βιβλίο του "Η Δημοκρατία στο απόσπασμα")

Πολιτικοποιημένος από μικρός, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναπτύξει ενεργό δράση συμμετέχοντας σε αντιδικτατορική οργάνωση ήδη από το 1936, μετά την εγκαθίδρυση της μεταξικής δικτατορίας. Ήταν μόνο 17 ετών. Περίπου τρία χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 1939, κι ενώ ο πατέρας του ήταν εξόριστος στην Άνδρο, ο Ανδρέας Παπανδρέου συνελήφθη από την Ασφάλεια ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Στο βιβλίο του "Η Δημοκρατία στο απόσπασμα" (εκδόσεις Καρανάση), το οποίο συνέγραψε ο μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας κατά την εξορία του στη Σουηδία, όταν στην Ελλάδα είχε επικρατήσει μια άλλη -στρατιωτική αυτή τη φορά- απολυταρχία, ο Ανδρέας Παπανδρέου θυμόταν τις στιγμές εκείνες της σύλληψης και της ανάκρισης του.

23 Ιουνίου 2013

Σαν σήμερα: 23 Ιουνίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013. Και να θέλει να μας φωτίσει σήμερα το Άγιο Πνεύμα, με τέτοια ζέστη θα το αναβάλλει για αργότερα.