18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ


Βγαίνεις ραντεβού. Έχεις ντυθεί, στολιστεί - όμως τι θα πιεις; Είσαι που είσαι αγχωμένος για όλα τα άλλα, πρέπει να αποφασίσεις και για αυτό. Μην το υποτιμάς! Η ιστοσελίδα thedailymeal πιστεύει ότι το ποτό που θα παραγγείλεις στο ραντεβού, δείχνει τι τύπος είσαι στην πραγματικότητα. Θα τη διαψεύσεις; Δοκίμασε και.. πού ξέρεις!

ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Υιοθέτησαν η Τζένιφερ Άνιστον και ο Τζάστιν Θερού; 
Ξανά μαζί Ριάννα και Κρις Μπράουν;
Ποιος πατέρας γνωστού ηθοποιού ρώτησε ευθέως τον Τομ Κρουζ αν είναι γκέι;
Ποιος διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι χαλαρώνει πίνοντας Red Bull;
Ποια ήταν το τελευταίο επεισόδιο στον πλανήτη Μπέκαμ;
Τα τελευταία νέα της διεθνούς σόου μπιζ είναι εδώ.

Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΕ ΓΑΤΕΣ!!!


Αρρώστια ή νέα μόδα; Ο λόγος για το ..γατουάζ ή αλλιώς τατουάζ σε γάτες, που έχει εξοργίσει ζωοφιλικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Το πρωτότυπο αυτό είδος τατουάζ γίνεται κυρίως στη Ρωσία σε γάτες sphynx, (σφίγγες), μια σπάνια ράτσα άτριχων γατών, οι μοναδικές που δεν έχουν καθόλου τρίχες.

ΟΤΑΝ ΤΟ FBI ΥΠΟΠΤΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ - ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ


Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς όλων των εποχών - αν όχι ο μεγαλύτερος - παρόλο που ο ίδιος έχει πεθάνει εδώ και 35 χρόνια, ενώ οι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, ήταν κατά κύριο λόγο χωρίς ήχο.  Ο λόγος για τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον αγαπημένο μας και ως Σαρλό με το χαρακτηριστικό μουστάκι και μπαστουνάκι του, πρωταγωνιστή σε διαμάντια της έβδομης τέχνης, όπως "Ο αλήτης", "Ο μεγάλος δικτάτωρ", "Τα φώτα της πόλης" κ.ά.

ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ


Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος χωρίς τροφή; Και μάλιστα αποκλεισμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς καν μια τουαλέτα; Ένας Σουηδός πάντως κατάφερε να επιβιώσει στο αυτοκίνητό του, που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια στη μέση του πουθενά, για δύο περίπου μήνες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012. Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε!
Σαν σήμερα, το 1883, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Στο βιβλίο του "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" γράφει σε κάποιο σημείο: "Όσο ζούμε μιαν ευτυχία, δύσκολα τη νιώθουμε. Μονάχα όταν περάσει και κοιτάξουμε πίσω μας, καταλαβαίνουμε ξαφνικά - και κάποτε με κατάπληξη - πόσο σταθήκαμε ευτυχισμένοι".

17 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΤΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ: Η ... "ΧΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗ


Η μυθομανία απλών ανθρώπων του λαού που φαντάζονταν ανύπαρκτες συγγένειες με κινηματογραφικούς αστέρες ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη τη δεκαετία του 1960. Το Φεβρουάριο του 1965 ήταν η σειρά της Ζωής Λάσκαρη να πέσει θύμα μιας αντίστοιχης, παράλογης ιστορίας.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 19 ΕΤΩΝ


 Το πρώτο άλμπουμ της Γουίτνεϊ Χιούστον με τίτλο "Whtiney" κυκλοφόρησε το 1985. Πιο μπροστά, η τραγουδίστρια ακολουθούσε καριέρα μοντέλου, κυρίως με φωτογραφήσεις για μεγάλα περιοδικά. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν σε ένα διαφημιστικό των αναψυκτικών Canada Dry (μη σας μπερδεύει το όνομα, είναι αμερικάνικα και μάλιστα από το Τέξας), στο οποίο μάλιστα η Γουίτνεϊ τραγουδούσε. Το διαφημιστικό γυρίστηκε στις αρχές των 80s, όταν η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν 19 ετών. Δείτε την:

