2 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη: τι εντόπισαν οι επιστήμονες στους μετεωρίτες που "βομβάρδισαν" τη Ρωσία;


Αυτό που φοβόντουσαν οι αρχαίοι Γαλάτες έγινε κι ο ουρανός έπεσε τα κεφάλια μας, δηλαδή στα κεφάλια των Ρώσων, στις 15 Φεβρουαρίου 2013, όταν ένας μετεωρίτης διαπέρασε στα κλεφτά την ατμόσφαιρα της γης και εξερράγη πάνω από τη Ρωσία.

Οι 10 κανόνες για να μάθετε στα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά, όπως τα παιδιά των Γάλλων!


Το 2012, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάμελ Ντράκερμαν έγινε δημοφιλής χάρη στο βιβλίο της "French Children Don't Throw Food", στο οποίο περιέγραφε με χιουμοριστική ματιά πώς οι Γάλλοι γονείς καταφέρνουν τα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά και - πάνω απ ' όλα - να αδειάζουν το πιάτο τους, σε αντίθεση με τα κακομαθημένα Αγγλάκια και Αμερικανάκια. Το βιβλίο έγινε μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ και φέτος η Ντράκερμαν επανέρχεται μ' ένα σίκουελ, που έχει τον τίτλο "French Parents Don’t Give In: 100 Keys to French Parenting" δίνοντας νέες συμβουλές στις απελπισμένες Αγγλοσάξωνες μανάδες.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 3 - 9 Μαρτίου 2013


Σταθεροί στις δύο πρώτες θέσεις των παγκοσμίων πωλήσεων οι Mumford & Sons και ο Μπρούνο Μαρς, ενώ στο νούμερο τρία έκανε το ντεμπούτο το νέο άλμπουμ του Νικ Κέιβ και του συγκροτήματος τους The Bad Seeds με τίτλο "Push The Sky Away" - σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το "Lightning Bolts", που ο Κέιβ το εμπνεύστηκε από τις διαδηλώσεις της Αθήνας. Στα αξιοσημείωτα του παγκόσμιου τοπ10 είναι η επανείσοδος του εξαιρετικού σάουντρακ του μιούζικαλ "Les Miserables".

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 3 - 9 Μαρτίου 2013


Οι Γιαπωνέζες ΑΚΒ 48 έγιναν μπορεί να έγιναν πρόσφατα γνωστές εξ αιτίας του απίστευτου σκανδάλου, όταν ένα από τα μέλη τους έκοψε τα μαλλιά της, ντροπιασμένη επειδή παραβίασε τον όρκο αγνότητας" του γκρουπ, ωστόσο στην Ιαπωνία (εξακολουθούν να) πουλάνε τρελά - τόσο, ώστε το τελευταίο τους signle να βρεθεί στην πρώτη θέση του παγκόσμιου chart. Στη δεύτερη θέση έπεσε το "Thrift Shop", ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το "Harlem Shake", που ως τραγούδι είναι μάλλον αδιάφορο, αλλά ως χορευτική φιγούρα 30 δευτερολέπτων αποτελεί ένα από τα πιο τρελά Internet meme όλων των εποχών.

"Το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση". "Να μην κάνουμε την κουζίνα φαρμακείο". Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νικόλαου Τσελεμεντέ από το 1933!


Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το θάνατο του Νικόλαου Τσελεμεντέ, στις 2 Μαρτίου 1958, του ανθρώπου που άλλαξε τη σχέση των Ελλήνων με το φαγητό, ενώ το όνομα του είναι μέχρι σήμερα συνδεδεμένο με τους οδηγούς μαγειρικής, ως αφιέρωμα ανατρέχουμε σε μια παλιά συνέντευξη του πριν από 80 χρόνια, το Μάρτιο του 1933, όπου αναφέρθηκε με δυσπιστία στη σχέση μαγειρικής και χημείας, ενώ εξήγησε γιατί το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση και πώς θα το πετύχουμε αυτό.

