22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 23 - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Μετά την πολύ πετυχημένη πορεία του "Locked Out of Heaven", που άλλωστε βρέθηκε στο νούμερο ένα του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ, αναμενόμενη ήταν η δυναμική πρεμιέρα και του άλμπουμ "Unorthodox Jukebox" του Μπρούνο Μαρς, το οποίο βρέθηκε κατευθείαν στην πρώτη θέση από πλευράς πωλήσεων παγκοσμίως. Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα, στη δεύτερη θέση συναντούμε το περσινό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Μάικλ Μπουμπλέ, εμπλουτισμένο μ' ένα καινούριο τραγούδι. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 23 - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το Locked Out of Heaven του Μπρούνο Μαρς βρέθηκε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου σινγκλ τσαρτ της τελευταίας εβδομάδας του 2012, όπως αναμενόταν βάσει της σταθερής ανοδικής πορείας.του τραγουδιού τις τελευταίες εβδομάδες. ΄Έκπληξη αποτελεί το πλασάρισμα στην τρίτη θέση του Τζέιμς Άρθουρ, ο νικητής του βρετανικού X-factor, καθώς το Impossible πούλησε περίπου μισό εκατομμύριο αντίτυπα στη Μ. Βρετανία. Στο τοπ20 συναντούμε και το διαχρονικό All I Want For Christmas Is You της Μαράια Κάρεϊ, το οποίο αποτελεί σταθερή μουσική αξία της εορταστικής περιόδου τα τελευταία 18 χρόνια. Συμπτωματικά, το τραγούδι βρέθηκε και στη 18η θέση.

Η αναχρονιστική δικαστική απόφαση που επιτρέπει στους εργοδότες ν' απολύουν τις γυναίκες υπαλλήλους, επειδή απλά τους σηκώθηκε!


Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προσφέρουν έναν κάκιστο παράδειγμα εργατικής νομοθεσίας στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς σε πολλές πολιτείες επιτρέπεται η απόλυση εργαζομένων για οποιονδήποτε λόγο, όσο παράλογος κι αν είναι αυτός. Κι όλα αυτά με τη σύμφωνα γνώμη των δικαστηρίων, τα οποία συχνά δικαιώνουν αυτήν την απόλυτη ελευθερία των εργοδοτών, όπως στην περίπτωση ενός οδοντιάτρου που απέλυσε μια βοηθό του επειδή ήταν... πολύ ελκυστική!

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα του 1962

Με το μύθο περί των "νοικοκυραίων" Ελλήνων της δεκαετίας του '60 που δεν έκλεβαν... συγγνώμη, έκρυβαν.... χρήματα από το κράτος, αλλά απέκτησαν την κακή συνήθεια της φοροδιαφυγής, όταν ήρθε το κακό 1981, ασχολήθηκα και σε παλιότερη ανάρτηση. Επανέρχομαι, όμως, στη διάλυση αυτού του μύθου δημοσιεύοντας ακόμη ένα ρεπορτάζ από εφημερίδες της εποχής εκείνης και συγκεκριμένα, ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 22 Δεκεμβρίου 1962, δηλαδή ακριβώς πριν από 50 χρόνια, ύστερα από επτά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή.

Σαν σήμερα: 22 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012.

Το παλιότερο γερμανικό τραγούδι για τα Χριστούγεννα


Τα περισσότερα δημοφιλή, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παγκοσμίως είναι γερμανικής προέλευσης. Το παλιότερο από αυτά είναι το Josef, Lieber Josef Mein ("Αγαπημένε Ιωσήφ, Ιωσήφ μου"), το οποίο γράφτηκε το πρώτο μισό του 15ου αιώνα, πριν από 600 χρόνια περίπου. Συνθέτης του τραγουδιού φέρεται ότι ήταν ο Μοναχός του Σάλτζμπουργκ (Mönch von Salzburg), για τον οποίο δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ είναι βασισμένο σ' έναν παλιότερο λατινικό ύμνο των Χριστουγέννων. Ακούστε το από μια παιδική χορωδία:

21 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο γλυκό από την Ολλανδία: Pepernoten


Μια αγαπημένη, χριστουγεννιάτικη λιχουδιά των Ολλανδών είναι τα Pepernoten, γνωστά και ως "μπισκότα του χριστουγεννιάτικου δέντρου", καθώς χρησιμοποιούνται και ως διακοσμητικά στο έλατο της κάθε οικογένειας. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ενώ η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις δημοφιλέστερες - και αρκετά εύκολη στην εκτέλεση της.