9 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΧΙΟΥΣΤΟΝ


Η Γουίτνεϊ Χιούστον δεν ήταν μόνο μια σπουδαία φωνή που έπεσε θύμα της μεγάλης της επιτυχίας, τον προσωπικών της αδιεξόδων και λανθασμένων επιλογών, όπως ο γάμος της με τον τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν, που την οδήγησαν στα ναρκωτικά και την παρακμή. Διαβάστε εννιά λεπτομέρειες από τη ζωή της, που ίσως δε γνωρίζατε.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 19 - 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Το "φαινόμενο Adele" συνεχίζει ακάθεκτο κυριαρχώντας στη μουσική ζωή του πλανήτη. Δύο άλμπουμ της τραγουδίστριας βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα του παγκόσμιου chart, το "21" που ανέβηκε και πάλι στην κορυφή, αλλά και το προηγούμενο "19", το οποίο βρέθηκε στη δέκατη θέση. Πολλές είναι όμως οι νέες είσοδοι της εβδομάδας: Van Halen, Paul McCartney, και The Fray κυκλοφόρησαν καινούρια άλμπουμ, τα οποία βρέθηκαν κατευθείαν στην πρώτη δεκάδα των παγκόσμιων πωλήσεων. Τέλος, στο τοπ10 συναντούμε και μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αποθανούσης Whitney Houston.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 19 - 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Αλλαγές έχουμε στο παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας. Πρώτα απ' όλα έχουμε νέο νούμερο ένα, ενώ στην τρίτη θέση έπεσε η Rihanna με το "We Found Love" ύστερα από πολλές εβδομάδες παραμονής στην κορυφή. Η εντυπωσιακότερη νέα είσοδος στη δεκάδα γίνεται από το "Give Me All Your Luvin'", το οποίο ανέβηκε δεκαπέντε θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και βρέθηκε έβδομο. Στα αξιοσημείωτα του chart είναι η επανείσοδος στη δεκάδα του "Someone Like You" της Adele. Μην ξεχνάτε ότι η περασμένη Κυριακή ήταν η ημέρα απονομής των Grammys, όπου η Βρετανίδα τραγουδίστρια κυριολεκτικά σάρωσε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012.
Αλήθεια, μόνο εμένα έχει κουράσει αυτή η υπερ-συγκέντρωση "σοφών" που τα ξέρουν όλα και εκφέρουν την άποψη τους επί παντός επιστητού σαν να είναι ειδικοί; "Η πεμπτουσία της γνώσης είναι, όταν την έχεις, να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις, να ομολογείς την άγνοιά σου" έλεγε ο Κομφούκιος και εκτιμώ ότι πολλοί θα έπρεπε να τη λάβουν σοβαρά υπόψη.