Σαν σήμερα: 2 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013.

Το πρώτο "παγκόσμιο τραγούδι" μέσω ίντερνετ.


Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Σουηδός dj Avicii (ή Tim Bergling, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) ανέβασε στο youtube ένα βίντεο-πρόσκληση απευθυνόμενος σε μουσικούς παραγωγούς απ' όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη μουσική συνεργασία όλων των εποχών. Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2013, 4.199 άνθρωποι από 140 χώρες συνεισέφεραν 12.951 ήχους και στη συνέχεια, κάθε εβδομάδα, οι φαν ψήφιζαν on-line τις τρεις καλύτερες προτάσεις στις κατηγορίες melody, bass, rhythm, breaks και effects.

1 Μαρτίου 2013

Το κορίτσι που γεννήθηκε με δέρμα από λέπια

Πηγή: blessedbybrenna.blogspot.com
Όταν στις 19 Δεκεμβρίου 2011, η Κόρτνεϊ Γουέστλεϊκ αντίκρισε για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη της, Μπρένα, το πρώτο συναίσθημα που ένιωσε ήταν τρόμος. Το δέρμα του βρέφους ήταν καλυμμένο από παχιά λέπια, με βαθυκόκκινες ραγάδες ανάμεσα τους. Τα μάτια της φαίνονταν ματωμένα, επειδή το δέρμα που έπεφτε πάνω τους, τα είχε γυρίσει ανάποδα. Η Μπρένα είναι ένα από τα λίγα παιδιά σ' ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν γεννηθεί με Ιχθύαση τύπου Άρλεκιν.

Το ποίημα του Κωστή Παλαμά για το Μάρτιο


Στις 21 Μαρτίου 1882, στο φιλολογικό περιοδικό ΕΣΤΙΑ δημοσιεύτηκε ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά για το μήνα Μάρτιο. Ο ποιητής δεν είχε εκδώσει ακόμη τις μεγάλες του ποιητικές συλλογές, ενώ και το συγκεκριμένο ποίημα δεν μπορεί να θεωρηθεί σπουδαίο. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ποίημα που έγραψε κατά την παιδική ή την πρώιμη εφηβική του ηλικία, καθώς στο τέλος αναφέρει ότι αυτό γράφτηκε "Εν Μεσολογγίω" - ο Παλαμάς έζησε στο Μεσολόγγι μεταξύ 1867 και 1875, δηλαδή μεταξύ 8 και 16 ετών.

Σαν σήμερα: 1 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013
Πόσοι από σας θα βάλετε το ερυθρόλευκο βραχιόλι για να μην σας κάψει ο ήλιος; Η απορία μου είναι αν το φοράνε και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μάλλον τους τελευταίους μήνες προτιμούν να φορούν.. μαύρη κορδέλα, βλέποντας τα χάλια της ομάδας τους στο ποδόσφαιρο.

Πιο εργατικές οι γυναίκες, το μυαλό τους στο διάλειμμα έχουν οι άντρες. Τι δείχνει έρευνα για τις συνήθειες των φύλων στο χώρο εργασίας.


Οι γυναίκες το λένε κι εμείς κάνουμε πως δεν τις ακούμε ή τις κατηγορούμε ως κομπλεξικές. Oι άντρες είμαστε πιο τεμπέληδες και πρόθυμοι ν' αφήσουμε τη δουλειά μας στη μέση χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα συμπεράσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της πολυεθνικής 3Μ, ως προς τις συνήθειες των εργαζομένων στις ΗΠΑ σ' ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών..

28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ουρανοξύστης που...συρρικνώνεται!