Ποια είναι τα 3 ελληνικά εστιατόρια που περιλαμβάνονται στα 101 καλύτερα της Ευρώπης


Η δημοφιλής και έγκυρη ιστοσελίδα για το φαγητό, TheDailyMeal.com, ανακοίνωσε τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, όπως αξιολογήθηκαν από ειδικούς, και ανάμεσα σ' αυτά ξεχωρίζουν και τρία ελληνικά. Συγκεκριμένα, διακόσιοι κριτές κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.450 εστιατόρια απ' όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, προσεκτικά επιλεγμένα από τους οδηγούς Μισελέν. Το καλύτερο εστιατόριο βρίσκεται στη γειτονική Ιταλία, ωστόσο συνολικά πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Γαλλία, κάτι που μάλλον θεωρείται αναμενόμενο. Τα 15 από τα 101 καλύτερα εστιατόρια είναι γαλλικά και μάλιστα, τα 11 βρίσκονται στο Παρίσι. Όσον αφορά τα ελληνικά εστιατόρια που κατάφεραν να μπουν στη λίστα, μόνο το ένα από αυτά βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ τ' άλλα δύο βρίσκονται στη Ρόδο και τη Σαντορίνη.

Σαν σήμερα: 21 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012.

Τα πραγματικά παραμύθια των αδελφών Γκριμ


Σήμερα συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ημέρα που εκδόθηκε η πρώτη συλλογή παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, στις 20 Δεκεμβρίου 1812. Ο λόγος για τους αδελφούς.Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ, οι οποίοι παρά τις νομικές τους σπουδές προτίμησαν ν' ασχοληθούν με τη συγκέντρωση λαϊκών παραμυθιών, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι, η Σταχτοπούτα, η Ραπουνζέλ, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ κλπ. 

20 Δεκεμβρίου 2012

Η πραγματική ιστορία του αετού που άρπαξε ένα παιδί 2 ετών!


Πολλοί ήταν εκείνοι που παραπλανήθηκαν από το βίντεο, που υποτίθεται ότι αποτύπωνε τη στιγμή που ένας αετός άρπαξε ένα παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, την ώρα που έπαιζε δίπλα στον πατέρα του. Στην πραγματικότητα, το βίντεο δεν ήταν παρά η... εργασία τριών φοιτητών στο μάθημα του τρισδιάστατου κινούμενου και ψηφιακού σχεδίου, οι οποίοι μάλλον κατάφεραν να εξασφάλισαν μια πολύ καλή βαθμολογία. Πάντως, ένα παρόμοιο περιστατικό αρπαγής μικρού παιδιού από αετό μπροστά στα μάτια του γονέα του, συνέβη στην πραγματικότητα πριν πολλά χρόνια στη μακρινή Ισλανδία.

Με μαγιό στους -34 βαθμούς Κελσίου!


"Υπομονή, παιδιά - το καλοκαίρια πλησιάζει!" είναι το σλόγκαν που κοσμεί το κέντρο της πόλης Τομσκ, μιας από τις παλιότερες της Σιβηρίας, προκειμένου να παρηγορήσει τους 500.000 κατοίκους της, που ζουν σε ακραία παγωμένες καιρικές συνθήκες. Ο 21χρονος φωτογράφος Νικίτα Ρουσάνοφ, μάλλον κατάλαβε ότι όντως το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών στην πιο κρύα γωνιά του βορείου ημισφαιρίου κι έτσι οργάνωσε την πρωτότυπη αυτή φωτογράφιση στο κέντρο του Τομσκ. Δεκατρία αγόρια και κορίτσια φόρεσαν βερμούδες. μαγιό και σαγιονάρες αψηφώντας τους -34 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν στην περιοχή και φωτογραφήθηκαν μες στην καλή χαρά, σαν να βρίσκονται στην παραλία!

Είναι αυτή η ΠΙΟ παράξενη είδηση απ' ΟΛΕΣ τις παράξενες ειδήσεις;;


Παράξενες ειδήσεις έχουν δημοσιευτεί πολλές σ' αυτό το μπλογκ και ακόμη περισσότερες σε άλλες ιστοσελίδες. Καμία, όμως, δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε έκπληξη, αυτό που συνέβη σε μια κηδεία στην πόλη Κράιστσερτς (Christchurch) της Νέας Ζηλανδίας, όταν ένας άγνωστος προκάλεσε μια πρωτοφανή και αρκετά μακάβρια σκηνή, η οποία θα μείνει αξέχαστη στους παρευρισκόμενους για όλη τους την ζωή.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Τέσσερις είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες στο φετινό χριστουγεννιάτικο... πενθήμερο. Ξεχωρίζει "Η ζωή του κυρίου Πι", που τυγχάνει της κοινής αποδοχής των κριτικών. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ελληνο-βρετανική συμπαραγωγή με αναφορές στην οικονομική κρίση ("Παπαδόπουλος & Σία"), μια αρκετά ανθρώπινη ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς ("Το μερίδιο των αγγέλων")  και μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τα παιδιά, που όμως μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζει ("Σάμμυ 2").