16 Φεβρουαρίου 2012

TO ΜAHJONG ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ


Σήμερα αποσπά την προσοχή των μαζών, όμως στις αρχές του 20ου αιώνα, το mahjong αποτελούσε προνόμιο μονάχα της κινέζικης ελίτ: από την αυτοκράτειρα Cixi και την Soong Mei-Ling, τη σύζυγο του στρατηγού Τσανκ Κάι Σενγκ και πρώτη κυρία της χώρας την περίοδο της δημοκρατίας, μέχρι τον Μάο Τσε Τουνγκ και τον Ζου Ντε, τον ιδρυτή του κόκκινου στρατού. Ακόμα και ο φιλόσοφος Λάο Τσάο ήταν φανατικός παίχτης του mahjong. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Χου Σι, το mahjong είναι για τους Κινέζους κάτι σαν εθνικό σπορ, όπως το κρίκετ για τους Βρετανούς, το μπέιζμπολ για τους Αμερικανούς και το σούμο για τους Ιάπωνες.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρεις νέες ταινίες βγαίνουν αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, εκ των οποίων η μία έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τρίτη ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων. Πρόκειται για την αισθηματική ταινία "Έρωτας από την αρχή", η οποία όμως δε φαίνεται να έπεισε τους κριτικούς. Οι άλλες δύο ταινίες είναι το βρετανικό, κατασκοπευτικό θρίλερ "Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι", με τις απόψεις των κριτικών να διίστανται, αν και η ταινία περνάει τη βάση, αλλά και η οικογενειακή 3D ταινία "Hugo" του Μάρτιν Σκορτσέζε, η οποία έχει δεχτεί πολύ καλές κριτικές σε γενικές γραμμές.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Η Kelly Clarkson παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart. Στη δεκάδα έχουμε δύο νέες εισόδους. Στην τρίτη θέση εκτοξεύτηκε το αρκετά γοητευτικό τραγούδι "We Are Young" ενός όχι και πολύ γνωστού συγκροτήματος, των "fun". Το τραγούδι ακούστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς Glee, όμως την εκτόξευση στα chart την οφείλει στο διαφημιστικό σποτ της Chevrolet, το οποίο προβλήθηκε στο Super Bowl της περασμένης εβδομάδας.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: KAOMA - LAMBADA (LLORANDO SE FUE)


Τέλη δεκαετίας 1980 με αρχές '90: όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος χόρευαν Λαμπάντα. Ένα πολύ κεφάτο, καλοκαιρινό τραγούδι που αντέχει ακόμα, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μουσικό κομμάτι του ελληνικού καρναβαλιού. Το συγκρότημα που έκανε γνωστό το τραγούδι παγκοσμίως ήταν γαλλικό και ονομαζόταν Kaoma, όμως η τραγουδίστρια ήταν Βραζιλιάνα, η Loalwa Braz, όπως και οι στίχοι. Λίγοι γνωρίζουν ότι το τραγούδι ήταν διασκευή ενός παραδοσιακού βολιβιανού τραγουδιού με τον τίτλο "Llorando se fue", που σημαίνει "κλαίγοντας έφυγε μακριά",

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, η γνωστή και ως Τσικνοπέμπτη. Εκμεταλλευτείτε την ημέρα για να διασκεδάσετε και να περάσετε καλά. Στο κάτω κάτω είμαστε στο μέσο της Αποκριάς και, όπως και να το δούμε, η διασκέδαση και η χαρά δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Οι Κινέζοι λένε:

15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ 8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!


Ήρθε η ώρα για το πρώτο ραντεβού. Το άγχος στο κατακόρυφο: τι θα βάλω, πώς να φερθώ, τι θα συζητήσουμε, τι θα φάμε. Ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ο σκοπός είναι, το πρώτο ραντεβού να μη σας κάτσει στο στομάχι. Επιλέξτε προσεκτικά το μενού αυτής της πολύ σημαντικής βραδιάς - η καλύτερα μάθετε τι πρέπει να αποφύγετε σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας thedailymeal.com. Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε δέκα φαγητά, αλλά επειδή μόνο τα οκτώ αφορούν και εμάς που ζούμε σ' αυτή τη γωνιά της γης που λέγεται Ελλάδα, σας παρουσιάζω αυτά τα οκτώ.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΡΑ


Η αλλοτινή "βασίλισσα της αμερικάνικης τηλεόρασης" Όπρα Ουίνφρεϊ δυσκολεύεται με το τελευταίο της τηλεοπτικό εγχείρημα, το τηλεοπτικό κανάλι OWN (Oprah Winfrey Network). Το καλωδιακό κανάλι, που άρχισε να εκπέμπει την 1η Ιανουαρίου 2011, πολύ σύντομα έχασε το μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών (περίπου τα 3/4 αυτών μέσα στον πρώτο μήνα εκπομπής) και από τότε η τηλεπαρουσιάστρια, που κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ), ψάχνει εναγωνίως να βρει το αντίδοτο. 

ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ




Ο Όσκαρ Ουάιλντ (ή Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde, όπως ήταν το πλήρες όνομά του) έχει μείνει δημοφιλής μέχρι και σήμερα, κυρίως για τις έξυπνες ατάκες, με τις οποίες διάνθιζε τα έργα του. Είτε συμφωνεί κάποιος μαζί τους είτε διαφωνεί, έχουν πάντως γούστο και φανερώνουν έναν ευφυή άνθρωπο. Ορίστε μερικά από τα πιο γνωστά ευφυολογήματα του Ιρλανδού συγγραφέα:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012. Σαν σήμερα, το 1564 γεννήθηκε ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, ο πρώτος αστρονόμος που διακήρυξε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, ενώ οι μέχρι τότε πεποιθήσεις ήθελαν τον πλανήτη μας να αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε αιρετικός και καταδικάστηκε (το 1633) από την Ιερά Εξέταση για αθέτηση του Διατάγματος του Καταλόγου Απαγορευμένων του 1616.

14 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1996


Ειδήσεις, ελληνικές ταινίες, αγώνες μπάσκετ, αλλά και Δέκα Μικροί Μήτσοι, Ντόλτσε Βίτα και ο Απών της Μαριέλλας Παπαοικονόμου: αυτά τα προγράμματα είχαν κερδίσει τις προτιμήσεις των τηλεθεατών πριν 16 χρόνια, το Φεβρουάριο του 1996. Πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (6 - 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Ακόμη μία εβδομάδα, η σειρά "Οι Βασιλιάδες" κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις του εβδομαδιαίου τηλεοπτικού τοπ10. Στη δεκάδα επανέκαμψαν οι κωμικές σειρές "Πίσω στο σπίτι" και "Κλινική Περίπτωση" που επέστρεψαν με νέα επεισόδια, ενώ το παζλ συμπληρώνεται με τρία επεισόδια της τουρκικής σειράς "Έρωτας και τιμωρία" και μία εκπομπή των "Ράδιο Αρβύλα".

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ... ΡΗΤΑ (ΜΕΡΟΣ II)


Κάποιες δηλώσεις ή ρητά που έχουν μείνει ιστορικά και αφορούν τον έρωτα δεν είναι και πολύ ρομαντικά. Αντιθέτως διέπονται από μια αποστασιοποίηση και κυνισμό. Διαβάστε μερικά, εξαιρετικά αφιερωμένα σε όσους δε γιορτάζουν σήμερα:

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ... ΠΟΙΗΣΗ: ΜΥΡΤΙΩΤΙΣΣΑ - Σ' ΑΓΑΠΩ



Ένα από τα πιο λιτά, αλλά αυθεντικά ποιήματα της ελληνικής ποίησης με θέμα τον έρωτα είναι το "Σ' αγαπώ" της Μυρτιώτισσας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Θεώνης Δρακοπούλου, 1881-1968). Περιέχεται στην ποιητική συλλογή "Κίτρινες φλόγες", που κυκλοφόρησε το 1925.

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ... ΡΗΤΑ


Ακόμα κι αν δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις ένα δώρο στην καλή ή στον καλό σου, μπορείς σίγουρα να γράψεις μια καρτούλα, έστω και χειροποίητη. Ορίστε μερικές ιδέες, αν θέλεις να γράψεις κάτι δοκιμασμένο ή να εμπνευστείς το δικό σου έξυπνο μότο.... πάντα περί έρωτος και αγάπης.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: WHITNEY HOUSTON - I WILL ALWAYS LOVE YOU


Με το θάνατο της Γουίτνεϊ Χιούστον μόλις προχτές, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι που θα ταίριαζε στη σημερινή ημέρα από το "I Will Always Love You", τη μεγαλύτερη επιτυχία της αποθανούσης, ένα τραγούδι που αναφέρεται μεν σε έναν χωρισμό, αλλά εκφράζει το μέγεθος και τη δύναμη της αληθινής αγάπης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012.
Σε όλον τον κόσμο η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα των Ερωτευμένων, αλλιώς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι του αφαιρέθηκε από το επίσημο εορτολόγιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με το σκεπτικό ότι γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα γι' αυτόν.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ III: 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ !!