Στη δεκαετία της υπερβολής - τα 80s - το πανύψηλο κτίριο των 140 μέτρων, το ξενοδοχείο Grand Prince Hotel Akasaka, γνωστό και ως "Aka-Puri", αποτελούσε το σύμβολο του αστραφτερού ιαπωνικού lifestyle, προσελκύοντας στην ιαπωνική πρωτεύουσα.βαθύπλουτους απ' όλον τον κόσμο, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια για να διανυκτερεύσουν σε μια από τις σουίτες του.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1'


Πολλά δράματα περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας στις αίθουσες, όμως οι θεατές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ταινίες με διαφορετικά θέματα και από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Από την ελληνική ταινία - με αγγλικό τίτλο - "Man at Sea" του Κώστα Γιάνναρη μέχρι την "Πειρατεία στον ωκεανό" από τη Δανία, τον πορτογαλικό "Χαμένο Παράδεισο", το οικολογικό δράμα "Η γη της επαγγελίας", τα "Όμορφα πλάσματα" και την ελληνο-αλβανική συμπαραγωγή "Ξημέρωμα".

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 3 - 9 Μαρτίου 2013.


Ένα medley δύο επιτυχιών των 70s έφερε τους One Direction στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη - είδηση θα ήταν, αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Στη Γαλλία, το Thrift Shop κρατάει γερά στην κορυφή, ενώ - επιτέλους - κατάφερε κι ένα γαλλικό τραγούδι να μπει στο τοπ10. Ο ράπερ Youssoupha, η καριέρα του οποίου μέχρι τώρα ήταν μάλλον μέτρια, κάνει την έκπληξη. Οι Γερμανοί, απ' την άλλη, είναι κολλημένοι με το "Scream & Shout", ενώ είσοδο στο τοπ10 έκανε και το "Glorious", ένα πλαστικό euro-trash βγαλμένο από τα 90s, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη φετινή Γιουροβίζιον. 

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 3 - 9 Μαρτίου 2013


Τι κι αν σαν τραγούδι το Harlem Shake του Bauuer είναι μάλλον αδιάφορο και βαρετό, τα αναρίθμητα βιντεάκια-παρωδία διάρκειας 30 δευτερολέπτων που έχουν κατακλύσει το youtube, έχουν κάνει όλους τους Αμερικανούς ν' αγοράζουν το συγκεκριμένο single, ώστε να έχουν το μουσικό χαλί για να γυρίσουν κι εκείνοι το δικό τους βίντεο! Έτσι, το τραγούδι παρέμεινε για δεύτερη εβδομάδα στο νούμερο ένα του αμερικάνικου τσαρτ. Αν και κινδυνεύει να χάσει την κορυφή από κάποιο άλλο τραγούδι, είναι μάλλον από το "When I Was Your Man" του Μπρούνο Μαρς, που αποδεικνύει ότι η επιτυχία συνδυάζεται και με τους πιο low-profile καλλιτέχνες. 

Προσευχή, αυστηρά ρούχα και.. Armani! Η ζωή μιας γυναίκας στο Βατικανό


Με πληθυσμό περίπου 800 κατοίκους, το Βατικανό είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του πλανήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στη σελίδα του κρατιδίου στο διαδίκτυο (vaticanstate.va), ο αριθμός των γυναικών που ζουν στην "ιερή" πόλη-κράτος είναι μόλις... 52, ενώ από αυτές μόνο οι 31 έχουν την υπηκοότητα, δηλαδή το δικαίωμα να μένουν μόνιμα εκεί. Ίσως να μην είχε και πολύ άδικο η Οριάνα Φαλάτσι που - κάπως προκλητικά είναι αλήθεια - χαρακτήρισε το Βατικανό "αρσενικό terrarium".

Σαν σήμερα: 28 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2013. Τελευταία μέρα του "κουτσοφλέβαρου", του μήνα με τις λιγότερες μέρες του χρόνου. Τις δύο κυριότερες εξηγήσεις, γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 μέρες, μπορείτε να τις διαβάσετε κλικάροντας εδώ.

Ο άνθρωπος χωρίς μνήμη, που θα τον θυμούνται ακόμη και τα εγγόνια μας!

Ο Henry Molaison σε φωτογραφία του 1953, πριν την εγχείρηση που θα του άλλαζε την ζωή (Πηγή: tumblir).