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (23 - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Η παράδοση που θέλει το νικητή του βρετανικού X-factor να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη θέση του βρετανικού τσαρτ τηρήθηκε και φέτος. Έτσι, ο Τζέιμς Άρθουρ, ο νικητής της φετινής ένατης σαιζόν του δημοφιλούς τάλεντ σόου χτύπησε πρωτιά από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πρώτου σινγκλ με τίτλο Impossible. Πολύ καλό ξεκίνημα για το "Scream & Shout" των will.i.am και Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε το "Stay" της Ριάνα, με την τραγουδίστρια από τα νησιά Μπαρμπάντος να έχει διπλή παρουσία στο βρετανικό τοπ10, καθώς μία θέση πιο κάτω βρίσκεται το "Diamonds".

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (23 - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Ελάχιστες είναι οι αλλαγές στις πρώτες θέσεις του αμερικανικού Billboard 100 για την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, με τον Μπρούνο Μαρς να παραμένει για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή. Έντονα ανοδική τροχιά σημειώνει το "I Know You Were Trouble" της Τέιλορ Σουίφτ, η καριέρα της οποίας ανήλθε ταχύτατα τη χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες. Οι δύο νέες εισόδου του τοπ20 έρχονται από ένα κωμικό χιπ-χοπ κομμάτι που ήδη σημειώνει επιτυχία στο youtube, το "Thrift Shop" του Mavklemore, και από ένα indie ροκ συγκρότημα, τους "Imagine Dragons", που δεν αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα: 20 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012.

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις στη σύντροφο σου

Μπορεί οι γυναίκες να είναι απαραίτητες για έναν άνδρα, είναι όμως κι ένας δύσκολος, συχνά άλυτος γρίφος. Το μεγάλο τους ελάττωμα είναι ότι παρεξηγούν πολύ εύκολα το παραμικρό, όταν αφορά τις ίδιες προσωπικά. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να ζυγίσεις πολύ προσεκτικά τα λόγια σου, γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς τιμωρημένος στο κρεβάτι, χωρίς να έχεις καταλάβει καν τι έφταιξε. Κι, όμως, όλα έχουν την εξήγηση τους. Τι πρέπει να προσέξεις, πριν ανοίξεις το στόμα σου και απευθυνθείς στη σύντροφο σου:

19 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα περιστέρι;


Μια απίστευτη ιστορία καθημερινής τρέλας αντιμετώπισε πρόσφατα το αστυνομικό τμήμα της γερμανικής πόλης Ντάρμσταντ, όταν μια γυναίκα ζήτησε αστυνομική προστασία από ένα περιστέρι που την.. παρακολουθούσε επίμονα, σύμφωνα με την καταγγελία της. Άραγε, εκτός από τα περιστέρια-ταχυδρόμοι υπάρχουν και περιστέρια-κατάσκοποι;

Ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Νικόλαος και ο Σάντα Κλάους!


Όπως γνωρίζουμε από το σχολείο - στο μάθημα των θρησκευτικών - ο Άγιος Βασίλης, ένας εκ των Τριών Ιεραρχών, γεννήθηκε το 329 στην πόλη Καισάρεια της Καππαδοκίας. Το τραγουδάμε, άλλωστε, και στα παραδοσιακά, ελληνικά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς: "Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία" και όχι από το Ροβανιέμι της Λαπωνίας. Σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, έγινε αρχιεπίσκοπος Καισαρείας, ζούσε λιτοδίαιτα, ενώ άφησε πίσω του ένα πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Απεβίωσε στις 1 Ιανουαρίου 379 και αυτός είναι κι ο λόγος που η μνήμη του γιορτάζεται την πρώτη ημέρα του έτους. Ωστόσο, τις τελευταίες - αρκετές - δεκαετίες ο Άγιος Βασίλειος έχει ταυτιστεί με το δυτικό Σάντα Κλάους, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην αποστολή του να μοιράζει δώρα στα παιδιά, ώστε να τους συγχέουμε και να θεωρούμε ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Ποιος είναι, όμως, στην πραγματικότητα ο Σάντα Κλάους;

Από ποιες ασθένειες κινδυνεύει ο Άι Βασίλης;