Εσείς πιστεύετε στα φαντάσματα; Ένα σημαντικό κομμάτι των Σουηδών πάντως πιστεύει. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Svenska Dagbladet, το 21% των Σουηδών (λίγο περισσότεροι από τον ένα στους πέντε δηλαδή) εξέφρασαν τη γνώμη ότι μετά θάνατον οι άνθρωποι γίνονται φαντάσματα!

13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Μία φωτογραφία σοκ, που όμως αποτελεί τραγική πραγματικότητα για χιλιάδες παιδιά της Υπο-σαχάριας Αφρικής.

Ο Sylvère Ndayishimiye από το Μπουρουντί, σήμερα 22 ετών, δεν έζησε τα ανέμελα παιδικά χρόνια που ζήσαμε όσοι είχαμε την τύχη να γεννηθούμε στην αναπτυγμένη Ευρώπη. Κι αν ακόμα ανησυχούμε σήμερα για την οικονομική κρίση και διαπνεόμαστε από το φόβο μήπως γυρίσει το βιοτικό μας επίπεδο πολλές δεκαετίες πίσω, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη συγκλονιστική πραγματικότητα που βίωσε αυτός ο άνδρας στην παιδική του ηλικία, ένα από τα χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες της Αφρικής. 

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ WHITNEY HOUSTON


Η ξαφνική απώλεια της υπέροχης τραγουδίστριας με την σπουδαία φωνή, Whitney Houston, συγκλόνισε τους συναδέλφους της όλων των μουσικών ειδών και όλων των ηλικιών, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους μέσω των μηνυμάτων τους στο τουίτερ, το οποίο πήρε "φωτιά", όταν γνωστοποιήθηκε η θλιβερή είδηση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.
Πιστεύω ότι στη σημερινή ημέρα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, θα ταίριαζε αυτό που είπε ο Τζον Κένεντι, ότι

12 Φεβρουαρίου 2012

8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ!


Έχετε κόλλημα με το πώς μυρίζει το σώμα ή η αναπνοή σας; Δεν αντέχετε να βρίσκεστε σε ένα χώρο, όπου επικρατεί δυσοσμία και θέλετε να μάθετε τον "ένοχο";  Η ιστοσελίδα thedailymeal.com παραθέτει μια σειρά από τροφές που, είναι μεν θρεπτικές αλλά προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές. Δείτε ποιες είναι αυτές, αλλά και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΝΟΣ 9ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ, Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ!


Ο εννιάχρονος Jason Egan από την πολιτεία της Βικτόρια της Αυστραλίας αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους νευρολόγους, καθώς πάσχει από μια πρωτοφανή ασθένεια, η οποία δεν έχει καταγραφεί ξανά μέχρι σήμερα. Ο εγκέφαλος του αγοριού διαρκώς συρρικνώνεται.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ


Ο πατήρ Gabriele Amorth (ο άνθρωπος που εικονίζεται στην πιο πάνω φωτογραφία) δεν είναι ένας συνηθισμένος, ήσυχος Καθολικός παπάς. Καθημερινά αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει οκτώ με δέκα εξορκισμούς, ακόμα και τις Κυριακές, αλλά και τα Χριστούγεννα. Βλέπει τον διάβολο παντού, όπως για παράδειγμα στη μουσική του Marilyn Manson, ακόμα και στους διαδρόμους του Βατικανό. Και είναι μάλιστα πεπεισμένος ότι ο Σατανάς  φοβάται τον Πάπα Βενέδικτο XVI ακόμη περισσότερο απ' όσο φοβόταν τον Ιωάννη Παύλο Β`. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012.
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αβραάμ Λίνκολν, ένας από τους σπουδαιότερους αμερικανούς προέδρους στην Ιστορία, στις 12 Φεβρουαρίου 1809, και μάλιστα η σημερινή επέτειος γιορτάζεται σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες ως αργία. Ο Λίνκολν, που ήταν πρόεδρος κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, ήταν αυτός που υπέγραψε το διάταγμα για την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ το 1863, ενώ δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου 1865,