Τα μοναδικά πράγματα που θυμόταν, όσο ζούσε, ήταν το όνομα του, Henry Gustav Molaison, ότι ο πατέρας του καταγόταν από μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα, ότι η μητέρα του ήταν Ιρλανδή και  - παραδόξως - το οικονομικό κραχ του 1929 και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Όλες οι υπόλοιπες αναμνήσεις είχαν σβηστεί για τον άνδρα που έμεινε στην Ιστορία ως ο "άνθρωπος χωρίς μνήμη" και ο εγκέφαλος του οποίου αποτελεί αντικείμενο μελέτης ακόμη και σήμερα, περισσότερα από 4 χρόνια μετά το θάνατο του.

27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ανδρικός καρκίνος του μαστού είναι εδώ


Ο Oliver Bogler, αντιπρόεδρος στο Καρκινικό Κέντρο Άντερσον του Πανεπιστημίου του Τέξας, ψηλάφισε κάποια στιγμή ένα μικρό εξόγκωμα πίσω από τη δεξιά θηλή του στήθους του, όμως δεν έσωσε σημασία. Θεωρούσε ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό και ότι μάλλον θα τον κοιτούσε υποτιμητικά η σύζυγος ή ο γιατρός του, αν έκανε κάποια εξέταση. Έτσι, πέρασαν αρκετοί μήνες. Όταν το καλοκαίρι του 2012 πήγε για ράφτινγκ, το μπλουζάκι του λερώθηκε από εκκρίσεις την ώρα που έβγαζε το σωσίβιο του - και τότε προβληματίστηκε. Ο γιατρός του συνέστησε να κάνει αμέσως μαστογραφία και βιοψία. Τ' αποτελέσματα ήταν κατηγορηματικά: ο Όλιβερ είχε καρκίνο του μαστού.

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο σπάει τον πάγο μ' ένα τσακ!


Όταν δεν βρίσκεται σε κάποιο στούντιο για γύρισμα, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θέλει ν' απολαύσει το αγαπημένο του ουίσκι. Έλα, όμως, που στην κατάψυξη δεν έχει παρά μια μεγάλη μπάλα πάγου, η οποία δεν σπάει με τίποτα! Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι κι έτσι, ο πρωταγωνιστής  του Τιτανικού  - και πιο πρόσφατα του Django Unchained - καταφεύγει σε μαγικά κόλπα. Βάζει την τεράστια μπάλα στο ποτήρι και μ' ένα χτύπημα των δακτύλων - μ' ένα απλό "τσακ" - η μπάλα διαλύεται σε πολλά μικρά παγάκια! Ανακουφισμένος ο ηθοποιός, γεμίζει επιτέλους το ποτήρι του απολαμβάνοντας το ουίσκι. Όλα αυτά, φυσικά, για τις ανάγκες μιας ακόμη τρελής ιαπωνικής διαφήμισης, καθώς οι Ιάπωνες τρελαίνονται - και πληρώνουν όσο όσο για - να βλέπουν τους σταρ του Χόλιγουντ να τσαλακώνονται. Δείτε τη διαφήμιση:

Η γάτα που κάνει μπάνιο σε... φλιτζάνι και ξετρελαίνει τους γατόφιλους.


Η γάτα δεν είναι μόνο ένας καλός, ήρεμος φίλος για τα κρύα βράδια του χειμώνα, ενώ χουχουλιάζεις στην κουβέρτα δίπλα στο τζάκι. Έχεις και ορισμένες υποχρεώσεις απέναντι της, όπως να φροντίζεις για την καθαριότητα της. Πώς, όμως, θα κάνεις μπάνιο στη γάτα σου; Ένας Ιάπωνας (που μπορεί να είναι και Γιαπωνέζα) βρήκε τη λύση βάζοντας τη γάτα του σ' ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό. Μάλιστα, τράβηξε και βίντεο, το οποίο ανέβασε στο youtube. Πρέπει να είναι το πρώτο μπάνιο για τη συγκεκριμένη γάτα, τουλάχιστον σε φλιτζάνι,καθώς στην αρχή φοβάται αρκετά, όμως σύντομα συνηθίζει, ίσως βοηθάει και η πετσέτα που έχει στο κεφάλι σαν... θερμοφόρα, και στο τέλος ρίχνει κι έναν υπνάκο μέσα στο φλιτζάνι. Το βίντεο έχει λίγο μεγάλη διάρκεια (3΄44΄΄), όμως οι ζωόφιλοι - και πολύ περισσότεροι όσοι αγαπούν τις γάτες - σίγουρα θα το λατρέψουν.

