11 Δεκεμβρίου 2015

Πώς ήταν η ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου (aka Θεοπούλα) 20 χρόνια πριν το "Πάρα Πέντε"; Σε ποια σειρά της ΕΡΤ είχε εμφανιστεί; [εικόνες]

Η Έφη Παπαθεοδώρου απέδειξε ότι οι ηθοποιοί που μεγαλώνουν όχι μόνο δεν πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο, αλλά αντίθετα έχουν την ευκαιρία να αναδειχτούν μέσα από αβανταδόρικους ρόλους, όπως η περιβόητη Θεοπούλα στο τηλεοπτικό "Πάρα Πέντε", που έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού, που ουδέποτε μέχρι το 2005, όταν ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, είχε διαπρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά πάντως είχε συμμετάσχει με μικρότερους ρόλους σε ορισμένα - λίγα είναι η αλήθεια - σίριαλ.

9 Δεκεμβρίου 2015

Οι "προφητείες" της Μπάμπα Βάνγκα για τον πλανήτη Γη μέχρι το... 3797! (Κι αν θέλετε, τις πιστεύετε ή γελάτε!)

Και ξαφνικά ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες γέμισαν αφιερώματα στην Μπάμπα Βάνγκα, την αποκαλούμενη από τους οπαδούς της και ως σύγχρονη, βαλκανική εκδοχή του Νοστράδαμου, μια τυφλή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, που γεννήθηκε στη Στρώμνιτσα της σημερινής ΠΓΔΜ (τότε Οθωμανική αυτοκρατορία), αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έζησε στη Βουλγαρία - μέχρι το 1996, οπότε και πέθανε. Η Μπάμπα Βάνγκα φέρεται να είχε προφητεύσει πολλά γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως την βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ το 1999, την καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη από "ατσάλινα πουλιά" το 2001, το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου στις ΗΠΑ (με την μη επιβεβαιωμένη ωστόσο επισήμανση ότι αυτός θα ήταν και ο τελευταίος αμερικανός πρόεδρος) κλπ. Ακόμη και την άνοδο του φονταμενταλιστικού ισλαμικού κράτους προέβλεψε η Βάνγκα σύμφωνα με τους οπαδούς της, οι οποίοι προειδοποιούν για μια ακόμη προφητεία της, ότι το 2016 οι Μουσουλμάνοι θα εισβάλλουν στην Ευρώπη με αποτέλεσμα η γηραιά ήπειρος να πάψει να υφίσταται, "όπως τη γνωρίζαμε".

7 Δεκεμβρίου 2015

Τι σχήμα βλέπετε στην εικόνα; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απάντηση μπορεί να προδώσει την ιδεολογική σας ταυτότητα)


Έστω ότι κάποιος σας δείχνει ένα σχέδιο όπως αυτό της φωτογραφίας και θέλει να μάθει πώς εσείς το βλέπετε. Τι σχήματα θα λέγατε ότι έχει; Είναι "σίγουρα κύκλος" ή θα γελούσατε με μια τέτοια απάντηση; Κι αν η ερώτηση σας φαίνεται αστεία, γιατί ίσως θεωρείται δεδομένη την απάντηση, μη την προσπερνάτε τόσο εύκολα, καθώς μπορεί να προδίδει την πολιτική σας ιδεολογία - ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο δρ. Μπεν Άμπριτζ, που διεξήγαγε σχετική έρευνα.