22 Αυγούστου 2015

Οι σκύλοι ξέρουν να ξεχωρίζουν όσους μας αντιπαθούν;

Είναι δυνατόν τα σκυλιά να μην είναι απλά οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αλλά και οι προσωπικοί του καταδότες ("ρουφιάνοι", αν προτιμάτε τη λέξη); Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Animal Behavior και την υπογράφει ο δρ. Καζούο Φουτζίτα (καθηγητής ψυχολογίας και συγκριτικής γνωστικής λειτουργίας στο πανεπιστήμιο του Κιότο), έδειξε ότι τα σκυλιά είναι σε θέση ν' αναγνωρίσουν όσους σνομπάρουν τ' αφεντικά τους και τους πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα, αφού επιλέγουν να τους αποφύγουν.

20 Αυγούστου 2015

Πώς χάρη στην τηλεοπτική υπηρεσία του Netflix ο τηλεθεατής κερδίζει από πέντε έως δεκαπέντε μέρες από την ζωή του μέσα σ' ένα χρόνο!

Ποιος είναι ο πιο ενοχλητικός εφιάλτης ενός τηλεθεατή, που θέλει ν' απολαύσει την αγαπημένη του σειρά, ταινία, εκπομπή, το αγαπημένο του πρόγραμμα τέλος πάντων στην τηλεόραση; Οι διαφημίσεις. Δεν είναι μόνο ότι ορισμένα διαφημιστικά είναι εκνευριστικά σαν ιδέες (από τα ατέλειωτα τελεμάρκετινγκ μέχρι κάποιες εξυπναδίστικες ατάκες μιας χρήσης, που στην αρχή τις θεωρείς ατακάρες και σύντομα βαριέσαι να τις ακούς από τις συχνές επαναλήψεις). Το πρόβλημα είναι ο βομβαρδισμός των διαφημίσεων, που διακόπτουν τη συνέχεια της αγαπημένης σου εκπομπής. Και τι να κάνεις στο συγκεκριμένο τρίλεπτο με πεντάλεπτο; Είτε μένεις πιστός στο κανάλι παρακολουθώντας βαρετά διαφημιστικά σποτ είτε κάνεις ζάπινγκ (με κίνδυνο να πετύχεις όλα τα κανάλια σε διαφημιστικό ντελίριο) είτε προσπαθείς να βρεις μια χρήσιμη δραστηριότητα για να περάσεις την ώρα σου, αν και το πιθανότερο είναι να περάσει το διαφημιστικό πεντάλεπτο κι εσύ ακόμη να σκέφτεσαι. 

Γιατί η Γεωργία Βασιλειάδου είχε δίκιο που ήθελε να γνωρίσει γαμπρό από την... Αστραλία;

Η Γεωργία Βασιλειάδου ήθελε να πάει στην "Αστραλία" για να παντρευτεί (όπως έλεγε στον "Μιχαλιό του 14ου") και φαίνεται ότι είχε δίκαιο - ή τουλάχιστον έχει δίκαιο 53 χρόνια από τότε που γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία! Πέρα από το γεγονός ότι η μακρινή χώρα των καγκουρό έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ένας ρηχός λόγος για να την προτιμήσετε είναι ότι μια αυστραλιανή πόλη ψηφίστηκε ως η καλύτερη για... ραντεβού. Και όσο να πει κανείς, το ιδανικό ραντεβού είναι το πρώτο βήμα για μια ιδανική σχέση.

18 Αυγούστου 2015

Η συγγνώμη ενός αγοριού, που έσκισε κατά λάθος ένα βιβλίο, και έγινε viral

Πόσες φορές έτυχε να δανειστείτε ένα βιβλίο από δημόσια βιβλιοθήκη και να έχει σελίδες σκισμένες, ολότελα βγαλμένες (ή ακόμη και να λείπουν), διάφορες ύποπτες λερωματιές κλπ.; Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι "ένοχοι" δεν νοιάστηκαν καν, αδιαφόρησαν ή - αν ένιωσαν κάποιες ενοχές - πόνταραν στο γεγονός ότι δύσκολα ο επόμενος δανειζόμενος θα έκανε σχετική καταγγελία. Αλλά και να έκανε, άντε να βρεθεί η άκρη για το ποιος προκάλεσε τη φθορά! Δεν χρειάζεται βέβαια να είμαστε ισοπεδωτικοί. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες πιο εύκολα συναντώνται στην αθώα - αλλά και πόσο πιο ώριμη πολλές φορές - παιδική ηλικία. Τέτοια είναι η περίπτωση του μικρού Τζάκσον από το Τορόντο του Καναδά.

17 Αυγούστου 2015

Πότε τοποθετήθηκαν τα πρώτα μεταλλικά καλάθια για σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας;

Ρίξτε μια ματιά στους δρόμους της γειτονιάς σας, δίπλα στα κράσπεδα των πεζοδρομίων. Γόπες, πακέτα τσιγάρων, χαρτάκια, ενίοτε και εφημερίδες ή περιοδικά από τα οποία προηγουμένως αφαιρέθηκε το dvd σε προσφορά, σακουλάκια από γαριδάκια, χαρτοπετσέτες από πίτσες που φαγώθηκαν στο δρόμο, αλλά ο κάτοχός τους βαριόταν να περπατήσει λίγα μέτρα μέχρι τον κοντινότερο κάδο απορριμάτων - ή περπάτησε μέχρι εκεί, αλλά ήθελε να παίξει μπάσκετ κι έριξε το σκουπίδι του σαν να ήταν ο Σπανούλης, αλλά δεν πέτυχε το καλάθι.... και απλά έφυγε.