Οι Έλληνες και η περίεργη σχέση που έχουμε με το χρόνο. Ένα χρονογράφημα πριν 100 χρόνια, που θα ήταν επίκαιρο και σήμερα


Πριν 100 χρόνια, 27 Φεβρουαρίου 1913, ο Έλληνας λογοτέχνης Κώστας Ουράνης, που τότε έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα στην εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σε ηλικία μόλις 23 ετών, έγραψε ένα χρονογράφημα ("Η αντίληψις του χρόνου") για την ιδιότυπη σχέση που έχουμε διαχρονικά οι Έλληνες με το χρόνο, αυτό το ελληνικό "ελάττωμα" που προκαλεί τη θυμηδία πολλών ξένων - και δη Βορειοευρωπαίων.

Ο θάνατος και η κηδεία του Κωστή Παλαμά


Συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά, στις 27 Φεβρουαρίου 1943. Ο θάνατος του αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, παρόλο που ο ποιητής ήταν από καιρό άρρωστος και είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο, ενώ έδωσε το έναυσμα για μια μαζική αντιφασιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας κάτω από τα μάτια των αιφνιδιασμένων κατοχικών δυνάμεων, στην οποία ενώθηκαν πολίτες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και τον κοινωνικών τάξεως. αφού ο Παλαμάς αποτελούσε εθνικό σύμβολο ενότητας.

Σαν σήμερα: 27 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013.

Οι αθλητές είναι πιο έξυπνοι;


"Νους υγιής εν σώματι υγιή", έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, υπονοώντας την επίτευξη μιας αρμονικής ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, το υγιές (γυμνασμένο) σώμα συμβάλλει στην περαιτέρω εκγύμναση και του πνεύματος αυξάνοντας τη φαιά ουσία του εγκεφάλου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές της Νευροψυχολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ στη Γερμανία.

26 Φεβρουαρίου 2013

Το κοριτσάκι που εμφάνισε νευρική ανορεξία από το νηπιαγωγειο


Η νευρική ανορεξία είναι μια χρόνια εγκεφαλική διαταραχή χωρίς κάποια συγκεκριμένα, ξεκάθαρα αίτια. Αν και κυρίως παρατηρείται σε ενήλικες γυναίκες, ωστόσο κρούσματα εντοπίζονται και σε μικρά παιδιά. Μάλιστα, στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε μια εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων παιδικής νευρικής ανορεξίας κατά 72% μεταξύ 1999 και 2009.

Η χειρότερη ταινία του 2012;


Πότε μπορούμε να καταλήξουμε ότι μια ταινία είναι όντως κακή; Ένα κριτήριο είναι οι πολύ κακές κριτικές, όπως στην περίπτωση του περιβόητου "Movie 43", το οποίο κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς, οι οποίοι το αποκάλεσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως "τον Πολίτη Κέιν της κακογουστιάς. Ένα δεύτερο κριτήριο για να θεωρήσουμε μια ταινία όντως κακή είναι το.. ταμείο, η χαμηλή προσέλευση θεατών και ο "κουβάς" στις εισπράξεις. Με βάση αυτό το κριτήριο, αναμφίβολα τον τίτλο της χειρότερης ταινίας του 2012 κερδίζει "Η Κακόγουστη Αγάπη του Τζόνι Χ" ("The Ghastly Love of Johnny X"). Πρόκειται, άραγε, για μια περίπτωση ταινίας, όπου ο τίτλος επιβεβαιώνει και το περιεχόμενο; 

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη απασχολούσε τον ιταλικό τύπο για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ, αλλά και ως... Κλεοπάτρα!