Η εμπορευματοποιημένη εκδοχή του Άγιου Βασίλη (ή Santa Claus, μιας και σ' αυτόν βασίζεται) τον θέλει να είναι ένας χοντρούλης, καλοσυνάτος γεράκος, ντυμένος στα κόκκινα, με ροδαλά μάγουλα και με μια τεράστια κάτασπρη γενειάδα. Τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων ταξιδεύει σ' όλον τον κόσμο για να μοιράσει δώρα στα καλά και υπάκουα παιδιά, τα οποία ως αντάλλαγμα του προσφέρουν μπισότα. Χμμ.. το λάιφ στάιλ που φέρεται ν' ακολουθεί ο Άγιος δεν είναι καθόλου, μα καθόλου υγιεινό και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από μια σειρά σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Ποιες είναι αυτές; 

Σαν σήμερα: 19 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.

18 Δεκεμβρίου 2012

Πώς η γραφειοκρατία εμποδίζει έναν Αυστριακό να στείλει δωρεάν φάρμακα στην Ελλάδα

Την ενδιαφέρουσα περιπέτεια ενός Αυστριακού που έχει μαζέψει φάρμακα και θέλει να τα προσφέρει σε ελληνικό νοσοκομείο, όμως εμποδίζεται από την ελληνική γραφειοκρατία, διάβασα στην αγγλόφωνη αυστριακή εφημερίδα Austrian Times. Για κάποιο λόγο, η είδηση δεν έχει γίνει γνωστή ή αναπαραχθεί από κάποιο ελληνικό μέσο και αναμεταδίδεται από το ταπεινό αυτό μπλογκ 

Γιατί ο Ρούντολφ το ελαφάκι έχει φωτεινή μύτη;


"Κάποτε στην παιχνιδούπολη στο Βόρειο Πόλο, ζούσε ένα ελάφι που το έλεγαν Ρούντολφ. Εκεί ζούσαν κι άλλα ελάφια, που είχαν όμορφα, υπερήφανα κέρατα. Ο Ρούντολφ, όμως, είχε μια μεγάλη, λαμπερή, κόκκινη μύτη. Ήταν τόσο κόκκινη, που έλαμπε μέσα στο σκοτάδι!". Έτσι, ξεκινάει το γνωστό παραμύθι για τον Ρούντολφ, το ελαφάκι που τ' άλλα ελάφια το κορόιδευαν για την κατακόκκινη μύτη του κάνοντας τον να κλαίει. Βέβαια, χάρη σε αυτή τη φωτεινή μύτη μπόρεσε ο Άι Βασίλης να βρει και να διαβάσει τη λίστα με τα δώρα των παιδιών μέσα στην πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα ο Ρούντολφ να νιώσει πραγματικά περήφανος και ξεχωριστός. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί γιατί η μύτη του Ρούντολφ ήταν κατακόκκινη και φωτεινή; Μια ομάδα Νορβηγών και Ολλανδών ερευνητών πιστεύει ότι γνωρίζει την απάντηση!

Τι πραγματικά σκέφτονται οι άνδρες;


Οι άνδρες συνηθίζουμε να λέμε ότι της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, όμως και οι γυναίκες δεν πάνε πίσω. Αντίστοιχη είναι και η δική τους άποψη για τους άντρες. Δεν τους καταλαβαίνουν και πάντα αναρωτιούνται τι πραγματικά σκέφτονται. Ο Αυστραλός Geoff Barker, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "What's on a Man's Mind? What Every Woman Needs to know" ("Τι υπάρχει στο μυαλό ενός άντρα; Τι πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα") πιστεύει ότι μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. Αναζητώντας τις απαντήσεις στο ερώτημα "γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια", ύστερα από 15 χρόνια επιστημονικής έρευνας του αντρικού πληθυσμού, στα 11 από τα οποία ήταν και ο ίδιος παντρεμένος, ο Barker κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα. Ποια είναι αυτά;

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα πριν από 60 χρόνια!

Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια - με αφορμή την οικονομική κρίση - για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στο υπέδαφος της ελληνικής επικράτειας, με τις έρευνες να επικεντρώνονται ιδιαίτερα στα νότια της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο πέλαγος. Το θέμα του πετρελαίου δεν είναι καινούριο, αλλά πηγαίνει κι έρχεται στα ΜΜΕ με διαφορετική ένταση κάθε φορά, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 60 χρόνια, στις 18 Δεκεμβρίου 1952, η εφημερίδα της εποχής ΕΜΠΡΟΣ δημοσίευε στην πρώτη της σελίδα ένα ρεπορτάζ, που έφερε την υπογραφή του δημοσιογράφου Γ. Μπατσαλιά, στο οποίο αναφερόταν ότι πετρελαϊκά κοιτάσματα είχαν ήδη βρεθεί ύστερα από έρευνες και ότι μάλιστα είχε ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες ξένες εταιρίες.