Ένα από τα πιο δημοφιλή κουτσομπολιά της Αθήνας στις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν η φημολογούμενη σχέση της ήδη πολύ αγαπητής από το κοινό Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον τότε διάδοχο του τότε ελληνικού θρόνου, Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ. Επίσημα, οι φήμες διαψεύδονταν, ενώ οι ελληνικές εφημερίδες δεν τολμούσαν καν να υπαινιχθούν το παραμικρό για το ειδύλλιο, που προκαλούσε δυσθυμία στο παλάτι. Δεν συνέβαινε, όμως, το ίδιο με τις ξένες εφημερίδες, που αφιέρωναν ρεπορτάζ, μάλλον μεροληπτικά από πηγές του παλατιού.

Σαν σήμερα: 26 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013.

Ποπκόρν και σινεμά: μια σχέση αγάπης που αντέχει στο χρόνο


Ακόμη και στην τελευταία κινηματογραφική αίθουσα, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία τρώγοντας ποπκόρν - αλλιώς "παπαλούτσες". Σε συσκευασίες μίνι, μίντι ή μάξι, το ποπκόρν έχει ταυτιστεί με το σινεμά, την ώρα που στο σπίτι απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας ταινία με πίτσα, μπίρες ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το "καλαμπόκι που χοροπηδάει". Πότε, όμως, ξεκίνησε αυτή η συμπόρευση και γιατί;

25 Φεβρουαρίου 2013

Γράψε στο κινητό με το.. γάντι!


Το βραβείο της Google (αξίας 61.000€) κέρδισε μια πρωτότυπη εφεύρεση δύο Γερμανών επιστημόνων από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης (ΚΙΤ), οι οποίοι δημιούργησαν ένα γάντι, που γράφει στον αέρα και υπόσχεται να απλοποιήσει τον τρόπο που στέλνουμε sms ή που γράφουμε σε μια ηλεκτρονική ταμπλέτα.

Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να διηγηθείς στο παιδί σου την προσωπική σου εμπειρία με τα ναρκωτικά.

Ok, όταν ήσουν νέος έκανες ένα "τσιγάρο" παραπάνω, ίσως να δοκίμασες και κάτι πιο σκληρό, όμως  κατάλαβες ότι η ζωή είναι αλλού και είναι καλύτερη χωρίς υποβοηθητικές ουσίες. Τώρα που έγινες γονιός και θέλεις να δώσεις το καλό παράδειγμα στο παιδί σου, αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να του μιλήσεις για το ατίθασο παρελθόν σου. Αν μοιραστείς την προσωπική σου εμπειρία μαζί του, θα το βοηθήσεις να καταλάβει καλύτερα τους κινδύνους που κρύβουν οι ναρκωτικές ουσίες ή μήπως το παιδί θα μπερδευτεί περισσότερο και ενδεχομένως να παρασυρθεί πιο εύκολα να κάνει μια δοκιμή; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο.

Ένα αβοκάντο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα;


Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, ένα μήλο είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό, που είναι να ικανό να μειώσει την πελατεία των γιατρών. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να το αντικαταστήσουμε μ' ένα πιο εξωτικό φρούτο, όπως το αβοκάντο; Κάτι τέτοιο υποστηρίζει έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Journal, αν και η επιστημονικότητα των συμπερασμάτων ελέγχεται.

Σαν σήμερα: 25 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 25  Φεβρουαρίου 2013.

Γιατί πρέπει να δικτυώσεις τον παππού και τη γιαγιά στο facebook


Γενικά, πιστεύεται ότι το ίντερνετ, του facebook περιλαμβανομένου, μπορεί να αποβλακώσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος τεμπελιάζει και περιορίζεται σε στοιχειώδεις λειτουργίες. Εύλογα, επομένως, προκαλεί κατάπληξη το συμπέρασμα έρευνας, που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Διεθνές Συνέδριο Νευροψυχολογίας στη Χαβάη, σύμφωνα με την οποία το facebook μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εγκεφαλική λειτουργία των ηλικιωμένων. 

24 Φεβρουαρίου 2013

Είναι αυτή η χειρότερη ιδέα για να μην ταλαιπωρηθείς στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας;

Τι γίνεται αν βρεθείς σε μια υπηρεσία ή σε μια τράπεζα, όπου έχει καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα για τη σειρά προτεραιότητας και έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά κουρασμένων, ταλαιπωρημένων και στα πρόθυρα της αγανάκτησης πολιτών; Υπάρχει λύση! Καν'το όπως στην Ταϊλάνδη, όπως αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του ίντερνετ στην Ασία.

OMG! Οι μάγκες με τα τρίκυκλα, που κρύβουν τον ήλιο με τα υπερμεγέθη φορτία τους!


Απίστευτες φωτογραφίες κάνουν το γύρο του ίντερνετ, που δείχνουν τρίκυκλα να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας φορτωμένα με την μάνα και τον πατέρα τους. Σακούλες, τσουβάλια, καλάθια και ό,τι άλλο μπορεί - ή δεν μπορεί - να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, με ύψος - αλλά και μήκος - πολλών μέτρων, φορτώνονται στα παραδοσιακά τρίκυκλα, ενώ οι οδηγοί τους δεν χαμπαριάζουν αν κάποιο αυτοκίνητο βρίσκεται ακριβώς από πίσω ή αν εμποδίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Άλλωστε, δεν μπορούν καν να δουν τι συμβαίνει από πίσω τους, αφού το φορτίο που μεταφέρουν υπερκαλύπτει το γύρω χώρο. Δείτε τις απίστευτα σουρεαλιστικές φωτογραφίες, που ευτυχώς δεν συναντούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Ο βουλευτής που τα παρατάει για να γίνει.. κλόουν!


Δεν συνηθίζεται για ένα βουλευτή να αποσύρεται από την πολιτική, ειδικά όταν αυτός έχει εκλεγεί με ρεκόρ ψήφων και χαίρει της αγάπης των ψηφοφόρων του. Πολύ περισσότερο δεν συνηθίζεται να το κάνει για να εργαστεί ως... κλόουν. Πάντως, στην περίπτωση του βραζιλιάνου βουλευτή Φραγκίσκο Εβεράρντο Ολιβέιρα Σίλβα, περισσότερο γνωστού με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο "Τιριρίκα", μάλλον πρόκειται για φυσική εξέλιξη.

Ο θάνατος του Άλκη Παλαμά και ο "Τάφος"

Φωτογραφία του Άλκη Παλαμά, που δημοσιεύτηκε στο Ημερολόγιο Σκόκου για το έτος 1899

Η 24η Φεβρουαρίου 1898 ήταν μια μάλλον συνηθισμένη μέρα για το μικρό ελληνικό κράτος της εποχής, που σίγουρα δεν άλλαξε τις ζωές των κατοίκων του. Οι εφημερίδες ασχολούνταν με την αποτυχημένη απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου λίγες μέρες νωρίτερα και με το θάνατο του Ιταλού ποιητή και βουλευτή Καβαλόττη σε μονομαχία. Ωστόσο, η 24η Φεβρουαρίου 1898 ήταν μια σημαδιακή μέρα για έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της χώρας, τον Κωστή Παλαμά. Ο θάνατος του γιου του Άλκη, σε ηλικία μόλις 4 ετών, "γέννησε" μια βαθύτατα λυρική συλλογή ποιημάτων, που κατέχουν ξεχωριστή θέση στο σύνολο της εργογραφίας του, τον "Τάφο".

Σαν σήμερα: 24 Φεβρουαρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013.