Σαν σήμερα: 18 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012.

17 Δεκεμβρίου 2012

Ο 14χρονος που φιλοδοξεί ν' αλλάξει τον κόσμο μόνο με 2 δολάρια!


Ο 14χρονος Τζούλιαν Λάιτνερ δεν είναι ένας συνηθισμένος Αμερικανός έφηβος. Έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά από τους συνομηλίκους του θέτοντας ένα μεγάλο στόχο ζωής: να κάνει τον κόσμο γύρω του καλύτερο. Αντλώντας την έμπνευση του από τον αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Αρχιμήδη και τη φράση του "Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω" (δηλαδή "δώσε μου ένα μέρος να σταθώ και θα μετακινήσω τη γη" εννοώντας με τη βοήθεια ενός μοχλού), η οποία αναγράφεται και στον τάφο του, ο Τζούλιαν φιλοδοξεί να συμπαρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στη φιλανθρωπία θέτοντας ένα ερώτημα και δίνοντας την απάντηση: "Πόσο κοστίζει ν' αλλάξουμε τον κόσμο; Μόνο δύο δολάρια".

Πώς να κάνετε τον τετράποδο φίλο σας φίλο και με το μωρό σας!


Πλησιάζει η ώρα που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μικρό σας αγγελούδι, όμως αγχώνεστε και μόνο στην ιδέα των δυσκολιών που ενδέχεται ν' αντιμετωπίσετε από τη συμβίωση του μωρού σας με τον καλομαθημένο στα χάδια και τα παιχνίδια σκύλο σας; Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες, μέχρι ο σκύλος να εξοικειωθεί με το νέο μέλος της οικογένειας και να συνειδητοποιήσει ότι πλέον έχει περάσει σε δεύτερη προτεραιότητα στην ζωή σας. Μην πανικοβάλλεστε και ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω 10 συμβουλές της ιστοσελίδας Pawnation.com για τους φιλόζωους υποψήφιους γονείς. 

Είναι αυτή η πιο ανυπόφορη, ζηλιάρα σύζυγος του κόσμου;


Ο καβγάς ενός παντρεμένου ζευγαριού και η αφάνταστα καλπάζουσα φαντασία της ζηλιάρας συζύγου κινητοποίησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, ενώ λίγο έλειψε ν' αναστατώσουν μια ολόκληρη αεροπορική πτήση από το Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Παρίσι. Σίγουρα, πάντως, αυτός που ταλαιπωρήθηκε ήταν ο άτυχος σύζυγος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε κάποιες ώρες μέχρι ν' αποδείξει ότι δεν ήταν τρομοκράτης. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. 

Σαν σήμερα: 17 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012.

16 Δεκεμβρίου 2012

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί το πιο διαδεδομένο έθιμο των Χριστουγέννων. Είναι πιο δημοφιλές ακόμη και από τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος έχει διάφορες ονομασίες και έρχεται διαφορετικές ημερομηνίες για να μοιράσει δώρα στα παιδιά. Αντίθετα, ακόμη και σε χώρες χωρίς χριστιανική παράδοση, όλο και κάποιο δέντρο υπάρχει που να φωτίζεται με λαμπάκια τις ημέρες αυτές. "Έλατο της Πρωτοχρονιάς" στόλιζαν ακόμη και στη Σοβιετική Ένωση. Ποιες είναι, όμως, οι ρίζες του;

Η φωτογραφία της ημέρας: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από βιβλία!


Ένα διαφορετικό, χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από βιβλία αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Sungkyunkwan στην πόλη Suwon της επαρχίας Gyeonggi της Νοτίου Κορέας.

Το πρώτο παραμύθι που γράφτηκε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο


Το πρώτο παραμύθι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο γράφτηκε από τον ξακουστό Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο τίτλος του είναι "Το έλατο" ("The Fir-Τree") και δημοσιεύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1844 μαζί με μια άλλη ιστορία, τη "Βασίλισσα του Χιονιού". Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι αρκετά θλιμμένο και απαισιόδοξο, ενώ αποτελεί μια αλληγορία και για την αδυναμία των ανθρώπων να απολαύσουν τις στιγμές που ζουν, μέχρι που να είναι πλέον πολύ αργά. Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια πιστή, ελληνική μετάφραση της αγγλικής μετάφρασης του πρωτότυπου κειμένου, που ήταν γραμμένο στα δανέζικα.

Σαν σήμερα: 16 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012.